Η σκανδαλώδης ζωή της εκκεντρικής πριγκίπισσας Εμμα Γκάλιτζιν -Το «πιο άτακτο πρόσωπο» στο Λονδίνο που αγαπούσε να προκαλεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Η σκανδαλώδης ζωή της εκκεντρικής πριγκίπισσας Εμμα Γκάλιτζιν -Το «πιο άτακτο πρόσωπο» στο Λονδίνο που αγαπούσε να προκαλεί [εικόνες]

Η γοητευτική πριγκίπισσα Εμμα Γκάλιτζιν
Η γοητευτική πριγκίπισσα Εμμα Γκάλιτζιν, «το πιο άτακτο πρόσωπο στο Λονδίνο» / Φωτογραφία: galitzinedmitri / Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το να διασκεδάζει τους φίλους της χορεύοντας πάνω σε τραπέζια με προκλητικά ρούχα, μέχρι τον γάμο της με έναν Ρώσο πρίγκιπα, η ζωή της πριγκίπισσας Εμμα Γκάλιτζιν ήταν ένα μείγμα σκανδάλων και λάμψης μέχρι το τέλος.

Η γοητευτική πριγκίπισσα Εμμα Γκάλιτζιν, ή αλλιώς γνωστή ως «το πιο άτακτο πρόσωπο στο Λονδίνο», με μια συμπεριφορά που να ταιριάζει σε αυτόν τον χαρακτηρισμό, πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από μια πτώση στο σπίτι της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές. Ο πρώτος σύζυγός της ήταν ο αρθρογράφος της Daily Mail, Νάιτζελ Ντέμπστερ, ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των κουτσομπολιών της Fleet Street για 32 χρόνια, και η πολύχρωμη ζωή της γυναίκας του θα μπορούσε σίγουρα να προσφέρει αρκετή τροφή για τις στήλες του.

Γεννήθηκε ως Εμμα Μαγκνταλέν ντε Μπεντέρν στη δεκαετία του '50. Ήταν γνωστή για τη διασκεδαστική και γεμάτη φλερτ συμπεριφορά της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν όταν μια φορά κατά τη διάρκεια ενός δείπνου αποφάσισε να αλλάξει, φορώντας προκλητικά ρούχα ιππασίας και μποτάκια για να χορέψει στο τραπέζι για τους επισκέπτες της μετά το κυρίως πιάτο.

Η πριγκίπισσα Εμμα σε νεότερη ηλικία με την ηθοποιό Καρινθία Ουέστ
Η πριγκίπισσα Εμμα σε νεότερη ηλικία με την ηθοποιό Καρινθία Ουέστ / Φωτογραφία: Daily Mail
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού χώρισε από τον Νάιτζελ το 1972, παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Ζιλ Τρέντχαμ και αργότερα τον πρίγκιπα Τζορτζ Γκάλιτζιν, ο οποίος προερχόταν από μια από τις ευγενέστερες οικογένειες στην αυτοκρατορική Ρωσία -έναν άμεσο απόγονο της Μεγάλης Αικατερίνης- πριν ξαναπαντρευτεί τον Ζιλ λίγο πριν από τον θάνατό του.

Γεννημένη στο Λονδίνο το 1950, η Έμμα ήταν το τρίτο παιδί της λαίδης Πατρίσια Ντάγκλας, κόρης της 11ης μαρκησίας του Κουίνσμπερυ, που ήταν τότε παντρεμένη με τον Τζον ντε Φόρεστ, έναν Άγγλο ερασιτέχνη πρωταθλητή γκολφ που χρησιμοποιούσε τον τίτλο Liechtenstein Count John de Bendern.

Επτά μήνες μετά τη γέννησή της, η λαίδη Πατρίσια και ο σύζυγός της χώρισαν, με την Εμμα αργότερα να παραδέχεται σε έναν φίλο ότι ο άνδρας της μητέρας της δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Είπε ότι ο βιολογικός της πατέρας ήταν ο Herman «Marno» Hornak, γλύπτης που έγινε ο δεύτερος σύζυγος της μητέρας της και ότι είχε δυο αδέλφια, τον Σάιμον και την Κάρολαϊν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κάρολαϊν έζησε μια εξίσου παιχνιδιάρικη ζωή με την αδερφή της Εμμα. Το 1968, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, όταν φωτογραφήθηκε γυμνόστηθη σε μια αναδημιουργία του πίνακα του Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί τον λαό». Στη συνέχεια, αποκληρώθηκε από τον πλούσιο παππού της.

Η Έμμα έκανε μαθήματα στο σπίτι, αλλά το μεγάλο της πάθος ήταν η ιππασία και γρήγορα απέκτησε εκπαίδευση από τη Σχολή Ιππασίας Beechwood στο Σάρεϊ. Είχε άλογα στο σπίτι της στο Oxfordshire, ενώ κάποτε πήρε το πόνυ της στο υπνοδωμάτιο της σοφίτας. Δυστυχώς, το άλογο δεν ήθελε να κατεβεί τις σκάλες και η πυροσβεστική κατέληξε να το σώσει από τη στέγη.

Η γοητευτική πριγκίπισσα Εμμα Γκάλιτζιν σε νεαρή ηλικία
Η γοητευτική πριγκίπισσα Εμμα Γκάλιτζιν, «το πιο άτακτο πρόσωπο στο Λονδίνο»

Η πριγκίπισσα Εμμα, εκτός από την περιουσία που κληρονόμησε από τον πρώτο σύζυγο της μητέρας της, κληρονόμησε επίσης τον επαναστατικό της χαρακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τη στιγμή που ήταν έφηβη, είχε ερωτευθεί διάφορους μικρούς εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένου του Τζον Μπίντον, ενός ηθοποιού και γκάνγκστερ που ισχυρίστηκε ότι κάποτε είχε μια σχέση με την πριγκίπισσα Μάργκαρετ, και τον Μπράιαν Γουόλς, ο οποίος είχε κάνει φυλακή, είχε πρόβλημα ναρκωτικών και ήταν οδηγός απόδρασης για ληστείες τραπεζών.

«Ήταν απλά διασκεδαστικό να κάνω παρέα με αυτούς τους τύπους. Ήταν μια αρκετά σέξι ατμόσφαιρα», είχε δηλώσει η ίδια.

Ήταν ντεμπιτάντ στο Queen Charlotte's Ball στο Dorchester Hotel και αποχώρησε από την εκδήλωση στο πίσω μέρος της δερμάτινης μοτοσικλέτας του Γουόλς.

η Έμμα και ο Νάιτζελ με φίλους
Η Έμμα παντρεύτηκε τον Νάιτζελ Ντέμπστερ αφού γνωρίστηκαν στο γάμο ενός φίλου το 1970 ( δεξιά η Έμμα και ο Νάιτζελ) / Φωτογραφία: Daily Mail
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες μέρες μετά την ηλικία των 18, η Έμμα γέννησε το πρώτο της παιδί με τον Γουόλς, ένα κορίτσι με το όνομα Αταλάντα. Σε ηλικία 21 ετών και ανύπαντρη, γνώρισε τον Νάιτζελ Ντέμπστερ το 1970 στο γάμο ενός φίλου. Οι δυο τους παντρεύτηκαν. Για έναν περίεργο λόγο, η μητέρα της Έμμα ξάπλωσε με το ζευγάρι στο κρεβάτι για την πρώτη νύχτα του γάμου τους και όλοι αγκαλιάστηκαν μαζί.

«Το όλο πράγμα ήταν ένα σοβαρό λάθος. Το έκανα για όλους τους λάθος λόγους -για τη φήμη και την ασφάλεια- αλλά και για διασκέδαση. Τα είχα χάσει όλα αυτά, έχοντας ένα παιδί τόσο μικρό, και ήταν πολύ συναρπαστικό να μεταφερθώ στο Ασκοτ και στους χορούς και να γνωρίσω όλους αυτούς τους άρχοντες και τις κυρίες».

Έξι μήνες μετά τον γάμο της, βρισκόταν στο νότιο τμήμα της Γαλλίας, μαζί με έναν έμπορο αντικών, με το όνομα Τζον Χομπς. Στα μισά των διακοπών τους, ο Χομπς καβγάδισε με τη σύζυγό του και επέστρεψε στο σπίτι χωρίς καν να πακετάρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Έμμα συμφώνησε να φέρει πίσω τα πράγματά του -αλλά όταν έφτασε στο Χίθροου, της είπαν ότι η βαλίτσα που περιείχε τα ρούχα του είχε χαθεί κατά τη μεταφορά. Τα κανόνισε έτσι, πως όταν βρεθεί, θα πρέπει να παραδοθεί στον γείτονά της.

Αυτό το σχέδιο ήταν τελείως καταστροφικό, όταν το υπερβολικά ενθουσιώδες προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας εντόπισε την ετικέτα με την ένδειξη «κυρία Νάιτζελ Ντέμπστερ». Νομίζοντας ότι εξυπηρετούσαν το ανερχόμενο αστέρι των μέσων ενημέρωσης, το έστειλαν σε αυτόν στην οδό Fleet.

«Ο καημένος ο Νάιτζελ», είχε πει η Έμμα, «το άνοιξε μπροστά σε όλους, μόνο για να ανακαλύψει ότι ήταν γεμάτο με ρούχα ενός άλλου άνδρα». Υπήρχαν προφανώς συγκρούσεις μεταξύ του Νάιτζελ και του Χομπς, αλλά το διαζύγιο το 1974 από την Εμμα ήταν ανώδυνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο έτος, η Εμμα παντρεύτηκε τον Ζιλ Τρέντχαμ, τον ιδρυτή της εταιρείας εσωτερικών χώρων Fired Earth, του οποίου η προηγούμενη γυναίκα παντρεύτηκε τον ηθοποιό Τζον Κλιζ. Απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Αμπερ, η οποία τώρα εργάζεται ως σεναριογράφος.

Ο γάμος τους διαλύθηκε το 1974, και το 1986 η Έμμα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Τζορτζ Γκάλιτζιν, διευθυντή τέχνης που κατάγεται από μια από τις πιο ευγενείς οικογένειες της Ρωσίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε σχέση με την Ελένη Μίρεν και με τη διάσημη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και ηθοποιό Μαρία Μπέλιτα Τζέπσον-Τέρνερ.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ Γκάλιτζιν
Ο πρίγκιπας Τζορτζ Γκάλιτζιν / Φωτογραφία: Daily Mail

Το ζευγάρι καλωσόρισε στον κόσμο έναν γιο, τον Ντμίτρι, ο οποίος είναι καλλιτέχνης και συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στο Λονδίνο. Αυτός ο γάμος έληξε το 1992 και η πριγκίπισσα Εμμα ξαναπαντρεύτηκε τον Ζιλ, ο οποίος πέθανε δέκα εβδομάδες αργότερα από καρκίνο του παχέος εντέρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, η πριγκίπισσα Έμμα πέρασε τότε 12 χρόνια με τον Τζον Ουίκχαμ, ο οποίος εργάζεται στη ναυτιλία και τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν με τον Τζέρεμι Γουόλς, χρηματιστή.

Ενώ δεν είχε ποτέ μια συμβατική καριέρα, η Έμμα, που προκαλούσε τις γυναίκες με την ερωτική συμπεριφορά της και εντυπωσίαζε τους συζύγους με τις προκλήσεις της στη χειροπάλη, εργάστηκε ως σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και ρεφλεξολόγος, ενώ η αγάπη της για τα άλογα συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πριγκίπισσα γάμος Πρίγκιπας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ