Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη: Η 24χρονη επιχειρηματίας που μπήκε σε λίστα του Forbes -Δημιουργεί μοναδικές τσάντες - iefimerida.gr

Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη: Η 24χρονη επιχειρηματίας που μπήκε σε λίστα του Forbes -Δημιουργεί μοναδικές τσάντες

Μαρίνα Ραφαήλ Βογιατζάκη Η Ελληνίδα που μπήκε στη λίστα Forbes με τις τσάντες της
Μαρίνα Ραφαήλ Βογιατζάκη: Η Ελληνίδα που μπήκε στη λίστα Forbes με τις τσάντες της
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η Ελληνίδα σχεδιάστρια και επιχειρηματίας Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη, καθώς το όνομα της συμπεριλήφθηκε στη λίστα «30 under 30» του περιοδικού Forbes.

Σε αυτή τη λίστα, η οποία περιλαμβάνει τους/τις πιο επιτυχημένους/ες νέους/ες κάτω των 30 ετών, ξεχώρισαν άλλοι δύο Έλληνες, ο Σταύρος Παπαδόπουλος και ο Αλέξανδρος Άνθης, καθώς και η Κύπρια Ξένια Μισκουρίδου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 24χρονη Μαρίνα Ραφαήλ – Βογιατζάκη, μέλος της έκτης γενιάς της οικογένειας Swarovski, διακρίθηκε στην κατηγορία τέχνες και πολιτισμός, για τη βιώσιμη, πολυτελή επιχείρηση χειροποίητων τσαντών της, Marina Raphael, την οποία ίδρυσε το 2018, σε ηλικία δηλαδή μόλις 20 ετών! Οι χειροποίητες τσάντες της με το μοναδικό design τους, πωλούνται στα μεγαλύτερα πολυτελή καταστήματα του κόσμου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η ταλαντούχα σχεδιάστρια και επιχειρηματίας, παραμένει προσγειωμένη και προσηλωμένη στους στόχους της, για τους οποίους δουλεύει σκληρά, σεβόμενη πάντα το περιβάλλον.

Αμέσως μετά τις σπουδές της, η Μαρίνα Ραφαήλ – Βογιατζάκη αποφάσισε να συνδυάσει το πάθος της για τον κόσμο των επιχειρήσεων με τη μόδα, και με εφόδια τις πολύτιμες συμβουλές της οικογένειάς της, δημιούργησε το luxury brand, Marina Raphael. Η μάρκα, η οποία είναι αγαπητή σε διασημότητες από τη Rita Ora έως την Jessica Alba και λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία μηδενικών απορριμμάτων, σημείωσε αύξηση 420% στα έσοδα της εν μέσω πανδημίας. Φέτος ευελπιστεί να διπλασιάσει τις πωλήσεις, στα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Μαρίνα Ραφαήλ Βογιατζάκη όρθια στο γραφείο της

Οι εντυπωσιακές, φινετσάτες τσάντες της, αποτελούν κομψοτεχνήματα, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στην ντουλάπα της. Πρόκειται για τσάντες μοναδικής αισθητικής, οι οποίες συνδυάζουν το κλασικό με το μοντέρνο στοιχείο, κάνοντας όποιον τις κρατά, να νιώθει ξεχωριστός. Σε πολλά μάλιστα σχέδια, είναι έκδηλη η επιρροή της Μαρίνας Ραφαήλ-Βογιατζάκη από το ελληνικό τοπίο και τον πολιτισμό της χώρας μας.

«Σκοπός μου είναι η δημιουργία διαχρονικών και βιώσιμων προϊόντων που προωθούν την καλαισθησία, την κομψότητα και τον μοντερνισμό, πάντα με ευαισθησία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για μένα ήταν απαραίτητο να σχεδιάσω ένα προϊόν που να απευθύνεται προς όλους, καταρρίπτοντας στερεότυπα φύλου, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό αυτού που το κρατάει», δήλωσε η ίδια στο iefimerida.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 24χρονη δυναμική επιχειρηματίας, μας μίλησε για τη θέση της ως CEO στην εταιρεία Marina Raphael, για το πώς ένιωσε όταν έμαθε ότι μπήκε στη λίστα Forbes, για τις προκλήσεις που έχει συναντήσει λόγω του φύλου και του νεαρού της ηλικίας της, για τη φιλοσοφία του brand της, για τα όνειρα της, καθώς και για το αν και πόσο την επηρέασε το «βαρύ» φορτίο που κουβαλούν τα ονόματα των οικογένειών της.

Πρόσφατα διακριθήκατε στην κατηγορία τέχνες & πολιτισμός της λίστας «30 Under 30» του περιοδικού Forbes. Μιλήστε μας λίγο γι' αυτό. Πώς νιώσατε; Ήταν κάτι που περιμένατε;

Νιώθω τεράστια τιμή και περηφάνια για την τόσο σπουδαία αναγνώριση που λάβαμε εγώ και η ομάδα μου για την δουλειά μας τα τελευταία περίπου 4 χρόνια. Όταν ίδρυσα την εταιρεία Marina Raphael το 2018, είχα μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μπω στη λίστα του Forbes 30 under 30 για την Ευρώπη μόλις στα 24 μου χρόνια! Σίγουρα αυτό το «ταξίδι» μας επιφύλασσε προκλήσεις και εκπλήξεις, αλλά πιστεύω πως αυτή η διάκριση είναι η ανταμοιβή όλων των κόπων μας και αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη για όλα τα ταλαντούχα μέλη της ομάδας μου, που βρίσκονται στο πλευρό μου από το ξεκίνημά μου και χάρη στην αφοσίωση και την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους έχουμε φτάσει ως εδώ.

Τι ήταν αυτό που έκανε το brand σας να ξεχωρίσει;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδιαμφισβήτητα αυτό που ξεχωρίζει το brand Marina Raphael, δεν είναι άλλο από την ύψιστη προσοχή στην ποιότητα και την απαράμιλλη τεχνογνωσία που φέρει χρόνια εμπειρίας και παραδοσιακών τεχνικών Ιταλικής παραγωγής.

Πότε δημιουργήθηκε η εταιρεία σας και πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τις χειροποίητες τσάντες;

Παρ’ όλο που η ενασχόλησή μου με τις τσάντες δεν ήταν ξεκάθαρη από την αρχή, είχα ανέκαθεν την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι πρωτοποριακό και διαχρονικό, που θα μου επέτρεπε να συνδυάσω το πάθος μου για το κόσμο των επιχειρήσεων με τη μόδα. Έτσι το 2018, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Kings College London, αποφάσισα να βάλω τα δημιουργικά μου γρανάζια σε ισχύ και να ιδρύσω το brand Marina Raphael, με αποστολή μου την δημιουργία διαχρονικών και βιώσιμων προϊόντων που προωθούν την καλαισθησία, την κομψότητα και τον μοντερνισμό, πάντα με ευαισθησία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Για μένα ήταν απαραίτητο να σχεδιάσω ένα προϊόν που να απευθύνεται προς όλους, καταρρίπτοντας στερεότυπα φύλου, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό αυτού που το κρατάει. Έτσι αναδύθηκε η ιδέα της τσάντας, το απόλυτο αξεσουάρ που δεν λείπει από κανενός την ντουλάπα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είστε μόλις 24 ετών. Πώς είναι για μια τόσο νεαρή κοπέλα να είναι CEO ενός τόσο μεγάλου brand; Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ περίεργες καταστάσεις, λόγω του νεαρού της ηλικίας σας, αλλά και επειδή είστε γυναίκα;

Θεωρώ, ότι το να είσαι νεαρή επιχειρηματίας έχει σίγουρα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας είχα το κίνητρο και τη θέληση να διευρύνω την εταιρεία μου και να χτίσω το δικό μου όνομα στην αγορά, ενστερνιζόμενη τη βιώσιμη και ηθική πλευρά της μόδας. Παρ’ όλα αυτά, πολλές φορές το νεαρό της ηλικίας μου, λαμβάνεται σαν ένδειξη απειρίας και έλλειψης επαγγελματισμού. Συνεπώς, φυσικά και έχουν υπάρξει φορές που ο κόσμος αμφέβαλε για τη δουλειά μου λόγω της ηλικίας μου, αλλά πιστεύω πως το γεγονός ότι προσπαθώ συνέχεια να εξελίσσω την τέχνη και τις γνώσεις μου, αναζητώντας καινοτόμα μέσα και τεχνικές και «αψηφώντας» τα όρια της «συμβατικής» μόδας, αποτελεί προτέρημα και όχι ελάττωμα. Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή που έχω μία καταπληκτική ομάδα που σέβεται και στηρίζει τον ρόλο μου σαν εργοδότη και επαγγελματία, παρά τη διαφορά ηλικίας που έχω με πολλούς από αυτούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε συναντήσει σε αυτή τη θέση;

Όταν ίδρυσα την εταιρεία μου, ήταν αναμενόμενο από την αρχή ότι θα χρειαστεί να επωμιστώ πολλούς ρόλους, γεγονός το οποίο αποτέλεσε αρκετά μεγάλη πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα θεωρώ πως μου πρόσφερε και πλήρη ελευθερία ως προς τη διαχείριση και την οργάνωση. Έχοντας εμπειρία στο χώρο του event planning, είχα ανέκαθεν έμφυτο το ρόλο του management και μετέπειτα όταν έθεσα την δική μου επαγγελματική πορεία, ανακάλυψα ότι μου άρεσε αυτή η αρμονία μεταξύ της επιχειρηματικής και της δημιουργικής μου πλευράς.

Πού βρίσκεται η βάση της εταιρείας σας; Ζείτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό;

Παρά το πολυπολιτισμικό μου background, έχω μεγαλώσει και κατοικώ στην Ελλάδα, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία μας. Ωστόσο, μεγάλο πάθος μου είναι τα ταξίδια, καθώς μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσω καινούργιες κουλτούρες, μοναδικούς ανθρώπους και μαγευτικά τοπία, στοιχεία από τα οποία μου αρέσει να αντλώ έμπνευση για τις επόμενες συλλογές μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκέφτεστε να υπάρξει παραγωγική δραστηριοποίηση και στη χώρα μας;

Όλες μας οι τσάντες παράγονται στη Φλωρεντία από τα έμπειρα χέρια τοπικών μικροτεχνιτών, οι οποίοι, μέσα από την τεχνογνωσία και τις πολύτιμες γνώσεις που τους, έχουν μεταλαμπαδεύσει παλαιότερες γενεές, δίνουν υπόσταση στα σχέδιά μας. Επομένως προς το παρόν η μεταφορά της παραγωγής στην Ελλάδα δεν βρίσκεται στα σχέδιά μας. Ωστόσο, κύριο μέλημα μου είναι να εκφράζω την αγάπη και το θαυμασμό μου για το ελληνικό στοιχείο, τα οποία διαφαίνονται μέσα από την καλλιτεχνική μου ταυτότητα.

Από πού ακριβώς κατάγεστε;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα μου έχει αυστρο-ελβετική καταγωγή και ο πατέρας μου ελληνική, με ρίζες από δύο εξίσου σημαντικά ιστορικά νησιά της χώρας μας: την Κρήτη και την Ύδρα. Για μένα η σημασία της κουλτούρας είναι συνυφασμένη με την ταυτότητά μου και αποτελούσε ανέκαθεν στοιχείο το οποίο με γοήτευε και ήθελα να εξερευνήσω. Γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την ανατροφή και το international mindset που μου μετέδωσε η οικογένειά μου από μικρή ηλικία.

Ανήκετε στην έκτη γενιά της οικογένειας Swarovski. Τι σημαίνει για εσάς αυτό το επίθετο και πόσο σας επηρέασε ως σχεδιάστρια; Νιώσατε ποτέ το «βάρος» του;

Η οικογένεια μου αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης και μου δίδαξε πολύτιμες αρχές οι οποίες μετέπειτα αποτέλεσαν την βάση για τη δημιουργία του brand Marina Raphael. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου τους πιο καθοριστικούς ρόλους τους είχαν οι γυναίκες. Η μητέρα και η γιαγιά μου αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τα πιο σημαντικά πρότυπά μου, όπου με την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την αυτοπεποίθηση τους, μου δίδαξαν πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή, καθώς και το πιο σημαντικό από όλα: να είμαι ο εαυτός μου σε ότι καταπιάνομαι! Φρόντιζαν πάντα να με συμβουλεύουν με ειλικρίνεια και αμεροληψία, υπενθυμίζοντας μου όμως να μην υποτιμώ τις δυνατότητες μου και να ακολουθώ το δικό μου δρόμο. Σίγουρα και οι αξίες της εταιρίας Swarovski αποτέλεσαν πολύτιμο μάθημα για την επαγγελματική μου εξέλιξη. Ξεχωρίζοντας για το πρωτοποριακό πνεύμα, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια πίσω από κάθε δημιουργία, έτσι και εγώ έδωσα βαρύτητα στο κομμάτι της τεχνογνωσίας, εκτιμώντας τον μόχθο σε κάθε στάδιο πριν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Με αρχές μου τη δομή, τη δημιουργικότητα, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα, θέλησα να δημιουργήσω προϊόντα τόσα ξεχωριστά, όσο ο κάτοχός τους! Εξάλλου, ο ιδρυτής Daniel Swarovski είχε πει το εξής: «A diamond for all!»... Και εγώ αποφάσισα να ενστερνιστώ τη φιλοσοφία του και να προσθέσω μία δόση κρυστάλλου σε σχεδόν κάθε τσάντα για να ενισχύσω την λάμψη εκείνου που τη φοράει!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ξεκίνησα το έργο μου, ήταν επόμενο να με διακατέχουν συναισθήματα άγχους και αμφιβολίας, καθώς στο άκουσμα της Swarovski καταγωγής μου, ο κόσμος είχε θέσει εξαρχής υψηλές προσδοκίες και ήταν προσωπική μου ευθύνη να ανταποκριθώ και με το παραπάνω. Ωστόσο, με τον καιρό συνειδητοποίησα πως ακριβώς χάρη στα υψηλά στάνταρ της τελειότητας και πολυτέλειας που είχα θέσει, κατάφερα να ανεβάσω το πήχη για την εταιρεία Marina Raphael και να παράξω ένα καινούργιο προϊόν που θα αντιπροσωπεύει και τη δική μου προσωπική αισθητική.

Και ο πατέρας σας, Γιώργος Ραφαήλ-Βογιατζάκης, φέρει ένα βαρύ όνομα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Θωρείτε ότι έχετε κληρονομήσει το «επιχειρηματικό γονίδιο» και από τις δύο οικογένειες και γι' αυτό από έφηβη ακόμα αρχίσατε να ασχολείστε με τις επιχειρήσεις;

Πράγματι, ο προπάππους μου Γεώργιος Βογιατζάκης, από την πλευρά του πατέρα μου, ήταν ο ιδρυτής της ασφαλιστικής εταιρείας Φοίνιξ, της οποίας υπήρξε πρόεδρος και γενικός διευθυντής για 50 χρόνια, εταιρεία που είναι σήμερα γνωστή ως Groupama Φοίνιξ. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη τα 125 χρόνια καινοτομίας και ιστορίας της οικογενειακής επιχείρησης Swarovski, αισθάνομαι ιδιαίτερη περηφάνια που κατάγομαι από γονείς με τόσο σπουδαίο επιχειρηματικό υπόβαθρο, οι οποίοι μου έχουν διδάξει πολύτιμες αρχές οι οποίες μετέπειτα αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία του brand Marina Raphael.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού τη δουλειά σας;

Η περίοδος της πανδημίας επέφερε ολικές ανακατατάξεις στην παγκόσμια αγορά luxury προϊόντων, με αποτέλεσμα πολλά διεθνούς φήμης brands να αναδιαμορφώνουν τη στρατηγική όχι μόνο των πωλήσεων και του marketing, αλλά και της σχεδιαστικής φιλοσοφίας τους. Γνωρίζω ότι μπορεί να ακουστεί παράδοξο, αλλά στη δική μας περίπτωση, παρατηρήσαμε αύξηση 420% στα έσοδα μας, πράγμα που το χρωστάμε στην υποστήριξη και αγάπη των πελατών μας. Εκτιμώντας τις πρωτόγνωρες συνθήκες της περιόδου του lockdown και της κοινωνική απομόνωσης, θέλαμε να δημιουργήσουμε κομμάτια που θα επαναφέρουν και διαδώσουν ένα αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας για την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ παράλληλα, επιλέξαμε μικρότερες σιλουέτες με σκοπό να χωρούν τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς να υστερούν σε κομψότητα και φινέτσα. Οι μεταβολές στο λιανεμπόριο μας προέτρεψαν να κάνουμε και μεταβολές στη στρατηγική marketing μας, μετατοπίζοντας το σημείο εστίασης και προβολής των προϊόντων στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και τις κοινωνικές πλατφόρμες. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την αφοσίωση, την προθυμία και το εργατικό πνεύμα της ομάδας Marina Raphael, η οποία κατάφερε να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε εκείνο το απαιτητικό διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία σας σέβεται το περιβάλλον προάγοντας τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης στη μόδα. Τι υλικά χρησιμοποιείτε και ποια είναι γενικά η πολιτική της εταιρείας στο κομμάτι αυτό;

Στο brand Marina Raphael, αποστολή μας είναι η προώθηση της βιώσιμης και ηθικής πλευράς της μόδας. Η εστίασή μας έγκειται στις τοπικές κοινότητες στη Φλωρεντία, γενέτειρα ολιγάριθμων τεχνιτών, που κουβαλούν πολύτιμες γνώσεις και μία τέχνη αρκετών γενεών πίσω, γι’ αυτό και πρόκειται για ένα επίτευγμα για το οποίο δηλώνω ιδιαίτερα περήφανη, εναποθέτοντας το ύψιστης σημασίας «φορτίο» της παραγωγής στα έμπειρα χέρια τους. Προσωπικά, η βιωσιμότητα είναι μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς μεγαλώνοντας πάντα μου έλκυε το ενδιαφέρον και με «αιχμαλώτιζε» η φύση, κάτι το οποίο εξελίχτηκε ακόμα πιο έντονα και από τα ερεθίσματα που πήρα από την Ελληνίδα γιαγιά μου και πρόεδρο, του μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη. Οι περιβαλλοντικές ανησυχίες όλων μας είναι κάτι που προσπαθώ να αφουγκραστώ και να ενσωματώσω σε κάθε νέα συλλογή μου, βελτιστοποιώντας τις μεθόδους παραγωγής και παρουσιάζοντας νέα πρωτότυπα μέσα και υλικά. Δεν αρκεί, φυσικά, μονάχα, η σχολαστική αναζήτηση βιοδιασπώμενων υλικών, όπως napa και suede δέρμα επεξεργασμένο χωρίς χρώμιο, βαμβακερά υφάσματα και άλλα οικολογικά υλικά, όπως ο καμβάς και η ψάθα. Είναι απαραίτητη και η εξέταση και βελτιστοποίηση των μεθόδων παραγωγής, ώστε να πετύχουμε ένα near – 0 waste policy, ανακυκλώνοντάς και επαναχρησιμοποιώντας ήδη υπάρχοντα υλικά.

Τι σημαίνει μόδα για εσάς και τι σας εμπνέει; Ποια είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία σας;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αίγλη της μόδας για μένα έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί την τομή της φαντασίας με την χρηστικότητα. Πρόκειται για ένα στοιχείο που με συνάρπασε από μικρή ηλικία, σε συνδυασμό με όλα τα ερεθίσματα που ήμουν αρκετά τυχερή να βιώσω μέσα στην οικογενειακή θαλπωρή της επιχείρησης Swarovski. Με γοήτευε το πως επέτρεπε στον καθένα να εκφράσει την προσωπικότητά του και να εξερευνήσει το γούστο και την προσωπική του αισθητική με δημιουργίες που είναι συνάμα πρακτικές και συνοδεύουν την καθημερινότητα.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία κάθε νέας συλλογής χαρακτηρίζεται από κάποια συγκεκριμένα στάδια μέχρι το τελικό ποιόν. Το πρώτο βήμα αφορά την συγκέντρωση visual υλικού, όπως φωτογραφίες και διάφορα αναμνηστικά από τα ταξίδια μου. Ύστερα ακολουθούν τα πρώτα sketches για πειραματισμό και αποτύπωση ιδεών και ταυτόχρονα αναζητούμε νέα υλικά και πρωτοποριακές τεχνικές, τόσο για τα ίδια τα σχέδια, όσο και για τις λεπτομέρειες. Τέλος, έχουμε τον δειγματισμό και έπειτα το στάδιο της παραγωγής και του quality control που πάντα μου προσδίδουν έναν ενθουσιασμό και ανυπομονησία για την ολοκληρωμένη εικόνα της συλλογής!

Πόσο έχει επηρεάσει τα σχέδια σας, η ελληνική κληρονομιά σας;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περηφάνεια για την ελληνική κληρονομιά μου είναι έκδηλη από πολλούς παράγοντες. Γεννημένη από Έλληνα πατέρα με μεγάλη αγάπη για τον τόπο και την καταγωγή του, ανέπτυξα από μικρή ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Στο σχολείο είχα δίψα να μάθω παραπάνω πράγματα για την αρχαιολογία, τις ελληνικές τέχνες, τα ήθη και έθιμα του ελληνικού λαού, ενώ μεγαλώνοντας άρχισα να επηρεάζομαι και να εμπνέομαι όχι μόνο στο καλλιτεχνικό κομμάτι, αλλά και στο κομμάτι της προσωπικής έκφρασης. Είμαι λάτρης αυτής της αιώνιας καλαισθησίας και κομψότητας που ανατρέχουν πίσω στα τα αρχαία χρόνια και κυριαρχούν μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Η αποστολή δημιουργίας ενός αξεσουάρ που μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου και αποτελεί κληρονομιά από γενιά σε γενιά. Επομένως, στα σχέδια μου μπορεί κανείς να παρατηρήσει διάφορες επιρροές από τον κόσμο της αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και διακοσμητικής ενώ το ελληνικό φυσικό τοπίο δεσπόζει σε όλο του το μεγαλείο, όπως οι απέραντες χρυσές αμμουδιές και τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, που αντικατοπτρίζουν ένα είδος φυσικής και ατημέλητης ομορφιάς.

Πώς θα περιγράφατε τις δημιουργίες σας;

Θέλησα από τα πρώιμα στάδια να εφαρμόσω και να εμφυσήσω τις φιλοσοφίες της βιωσιμότητας, της πρακτικότητας και της δεξιοτεχνίας σε κάθε δημιουργία μου. Όλες οι τσάντες μας χαρακτηρίζονται από μίνιμαλ αισθητική, ύψιστη ποιότητα και διαχρονική κομψότητα που τις καθιστά και πραγματικά investment pieces. Η κάθε σεζόν παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση μίας συγκεκριμένης θεματικής, παρεκκλίνοντας από τα εφήμερα trends και το στοιχείο της υπερβολής, προτιμώντας πιο απλοϊκές γραμμές και μία ισορροπημένη χρωματική παλέτα. Παρομοίως τα κρύσταλλα που χρησιμοποιούνται, ποικίλλουν από μεγάλες επιφάνειες για ένα πιο statement look, μέχρι σε πιο μικρές λεπτομέρειες για μια πιο διακριτική δόση sparkle.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει η ιδανική τσάντα για εσάς;

Για μένα η ιδανική τσάντα συνδυάζει την πρακτικότητα με το κλασσικό στυλ και τη φινέτσα. Προτιμώ διαχρονικά κομμάτια που μπορώ να κουβαλάω από το πρωί μέχρι το βράδυ και που χωράνε όλα τα απαραίτητα της ημέρας, χωρίς να στερούν από την αισθητική μου. Γι’ αυτό το λόγο, για τους καλοκαιρινούς μήνες, η αγαπημένη μου τσάντα δεν είναι άλλη από τη Porter in Raffia, η οποία με συνοδεύει στο γραφείο και σε όλα τα εξωτερικά μου ραντεβού, απογειώνοντας το κάθε look μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συμβουλή θα δίνατε στις γυναίκες σχετικά με τις τσάντες;

Η συμβουλή που θα έδινα σε όλες τις γυναίκες όσον αφορά την τσάντα τους, είναι να διαλέγουν αυτή που τις αντιπροσωπεύει καλύτερα και να την κρατούν «λάμποντας» από δυναμισμό και αυτοπεποίθηση!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Έχω τόσα όνειρα για την πορεία του brand Marina Raphael! Μία από τις φιλοδοξίες μου για το εγγύς μέλλον, είναι να φτάσω στο σημείο «αιχμής», όπου οι τσάντες μου θα πωλούνται σε κάθε χώρα σε συνεργασία με τα καταστήματα λιανικής μας σε όλο το κόσμο, αντιπροσωπεύοντας τη χώρα μας. Συγχρόνως, σε μία δεκαετία θα ήθελα πολύ να ανοίξω το δικό μου flagship store. Επίσης μέχρι να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία, θα ήθελα να έχω διευρύνει το εύρος των προϊόντων μας σχεδιάζοντας και άλλα αξεσουάρ όπως πορτοφόλια, μπρελόκ, makeup και accessories cases. Γι’ αυτό και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που μοιράζομαι μαζί σας την καινούργια σειρά custom νεσεσέρ καλλυντικών, και δερμάτινων cardholders, ακολουθώντας φυσικά τα ίδια standards ύψιστης ποιότητας με τις όλες τις τσάντες μας, τα οποία θα είναι διαθέσιμα την επόμενη άνοιξη. Τέλος, οι συνεργασίες είναι κάτι που μου δίνουν ιδιαίτερη χαρά, γι’ αυτό και ευελπιστώ στα επόμενα 10 χρόνια να έχω την τύχη να συνεργαστώ με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, που δεν περιορίζονται απαραίτητα στον κόσμο της μόδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού μπορεί να βρει κανείς τις δημιουργίες σας;

Έχουμε την ευκαιρία να συνεργαζόμαστε με κάποια από τα μεγαλύτερα πολυτελή καταστήματα και concept stores, τόσο εγχώρια όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, οι τσάντες μας είναι διαθέσιμες στο Moda Operandi (Αμερική), Luisaviaroma (Ιταλία), Harrods (Λονδίνο), Høyer (Όσλο), El Corte Ingles (Μαδρίτη), Harvey Nichols (Ντόχα), καθώς και σε πολυτελή ξενοδοχεία όπως το One&Only Reethi Rah ( Μαλδίβες). Στην Ελλάδα, τα προϊόντα μας βρίσκονται προς πώληση στο Enny Monaco, στο Le Marché και στο 5-άστερο ξενοδοχείο Amanzoe.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ