Κωνσταντίνος: Οι δεσμοί αίματος με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας -Συγγενής με Κάρολο, Ελισάβετ - iefimerida.gr

Κωνσταντίνος: Οι δεσμοί αίματος με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας -Συγγενής με Κάρολο, Ελισάβετ

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις συζητήσεις για το ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να κορυφώνονται ενόψει της αυριανής τελετής, πολλοί αναρωτιούνται ποια η σχέση του με τους Βρετανούς βασιλείς.

Όπως ίσως έχει γίνει ευρύτερα γνωστό από την ημέρα του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο τελευταίος μονάρχης της Ελλάδας ήταν ο νονός του διαδόχου του βασιλικού θρόνου στη Βρετανία, του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η σχέση του με την πρώτη οικογένεια της γηραιάς Αλβιώνας πηγαίνει αρκετά πίσω. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος επέλεξε το Λονδίνο -και συγκεκριμένα το Hampstead Garden Suburb- για να ζήσει αρκετά από τα χρόνια της εξορίας του.

Δεύτερος ξάδελφος του βασιλιά Καρόλου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Εκτός από φιλικές, οι σχέσεις του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας ήταν και συγγενικές, καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ήταν ο πρώτος ξάδελφος του πατέρα του.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τον πρίγκιπα Φίλιππο στην Ελλάδα το 1965 / Φωτογραφία: AP
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τον πρίγκιπα Φίλιππο στην Ελλάδα το 1965 / Φωτογραφία: AP

Έτσι, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' είναι δεύτερος ξάδελφός του και η βασίλισσα Ελισάβετ Β' τρίτη ξαδέλφη του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη βασίλισσα Ελισάβετ / Φωτογραφία: AP
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τη βασίλισσα Ελισάβετ / Φωτογραφία: AP

Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, που το 1982 ο Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα επέλεξαν τον Κωνσταντίνο για νονό του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

O τέως βασιλιάς της Ελλάδας ήταν παρών και στην τελετή «επιβεβαίωσης» του πρίγκιπα Γουίλιαμ, δηλαδή την ημέρα που -στις βασιλικές οικογένειες- «επιβεβαιώνεται η υπόσχεση του Θεού που έγινε στο άτομο κατά τη βάπτιση».

Η τελετή αυτή έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου 1997. Στην σχετική φωτογραφία, η βρετανική βασιλική οικογένεια ποζάρει στο σαλόνι του Κάστρου Ουίνσδορ. Από αριστερά, στην πρώτη σειρά φαίνονται ο πρίγκιπας Χάρι, η Νταϊάνα, ο Γουίλιαμ ο πρίγκιπας Κάρολος και η βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Από πίσω τους βρίσκονται οι νονοί του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Β' της Ελλάδας, η λαίδη Σούζαν Χάσεϊ, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, η δούκισσα του Γουέστμινστερ και ο Λόρδος Ρόμσεϊ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ