Τσαρλς Μάνσον: Η ζωή του μεγαλύτερου serial killer της Αμερικής [εικόνες] - iefimerida.gr

Τσαρλς Μάνσον: Η ζωή του μεγαλύτερου serial killer της Αμερικής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε η προβολή του νέου τηλεοπτικού δράματος Aquarius (Υδροχόος), το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα φριχτά εγκλήματα του διαβόητου «Προφήτη του Θανάτου« Τσαρλς Μάνσον.

Στη σειρά που θα αποτελείται από 13 επεισόδια, πρωταγωνιστεί ο 53χρονος Ντέιβιντ Ντουκόβνι. Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως Μόλντερ στα X-Files υποδύεται έναν αστυνομικό που ζει στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '60 και ο οποίος προσπαθεί να εντοπίσει έναν άντρα που παρασέρνει νεαρές κοπέλες στην «οικογένειά» του.

Το στόρι έχει να κάνει με την πρώτη περίοδο του εγκληματία, τότε που βγαίνοντας από την φυλακή άρχισε να οργανώνει τη γνωστή οικογένεια Μάνσον. Θύματά της σε πολλές περιπτώσεις, πλούσιες κοπέλες με διαταραγμένες προσωπικότητες οι οποίες υποβάλλονταν σε πλύση εγκεφάλου με χρήση ναρκωτικών και παραισθησιογόνων.

Τσαρλς Μάνσον: Η ζωή του μεγαλύτερου serial killer της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η σειρά πάντως που προβάλλεται από το NBC, δεν φτάνει στις κατά συρροή δολοφονίες του 1969 στις οποίες είχε προβεί η συμμορία και οι οποίες συγκλόνισαν ολόκληρη την Αμερική. Θύμα αυτών και το διάσημο μοντέλο και σύζυγος του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, που όταν δολοφονήθηκε από την «οικογένεια» ήταν 8 μηνών έγκυος.

Η ιστορία του Μάνσον

Η 16χρονη αλκοολική μητέρα του τον πούλησε όταν ήταν μωρό για ένα μπουκάλι βότκα. Την παιδική του ηλικία την πέρασε σε αναμορφωτήρια όπου τον έδερναν και τον βίαζαν, και μεγαλώνοντας έκανε φυλακή.

Όταν αποφυλακίστηκε αποφάσισε να κάνει ένα κοινόβιο του οποίου πρώτοι οπαδοί ήταν μηχανόβιοι και κοπέλες με προβλήματα. Το αποκαλούσε «οικογένεια» και για να έχει τον απόλυτο είχε αφήσει μούσι και μακριά μαλλιά για να θυμίζει τον Ιησού. Οι εμμονές του, η σαϊεντολογία, ο βουδισμός, και οι Μπιτλς έγιναν τα θεμέλια της εγκληματικής τους δράσης.

Τσαρλς Μάνσον: Η ζωή του μεγαλύτερου serial killer της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Βασικό του κήρυγμα ήταν η σεξουαλική απελευθέρωση που συμβάδιζε με το κλίμα της εποχής. Στα σεξουαλικά όργια που οργάνωνε στους κόλπους της «οικογένειας» φρόντισε πάντα να κυριαρχεί το LSD σε μεγάλες ποσότητες.

«Πρέπει να κάνουμε ένα έγκλημα που θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου», έλεγε όταν άρχισε να καθοδηγεί την ομάδα σε σχέδια για σφαγές. Στις 9 και 10 Αυγούστου, τα μέλη της «οικογένειας» δολοφόνησαν εννέα ανθρώπους σε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που είχε δει ο αμερικανικός Τύπος. Στόχος ήταν να επιταχυνθεί το ξέσπασμα του φυλετικού πολέμου, ώστε ο ίδιος να ηγηθεί του κόσμου.

Τσαρλς Μάνσον: Η ζωή του μεγαλύτερου serial killer της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Μάνσον συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο. Η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1972, όταν το ανώτατο δικαστήριο κατήργησε την εσχάτη των ποινών στην Καλιφόρνια. Μέχρι σήμερα, στα 81 του χρόνια, ζει στη φυλακή, από όπου δίνει συνεντεύξεις και αλληλογραφεί με εκατοντάδες «θαυμαστές» και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι ο κρατούμενος που λαμβάνει τις περισσότερες επιστολές στις ΗΠΑ.

Τσαρλς Μάνσον: Η ζωή του μεγαλύτερου serial killer της Αμερικής [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ