Σκότι Μπάουερς: Ο ζιγκολό που κοιμήθηκε με τον διευθυντή του FBI -Ηξερε όλα τα μυστικά των σταρ του Χόλιγουντ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σκότι Μπάουερς: Ο ζιγκολό που κοιμήθηκε με τον διευθυντή του FBI -Ηξερε όλα τα μυστικά των σταρ του Χόλιγουντ [εικόνες & βίντεο]

Ο Σκότι Μπάουερς
Ο Σκότι Μπάουερς είχε γίνει γνωστός ως «η αρσενική μαντάμ των σταρς» / Φωτογραφία: scottythemovie / Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκότι Μπάουερς: Μπορεί πολλοί να μη γνωρίζουν το όνομά του, αλλά αρκετοί το έμαθαν μέσα από τη σειρά του Netflix με τίτλο «Hollywood», που προβλήθηκε νωρίτερα φέτος και στην οποία γίνεται αναφορά στον διάσημο Αμερικανόζιγκολό.

Από το κρεβάτι του, είχε περάσει όλη η αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, μέχρι και γαλαζοαίματοι. Ο Μπάουερς υποστηρίζει ότι ανάμεσα στους πελάτες του, για τους οποίους κανόνιζε ερωτικά ραντεβού με άτομο του ίδιου φύλου, ήταν ονόματα όπως αυτά της Κάθριν Χέπμπορν, του Κάρι Γκραντ, ακόμα και του Βασιλιά Εδουάρδου Ζ’ και της Δούκισσας του Ουίνδσορ. Η σεξουαλική του ζωή ήταν τόσο χωρίς αναστολές, που εξέπληξε ακόμη και τον σεξολόγο Άλφρεντ Κίνσεϊ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γνώρισα 150 γυναίκες στην Κάθριν Χέπμπορν»

Για την Κάθριν Χέπμπορν είχε πει πως της είχε βρει 150 κορίτσια, ενώ από τους πιο συχνούς του παρτενέρ, ήταν ο Σπένσερ Τρέισι. Να σημειωθεί ότι Κάθριν Χέπμπορν και Σπένσερ Τρέισι, υπήρξαν ένα από τα πιο μυθικά ζευγάρια στη ζωή και στη μεγάλη οθόνη.

Η μυστική «καριέρα» του Μπάουερς, στον οποίο είχε δοθεί το παρατσούκλι «αρσενική μαντάμ των σταρ», έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μόλις το 2012, όταν εκδόθηκαν τα αποκαλυπτικά απομνημονεύματά του με τον τίτλο "Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars" («Οι περιπέτειες μου στο Χόλιγουντ και οι μυστικές σεξουαλικές ζωές των σταρ»). Η ιστορία του διάσημου ζιγκολό, θυμίζει αυτή της Γαλλίδας προαγωγού Μαντάμ Κλοντ, η οποία είχε διάσημους πελάτες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης και ο Τζον Κένεντι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολα ξεκίνησαν από ένα βενζινάδικο

Όλα ξεκίνησαν, μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1946. Ενας πρώην πεζοναύτης, ο 23χρονος τότε Σκότι Μπάουερς έπιασε δουλειά σε ένα βενζινάδικο στο Χόλυγουντ. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του, καθώς ήταν γυμνασμένος και γοητευτικός, έκανε πολλούς διάσημους πελάτες του να τον προσέξουν. Μια μέρα ο Γουόλτερ Πίτζον, γνωστός ηθοποιός της εποχής, του έδωσε είκοσι δολάρια για να κάνει σεξ μαζί του. Όπως φαίνεται, διέδωσε την πληροφορία στους κύκλους του και σύντομα πολλοί αστέρες της εποχής, άρχισαν να αναζητούν τον Σκότι.

Το βενζινάδικο όπου εργαζόταν και συγκεκριμένα το τροχόσπιτο που υπήρχε από πίσω του, έγινε το κέντρο των «επιχειρήσεων» του. Φοβούμενος όμως μην πέσει στην αντίληψη των αστυνομικών αρχών, ο νεαρός ζιγκολό άφησε πίσω του το βενζινάδικο και χάρη στις διασυνδέσεις του άρχισε να εργάζεται ως μπάρμαν σε διάφορα πάρτι στο Χόλιγουντ κάνοντας ακόμη σημαντικότερες γνωριμίες.

Στο βάθος φαίνεται το βενζινάδικο της Λεωφόρου του Χόλιγουντ
Στο βάθος φαίνεται το βενζινάδικο της Λεωφόρου του Χόλιγουντ / Φωτογραφία: YouTube / Greenwich Entertainment

Όπως επισημαίνει στο βιβλίο του, ο Μπάουερς, δεν θεωρεί τον εαυτό του προαγωγό, καθώς δεν πληρωνόταν για τις υπηρεσίες του. Αναλάμβανε αφιλοκερδώς να κανονίζει τα απαγορευμένα μυστικά ραντεβού των σταρ και να τους συστήνει με τα κατάλληλα άτομα. Επίσης, αντιστέκεται πεισματικά σε κάθε προσπάθεια του αναγνώστη να κατηγοριοποιήσει τον ίδιο ή τη σεξουαλικότητά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκείνη την εποχή, το να είσαι ομοφυλόφιλος ήταν έγκλημα. Ο Μπάουερς ενήργησε ως προμηθευτής και προστάτης αυτών των ατόμων, οργανώνοντας σεξουαλικές συναντήσεις για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, τα οποία δεν μπόρεσαν να εκφράσουν ανοιχτά τις επιθυμίες τους. Οργάνωσε επίσης ετεροφυλόφιλες συνευρέσεις και σχεδόν οτιδήποτε άλλο ήθελαν οι πελάτες του.

Πώς αποφάσισε να σταματήσει

Ήταν το ξέσπασμα της επιδημίας του AIDS –το 1985 πέθανε από επιπλοκές της νόσου ο Ροκ Χάτσον– που τον ώθησε να σταματήσει. «Ήταν πολύ επισφαλές αυτό το παιχνίδι πια» εξομολογείται ο ίδιος κι έτσι σταμάτησε αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο ζωής γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Στις 8 Ιουλίου 1984, παντρεύτηκε την τραγουδίστρια καμπαρέ Lois J. Broad, δέκα χρόνια νεότερη του, η οποία πέθανε το 2018. Οι δυο τους ήταν μαζί, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.

Ο Σκότι Μπάουερς το 2018
Ο Σκότι Μπάουερς το 2018 / Φωτογραφία: Tasia Wells/Getty Images

«Ήταν ένας άντρας που ήθελε να περάσει καλά», λέει ο Ρόμπερτ Χόφλερ, συγγραφέας του «The Man Who Invented Rock Hudson», μια βιογραφία του ατζέντη του Χόλιγουντ Χένρι Γουίλσον, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Μπάουερς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί δεν μίλησε όλα αυτά τα χρόνια

Οπως προαναφέρθηκε, ο Σκότι Μπάουερς, παρέμεινε σιωπηλός για δεκαετίες, μέχρι το 2012, όταν κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά του, ενώ το 2018, ακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Scotty and the Secret History of Hollywood», σε σκηνοθεσία του Matt Tyrnauer. «Ειλικρινά», έγραψε ο Μπόουερς στα απομνημονεύματά του, «ήξερα το Χόλιγουντ, όπως κανείς άλλος δεν το ήξερε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετές φορές μπήκε στο στόχαστρο της αστυνομίας αλλά δεν συνελήφθη γιατί δεν κρατούσε ατζέντα με διευθύνσεις, τηλέφωνα ή ραντεβού, οπότε δεν είχαν να του προσάψουν κάτι περί μαστροπείας ή εκβιασμού.

Κατά δήλωσή του, ο ίδιος «κοιμήθηκε» με προσωπικότητες όπως ο Κάρι Γκραντ, ο Σπένσερ Τρέισι, ο πρώην πράκτορας και διευθυντής του FBI Έντγκαρ Χούβερ, ο οποίος ήταν ντυμένος τραβεστί, ενώ υποστηρίζει ότι έκανε τρίο με την Άβα Γκάρντνερ και τη Λάνα Τέρνερ στο σπίτι του Φρανκ Σινάτρα, καθώς και ότι αυτός είχε «ζευγαρώσει» τον Κάρι Γκραντ με τον Ροκ Χάτσον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των ιστοριών που αφηγείται στο βιβλίο του ο πρώην πεζοναύτης, βενζινοπώλης και μπάρμαν Σκότι Μπάουερς και προκαλεί αίσθηση, είναι το σεξ που έκανε με την Βίβιαν Λι, το οποίο ήταν τόσο θορυβώδες, που κάποτε είχαν ξυπνήσει τον σκηνοθέτη Τζορτζ Κιούκορ, ο οποίος κοιμόταν δύο δωμάτια πιο πέρα.

Για μια διαβόητη φιγούρα του Χόλιγουντ, ο Μπάουερς δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας. Ποτέ δεν ήθελε να είναι ηθοποιός ή να συμμετάσχει στις ταινίες με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα. Ήταν ικανοποιημένος με τη ζωή του όπως ήταν.

Λέγεται ότι η αδιαφορία του για τις ζωές των σταρ, ήταν μέρος αυτού που έκανε τον διάσημο ζιγκολό, τόσο επιτυχημένο στη δουλειά του. Όποτε τον ρωτούσαν για τους σταρ, δεν είχε πραγματικά πολλά να πει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ποτέ δεν νοιαζόταν αρκετά για να μιλήσει στον Τύπο. Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις, ο Μπάουερς απέρριψε τεράστια ποσά που του είχαν προτείνει σε αντάλλαγμα. «Ποτέ δεν είδα τη γοητεία σε αυτό», δήλωσε ο ίδιος στους New York Times. «Λοιπόν, τους άρεσε το σεξ όπως τους άρεσε. Ποιος νοιάζεται;».

Μόνο το 2012, όταν πολλοί από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε είχαν φύγει εδώ και χρόνια, ο Μπάουερς άρχισε να αποκαλύπτει τα μυστικά του. Γιατί τότε; Όπως είπε ο ίδιος, «Τελικά είπα ναι γιατί δεν γίνομαι νεότερος και όλοι οι διάσημοι “πελάτες” μου έχουν πεθάνει μέχρι τώρα. Η αλήθεια δεν μπορεί να τους βλάψει πια».

Ο Σκότι Μπάουερς με στρατιωτική στολή
Ο Σκότι Μπάουερς πριν γίνει ζιγκολό, υπηρέτησε ως πεζοναύτης στον αμερικανικό στρατό / Φωτογραφία: YouTube / Greenwich Entertainment

Αλήθεια ή ψέματα όλα όσα υποστηρίζει οι διάσημος ζιγκολό;

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το βιβλίο του, υπήρξε μεγάλη διαμάχη σχετικά με την ακρίβεια του. Πώς θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν αυτές οι ιστορίες εάν πολλά από τα εν λόγω αστέρια ήταν νεκρά; Ενώ ορισμένα άτομα εξακολουθούν να αμφισβητούν την ιστορία του Μπάουερς, ο Χόφλερ πιστεύει ότι το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου είναι αληθινό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομίζω ότι οι βασικές λεπτομέρειες του βιβλίου [ήταν ακριβείς]», είπε ο Χόφλερ. «Υπάρχουν λάθη, αλλά είναι μικρά λάθη, και νομίζω ότι αυτά είναι τέτοιου είδους πράγματα που ίσως το πρόσθεσε ο συγγραφέας για να εμπλουτίσει τις ιστορίες». «Οι ηθοποιοί μπορεί να λένε ψέματα, ο Σκότι όμως όχι» είχε δηλώσει κάποτε ο Γκορ Βιντάλ κλείνοντας το θέμα.

Παρότι βρισκόταν στην καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο Μπάουερς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι είχε τόσο έντονη σεξουαλική ζωή που δεν προλάβαινε να δει ταινίες: «Μια ταινία διαρκεί ένα δίωρο περίπου. Εγώ ήμουν απασχολημένος κάθε λεπτό».

Ο Σκότι Μπάουερς άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Οκτωβρίου 2019, σε ηλικία 96 ετών, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Η αιτία θανάτου ήταν νεφρική ανεπάρκεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ