Η Σαρλίν δεν είναι η 1η πριγκίπισσα που το έσκασε από το Μονακό -Το προηγούμενο της Αλις - iefimerida.gr

Η Σαρλίν δεν είναι η 1η πριγκίπισσα που το έσκασε από το Μονακό -Το προηγούμενο της Αλις

Η πριγκίπισσα Άλις του Μονακό
Η πριγκίπισσα Άλις του Μονακό / Φωτογραφία: Getty Images
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Η Άλις Χέιν ήταν η πρώτη Αμερικανίδα πριγκίπισσα του Μονακό και η ιστορία της έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με την περίπτωση της πριγκίπισσας Σαρλίν.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2021 μακριά από το πριγκιπάτο κάνοντας τα ΜΜΕ διεθνώς να οργιάζουν τόσο για την υγεία της όσο και για το γάμο της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άλις Χέιν της Νέας Ορλεάνης έγινε η πρώτη Αμερικανίδα πριγκίπισσα του Μονακό, καθώς παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Α', 67 χρόνια πριν η Γκρέις Κέλι παντρευτεί τον Ρενιέ Γ'.

Παρά το γεγονός ότι περίμενε οκτώ χρόνια για να παντρευτεί τον πρίγκιπά της, το ζευγάρι χώρισε και η αμοιβαία απιστία κατέστρεψε τη σχέση τους, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει παρηγοριά στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου.

Η σταρ του Χόλιγουντ Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό
Η σταρ του Χόλιγουντ Γκρέις Κέλι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ' του Μονακό

Ποια ήταν η πριγκίπισσα Άλις του Μονακό

Η πριγκίπισσα Άλις του Μονακό, της οποίας ο πατέρας καταγόταν από μια επιφανή γερμανική τραπεζική οικογένεια, έμεινε χήρα σε ηλικία 22 ετών μετά το θάνατο του πρώτου συζύγου της Δούκα του Ρισελιέ και πριν γνωρίσει τον Αλβέρτο Α' στις αρχές της δεκαετίας του 1880.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά δεν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας, μέχρι το 1889, επειδή ο πατέρας του αγαπημένου της, Πρίγκιπας Κάρολος Γ΄, δεν ενέκρινε τη σχέση τους και δεν τους επέτρεπε να παντρευτούν.

Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Αλβέρτος ανέβηκε στον θρόνο των Μονεγάσκων και μόλις επτά εβδομάδες αργότερα την παντρεύτηκε.

Η πριγκίπισσα Άλις γεννήθηκε ως Μαρί Άλις στις 10 Φεβρουαρίου 1858, σε μια πλούσια οικογένεια και μεγάλωσε στο απόγειο της κοινωνίας της Νέας Ορλεάνης στη Λουιζιάνα. Πέρασε τα πρώτα της χρόνια απολαμβάνοντας τη ζωντανή γαλλική συνοικία της πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα της, Αμελί Μαρί Σελέστ Μιλτενμπέργκερ, καταγόταν από πλούσια οικογένεια και ο πατέρας της, Μισέλ Χέιν, ήταν επιτυχημένος τραπεζίτης και επιχειρηματίας από μια εύπορη γερμανική τραπεζική οικογένεια. Η ζωή της ίδιας και των δύο αδελφών της, Πολ και Άιζακ, άλλαξε για πάντα όταν ο πατέρας τους τους μετέφερε από τις ΗΠΑ στο Παρίσι μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Η Άλις Χέιν
Η Άλις Χέιν / Φωτογραφία: wikidata.org

Κάνοντας καλές διασυνδέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, η 17χρονη Άλις σύντομα οδηγήθηκε στον Αρμάν, τον Μαρκήσιο του Τζουμιλάκ και διάδοχο του Δούκα του Ρισελιέ.

Εβραία εκ γενετής, η Άλις ασπάστηκε τον καθολικισμό για τον γάμο της και μέσα σε ένα χρόνο είχε γεννήσει έναν γιο, γνωστό και ως Αρμάν. Μια κόρη, η Οντίλ, ακολούθησε το 1879, την ίδια χρονιά που η Άλις και ο σύζυγός της έγιναν Δούκας και Δούκισσα του Ρισελιέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η ευτυχία της νέας δούκισσας κόπηκε απότομα όταν ο σύζυγός της πέθανε το 1880, αφήνοντάς την χήρα με δύο παιδιά σε ηλικία μόλις 22 ετών, σύμφωνα με το Royal Central. Βοηθημένη από την περιουσία που είχε κληρονομήσει με τον θάνατο του συζύγου της, η Άλις άρχισε να εδραιώνεται στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Η γνωριμία της πριγκίπισσας Άλις με τον πρίγκιπα Αλβέρτο Α' του Μονακό

Σύντομα γνώρισε τον Αλβέρτο Α', διάδοχο του θρόνου των Μονεγάσκων, ενώ βρισκόταν στην Πορτογαλία. Και παρόλο που ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερός της και προηγουμένως παντρεμένος με έναν γιο, οι δυο τους ήθελαν να γίνουν ζευγάρι.

Ο πατέρας όμως του Αλβέρτου, Κάρολος Γ', αρνήθηκε να τους δώσει την ευλογία του, πιστεύοντας ότι δεν ήταν η κατάλληλη για τον γιο του. Ωστόσο, το ζευγάρι ήταν έτοιμο να περιμένει, και το έκαναν - δεν παντρεύτηκαν παρά μόνο οκτώ χρόνια αργότερα, μετά το θάνατο του Καρόλου στις 10 Σεπτεμβρίου 1889.

Μόλις ένα μήνα αργότερα, η Άλις και ο Άλμπερτ αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους στο Παρίσι στις 30 Οκτωβρίου 1889, με τη νύφη να φέρνει εκτός από τα δύο της παιδιά, μια μεγάλη συλλογή από κοσμήματα και μια σημαντική προίκα έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Α' του Μονακό
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Α' του Μονακό / Φωτογραφία: wikipedia

Η Άλις ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στο Μονακό, χάρη στα χρήματα που είχε τις τσέπες της και την έντονη επιχειρηματική της αίσθηση. Ξεκίνησε να μεταμορφώσει την οικονομική κατάσταση του πριγκιπάτου και πιστώθηκε ότι βοήθησε στην οικονομική σταθερότητα του έθνους.

Παθιασμένη με τις τέχνες, έφερε επίσης περισσότερο θέατρο και μπαλέτο στη νέα της χώρα. Ωστόσο, καθώς περνούσαν τα χρόνια, το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι τα περισσότερα ενδιαφέροντά τους ήταν διαφορετικά και δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον σε αυτά. Στην Άλις άρεσε η μουσική, ο χορός και ο πολιτισμός, ενώ ο σύζυγός της ήταν παθιασμένος περιβαλλοντολόγος και ωκεανογράφος.

Τελικά, και οι δύο έζησαν χωριστές ζωές και σύμφωνα με πληροφορίες άρχισαν να έχουν σχέσεις. Ωστόσο, ο Αλβέρτος πάλευε να αντιμετωπίσει τη σχέση της γυναίκας του με τον συνθέτη Ισίδωρο ντε Λάρα. Ταπεινωμένη, η Άλις έφυγε από το Μονακό και ο σύζυγός της μη θέλοντας να επιστρέψει, φέρεται να της απαγόρευσε την είσοδο στο πριγκιπάτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η πριγκίπισσα Άλις του Μονακό
Η πριγκίπισσα Άλις του Μονακό / Φωτογραφία: Getty Images

Η Άλις και ο Αλβέρτος χώρισαν το 1902 αλλά δεν πήραν ποτέ διαζύγιο. Ο πατέρας της προσπάθησε να διαπραγματευτεί την επιστροφή μέρους της μεγάλης προίκας της, αλλά η οικογένεια Γκριμάλντι αρνήθηκε.

Ενώ κυβερνούσε το Μονακό, η Άλις βρήκε την ησυχία της στο Λονδίνο, ζώντας στο Claridge και παίρνοντας μέρος στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας. Έκανε παρέα ακόμη και με τη βασίλισσα Αλεξάνδρα, σύζυγο του βασιλιά Εδουάρδου Ζ' και συχνά έκανε λαμπερά πάρτι για τους εύπορους καλεσμένους της.

Η Άλις έγινε χήρα πριγκίπισσα του Μονακό (Dowager Princess of Monaco) μετά τον θάνατο του εν διαστάσει συζύγου της, στις 26 Ιουνίου 1922. Πέθανε τρία χρόνια αργότερα στο Παρίσι, στις 22 Δεκεμβρίου 1925, σε ηλικία 67 ετών. Ετάφη στο νεκροταφείο Père Lachaise στη γαλλική πρωτεύουσα και η ταφόπλακά της γράφει «Άλις, πριγκίπισσα του Μονακό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία της πριγκίπισσας Σαρλίν

Η ξεχασμένη ιστορία της εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο, μετά την απουσία της πριγκίπισσας Σαρλίν από το Μονακό, με τη μητέρα των δύο παιδιών να έχει περάσει 10 μήνες στη γενέτειρά της, τη Νότια Αφρική, ενώ ανάρρωσε από τη χειρουργική επέμβαση μετά από μόλυνση στο ιγμόρειο.

Συνάντησε για λίγο ξανά τον σύζυγό της πρίγκιπα Αλβέρτο και τα επτάχρονα δίδυμα τους, πρίγκιπα Ζακ και πριγκίπισσα Γκαμπριέλα, στις αρχές Νοεμβρίου. Λίγο καιρό αργότερα, έφυγε από το Μονακό για να εισαχθεί σε μια ευρωπαϊκή μονάδα θεραπείας.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν με τα παιδιά της στου εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα του Μονακό στο Παλάτι στο Μονακό, το 2020
Η πριγκίπισσα Σαρλίν με τα παιδιά της στου εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα του Μονακό στο Παλάτι στο Μονακό, το 2020 / Φωτογραφία: Valery Hache, Pool via AP

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος αποκάλυψε τον περασμένο μήνα, ότι η σύζυγός του υποφέρει από «εξάντληση, τόσο συναισθηματική όσο και σωματική», ενώ φίλοι είπαν πρόσφατα στο Page Six ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν «σχεδόν πέθανε» ενώ βρισκόταν στη Νότια Αφρική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πριγκίπισσα Σαρλίν, έχασε τα έβδομα γενέθλια των διδύμων της Γκαμπριέλα και Ζακ, αλλά μοιράστηκε φωτογραφίες από τη γιορτή στο Instagram, γράφοντας: «Χρόνια πολλά μωρά μου. Ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε με τέτοια υπέροχα παιδιά. Είμαι πραγματικά ευλογημένος. Με αγάπη, η μαμά».

Πρίγκιπας Αλβέρτος και πριγκίπισσα Σαρλίν
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος υποστηρίζει ότι ο γάμος του με την πριγκίπισσα Σαρλίν δεν περνά κρίση

Μιλώντας στο Page Six, μια πηγή που περιγράφεται ως φίλη της, είπε: «Είναι άδικο να παρουσιάζεται ότι έχει κάποιου είδους ψυχικό ή συναισθηματικό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε γιατί το παλάτι υποβαθμίζει ότι παραλίγο να πεθάνει στη Νότια Αφρική».

Η πηγή εξήγησε ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν, είχε σοβαρή λοίμωξη στο αυτί, τη μύτη και το λαιμό, που οδήγησε σε «σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από προηγούμενη χειρουργική επέμβαση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν ήταν σε θέση να φάει στερεά τροφή εδώ και πάνω από έξι μήνες εξαιτίας όλων των χειρουργικών επεμβάσεων που έχει κάνει από τότε. Μπόρεσε να πάρει υγρά μόνο μέσω καλαμιού, έτσι έχασε σχεδόν το μισό βάρος του σώματός της», πρόσθεσε.

Παράλληλα, φίλοι της πριγκίπισσας Σαρλίν έδωσαν στο περιοδικό Tatler, μια σπάνια εικόνα για το πώς είναι πραγματικά η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, επιμένοντας ότι η πρώην κολυμβήτρια είναι μια υπολογίσιμη δύναμη.

Μία πηγή διέψευσε οποιαδήποτε δημόσια αντίληψη ότι η Σαρλίν είναι «αφελής» και παγιδευμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο με τον Αλβέρτου, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν ήξερε τι έκανε όταν τον παντρεύτηκε». Μάλιστα, τονίστηκε ότι η πριγκίπισσα δεν είναι ο τύπος που ελέγχεται τυφλά από το παλάτι.

Στιγμιότυπο από τον γάμο του πρίγκιπα Αλβέρτου με την πριγκίπισσα Σαρλίν
Στιγμιότυπο από τον γάμο του πρίγκιπα Αλβέρτου με την πριγκίπισσα Σαρλίν / Φωτογραφία: AP /Jean Paul Pelissier, Pool
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Αλβέρτος συνέχισε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις με τα παιδιά τους. Οι τρεις τους παρακολούθησαν μια εκδήλωση δενδροφύτευσης στο Μονακό και τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας του Μονακό, όπου τα παιδιά κρατούσαν χαρτιά που έγραφαν «Μας λείπεις μανούλα» και «Σε αγαπάμε μανούλα».

Σε συνεντεύξεις, ο Αλβέρτος εξήγησε ότι βγαίνει μπροστά για να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή των παιδιών του καθώς η οικογένεια αντιμετωπίζει τα συνεχιζόμενα προβλήματα υγείας της Σαρλίν.

Η απουσία της Σαρλίν ακολούθησε νέους ισχυρισμούς τον περασμένο Δεκέμβριο ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος είχε αποκτήσει ένα εξώγαμο παιδί (το οποίο θα είναι το τρίτο του, αν αποδειχτεί) με μια άγνωστη Βραζιλιάνα κατά την περίοδο που αυτός και η Σαρλίν, πρώην Ολυμπιονίκης της Νότιας Αφρικής, βρίσκονταν ήδη σε σχέση.

Οι φωτογραφίες από την επανασύνδεσή τους νωρίτερα αυτό το μήνα σχολιάστηκαν με μια βαριά δόση σκεπτικισμού από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, είπε ότι η οικογενειακή επανένωση στο Μονακό, αρχικά πήγε «πολύ καλά» τις πρώτες ώρες, αλλά στη συνέχεια έγινε «αρκετά προφανές» ότι η Σαρλίν δεν ήταν καλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δήλωσε πως η πρώην Ολυμπιονίκης «συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν βοήθεια», προσθέτοντας: «Ήταν συγκλονισμένη και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα επίσημα καθήκοντα, τη ζωή γενικά ή ακόμα και την οικογενειακή ζωή».

«Μάλλον θα το πω αυτό πολλές φορές, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση μας. Θέλω να το κάνω πολύ σαφές. Αυτά δεν είναι προβλήματα στη σχέση μας. Δεν έχουν να κάνουν με τη σχέση μεταξύ συζύγων. Είναι διαφορετικής φύσης». Συνέχισε λέγοντας πως η τρέχουσα κατάστασή της ήταν αποτέλεσμα «πολλών παραγόντων που είναι ιδιωτικοί».

Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία μετά την επιστροφή της πριγκίπισσας Σαρλίν στο Μονακό
Η πρώτη οικογενειακή φωτογραφία μετά την επιστροφή της πριγκίπισσας Σαρλίν στο Μονακό / Φωτογραφία: Instagram/palaisprincierdemonaco

«Δεν είχε κοιμηθεί καλά εδώ και αρκετές μέρες και δεν έτρωγε καθόλου καλά. Έχει χάσει πολύ βάρος, γεγονός που την έκανε ευάλωτη σε άλλες πιθανές παθήσεις. Ένα κρυολόγημα ή η γρίπη ή ο Θεός φυλάκοι, COVID. Δεν είναι θέμα που σχετίζεται με τον καρκίνο ή προσωπικές σχέσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργότερα επιβεβαίωσε ότι η πριγκίπισσα Σαρλίν έχει εισαχθεί σε μια μονάδα θεραπείας για απόρρητα ιατρικά ζητήματα. Η τοποθεσία της εγκατάστασης δεν επιβεβαιώθηκε, αν και αρκετές πηγές υποστηρίζουν ότι βρίσκεται στην Ελβετία.

Ο πρίγκιπας είπε επίσης ότι οι φήμες γύρω από την κατάσταση του γάμου του «δεν τον ενοχλούν πολύ». Οι αμφιβολίες για τη σχέση τους του Μονακό δεν είναι καινούργια. Λέγεται πως πριν φύγει για τη Νότια Αφρική, η Σαρλίν περνούσε τον περισσότερο χρόνο της έξω από το παλάτι, ζώντας σε ένα απλό διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων πάνω από ένα παλιό εργοστάσιο σοκολάτας περίπου 300 μέτρα μακριά, παρά στο ίδιο το παλάτι του 12ου αιώνα.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν γνώρισε τον πρίγκιπα Αλβέρτο το 2000 κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού κολύμβησης στο Μονακό και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ