Ο Ευτύχης Μπλέτσας, αφού γύρισε 80 χώρες, περιγράφει στο iefimerida ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός - iefimerida.gr

Ο Ευτύχης Μπλέτσας, αφού γύρισε 80 χώρες, περιγράφει στο iefimerida ποιος είναι ο ιδανικός προορισμός

Ευτύχης Μπλέτσας
Ευτύχης Μπλέτσας

Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η σύζυγός του Ηλέκτρα συνθέτουν το παζλ του ιδανικού προορισμού, επιλέγοντας κομμάτια από μέρη που έχουν επισκεφθεί με το Happy Traveller.

Ταξίδια, μέρη εξωτικά και τόποι ασυνήθιστοι. Σημεία στον χάρτη καλυμμένα από πάγο και πόλεις που κάθε γωνιά τους κρύβει μια μικρή ή μεγαλύτερη ιστορία. Λίγοι άνθρωποι σε αυτόν εδώ τον πλανήτη θα έλεγαν – και θα το εννοούσαν – πως δεν τους αρέσουν τα ταξίδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλοί περισσότεροι ονειρεύονται μια μέρα να περπατήσουν στη γη του πυρός, να εντυπωσιαστούν από τις Αρχαίες Πυραμίδες και να περιηγηθούν ανάμεσα στις πολεμίστρες του Σινικού Τείχους.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας στο Τσερνομπίλ
Ο Ευτύχης Μπλέτσας στο Τσερνομπίλ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιος προορισμός όμως στον πλανήτη δεν συναγωνίζεται κανέναν άλλον σε φυσική ομορφιά; Και που θα απολαύσει κανείς το πιο νόστιμο φαγητό; Τέλος, τι πρέπει οπωσδήποτε να έχει ένας ταξιδιώτης μαζί του για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις ενός ταξιδιού;

Το iefimerida συνάντησε τον Ευτύχη Μπλέτσα και την σύζυγό του Ηλέκτρα, δύο από τους καθ’ ύλην αρμόδιους στα ταξίδια. Η εκπομπή Happy Traveller από τον ΣΚΑΪ αποτελεί αισίως την μακροβιότερη ταξιδιωτική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση (από πλευράς πλήθους επεισοδίων).

Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα έξω από τα κεντρικά της NASA
Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα έξω από τα κεντρικά της NASA

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μαζί με την συνοδοιπόρο του στη ζωή και στα ταξίδια έχουν δει μέσα από την εκπομπή 70 χώρες. Όπως μας εξηγεί ο Ευτύχης, εκείνος έχει συνολικά θαυμάσει από κοντά τις φυσικές ομορφιές και τον πολιτισμό 80 χωρών. «Αν σκεφτείτε όμως, ότι υπάρχουν 195 αναγνωρισμένες χώρες στη Γη, σημαίνει ότι δεν είμαστε ούτε καν στη μέση» μας θυμίζει ο Ευτύχης Μπλέτσας και μαζί με την Ηλέκτρα μας εξηγούν πως υπάρχουν πολλές χώρες που θα ήθελαν να δουν στο μέλλον. «Θέλουμε πολύ να εξερευνήσουμε περισσότερο την Αφρική αλλά και τη Λατινική Αμερική που ακόμα δεν έχουμε αξιωθεί να πάμε» λένε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ευτύχης Μπλέτσας φτιάχνει τον ιδανικό προορισμό

Ζητήσαμε από τον Ευτύχη Μπλέτσα και την Ηλέκτρα να μας σχεδιάσουν τον ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό. Άλλα μέρη είναι ασυναγώνιστα για τις φυσικές τους ομορφιές και άλλες χώρες γνωρίζουν καλά τι θα πει φιλοξενία και καλό φαγητό. Αν λάβουμε υπόψη της απαντήσεις που πήραμε σε τέσσερις «ταξδιωτικούς» παράγοντες, τότε ο ιδανικός προορισμός έχει στο DNA του μπόλικη Ευρώπη, ενώ συνδυάζει απολαυστικά τις ομορφιές δύο ακόμη Ηπείρων, όλα μπλεγμένα με την ασύγκριτη ελληνική φιλοξενία.

  • Φυσική ομορφιά: Ισλανδία
  • Νόστιμο φαγητό: Ιταλία
  • Διασκέδαση και αμέτρητες δραστηριότητες: Αυστραλία / ΗΠΑ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Φιλόξενοι άνθρωποι: Ελλάδα

«Γενικά φιλόξενοι και ζεστοί άνθρωποι υπάρχουν σε κάθε χώρα. Η καλοσύνη δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με την εθνικότητα. Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να είναι γενικά πιο προσιτοί, ζεστοί ή ευγενικοί αλλά σε γενικές γραμμές μπορείς να βρεις φιλόξενους και αφιλόξενους παντού» σημειώνει ο Ευτύχης Μπλέτσας.

Ο Ευτύχης Μπλέτσας πίσω από καταρράκτες στην Ισλανδία
Ο Ευτύχης Μπλέτσας πίσω από καταρράκτες στην Ισλανδία

Κι αν ο Ευτύχης Μπλέτσας και η σύζυγός του είχαν μόνο ένα ακόμη ταξίδι. Αν έπρεπε να διαλέξουν μια τελευταία διαδρομή πριν εγκατασταθούν για τα καλά στη βάση τους, τη Θεσσαλονίκη; Η Ηλέκτρα μας εκμυστηρεύεται πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Σρι Λάνκα. Αντίθετα ο Ευτύχης Μπλέτσας επιλέγει την Αμερική. «Όσες φορές και να πας έχει πάντα κάτι νέο να δεις. Μπορείς να ταξιδεύεις 6 μήνες στις ΗΠΑ και να έχει κάθε μέρα ενδιαφέρον» σχολιάζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αναποδιές ενός ταξιδιού και οι συμβουλές του Ευτύχη Μπλέτα

Σε μια ταξιδιωτική εκπομπή ή ακόμη και σε βιντεάκια με προορισμούς στο διαδίκτυο, συνήθως τα πράγματα μοιάζουν ειδυλλιακά. Ωστόσο, ένα ταξίδι μπορεί να έχει και αναποδιές. «Πάντα όταν ταξιδεύεις θα αντιμετωπίσεις και κάποια δυσκολία. Γενικά όμως έχουμε σταθεί τυχεροί και ποτέ δεν μας έχει συμβεί κάτι ιδιαίτερα “δύσκολο”» μας εξηγούν ο Ευτύχης Μπλέτσας και η σύντροφός του.

Το ταξίδι του Ευτύχη Μπλέτσα και της Ηλέκτρας στις ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες
Το ταξίδι του Ευτύχη Μπλέτσα και της Ηλέκτρας στις ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες

Από τον τρόπο που μιλούν για ταξίδια τους, φαίνεται πως εκείνο που έχει σημασία είναι να δει κανείς κάθε δυσκολία με ψυχραιμία και να την αντιμετωπίσει. Το ζευγάρι θυμάται για παράδειγμα την τροφική δηλητηρίαση στο ταξίδι στη Σρι Λάνκα ή τότε που χρειάστηκε να αλλάξει τελείως το πρόγραμμά του, όταν τυφώνας χτύπησε τη Νέα Ζηλανδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βόλτα σε ποταμό των ΗΠΑ, στο Μαϊάμι
Βόλτα σε ποταμό των ΗΠΑ, στο Μαϊάμι

Ο Ευτύχης Μπλέτσας περιγράφει πως κλήθηκε να αντιμετωπίσει και μια υπόθεση απάτης με την κάρτα του στο ταξίδι τους στην Τζαμάικα. Και τα απρόοπτα δεν τελειώνουν εκεί: Η ομάδα του Happy Traveller έχασε το drone με το οποίο καταγράφει τις εικόνες από τα ταξίδια της, ενώ βρισκόταν στα νησιά Σαμόα.

Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση όμως, είναι να ταξιδεύει κανείς με ένα μικρό παιδί. Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα καλωσόρισαν πρόσφατα το νέο μέλος της οικογένειάς τους. Η μικρή τους κόρη βρίσκεται σχεδόν πάντοτε μαζί τους στα ταξίδια, κάτι που αλλάζει εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα στη Φλόριντα
Ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα στη Φλόριντα

«Όταν ταξιδεύεις με μωρό η ασφάλεια και η άνεση του μωρού είναι προτεραιότητα. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη όταν ταξιδεύεις με μωρό είναι ο προορισμός που επισκέπτεσαι. Θα πρέπει να είναι καθαρός και να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής στους χώρους που θα επισκεφθείτε» μας εξηγούν ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα. «Γενικά χρειάζεται ιδιαίτερη οργάνωση και προετοιμασία αλλά και να υπάρχουν αρκετά περιθώρια για αλλαγή σχεδίων αν χρειάζεται» σημειώνουν.

Στα γαλαζοπράσινα νερά της Νέας Ζηλανδίας
Στα γαλαζοπράσινα νερά της Νέας Ζηλανδίας

Τα 5 πράγματα που δεν λείπουν από τη βαλίτσα του Ευτύχη Μπλέτσα και της Ηλέκτρας

Τέλος, δεν μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε δυο ανθρώπους που ταξιδεύουν τόσο πολύ, ποια είναι εκείνα τα αντικείμενα που δεν λείπουν ποτέ από τις βαλίτσες τους σε κάθε ταξίδι. Κάπως έτσι, καταλήξαμε στο Top 5 του Ευτύχη Μπλέτσα και της Ηλέκτρας πριν από κάθε ταξίδι με το Happy Traveller.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  1. Κάμερα: εδώ υπολογίζεται και ο λοιπός εξοπλισμός για να δημιουργήσουμε την εκπομπή μας, αν θέλετε λεπτομέρειες κάνουμε σχετικά βίντεο στο κανάλι μας στο YouΤube.
  2. Κινητό: πάντα σε ξένες χώρες παίρνουμε μία τοπική κάρτα sim για να έχουμε internet και να μπορούμε να χρησιμοποιούμε χάρτες, ταξιδιωτικές εφαρμογές, σημειωματάριο και άλλα που χρησιμοποιούμε για την οργάνωση του ταξιδιού μας.
  3. Laptop: απαραίτητο για την αντιγραφή και οργάνωση του υλικού που καταγράφουμε, ώστε να φτάσει με ασφάλεια πίσω στη Θεσσαλονίκη για επεξεργασία. Το laptop χρειάζεται και για «δουλειές γραφείου» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και για μοντάζ vlog που ανεβάζουμε στο YouTube ενώ είμαστε σε ταξίδι.
  4. Καλά παπούτσια: όλα τα ρούχα είναι σημαντικά ειδικά αν πας σε κάποιο μέρος με ειδικές συνθήκες όπως πολύ κρύο, αλλά κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό είναι τα παπούτσια επειδή αν θες να περπατάς ολόκληρη μέρα εξερευνώντας τον προορισμό σου χρειάζεσαι εργονομικά και άνετα παπούτσια.
  5. Και πλέον όλα τα πράγματα που χρειαζόμαστε για το μωρό μας, όπως καρότσι, παιχνίδια και διάφορα άλλα...
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ