Τζιλ Μπάιντεν: Η Πρώτη Κυρία κατάγεται από την Ιταλία -Στη Ρώμη βρήκαν καταφύγιο με τον Μπάιντεν όταν πέθανε ο γιος του - iefimerida.gr

Τζιλ Μπάιντεν: Η Πρώτη Κυρία κατάγεται από την Ιταλία -Στη Ρώμη βρήκαν καταφύγιο με τον Μπάιντεν όταν πέθανε ο γιος του

Η Τζιλ Μπάιντεν στη Ρώμη
Η Τζιλ Μπάιντεν στη Ρώμη / Φωτογραφία: AP Photos

Τις βαθιές ρίζες που συνδέουν την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, με την Ιταλία, αλλά και το καταφύγιο που βρήκε εκείνη και ο Αμερικανός πρόεδρος στη γειτονική χώρα μετά τον θάνατο του γιου του, Μπο, περιγράφει σε δημοσίευμά του το CNN.

Η Τζιλ Μπάιντεν είναι κατά κάποιον τρόπο η πρώτη γυναίκα με ιταλικές καταβολές -συγκεκριμένα, από τη Σικελία- που αναλαμβάνει το αξίωμα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ. Το πατρικό όνομα της Τζιλ Μπάιντεν είναι Τζέικομπς, όμως, πριν ο προπάππους της πάρει τον δρόμο για τη Νέα Γη, πατώντας για πρώτη φορά σε αμερικανικό έδαφος στο νησί Έλις, το επίθετο της οικογένειας ήταν Τζιακόπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Τζιλ Μπάιντεν
Η Τζιλ Μπάιντεν

Ήταν ο Γκιτάνο Τζιακόπα που αποφάσισε να εξαμερικανίσει το όνομα σε Τζέικομπς, πρακτική άλλωστε που ακολουθούσαν εκατομμύρια μετανάστες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ.

Το γραφικό χωριό της Σικελίας απ' όπου κατάγεται η Τζιλ Μπάιντεν

Όπως διαβάζουμε στο CNN, οι Τζιακόπα ζούσαν σε ένα μικρό γραφικό χωριό της Σικελίας, το Γκέσο, που σήμερα δεν απαριθμεί παρά κάτι λιγότερο από 1.000 κατοίκους. Όπως είναι φυσικό, η Τζιλ μεγάλωσε ακούγοντας ιστορίες από την Ιταλία και έχοντας επιρροές από την ιταλική κουλτούρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, έχει δηλώσει πως το ιταλικό DNA την έχει κάνει να αγαπήσει και να υιοθετήσει τα μεγάλα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια. Επίσης, η Τζιλ Μπάιντεν δηλώνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν λατρεύει τις μακαρονάδες (ποιος δεν τις λατρεύει, άλλωστε) και ειδικά τα «μαλλιά αγγέλου» -πολύ λεπτή πάστα- με κόκκινη σάλτσα, αλλά οι γιοι της προτιμούσαν το κοτόπουλο παρμεζάνα.

Το απάγκιο των Μπάιντεν μετά την τραγωδία του Μπο

Η Ιταλία υπήρξε για το προεδρικό ζεύγος ένα μέρος γαλήνης και περισυλλογής μετά τον τραγικό θάνατο του Μπο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει το CNN, έξι μήνες μετά τον θάνατο του γιου τους, το 2015, η Τζιλ και ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν άντεχαν στη σκέψη πως θα περάσουν τις γιορτές των Ευχαριστιών στο σπίτι της οικογένειας στο Ναντάκετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγραφε η ίδια η Τζιλ λίγα χρόνια αργότερα στα απομνημονεύματά της, θα έμοιαζε σαν μια φωτογραφία «με κομμένο το πρόσωπο του Μπο». Η νυν Πρώτη Κυρία πήρε έτσι την πρωτοβουλία και οργάνωσε ένα ταξίδι στη Ρώμη για όλη την οικογένεια, αναζητώντας καταφύγιο στην κατοικία του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιταλική πρωτεύουσα.

Για την Τζιλ Μπάιντεν, η Ιταλία ήταν μια χώρα όπου μπορούσαν να «αποδράσουν», όπως η ίδια περιέγραψε, ενώ η θρησκευτική τους πίστη και τα οικεία σύμβολα του καθολικισμού λειτούργησαν επίσης ως παρηγοριά για την οικογένεια Μπάιντεν.

Ξανά στο κτήμα του 15ου αιώνα έξω από τη Ρώμη οι Μπάιντεν

Σήμερα, η Τζιλ Μπάιντεν επέστρεψε στη ρωμαϊκή κατοικία του Αμερικανού πρέσβη -ένα κτήμα του 15ου αιώνα που ονομάζεται Βίλα Ταβέρνα-, αυτή τη φορά ως πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, αποστασιοποιημένη αρκετά χρόνια από την τραγωδία του θανάτου του Μπο Μπάιντεν και αποφασισμένη να στηρίξει τον σύζυγό της στο πρώτο του ταξίδι σε Σύνοδο G20 από τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Το ζεύγος Μπάιντεν υποδέχτηκε ο Μάριο Ντράγκι και η σύζυγός του
Το ζεύγος Μπάιντεν υποδέχτηκε ο Μάριο Ντράγκι και η σύζυγός του / Φωτογραφία: AP Photos
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με τις επαφές του Τζο Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία, Τζιλ, αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επισκέψεις σε οικογένειες αμερικανικών στρατιωτικών.

Το συμβολικό δώρο των Μπάιντεν στον Πάπα Φραγκίσκο

Τζιλ και Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό και είχαν και ένα πολύτιμο αντικείμενο για λογαριασμό του αδικοχαμένου γιου τους Μπο. «Είστε ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της ειρήνης που γνώρισα ποτέ μου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Πάπα, στην αρχή της συνάντησής τους στο Βατικανό. «Είναι πολύ ωραίο το ότι βρίσκομαι εδώ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν δώρισε στον ποντίφικα ένα νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με το σύμβολο της πολιτείας του Ντέλαγουερ, γενικός εισαγγελέας της οποίας είχε εκλεγεί ο πρωτότοκος γιος του Αμερικανού προέδρου, Μπο, ο οποίος έχασε στα 46 του τη μάχη με τον καρκίνο.

Τζιλ και Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκαν τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό
Τζιλ και Τζο Μπάιντεν επισκέφτηκαν τον πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό / Φωτογραφία: AP Photos
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο γιος μου θα ήθελε να το έχετε. Η παράδοσή μας λέει ότι αν την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε δεν κρατάτε μαζί σας αυτό το νόμισμα, θα πρέπει να πληρώσετε εσείς ό,τι πιούμε» είπε στον Φραγκίσκο, αστειευόμενος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ