Πρώην μέλος της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον αποκαλύπτει πώς «δραπέτευσε» πριν τα μέλη της δολοφονήσουν επτά άτομα [εικόνες] - iefimerida.gr

Πρώην μέλος της αίρεσης του Τσαρλς Μάνσον αποκαλύπτει πώς «δραπέτευσε» πριν τα μέλη της δολοφονήσουν επτά άτομα [εικόνες]

Ο Τσαρλς Μάνσον πηγαίνοντας στο δικαστήριο το 1969
Ο Τσαρλς Μάνσον πηγαίνοντας στο δικαστήριο το 1969 / Φωτογραφία: AP Photo/Harold Filan
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Για το πώς κατάφερε και δραπέτευσε από την εγκληματική αίρεση του Τσαρλς Μάνσον μόλις λίγους μήνες αφότου μέλη της «Οικογένειάς» του διέπραξαν τις φρικτές δολοφονίες επτά ατόμων τον Αύγουστο του 1969, οι οποίοι ονομάστηκαν φόνοι Τέιτ – Λα Μπιάνκα, μίλησε μια γυναίκα.

Η 77χρονη Χουανίτα Γουάιλντμπους από το Όρεγκον, περιέγραψε λεπτομερώς τον χρόνο που πέρασε με τον Τσαρλς Μάνσον και τους οπαδούς του στο Spahn Ranch της κομητείας του Λος Άντζελες, λέγοντας ότι φοβάται ότι θα είχε εμπλακεί στις δολοφονίες αν ήταν εκεί, επειδή η επιρροή του πάνω της, ήταν πάρα πολύ ισχυρή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνταξιούχος κοινωνική λειτουργός, η οποίος έχει συνεργαστεί με επιζώντες της αίρεσης, είπε στο Daily Beast ότι ο Μάνσον ήταν ένας απίστευτος εραστής, πράγμα που ήταν μέρος της γοητείας του. «Ήταν καταπληκτικός εραστής», είπε.

Η Γουάιλντμπους μεγάλωσε στο Γουέστγουν του Νιου Τζέρσεϊ. Ήταν κοντά με τον πατέρα της, αλλά είχε μια δύσκολη σχέση με τη μητέρα της, η οποία «είχε έναν κανόνα για τα πάντα».

Μετά το Λύκειο, φοίτησε στο Universidad de las Americas στην Πόλη του Μεξικού, όπου πήρε πτυχίο στην ψυχολογία το 1967. Ενώ σπούδαζε στο πανεπιστήμιο, ερωτεύτηκε έναν φοιτητή φιλοσοφίας με το όνομα Κάρλος και δοκίμασε το LSD για πρώτη φορά.

Η Χουανίτα Γουάιλντμπους ανάμεσα σε άλλα άτομα
Η Χουανίτα Γουάιλντμπους (με το κόκκινο μπουφάν) μίλησε Daily Beast για τον χρόνο που πέρασε με τον Τσαρλς Μάνσον
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς γνώρισε τον Τσαρλς Μάνσον

Εκείνη την εποχή, η Γουάιλντμπους ήταν ιδεαλίστρια και απογοητευμένη με την πολιτική των ΗΠΑ και τις καπιταλιστικές αξίες. Ταξίδεψε με τον Κάρλος και έναν φίλο του σε χωριά γύρω από το Μεξικό, όπου γνώρισαν χίπις που ζούσαν στο εξωτερικό και ανέπτυξαν ενδιαφέρον για την κοινοτική ζωή.

Όταν αποφοίτησε το 1967, ο Τσαρλς Μάνσον είχε βγει πρόσφατα από τη φυλακή αφού είχε εκτίσει επτά χρόνια για τη μεταφορά γυναικών με σκοπό την πορνεία. Ο τότε 32χρονος εγκληματίας άρχισε να σχηματίζει την «Οικογένεια» του στο Σαν Φρανσίσκο κατά τη διάρκεια του «Καλοκαιριού της Αγάπης», στρατολογώντας κυρίως νεαρά κορίτσια, πριν μετεγκατασταθεί στο Λος Άντζελες.

Στο μεταξύ, η Γουάιλντμπους είχε επιστρέψει στο Νιου Τζέρσεϋ με τον Κάρλος, ο οποίος έμεινε για λίγο, πριν να επιστρέψει στο Μεξικό. Συμφώνησαν ότι εκείνη θα εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει ένα φορτηγό και να τον συναντήσει εκεί.

Το καλοκαίρι του 1968, οδήγησε το πρόσφατα αγορασμένο Dodge φορτηγάκι της με μια φίλη, την οποία άφησε στο Σαν Φρανσίσκο. Σχεδίαζε να οδηγήσει μέχρι το Φοίνιξ της Αριζόνα, αλλά της έκλεψαν το στερεοφωνικό της από το όχημα - κόστιζε 850 δολάρια - τη νύχτα πριν την ημέρα που είχε προγραμματίσει να φύγει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού βρήκε ένα άλλο στο Σαν Χοσέ, συνάντησε μια έγκυο γυναίκα που κρατούσε μια πινακίδα που έλεγε «Λος Άντζελες». Η Γουάιλντμπους προσφέρθηκε να την πάρει με το αμάξι της, καθώς και τους δύο άντρες που ήταν μαζί του.

Η γυναίκα ήταν μέλος της οικογένειας του Τσαρλς Μάνσον, η Σούζαν “Σάντι” Άτκινς, η οποία αργότερα θα καταδικαζόταν για τη συμμετοχή της στις δολοφονίες Τέιτ – Λα Μπιάνκα, όπως έχουν γίνει γνωστές. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η Σάρον Τέιτ, η σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρόμαν Πολάνσκι, η οποία ήταν οκτώ μηνών έγκυος.

Η Γουάιλντμπους είπε ότι μόλις η Άτκινς μπήκε στο φορτηγό, «άρχισε να μου λέει για την “Οικογένεια” και πώς είναι μια μπάντα, πώς τραγούδησαν με τους Beach Boys. Τη συμπάθησε αμέσως».

Τους πήγε στο Spahn Ranch στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο, όπου ο Τσαρλς Μάνσον ζούσε με την κοινότητά του. Η Άτκινς ζήτησε από τη Γουάιλντμπους να περάσει μαζί τους τη νύχτα, λέγοντάς της ότι ανυπομονούσε «να της γνωρίσει τον Τσάρλι». Όταν είδε τον ηγέτη της αίρεσης για πρώτη φορά, αυτός είχε βγει έξω από ένα τροχόσπιτο γυμνός, με έναν από τους εραστές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε στο The Daily Beast ότι ήταν ζεστοί και την καλωσόρισαν με ένα τσιγαριλίκι και της πρόσφεραν λίγο τσάι. Ένιωσε να συνδέεται μαζί τους επειδή μοιράζονταν τις ίδιες αξίες με εκείνη και δεν ασχολούνταν με τον υλικό πλούτο.

Ο Τσαρλς Μάνσον αυτοπροσκλήθηκε στο βαν της εκείνο το βράδυ όταν όλοι οι άλλοι πήγαν για ύπνο, αλλά αυτή τον απέρριψε. «Λοιπόν, τώρα απλά γίνεσαι εγωίστρια» της είπε. «Αλλά θα το διορθώσουμε».

Ο Τσαρλς Μάνσον βγάζει τη γλώσσα στους φωτογράφους ενώ βρίσκεται στο δικαστήριο
Ο Τσαρλς Μάνσον βγάζει τη γλώσσα στους φωτογράφους ενώ βρίσκεται στο δικαστήριο / Φωτογραφία:AP Photo/George Brich

Το επόμενο πρωί, την καλημέρησε στο βαν της με καφέ και την ξενάγησε στην «μαγική» περιοχή, η οποία μερικές φορές χρησίμευε ως σετ ταινιών. Όσο περισσότερο χρόνο περνούσε με την οικογένεια του Τσαρλς Μανσον, τόσο λιγότερο ενδιαφερόταν να φύγει και να συναντήσει τον Κάρλος στο Μεξικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γουάιλντμπους, η οποία ήταν 24 χρονών εκείνη τη στιγμή, θυμάται πώς οι Άτκινς και ο Στίβεν “Κλεμ” Γκρόγκαν, έκαναν έρωτα στο βαν της μια μέρα, αφήνοντάς την μόνη με τον Μάνσον.

Αφού τη φίλησε, εκείνη τον ρώτησε, «Και ο Κάρλος;» κάνοντας τον Τσαρλς Μάνσον να γελάσει. «Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον Κάρλος, γιατί εγώ είμαι αυτός, και αυτός είναι εγώ», είπε πριν κάνουν σεξ στο πίσω μέρος του φορτηγού.

Ο Γκρόγκαν και η Άτκινς που έκαναν σεξ την ίδια στιγμή και ο Μάνσον τους κάλεσε να ενωθούν μαζί του και με τη Γουάιλντμπους, η οποία αργότερα εκείνο το βράδυ, συμφώνησε να δώσει στον Τσαρλς Μάνσον το βαν της και τα 14.000 δολάρια που είχε σε έναν λογαριασμό.

Τον Νοέμβριο του 1968, τα μέλης της «οικογένειας» του Μάνσον μάζεψαν τα πράγματά τους και κατευθύνθηκαν προς το Meyers Ranch στο Goler Canyon στην Κοιλάδα του Θανάτου, αλλά κατέληξαν να μείνουν στο κοντινό Barker Ranch, το οποίο είχε περισσότερο χώρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τσαρλς Μάνσον και οι οπαδοί του επέστρεψαν στο Spahn Ranch τον Μάρτιο του 1969 για να προετοιμαστούν για τον «πόλεμο των φυλών» που είχε προβλέψει και τον οποίο αποκάλεσε «Helter Skelter» από ένα τραγούδι των Beatles.

Ωστόσο, η Γουάιλντμπους και ο 19χρονος Μπρουκς Πόστον έμειναν στο Barker Ranch για να προσέχουν το μέρος. Αφού έμειναν εκεί μόνοι τους για τρεις μήνες. γνώρισαν τους χρυσοθήρες Πολ Κρόκετ και Μπομπ Μπέρι, οι οποίοι έψαχναν ένα μέρος για να μείνουν.

Ο Κρόκετ και ο Μπέρι τους πρόσφεραν φαγητό και άρχισαν να κοιμούνται στον κοιτώνα, έξω από το κεντρικό σπίτι στο ράντσο. Ενώ οι Γουάιλντμπους και Πόστον ανησυχούσαν για το πώς θα απαλλαγόντουσαν από τους απροσδόκητους καλεσμένους τους πριν επιστρέψει ο Τσαρλς Μάνσον, απολάμβαναν επίσης τη συντροφιά τους.

Έτρωγαν μαζί και τραγουδούσαν ενώ ο Πόστον έπαιζε κιθάρα. Ο Κρόκετ μπορούσε να καταλάβει ότι φοβόντουσαν τον Τσαρλς Μάνσον και τους «ξένους» στο Barker Ranch. Τους είχε ζητήσει να απεικονίσουν μια αψίδα ενέργειας στη βάση του Golar Canyon που λέει «όλοι όσοι περνούν αυτό το σημείο πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν τα καρμικά τους χρέη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δύναμη που είχε ο Τσαρλς Μάνσον πάνω τους άρχισε να εξασθενεί και ενδιαφέρθηκαν για το κυνήγι χρυσού των Κρόκετ και Μπέρι. Η Γουάιλντμπους τελικά, συνδέθηκε ερωτικά με τον Μπέρι.

Όταν τα μέλη της οικογένειας «Λιτλ» Πολ Γουάτκινς και Μπάρμποαρα Χόιτ πήγαν στο ράντσο για να πάρουν τη Γουάιλντμπους και τον Πόστον, εκείνοι τους αποκάλυψαν ότι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την οικογένεια.

Ο Γουάτκινς προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Κρόκετ για τον επικείμενο επερχόμενο φυλετικό πόλεμο, αλλά εκείνος δεν του έδωσε καμία σημασία. Όπως η Γουάιλντμπους και ο Πόστον, ο Γουάτκινς άρχισε να πιστεύει ότι ο Κρόκετ είχε περισσότερες δυνάμεις από τον Τσαρλς Μάνσον και σκέφτηκε επίσης να φύγει, αλλά είχε υποσχεθεί στον αρχηγό της οικογένειας ότι θα επέστρεφε.

«Όταν έφευγε, είπαμε, Λιτλ Πολ, θα μας κάνεις μια χάρη; Κάποιο απόγευμα όταν ο Τσάρλι και όλοι είναι μαζί στο σαλόνι, θα πεις στον Τσάρλι ότι θέλουμε να μας απελευθερώσει από όλες τις συμφωνίες; Και θα κάνουμε το ίδιο για αυτόν», είπε η Γουάιλντμπους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Και έτσι ο Λιτλ Πολ, υποθέτω, επέστρεψε και το έκανε, και ο Τσάρλι είπε κάτι σαν, “Εντάξει, δεν με νοιάζει”».

Τσαρλς Μάνσον: Οι δολοφονίες Τέιτ -Λα Μπιάνκα

Στις 9 Αυγούστου 1969, τα μέλη της οικογένειας του Τσαρλς Μάνσον, Τεξ Γουάτσον, Πατρίσια Κρενγουίνκελ, Λίντα Κασέμπιαν και η Σούζαν Άτικινς, δολοφόνησαν την έγκυο ηθοποιό Σάρον Τέιτ, στο σπίτι που έμενε με τον σύζυγό της, τον διάσημο σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, στο Cielo Drive, κοντά στο Μπέβερλι Χιλς.

Σκότωσαν επίσης τρεις από τους φίλους της Τέιτ - τον Τζέι Σίμπρινγκ, την Αμπιγκέιλ Φόλτζερ και τον Βόιτεκ Φραϊκόφσκι – καθώς και τον Στίβεν Πάρεντ, έναν 18χρονο άνδρα που είχε επισκεφθεί τον επιστάτη του κτήματος.

Το επόμενο βράδυ, η ίδια ομάδα των νεαρών οπαδών - μαζί με τη Λέσλι βαν Χάουτεν και τον Τσαρλς Μάνσον - δολοφόνησαν τους Λένο και τη Ρόζμαρι ΛαΜπιάνκα στο σπίτι τους στο Los Feliz του Λος Άντζελες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι οπαδοί του Τσαρλς Μάνσον, Σούζαν Ατκινς, Πατρίσια Κρενγουίνκελ και Λέσλι βαν Χάουτεν οδηγούνται στο δικαστήριο
Οι οπαδοί του Τσαρλς Μάνσον, Σούζαν Ατκινς, Πατρίσια Κρενγουίνκελ και Λέσλι βαν Χάουτεν οδηγούνται στο δικαστήριο /Φωτογραφία: AP Photo/George Brich

Η Γουάιλντμπους, η οποία είχε παντρευτεί τον Μπέρι, ήξερε ότι ο Τσαρλς Μάνσον και η «οικογένειά» του κρύβονταν πίσω από τους φόνους τη στιγμή που άκουσε για αυτούς στις ειδήσεις, μήνες πριν συνδεθούν με το έγκλημα.

Οι Μάνσον, Γουάτσον, Κρενγουίνκελ, Κασέμπιαν και Ατκινς, καταδικάστηκαν σε θάνατο για τις δολοφονίες, αλλά αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας έκρινε ότι η θανατική ποινή ήταν αντισυνταγματική, οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Οι Γουάτσον, Κρενγουίνκελ και Κασέμπιαν παραμένουν στη φυλακή. Η Άτκινς και ο Μάνσον, πέθαναν στη φυλακή το 2009 και το 2017 αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γουάιλντμπους συνέχισε να ζει μια σχετικά φυσιολογική ζωή. Έμεινε παντρεμένη με τον Μπέρι μέχρι το θάνατό του πριν από δύο χρόνια. Ο ένας γιος τους έχει αποκτήσει παιδιά και τώρα είναι συνταξιούχος γιαγιά.

Μιλώντας στην Daily Beast, είπε ότι πέρασε δύσκολα σκεπτόμενη ότι θα μπορούσε να είχε λάβει μέρος στις δολοφονίες και σκέφτηκε να επισκεφθεί την Ατκινς στη φυλακή, αλλά ο ψυχοθεραπευτής της, την έπεισε να μην το κάνει.

«Αυτή ήταν η ενοχή του επιζώντος. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι αν ήμουν εκεί, θα το έκανα», είπε. Η Σάντι (Ατκινς) και η Λέσλι (Βαν Χάουτεν) ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους ένιωθα πιο κοντά», πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ