Ο δολοφόνος του Τζον Λένον τράβηξε τη σκανδάλη γιατί του το είπαν «κακά πνεύματα» -Παραμένει στη φυλακή παρά τις 11 αιτήσεις αποφυλάκισης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον τράβηξε τη σκανδάλη γιατί του το είπαν «κακά πνεύματα» -Παραμένει στη φυλακή παρά τις 11 αιτήσεις αποφυλάκισης [εικόνες & βίντεο]

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Τσάπμαν
Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Τσάπμαν / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άνδρας που το 1980 τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τον Τζον Λένον, δεν προβλέπεται να βγει από τη φυλακή στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με το CNN, ο Μαρκ Τσάπμαν, 65 ετών σήμερα, που βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής για την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζον Λένον είδε τις δικαστικές Αρχές να απορρίπτουν για μια ακόμη φορά, την 11η κατά σειρά, την έφεσή του για μείωση της ποινής και αποφυλάκιση με αναστολή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετανιωμένος και ντροπιασμένος ο δολοφόνος του Τζον Λένον

Εκπρόσωπος των δικαστικών Αρχών στη Νέα Υόρκη που επιλαμβάνονται της υπόθεσης δήλωσε πως η ακρόαση του Τσάπμαν, προκειμένου να αποφυλακιστεί, η 11η κατά σειρά, έλαβε χώρα στις 19 Αυγούστου. Η αρνητική απόφαση σημαίνει πως ο δολοφόνος του Τζον Λένον θα παραμείνει στη φυλακή τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη, ως την περίοδο που θα μπορεί να ασκήσει και πάλι αίτηση μείωσης της ποινής του.

Ο Μάρκ Τσάπμαν πριν από μερικά χρόνια
Ο Μάρκ Τσάπμαν πριν από μερικά χρόνια / Φωτογραφία: AP Photos

Πληροφορίες από προηγούμενες ακροάσεις θέλουν τον Τσάπμαν να δηλώνει «όλο και μεγαλύτερη ντροπή» καθώς περνούν τα χρόνια, για την πράξη του που στέρησε τη ζωή στον Τζόν Λένον. Ο 65χρονος σήμερα, ομολόγησε τον φόντο του «σκαθαριού» έξω από το διαμέρισμα του Τζον Λένον στο Μανχάταν, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζόν Λένον είχε υπογράψει ανυποψίαστος το νέο άλμπουμ του Double Fantasy για τον μετέπειτα δολοφόνο του, ο οποίος τον πυροβόλησε τέσσερις φορές πισώπλατα έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Ο Τσάπμαν συνελήφθη αμέσως, χωρίς να προβάλει αντίσταση, ενώ ομολόγησε τη δολοφονία από το πρώτο λεπτό.

Χιλιάδες κόσμου έξω από το διαμέρισμα του Τζον Λένον, μετά την είδηση της δολοφονίας του το 1980
Χιλιάδες κόσμου έξω από το διαμέρισμα του Τζον Λένον, μετά την είδηση της δολοφονίας του το 1980 / Φωτογραφία: AP Photos

Ισόβια στον δολοφόνο του Τζον Λένον

Ο Μαρκ Τσάπμαν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του Τζον Λένον. Κατά την κατάθεσή του σε ψυχιάτρους του δικαστηρίου, υποστήριξε πως «κακά πνεύματα» όπλισαν το χέρι του, ενώ πολλά χρόνια αργότερα, το 2004, ομολόγησε επίσης πως ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στην εγκληματική του ενέργεια ήταν η επιθυμία του να προβληθεί, αισθανόμενος πως μέχρι τότε ήταν ασήμαντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προσπαθούσα να κάνω θετικές σκέψεις στη ζωή μου, αλλά έπαθα κατάθλιψη. Έπινα κι απομονώθηκα από τον εαυτό μου, την οικογένεια μου» έλεγε. «Για άλλη μια φορά θέλω να πω ότι δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ημουν εκεί, το έκανα, θα μπορούσα να κάνω μεταβολή και να φύγω, όμως είχα κάνει την επιλογή μου. Η λάμψη της δόξας ήταν εκεί. Δεν μπόρεσα να της αντισταθώ. Η αυτοεκτίμησή μου ήταν πληγωμένη. Έψαχνα να βρω διέξοδο. Επέλεξα τη χειρότερη και ήταν τρομερό...» σημείωνε στην κατάθεσή του.

Η σύζυγος του δολοφόνου του Τζον Λένον

Μιλώντας στην βρετανική Daily Mail πριν από χρόνια (2014), η Γκλόρια Χιρόκο Τσάπμαν, η οποία παντρεύτηκε τον δολοφόνο του Τζον Λένον 18 μήνες περίπου πριν εκείνος πατήσει τη σκανδάλη περιέγραφε τη ζωή της με τον δολοφόνο του «σκαθαριού», η οποία περιορίζεται στις επισκέψεις της στη φυλακή, και εξηγεί τι συνέβη εκείνη την ημέρα. ​

Η σύζυγος του Μαρκ Τσάπμαν αγκαλιά με τον δολοφόνο του Τζον Λένον
Η σύζυγος του Μαρκ Τσάπμαν αγκαλιά με τον δολοφόνο του Τζον Λένον

​«Αν έλεγε κάτι ο Μαρκ θα ήταν συγγνώμη που προκάλεσε τόσο πόνο» ανέφερε τότε η Τσάπμαν και πρόσθετε πως «ο Τζον ήταν ένας καλός άνθρωπος, αλλά ο Μαρκ δεν το σκέφτηκε αυτό εκείνη την ημέρα, έβαλε πάνω από όλα τον εαυτό του. Τον σκότωσε γιατί πίστευε ότι πίσω από τη λάμψη της φήμης υπήρχε μια κακοφημία στην οποία δεν μπορούσε να αντισταθεί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γιόκο Όνο για τον θάνατο του Τζον Λένον

Η σύζυγος του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως οι απόψεις του σκαθαριού, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τις εξέφραζε ίσως να οδήγησαν και στη δολοφονία του. «Το γεγονός πως ήταν πολύ ειλικρινής, μπορεί να προσέβαλε κάποιους ανθρώπους, ίσως να «μίκρυνε» τη ζωή του» έλεγε πριν από δύο χρόνια.

Η Γιόκο Όνο πιστεύει πως ο Τζον Λένον πλήρωσε πολύ ακριβά αυτή την πλευρά του χαρακτήρα του. «Ήταν πολύ ανοιχτός στους ανθρώπους. Κάποιες φορές πρέπει να πληρώσεις βαρύ αντίτιμο γι’ αυτό. Κι εκείνος το πλήρωσε, νομίζω πως τζόγαρε πάνω σε αυτό» έλεγε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ