Οι απατημένες Πρώτες Κυρίες -Η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που βίωσε την απιστία στον Λευκό Οίκο - iefimerida.gr

Οι απατημένες Πρώτες Κυρίες -Η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν η πρώτη γυναίκα που βίωσε την απιστία στον Λευκό Οίκο

Η Τσέλσι και η Χίλαρι Κλίντον αγκαλιάζονται σε προεκλογική καμπάνια
Η Τσέλσι και η Χίλαρι Κλίντον αγκαλιάζονται σε προεκλογική καμπάνια / Φωτογραφία: AP Photos

Το σκάνδαλο Λεβίνσκι δεν ήρθε απλώς να εκθέσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και να τον οδηγήσει ένα βήμα πριν την αποπομπή του από τον Λευκό Οίκο. Υπήρξε ένα τεράστιο ζήτημα και για την τότε Πρώτη Κυρία, Χίλαρι Κλίντον, που παρέμεινε στο γάμο παρότι 6 δις άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη ενημερώνονταν από τηλεοράσεως για τις απιστίες του συζύγου της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μαθαίνουμε όμως, η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν η μόνη απατημένη Πρώτη Κυρία στην ιστορία της αμερικανικής πολιτικής. Η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς μνημονεύει σε νέο της βιβλίο την Ελέανορ Ρούσβελτ, γυναίκα του πρόεδρου Φράνκλιν Ρούσβελτ, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με παρόμοιο περιστατικό.

Η Τσέλσι και ο Μπθλ Κλίντον στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι το 2016
Η Τσέλσι και ο Μπθλ Κλίντον στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι το 2016 / Φωτογραφία: AP Photos

Κλίντον: Η Ελέανορ Ρούσβελτ υπήρξε το πρότυπο Πρώτης Κυρίας

Συζητώντας για το νέο της βιβλίο σε πρωινή εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης, η Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε μαζί με την κόρη της Τσέλσι στο πάρκο προς τιμήν της Ελέανορ Ρούσβελτ στη Νέα Υόρκη. «Όταν κατέληξα να γίνω Πρώτη Κυρία εκείνη ήταν ένα από τα πρόσωπα που με ενέπνευσαν περισσότερο χάρη στον τρόπο που προσπαθούσε να νοιάζεται για όλους όσους περιθωριοποιούνταν» σχολιάζει η Χίλαρι Κλίντον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η δημοσιογράφος της εκπομπής αδυνατεί να παραβλέψει πως στο κεφάλαιο του βιβλίου όπου η Χίλαρι Κλίντον αναφέρεται στην Ρούσβελτ, η πρώην Πρώτη Κυρία κάνει ειδική αναφορά στην απιστία. «Αποφάσισε να μείνει στον γάμο κάτι που είναι μια τολμηρή απόφαση» είναι τα λόγια της Κλίντον στο βιβλίο για την Ελέανορ Ρούσβελτ.

Η Ελέανορ Ρούσβελτ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Φράνκλιν στον Λευκό Οίκο
Η Ελέανορ Ρούσβελτ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Φράνκλιν στον Λευκό Οίκο / Φωτογραφία: AP Photos

«Μέρος του λόγου που την θαυμάζω είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε αυτό που της συνέβη» ήταν το σχόλιο της Χίλαρι Κλίντον στην τηλεοπτική εκπομπή. «Και λέω, όταν κάτι τέτοιο προκύπτει στον γάμο – όπως το γνωρίζω πολύ καλά – μπορεί να είναι τολμηρό να φύγει κανείς, αλλά ταυτόχρονα τολμηρό και να μείνει» συνεχίζει. Η Χίλαρι Κλίντον σχολιάζει πως μέσω της ιστορίας της Ελέανορ Ρούσβελτ ένιωσε πως έμαθε τόσα πολλά που ήθελε να τη μοιραστεί με τον κόσμο.

Η Τσέλσι Κλίντον από την άλλη, η οποία στα μέσα του '90 ως κόρη του προέδρου Κλίντον βρέθηκε στο επίκεντρο της κρίσης στον Λευκό Οίκο, αλλά και τον γάμο των γονιών της, δηλώνει για το θέμα πως αυτό ήταν κάτι προσωπικό, μια ιστορία που άφησε τη μητέρα της να τη διηγηθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απιστία του Φράνκλιν Ρούσβελτ στην Πρώτη Κυρία

Η Ελέανορ Ρούσβελτ ήταν εκείνη που προσέλαβε ως γραμματέα την μετέπειτα ερωμένη του άνδρα της και προέδρου των ΗΠΑ. Ο Φράνκλιν Ρούσβελτ εικάζεται πως διατήρησε την εξωσυζυγική σχέση για δύο χρόνια, αρχής γενομένης από το 1916.

Η Ελέανορ Ρούσβελτ πληροφορήθηκε για την απιστία του άνδρα της το 1918. Αρχικά, η Πρώτη Κυρία του πρότεινε το διαζύγιο, το οποίο ο Φράνκλιν Ρούσβελτ αρνήθηκε. Τελικά, η Ελέανορ Ρούσβελτ έθεσε όρο στον σύζυγό της να τερματίσει την εξωσυζυγική σχέση, ενώ φημολογείται πως δεν κοιμήθηκε ποτέ ξανά έκτοτε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο ίδιο κρεβάτι.

Το νέο βιβλίο της Χίλαρι και της Τσέλσι Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον επιστρέφει εκδοτικά, έπειτα από το τελευταίο της βιβλίο «What Happened» (Τι συνέβη) στο οποίο και εξιστορούσε τα γεγονότα που οδήγησαν στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο νέο της βιβλίο που υπογράφει από κοινού με την κόρη της, Τσέλσι Κλίντον, η πρώην Πρώτη Κυρία παραθέτει περισσότερες από 103 προσωπικότητες που βοήθησαν και συμβάλλουν ακόμη στη χειραφέτηση των γυναικών. Με τίτλο «Το βιβλίο των τολμηρών γυναικών» η Χίλαρι Κλίντον περιγράφει στην έκδοση που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, εμβληματικές φυσιογνωμίες από το παρελθόν όπως η Εμίλια Έρχαρντ (η πρώτη αεροπόρος), αλλά και το σήμερα, όπως η 16χρονη Γκέρτα Τούνμπεργκ.

Το νέο βιβλίο της Χίλαρι Κλίντον που εκδίδει μαζί με την κόρη της Τσέλσι
Το νέο βιβλίο της Χίλαρι Κλίντον που εκδίδει μαζί με την κόρη της Τσέλσι

Στις σελίδες του διαβάζει κανείς την ιστορία της νοσοκόμας Μέρι Έντουαρντς στον αμερικανικό εμφύλιο, που συνελήφθη επειδή φορούσε παντελόνια ή μαθαίνει για το θάρρος της Μανάλ αλ-Σαρίφ που βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να οδηγεί στη Σαουδική Αραβία, όταν κάτι τέτοιο απαγορευόταν στις γυναίκες.

Η οικογένεια Κλίντον, όπως και σχεδόν όλοι οι ένοικοι του Λευκού Οίκου – λαμπρό παράδειγμα οι Ομπάμα – έχει κυκλοφορήσει σειρά βιβλίων όλα αυτά τα χρόνια. Πριν το «What Happened» η Χίλαρι Κλίντον είχε εκδώσει το βιβλίο «Living History and Hard Choices» (η ζωντανή ιστορία και οι δύσκολες επιλογές) εν είδη αυτοβιογραφίας της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ