Ίβι Γκετί, η 28χρονη κληρονόμος της πετρελαϊκής οικογένειας, μιας από τις πλουσιότερες του κόσμου - iefimerida.gr

Ίβι Γκετί, η 28χρονη κληρονόμος της πετρελαϊκής οικογένειας, μιας από τις πλουσιότερες του κόσμου

Η κληρονόμος της δυναστείας Γκετί, Ίβι
Η κληρονόμος της δυναστείας Γκετί, Ίβι /Φωτογραφία: Instagram/ivygetty
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανήκει σε μία από τις πλουσιότερες οικογένειας της Αμερικής, αν και η περιουσία της είναι άγνωστη. Μεγάλωσε μέσα στη χλιδή με τους παππούδες της, ενώ ο γάμος της έγινε talk of the town. Ο λόγος για την Ίβι Γκετί.

Πρόκειται για την δισέγγονη του Ζαν Πολ Γκετί, ενός μεγιστάνα του πετρελαίου που δημιούργησε μια τεράστια περιουσία κατά τη δεκαετία του 1900.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως μέλος μιας από τις πλουσιότερες – και πιο ιδιωτικές – οικογένειες της Αμερικής, η προσωπική καθαρή αξία της Ίβι Γκετί είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στο κοινό. Ωστόσο, το 2015, το Forbes υπολόγισε την περιουσία της οικογένειάς της στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τι γνωρίζουμε όμως για τη ζωή και την περιουσία που πρόκειται να κληρονομήσει;

Ο προπάππους της ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική

Ο Ζαν Πολ Γκετί, γιος του εκατομμυριούχου του πετρελαίου Τζορτζ Γκετί, έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο στην επιχείρηση εμπορίας πετρελαίου στα 24 του χρόνια.

Ο Ζαν Πολ Γκετί
Ο Ζαν Πολ Γκετί
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, θεωρούνταν ευρέως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Συγκεκριμένα, όταν πέθανε το 1976, η περιουσία του έφτανε περίπου τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ή το ισοδύναμο των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023.

Ο Ζαν Πολ Γκετί έγινε επίσης διάσημος από την άρνησή του να πληρώσει τα λύτρα, που έφταναν τα 17 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο εγγονός του, ο οποίος είχε απαχθεί από την ιταλική μαφία. Μόνο αφότου μια εφημερίδα έλαβε ταχυδρομικών το κομμένο αυτί του Τζον Πολ Γκετί Γ’, ο παππούς του διαπραγματεύτηκε λύτρα ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων που οδήγησαν στην απελευθέρωση του εγγονού του, πέντε μήνες μετά την απαγωγή του.

Ο εγγονός του κροίσου, Ζαν Πολ Γκετί Γ΄ τον Ιανουάριο του 1974, λίγους μήνες μετά την απαγωγή του
Ο εγγονός του κροίσου, Ζαν Πολ Γκετί Γ΄ τον Ιανουάριο του 1974, λίγους μήνες μετά την απαγωγή του

Η Ίβι Γκετί είναι το μοναχοπαίδι του Τζον Γκίλμπερτ Γκετί

Η Ίβι γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1994 στο Σαν Φρανσίσκο. Μητέρα της είναι η σχεδιάστρια κοσμημάτων Αλίσα Μπουθμπάι. Ο πατέρας της, Τζον Γκίλμπερτ Γκετί, πέθανε σε ηλικία 52 ετών στις 20 Νοεμβρίου 2020, από επιπλοκές τυχαίας υπερβολικής δόσης ναρκωτικών. «Θα είμαι για πάντα η πιο περήφανη κόρη» έγραψε σε ένα αφιέρωμα στον πατέρα της στο Instagram, μετά τον θάνατό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ίβι Γκετί στην αγκαλιά του πατέρα της όταν ήταν παιδί
Η Ίβι Γκετί στην αγκαλιά του πατέρα της όταν ήταν παιδί

Ανατράφηκε από τους παππούδες της, Ανν Γκετί και Γκόρντον Γκετί, η περιουσία των οποίων ανέρχεται σήμερα σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, στη φημισμένη έπαυλη της οικογένειας στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Ανν Γκετί και ο σύζυγός της Γκόρντον Γκετί σε έξοδό τους το 1972
Η Ανν Γκετί και ο σύζυγός της Γκόρντον Γκετί σε έξοδό τους το 1972

Ο παππούς της, συνθέτης κλασικής μουσικής και οινοποιός, ήταν κάποτε ο μοναδικός διαχειριστής του οικογενειακού καταπιστεύματος, ωστόσο, η περιουσία χωρίστηκε σε έξι ξεχωριστά καταπιστεύματα το 1985, με τον Γκόρντον Γκετί να λαμβάνει 750 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τους New York Times.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ανν και ο Γκόρντον Γκετί ήταν παντρεμένοι για 56 χρόνια προτού εκείνη πεθάνει το 2020. Είχαν αποκτήσει μαζί τέσσερις γιους, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της Ίβι. Ο Γκόρντον Γκετί όμως, είχε επίσης τρεις κόρες, από αυτό που ο Guardiaν αποκαλεί «μια μυστική δεύτερη οικογένεια».

Η Ίβι μεγάλωσε σε ένα πλούσιο περιβάλλον, στην πολυτελή γειτονιά Pacific Heights, με θέα τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, περιτριγυρισμένη από μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητες αντίκες και έπιπλα.

Το 2022, μια τεράστια συλλογή από τους θησαυρούς του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων έργων τέχνης του Ματίς, είχε προγραμματιστεί για δημοπρασία. Η πώληση αυτή αναμενόταν να συγκεντρώσει περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Town & Country.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταξιδεύοντας στον κόσμο, χάρη στη γιαγιά της

«Η εκπαίδευση ήταν πολύ σημαντική για την Ανν, οπότε κάθε χρόνο σχεδίαζε εκπαιδευτικά ταξίδια για την Ίβι και τους φίλους της από το σχολείο» δήλωσε στο περιοδικό C, η Τζο Σούμαν, νονά της Ίβι και καλύτερη φίλη της Ανν Γκετί.

Η Ίβι Γκετί σε διακοπές στο Ποζιτάνο
Η Ίβι Γκετί σε διακοπές στο Ποζιτάνο

«Έπαιρναν το τζετ της οικογένειας για να μελετήσουν τέχνη στο Παρίσι, να μάθουν για την ευημερία των ζώων σε σαφάρι στην Αφρική, εκθέτοντας την Ίβι στον κόσμο και στη μάθηση που αγαπούσε. Η Ίβι είχε μια πολύ κοσμοπολίτικη ανατροφή» πρόσθεσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καριέρα στο μόντελινγκ

Αφότου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount στο Λος Άντζελες, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, για να ακολουθήσει καριέρα στο μόντελινγκ.
Έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο με την Ford Models και έχει φωτογραφηθεί για διάφορα περιοδικά, σύμφωνα με την σελίδα της στο Instagram, η οποία έχει πάνω από 80.000 ακόλουθους.

Η Ίβι Γκετί είναι φίλη με την Μαρία Ολυμπία
Η Ίβι Γκετί είναι φίλη με την Μαρία Ολυμπία

Φωτογραφίες από τους λογαριασμούς της στα social media, δείχνουν την διάσημη κληρονόμο – φίλη της οποίας είναι η κόρη του Παύλου Γλίξμπουργκ και της Μαρί Σαντάλ – να παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού και του Μιλάνου, καθώς και να κάνει εξωφρενικές διακοπές στο Ποζιτάνο της Ιταλίας και στο Σεντ Μόριτζ.

Ο λαμπερός γάμος με το φαντεζί νυφικό

Τον Νοέμβριο του 2021, η Ίβι Γκετί παντρεύτηκε τον φωτογράφο Τομπάιας Έντζελ, σε μια πολυτελή τελετή με πλήθος αστέρων, φορώντας ένα άκρως ιδιαίτερο νυφικό. Είχε προηγηθεί το μπάτσελορ πάρτι της στη Μύκονο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ίβι και ο Έντζελ γνωρίστηκαν μέσω ενός μέλους της οικογένειας και έγιναν ζευγάρι μετά την επανασύνδεσή τους σε μια εκδήλωση της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. «Είδα αυτό τον χαριτωμένο τύπο που φωτογράφιζε την εκδήλωση και εμένα» δήλωσε στη Vogue τον Νοέμβριο του 2021. «Φυσικά πήγα προς τα εκεί και αρχίσαμε να μιλάμε. Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε γνωριστεί στο παρελθόν, την προηγούμενη χρονιά συγκεκριμένα».

Η Ίβι Γκετί συνοδευόμενη από τον παππού της στο γάμο της
Η Ίβι Γκετί συνοδευόμενη από τον παππού της στο γάμο της

Ο Έντζελ έκανε αργότερα πρόταση γάμου με ένα δαχτυλίδι αρραβώνων από ζαφείρι με διαμάντια που προστέθηκαν από ένα κολιέ που κάποτε ανήκε στη γιαγιά της Γκετί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον φαντεζί γάμο της στο Σαν Φρανσίσκο, η Ίβι φόρεσε ένα νυδικό υψηλής ραπτικής, που ήταν καλυμμένο με θραύσματα καθρέφτη, σχεδιασμένο από τον John Galliano για το Maison Margiela.

Ο Γκόρντον Γκετί, ο παππούς της, την συνόδευσε στα σκαλιά της εκκλησίας, ενώ η ηθοποιός Άνια Τέιλορ Τζόι, ήταν κουμπάρα της. Η Νάνσι Πελόζι, φίλη της οικογένειας Γκετί, ήταν αυτή που τέλεσε το μυστήριο στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, ενώ η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη των Γκετί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ