Ποιος κρυβόταν πίσω από τον Τσουμπάκα: Ο γίγαντας νοσοκόμος που έγινε θρύλος του Star Wars [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ποιος κρυβόταν πίσω από τον Τσουμπάκα: Ο γίγαντας νοσοκόμος που έγινε θρύλος του Star Wars [εικόνες & βίντεο]

Ο χαρακτήρας του Star Wars, Τσουμπάκα με τα χέρια υψωμένα
Ο χαρακτήρας του Star Wars, Τσουμπάκα / Φωτογραφία: Ap Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ακούει κανείς το όνομα Πίτερ Μέιχου ίσως δεν αναγνωρίζει πίσω από τη βρετανική καταγωγή τον θρυλικό ήρωα, Τσουμπάκα, του Star Wars.

Ο Βρετανός γίγαντας που έφυγε από τη ζωή, με το ύψος 2,18μ. που τον έκανε πάντα να ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος, ερμήνευσε μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του εμπορικού σινεμά των τελευταίων 50 χρόνων. Ηταν ο πρώτος, ο αυθεντικός Τσουμπάκα, που κέρδισε τους φανατικούς του Πολέμου των Αστρων και πορεύτηκε παράλληλα με το τριχωτό τέρας του γαλαξία σε όλη του τη ζωή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1944 στο Λονδίνο και δεν είχε ποτέ σκεφτεί πως θα ασχοληθεί με τον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ. Το ύψος του ωστόσο τράβηξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων του θεάματος. Το 1976, ο Μέιχιουμ εργάζεται ως νοσοκόμος στο Νοσοκομείο Κινγκ Κόλετζ του Λονδίνου. Ο 2,18μ. άνδρας δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσει ανάμεσα στο πλήθος.

Ετσι, δυο χρόνια πριν μπει στο κοστούμι του Τσουμπάκα, αναλαμβάνει το ρόλο του Μινώταυρου στην ταινία «Sinbad and the Eye of the Tiger». Οι παραγωγοί της ταινίας θα τον ανακαλύψουν από δημοσίευμα εφημερίδας με τους ψηλότερους άνδρες (για την ακρίβεια εκείνους με τα μεγαλύτερα πόδια) και θα του αναθέσουν το ρόλο του γιγαντιαίου (και χρυσού) Μινώταυρου.

Η πρόταση να ενσαρκώσει τον Τσουμπάκα

Σύντομα του γίνεται μια ακόμη πρόταση, που συνδέεται ξανά με τον σωματότυπό του. Του προτείνουν να αναλάβει το ρόλο ενός γιγάντιου τριχωτού τέρατος. Ο λόγος φυσικά για τον Τσουμπάκα, το 200 ετών Γούκι και πιστό συνοδοιπόρο του Χανς Σόλο, που πρωτοσυναντήσαμε στην ταινία «Star Wars IV: Μια νέα ελπίδα» το 1977.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μέιχιου πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες του κόσμου του Πολέμου των Αστρων. Την κλασική τριλογία στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, αλλά και στα επόμενα φιλμ, «Η εκδίκηση των Σιθ» και «Η δύναμη ξυπνά».

Χτίζοντας τον Τσουμπάκα

Ο Βρετανός θέλησε ο Τσουμπάκα να μην είναι απλά μια κούκλα, ένας μασκαρεμένος άνδρας. Λέγεται πως επισκέφτηκε πολλές φορές τον ζωολογικό κήπο, όπου παρατήρησε τις κινήσεις μεγαλόσωμων άγριων ζώων, τις οποίες και θέλησε να ενσωματώσει στην κινησιολογία του χαρακτήρα του.

Ο Χάρισον Φορντ, η Κάρι Φίσερ και ο Πίτερ Μέιχιου στα γυρίσματα των πρώτων ταινιών του Star Wars
Ο Χάρισον Φορντ, η Κάρι Φίσερ και ο Πίτερ Μέιχιου στα γυρίσματα των πρώτων ταινιών του Star Wars / Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο πιστός ήταν στην ενσάρκωση του Τσουμπάκα... Οταν το 1980 αρρώστησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την ταινία «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», η παραγωγή αναγκάστηκε να τοποθετήσει αντικαταστάτη στη θέση του. Ωστόσο, οι σκηνές που γυρίστηκαν χωρίς εκείνον κάτω από τη μάσκα του Τσουμπάκα δεν ικανοποίησαν τον σκηνοθέτη, Ιρβιν Κέρσνερ, που τις γύρισε ξανά, όταν ο Μέιχιου επέστρεψε στο πλατό.

Ο Τσουμπάκα βρέθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν να πρωταγωνιστεί σε δεκάδες διαφημιστικά, αλλά και καλεσμένος (με την στολή) της εκπομπής του Λάρι Κινγκ, αλλά και του Τζίμι Κίμελ πολλά χρόνια αργότερα.

Ο Τσουμπάκα και το βραβείο στα MTV

Η φιγούρα του τέρατος από τον Πόλεμο των Αστρων ήταν τόσο αγαπητή στον κόσμο, που το αμερικανικό δίκτυο MTV αποφάσισε να βραβεύσει τον Τσουμπάκα με το βραβείο του επιτεύγματος ζωής στα βραβεία του 1997.

Το βραβείο στον Πίτερ Μέιχιου παρέδιδε τότε η πριγκίπισσσα Λέια, κατά κόσμον Κάρι Φίσερ, η πρώτη απώλεια από τον αυθεντικό κόσμο του Star Wars, που έφυγε από τη ζωή το 2016.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χρόνια στο αναπηρικό καροτσάκι

Το ύψος του Πίτερ Μέιχιου ήταν ευλογία και κατάρα για τον Βρετανό ηθοποιό. Το χαρακτηριστικό που του χάρισε τον ρόλο της ζωής του, ήταν και εκείνο που ευθυνόταν για σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Τσουμπάκα υπέφερε από γιγαντισμό με αποτέλεσμα το 2011 να καθηλωθεί για δύο χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Μέιχιου υπεβλήθη σε εγχείριση στα γόνατα το 2013 και κατάφερε αργότερα να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Ο Πίτερ Μέιχιου λαμβάνει την αμερικανική υπηκοότητα. Εχει στο πλευρό του τη σύζυγό του Αντζι
Ο Πίτερ Μέιχιου λαμβάνει την αμερικανική υπηκοότητα. Εχει στο πλευρό του τη σύζυγό του Αντζι (2005) / Φωτογραφία: AP Photos

Στο πλευρό του βρισκόταν πάντα η αγαπημένη του σύζυγος Αντζι. Ο αυθεντικός Τσουμπάκα είχε αποφασίσει από νωρίς να ζήσει στη ζωή του στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Τέξας, ενώ το 2005 θα του απονέμονταν και η αμερικανική υπηκοότητα. Εφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 75 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αντίο του νέου Τσουμπάκα στον... αυθεντικό

Στην τελευταία του εμφάνιση ως Τσουμπάκα, το 2015 για την ταινία «Η Δύναμη ξυπνά» ξεκίνησε να μεταλαμπαδεύει την γνώση δεκαετιών, για τον τρόπο που πρέπει να ερμηνεύει κανείς τον Γούκι στη νέα γενιά. Ο Φινλανδός Τζόνας Σουοτάμο είναι ο πανύψηλος ηθοποιός που παίρνει τη σκυτάλη στις ταινίες που θα ακολουθήσουν, αλλά και το φιλμ «Σόλο» που εστιάζει στη ζωή του Χανς Σόλο και τη γνωριμία του με τον Τσουμπάκα.

Ο ηθοποιός Τζόνας Σουοτάμο, ο νέος Τσουμπάκα στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Σόλο»
Ο ηθοποιός Τζόνας Σουοτάμο, ο νέος Τσουμπάκα στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Σόλο» / Φωτογραφία: AP Photo

«Συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου ενός καλού φίλου και μέντορα, του μεγάλου Πίτερ Μέιχεμ» γράφει σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Σουοτάμο. «Η ζεστασιά του όταν ήρθα ως ο αντικαταστάτης του στην ταινία «Η Δύναμη Ξυπνά» σήμαινε τόσα πολλά για μένα. Μελετώντας τον χαρακτήρα, στη δημιουργία του οποίου συνέβαλε, ήταν πάντα μια δύσκολη διαδικασία, αλλά γινόταν ευκολότερη με την καθοδήγηση και την ευγένειά του. Υπήρξε ένας και μοναδικός τζέντλεμαν και απαράμιλλος θρύλος και θα μου λείψει» συμπλήρωσε.

«Να είστε σίγουροι πως η υστεροφημία του θα ζει και το πνεύμα που έδωσε στον χαρακτήρα όταν φόρεσε πρώτη φορά τη στολή δεν θα ξεχαστούν. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου» έγραψε κλείοντας ο Φινλανδός, που ανάρτησε μια φωτογραφία του με τον Μείχιουμ καθώς μελετούν τον Τσουμπάκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Χανς Σόλο ο αυθεντικός και ο Τσουμπάκα

«Ο Πίτερ Μέιχεμ ήταν ένας ευγενικός και καλός άνθρωπος, που διέθετε ακεραιότητα χαρακτήρα» σημείωσε ο αχώριστος φίλος του στον κόσμο του Star Wars, ο Χάρισον Φορντ.

Πριν μερικά χρόνια και με αφορμή την επιστροφή του Φορντ, ως Σόλο, στο Star Wars, είχε συναντηθεί ξανά με τον Τσουμπάκα σε ένα χιουμοριστικό σκετσάκι που ετοίμασε για την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ