Τσάρλι Τσάπλιν: Οι γάμοι με τις ανήλικες 16χρονες -Η βαθιά σκοτεινή πλευρά του - iefimerida.gr

Τσάρλι Τσάπλιν: Οι γάμοι με τις ανήλικες 16χρονες -Η βαθιά σκοτεινή πλευρά του

Ο Τσάρλι Τσάπλιν γελάει με την ηθοποιό Μέρνα Κένεντι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Circus», στην Αμερική, Νοέμβριος 1927
Ο Τσάρλι Τσάπλιν γελάει με την ηθοποιό Μέρνα Κένεντι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Circus», στην Αμερική, Νοέμβριος 1927 / Φωτογραφία: AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τσάρλι Τσάπλιν είχε τέσσερις συζύγους, δύο από τις οποίες ήταν μόλις 16 ετών όταν παντρεύτηκαν.

Ωστόσο, ο γιος του Τσάρλι Τσάπλιν επέμεινε ότι ο πατέρας του «ερωτεύτηκε πολλές νεαρές κοπέλες», αλλά «δεν τις ανάγκαζε να κάνουν σεξ».

Ο πρωτοπόρος της κωμωδίας είχε τέσσερις συζύγους: παντρεύτηκε τη Mildred Harris, τότε 16 ετών, όταν εκείνος ήταν σχεδόν 30 ετών, τη Lita Grey, μόλις 16 ετών τότε, όταν εκείνος ήταν 35 ετών, την Paulette Goddard, τότε 26 ετών, όταν εκείνος ήταν 47 ετών, και την Oona O'Neill, μόλις 18 ετών, όταν ο ίδιος ήταν 53 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 77χρονος σήμερα Μάικλ Τσάπλιν, το δεύτερο παιδί και μεγαλύτερος γιος από τον τέταρτο γάμο του Τσάρλι, δήλωσε στον Guardian ότι δεν υπερασπίζεται τους αμφιλεγόμενους γάμους του πατέρα του, ωστόσο πρόσθεσε: «Ήταν νεαρές νύφες, αλλά δεν παραβίαζε τον νόμο».

«Ο τραγουδιστής της ροκ Jerry Lee Lewis παντρεύτηκε ένα κορίτσι 13 ετών και έμπλεξε άσχημα. Ο πατέρας μου δεν μπήκε σε μπελάδες επειδή ήταν λίγο μεγαλύτερη, υποθέτω», είπε ο Michael, ο οποίος διαμένει στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Και συνέχισε: «Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον πατέρα μου, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ κάποιος που χρησιμοποιούσε τις γυναίκες καθαρά σεξουαλικά. Ερωτεύτηκε πολλές νεαρές κυρίες, αλλά δεν τις ανάγκαζε να κάνουν σεξ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άγγλος κωμικός ηθοποιός, ο οποίος έγινε διάσημος την εποχή του βωβού κινηματογράφου, παρέμεινε παντρεμένος με τη μητέρα του Michael, την Oona, για 34 χρόνια, από το 1943 μέχρι τον θάνατό του το 1977.

Τα πρώτα χρόνια του Τσάρλι Τσάπλιν

Τα πρώτα χρόνια του Τσάρλι στο Λονδίνο, όπου γεννήθηκε το 1889, σημαδεύτηκαν από τη φτώχεια και τις κακουχίες. Μέχρι την ηλικία των εννέα ετών τον είχαν στείλει δύο φορές σε πτωχοκομείο.

Η μητέρα του, η εν μέρει Ρομά τραγουδίστρια Hannah Chaplin, κλείστηκε σε ψυχιατρείο όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών. Είχε ήδη αποκτήσει έναν γιο εκτός γάμου και, αν και ήταν παντρεμένη με έναν επιτυχημένο καλλιτέχνη του μιούζικ χολ, τον Τσαρλς Τσάπλιν, είναι απίθανο να ήταν ο πραγματικός πατέρας του Τσάρλι.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, ο Τσάπλιν ο πρεσβύτερος έδωσε στο βρέφος το όνομά του. Αλλά ένα χρόνο μετά τη γέννηση, έφυγε - πιθανότατα επειδή υποπτευόταν τη Χάνα για απιστία - αφήνοντας εκείνη και τα αγόρια να ζουν μια εξαθλιωμένη ζωή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι κόρες του Charlie Chaplin Annie (Α) και Geradine Chaplin ποζάρουν με τον Mikael Chaplin ποζάρουν στις κάμερες
Οι κόρες του Charlie Chaplin Annie (Α) και Geradine Chaplin ποζάρουν με τον Mikael Chaplin ποζάρουν στις κάμερες / Φωτογραφία Pascal Le Segretain/Getty Images

Από νεαρή ηλικία, ο Τσάρλι εργάστηκε ως ηθοποιός και κωμικός στη σκηνή, περιοδεύοντας σε αίθουσες μουσικής, μέχρι που σε ηλικία 19 ετών, τον εντόπισε η εταιρεία Fred Karno και τον πήγε στις ΗΠΑ, όπου αργότερα εμφανίστηκε στα Keystone Studios το 1914.

Ο Τσάρλι υιοθέτησε την πιο διάσημη κινηματογραφική του περσόνα Σαρλό, στην ταινία του 1915, The Tramp, η οποία απέκτησε παγκόσμια αναγνώριση - και πρωταγωνίστησε σε τριάντα πέντε ταινίες μέσα σε ένα χρόνο στα Keystone Studios.

Ο ηθοποιός συνέχισε να παράγει τις δικές του ταινίες, τις οποίες κυκλοφόρησε μέσω της Essanay Film Manufacturing Company και της Mutual Film Corporation.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι το 1918, ήταν μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του κόσμου, η ζωή του οποίου όμως σημαδεύτηκε και από κουτσομπολιά, χάρη στους τέσσερις γάμους του με «νεαρές νύφες». Φέρεται επίσης να έχει κοιμηθεί με περισσότερες από 2.000 γυναίκες.

Παρακάτω, ακολουθούν οι ιστορίες των αμφιλεγόμενων γάμων του με διαφορά ηλικίας.

Ο 29χρονος Τσάπλιν με τη 16χρονη Mildred Harris

Μια από τις πρώτες που ερωτεύτηκε τη γοητεία του Charlie, ήταν η 16χρονη παιδική ηθοποιός Mildred Harris, την οποία γνώρισε σε ένα πάρτι το 1918.

Εκείνος, σε ηλικία 29 ετών τότε και ένας από τους πλουσιότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, είχε ξεμυαλιστεί μαζί της. Έστειλε μπουκέτα τριαντάφυλλα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η Μίλντρεντ και την περίμενε με το αυτοκίνητό του έξω από το στούντιο όπου εργαζόταν. Σε λίγο καιρό, έγιναν εραστές.

Ωστόσο, όταν η Μίλντρεντ τον ενημέρωσε ότι ήταν έγκυος, εκείνος πανικοβλήθηκε- το τελευταίο πράγμα που ήθελε, εκείνη την εποχή, ήταν η οικογενειακή ευθύνη. Αλλά γνώριζε καλά ότι έπρεπε να αποφύγει ένα τρομερό σκάνδαλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας ήσυχος γάμος κανονίστηκε στο σπίτι του τοπικού ληξίαρχου. Ωστόσο, λίγο αφότου μετακόμισαν μαζί, αποδείχθηκε ότι η Mildred δεν ήταν τελικά έγκυος. Είτε είχε παρερμηνεύσει τα συμπτώματά της είτε τον είχε ξεγελάσει για να τον παντρευτεί.

Αυτή η υποψία δεν θα μπορούσε να κάνει τον έγγαμο βίο ευκολότερο, ιδίως καθώς ο Τσάπλιν ήξερε ότι δεν ήταν ερωτευμένος.

Mildred Harris
Mildred Harris / Φωτογραφία: Getty Images

Έδωσε στη Μίλντρεντ τον δικό της σοφέρ, υπηρέτες και απεριόριστη πίστωση στα καταστήματα, αλλά ήταν ευερέθιστος και κυκλοθυμικός μαζί της και δεν έδινε τίποτα από τον εαυτό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομα, η νέα κυρία Τσάπλιν κυοφορούσε πράγματι το παιδί του. Δεν ήταν μια ευτυχισμένη περίοδος για κανέναν από τους ενδιαφερόμενους: σε κάποια φάση, αναφέρθηκε ότι η Μίλντρεντ υπέστη νευρικό κλονισμό και νοσηλεύτηκε για τρεις εβδομάδες.

Η κατάστασή της δεν βοηθήθηκε από τις συχνές σχέσεις του Τσάπλιν με άλλες γυναίκες. Η Μίλντρεντ παραπονέθηκε αργότερα ότι «ο Τσάρλι με παντρεύτηκε και μετά με ξέχασε τελείως». Ενώ ο Τσάπλιν δούλευε σε μια ταινία με τίτλο A Day's Pleasure τον Ιούλιο του 1919, εκείνη γέννησε τον γιο του.

Ο Νόρμαν είχε παραμορφωμένα έντερα και πέθανε τρεις ημέρες αργότερα. Ο Τσάρλι ήταν απαρηγόρητος για μία ή δύο ημέρες, αλλά στη συνέχεια μετακόμισε από το σπίτι και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Los Angeles Athletic Club.

Τον Απρίλιο του 1920 η Μίλντρεντ Τσάπλιν ξεκίνησε διαδικασία διαζυγίου, επικαλούμενη «κακομεταχείριση». Αργότερα, ζωγράφισε μια ζοφερή εικόνα της ζωής της με τον Τσάρλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν αυτή καλούσε τους δικούς της φίλους στο σπίτι, εκείνος απλώς δεν επέστρεφε, αλλά και ούτε της έλεγε ποτέ, πότε θα επέστρεφε: «Έλεγε ότι έπρεπε να είναι ελεύθερος να ζήσει τη δική του ζωή και να κάνει ό,τι ήθελε. Ήταν οξύθυμος, ανυπόμονος και μου φερόταν σαν κρετίνος», διαμαρτυρήθηκε η Μίλντρεντ.

Σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, η Μίλντρεντ έλαβε 100.000 δολάρια και μερίδιο από την περιουσία του Τσάπλιν. Για τον Τσάπλιν, ο οποίος ήταν από πολλές απόψεις ένας αποτραβηγμένος και μυστικοπαθής άνθρωπος, η υπόθεση τον είχε πληγώσει βαθιά.

Ο Τσάρλι ισχυρίστηκε ότι ο γάμος του εμπόδισε τη δημιουργικότητά του και στη συνέχεια πάλεψε για την παραγωγή της ταινίας του Sunnyside.

Η ένωση έληξε επίσημα τον Απρίλιο του 1920, με τον Τσάρλι να γράφει ότι ήταν «τελείς αταίριαστοι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παντρεύτηκε τη Lita Grey, 16 ετών, όταν ήταν 35 ετών

Ο ηθοποιός πιστεύεται ότι αποπλάνησε τη δεύτερη σύζυγό του, Lita Grey, όταν εκείνη ήταν 16 ετών και εκείνος 35.

Σε αυτό το στάδιο, η φήμη του Τσάπλιν ήταν σε άνοδο και σημείωνε τεράστια επιτυχία στο κοινό με τις ταινίες The Kid και The Gold Rush, προσελκύοντας τεράστια πλήθη στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Το 1920, εντόπισε τη 12χρονη Lillita Louis MacMurray στα γυρίσματα της ταινίας The Kid και άρχισε να τη διαμορφώνει σε ηθοποιό.

Άλλαξε το όνομά της σε Lita Grey και πιστεύεται ότι την αποπλάνησε το 1924, όταν εκείνη ήταν 16 ετών και εκείνος 35, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατηγορία για βιασμό ανηλίκου ακόμη και τότε στην Καλιφόρνια.

Ο Charlie Chapin με τη Lita Grey στις 24 Νοεμβρίου 1924
Ο Charlie Chapin με τη Lita Grey στις 24 Νοεμβρίου 1924 / Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έφηβη ηθοποιός αποκάλυψε αιφνιδιαστικά μια εγκυμοσύνη, γεγονός που ενίσχυσε την απόγνωση της μητέρας της, η οποία απείλησε να καταγγείλει τον Τσάρλι στην αστυνομία.

Η απροσδόκητη είδηση ανάγκασε τον ηθοποιό σε έναν ακόμη διακριτικό γάμο - αυτή τη φορά στο Μεξικό. Η Λίτα ήταν 16 ετών και ο Τσάρλι 35 ετών την ημέρα του γάμου τους το 1924.

Τη νύχτα του γάμου ο Τσάπλιν λέγεται επίσης ότι εκμυστηρεύτηκε σε φίλους ότι ο γάμος ήταν καλύτερη προοπτική από τη φυλακή.

Στα απομνημονεύματά της «Η ζωή μου με τον Τσάπλιν» του 1966, η Λίτα έγραψε: «Παντρευτήκαμε στο Μεξικό επειδή ο Τσάρλι δεν ήθελε να ειπωθούν πολλά για τον γάμο. Στην επιστροφή με το τρένο ήταν αρκετά κακός. Στεκόμασταν στην πλατφόρμα ανάμεσα στα βαγόνια ενώ το τρένο ταξίδευε και είπε: "Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε όλη αυτή την κατάσταση αν απλά πηδούσες"».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά την περιφρόνησή του για τη σύζυγό του, ωστόσο, ήταν «μια ανθρώπινη μηχανή του σεξ», όπως αποκάλυψε αργότερα, που μπορούσε να κάνει έρωτα έξι φορές τη νύχτα χωρίς αισθητή κούραση.

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά: τους Charles Jr. και Sydney Earl. Ο γάμος, που διήρκεσε τρία χρόνια, έληξε πικρά στο δικαστήριο.

Ο Charles Chaplin, Jr., αριστερά, 7, και ο Sydney Earle, 6, παιδιά του Charles και της Lita Grey
Ο Charles Chaplin, Jr., αριστερά, 7, και ο Sydney Earle, 6, παιδιά του Charles και της Lita Grey / Φωτογραφία AP

Η Λίτα κατηγόρησε τον σύζυγό της για βιασμό ανηλίκου, αποπλάνηση ανηλίκου, προτροπή σε έκτρωση και «διεστραμμένες σεξουαλικές επιθυμίες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αίτησή της ζήτησε την κηδεμονία των δύο παιδιών τους και ισχυρίστηκε σκληρότητα και εξαναγκασμό σε σεξουαλικές πράξεις, ενώ ο Τσάπλιν την αποκάλεσε «εκβιάστρια, χρυσοθήρα και μικρή πόρνη».

Η Lita κέρδισε διακανονισμό διαζυγίου άνω των 800.000 δολαρίων, που σήμερα θα ήταν περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια και ο πιο ακριβός χωρισμός στην ιστορία του Χόλιγουντ εκείνη την εποχή.

Για χρόνια μετά, η Lita πάλευε με την κατάθλιψη και το αλκοόλ. Προσπαθούσε να μιλήσει για αυτό σε συνεντεύξεις, αλλά το θέμα συχνά άλλαζε και πήγαινε προς την ιδιοφυΐα του.

Στην αυτοβιογραφία του, ο Τσάρλι αφιέρωσε τρεις προτάσεις στη Λίτα και δεν την ανέφερε ποτέ ονομαστικά. Σε μια συνέντευξή του είπε: «Δεν θα ασχοληθώ με τέτοιου είδους πράγματα. Δεν το οφείλω σε κανέναν».

Παντρεύτηκε την 26χρονη Paulette Goddard όταν ήταν 47 ετών

Ο τρίτος γάμος του Charlie ήταν με την Paulette Goddard, ένα πρώην παιδικό μοντέλο και ηθοποιό που πρωταγωνιστούσε στον Μεγάλο Δικτάτορα. Ήταν 26 ετών και ο Τσάρλι Τσάπλιν, 47.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομα μετακόμισε στην έπαυλή του και την επέλεξε ως πρωταγωνίστρια στην ταινία Modern Times, μια σάτιρα για την εποχή της μηχανής.

Κάποτε, παρουσία της, ο Τσάπλιν είπε στον μεγαλύτερο γιο του ότι «η μητριά σου δούλεψε πολύ σκληρά σήμερα και έπρεπε να της πω μερικά πράγματα για την υποκριτική». Η Paulette ξάπλωσε στον καναπέ και έκλαψε.

Ο Τσαρλς Τσάπλιν και η Πολέτ Γκόνταρντ σε νυχτερινό κέντρο του Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια στις 21 Σεπτεμβρίου 1941
Ο Τσαρλς Τσάπλιν και η Πολέτ Γκόνταρντ σε νυχτερινό κέντρο του Χόλιγουντ στην Καλιφόρνια στις 21 Σεπτεμβρίου 1941 / Φωτογραφία: AP Photo

Η καριέρα της Paulette διήρκεσε έξι δεκαετίες -από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1970- και υπήρξε κορυφαία ηθοποιός κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και η σχέση της διήρκεσε μόνο από το 1936 έως το 1942, λέγεται ότι έληξε με φιλικούς όρους.

Παντρεύτηκε την Oona O'Neill, 18 ετών, όταν ήταν 53 ετών

Μέσα σε έναν χρόνο από το διαζύγιό του με την Paulette, προχώρησε στην τέταρτη και τελευταία σύζυγό του Oona O'Neill, η οποία του γέννησε οκτώ παιδιά και έμεινε μαζί του μέχρι τον θάνατό του το 1977.

Το ζευγάρι λέγεται ότι ήταν αδελφές ψυχές. Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου τον Ιούνιο του 1943, όταν η Oona ήταν 18 ετών και ο Charlie 53 ετών.

Είχαν γνωριστεί τον προηγούμενο χρόνο, όταν ο Τσάρλι σκεφτόταν την έφηβη για έναν ρόλο στην ταινία του Shadow and Substance και από τότε ήταν αχώριστοι.

Η κόρη τους Geraldine δήλωσε σε μια ταινία του 2022: «Η μητέρα μου ήταν τόσο νέα όταν τον γνώρισε, ήταν 17 ετών και εκείνος 52. Ερωτεύτηκαν και στη συνέχεια, μόλις έγινε 18 ετών παντρεύτηκαν. Όλοι πίστευαν ότι ήταν απλώς μια χαζογκόμενα και ότι θα έφευγε σύντομα. Αλλά ήταν τρελοί ο ένας για τον άλλον».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν επιδεικνύει το τιμητικό Όσκαρ που έλαβε, στις 10 Απριλίου 1972, κατά την 44η ετήσια απονομή των βραβείων Όσκαρ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Οόνα
Ο ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν επιδεικνύει το τιμητικό Όσκαρ που έλαβε, στις 10 Απριλίου 1972, κατά την 44η ετήσια απονομή των Βραβείων Όσκαρ, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Οόνα / Φωτογραφία: AP Photo

Εν τω μεταξύ, ο γιος τους, Eugene, αποκαλούσε τη μητέρα του «τη λιακάδα» στη ζωή της οικογένειάς τους.

Το 1952, ο παραγωγός ταξίδεψε στο Λονδίνο για την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας, Limelight.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέιμς Μακ Γκράνερι ανακάλεσε την άδεια επανεισόδου του Τσάρλι, δηλώνοντας ότι θα έπρεπε να συμφωνήσει σε μια συνέντευξη σχετικά με τις πολιτικές του απόψεις πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τσάρλι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, όπου επέμεινε ότι δεν είναι κομμουνιστής και δήλωσε ότι «δεν θέλει τίποτα περισσότερο για την ανθρωπότητα από μια στέγη πάνω από το κεφάλι κάθε ανθρώπου».

Η Oona στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της και το ζευγάρι εγκαταστάθηκε τελικά στην Ελβετία. Απέκτησαν οκτώ παιδιά: Geraldine, Michael, Josephine, Victoria, Eugene, Jane, Annette και Christopher.

Η επόμενη επίσκεψη του Τσάρλι στις ΗΠΑ θα ήταν για να παραλάβει ένα τιμητικό Όσκαρ το 1972 για τη συνεισφορά του στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσάρλι Τσάπλιν γιος γυναίκες ανήλικες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ