Η ιστορία πίσω από το iconic δερμάτινο look της Ολίβια Νιούτον Τζον στην ταινία Grease [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η ιστορία πίσω από το iconic δερμάτινο look της Ολίβια Νιούτον Τζον στην ταινία Grease [εικόνες & βίντεο]

Η Olivia Newton John με το iconic look ως Sandy και ο John Travolta ως Danny Zuko
Η Olivia Newton-John με το iconic look ως Sandy και ο John Travolta ως Danny Zuko / Φωτογραφία: CBS via Getty Images
ΣΟΦΙΑ ΠΑΦΤΟΥΝΟΥ

Πριν από έναν χρόνο, στις 8 Αυγούστου 2022, η Ολίβια Νιούτον - Τζον έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τους αγαπημένους της, καθώς και εκατοντάδες θαυμαστές της σε όλον τον κόσμο.

Η ταλαντούχα ηθοποιός και τραγουδίστρια, έγινε και fashion icon. Κι αυτό, εξαιτίας ενός δερμάτινου τζάκετ, μιας μπλούζας χωρίς ώμους και ενός μαύρου παντελονιού από spandex...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα σχετικά απλό ντύσιμο, το οποίο όμως έκανε εντύπωση στην ποπ κουλτούρα χάρη στην Ολίβια Νιούτον-Τζον και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο Grease, ως Sandy.

Η Dame Ολίβια Νιούτον-Τζον πέθανε από καρκίνο του μαστού, σε ηλικία 73 ετών. Η Αυστραλή ηθοποιός, που έγινε γνωστή όταν κυκλοφόρησε το Grease το 1978, έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, όπως αποκάλυψε ο σύζυγός της.

Οι συμπρωταγωνιστές της Ολίβια Νιούτον-Τζον στο Grease απέτισαν φόρο τιμής στην τραγουδίστρια, συμπεριλαμβανομένου του Τζον Τραβόλτα που ανέβασε μια φωτογραφία της στο Instagram με τη λεζάντα «Αγαπημένη μου Ολίβια, έκανες τις ζωές όλων μας τόσο πολύ καλύτερες. Η επίδρασή σου ήταν απίστευτη. Σε αγαπώ τόσο πολύ. Θα σε δούμε στο τέλος του δρόμου και θα είμαστε ξανά όλοι μαζί. Δικός σου από την πρώτη στιγμή που σε είδα και για πάντα! Ο Danny σου, ο John σου!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ολίβια Νιούτον-Τζον υποδύθηκε την καλή Sandy στο Grease, αλλά η πιο εμβληματική σκηνή της ταινίας είναι αναμφισβήτητα το φινάλε όπου η Sandy βγαίνει ντυμένη με δερμάτινα ρούχα.

Στην τελευταία σκηνή της ταινίας του 1978, ο χαρακτήρας της στην οθόνη, Sandy, μεταμορφώθηκε από ντροπαλό καλό κορίτσι σε επαναστατικό “κακό” κορίτσι για να κερδίσει την καρδιά του Danny Zuko (τον οποίο υποδύεται ο John Travolta). Πρόκειται για ένα look που έγινε συνώνυμο του εμβληματικού στυλ της αείμνηστης ηθοποιού και που πολλοί θαυμαστές θα θυμούνται πάντα, καθώς θρηνούν την απώλεια της.

Τι είχε αποκαλύψει η Ολίβια Νιούτον Τζον για το μαύρο outfit

Μιλώντας στο Vanity Fair το 2016 σχετικά με τη μεταμόρφωση, η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα είπε: «Αυτό ήταν πολύ δύσκολο και κάτι για το οποίο ανησυχούσα πολύ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αλλά όταν συνέβη, ήταν απλά ένα καταπληκτικό συναίσθημα. Ήταν πολύ απελευθερωτικό. Όχι μόνο για τη Sandy, αλλά και για μένα. Επειδή ήμουν πάντα το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Και τότε μπήκα σε εκείνο το τρέιλερ με αυτούς τους τύπους και μου έβαλαν αυτό το ρούχο και μου έφτιαξαν τα μαλλιά και βγήκα έξω για να το δείξω στον Randal [Kleiser, σκηνοθέτη του Grease], και όλο το συνεργείο γύρισε. Και το βλέμμα στα πρόσωπά τους! Θυμάμαι να σκέφτομαι: "Ω, Θεέ μου - το έκανα λάθος"».

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το θρυλικό σύνολο συνοδεύεται από μια εξίσου θρυλική ιστορία πίσω του. Η Ολίβια Νιούτον-Τζον αποκάλυψε στα απομνημονεύματά της του 2019, Don't Stop Believin', ότι ο σχεδιαστής των κοστουμιών του Grease, Albert Wolsky, ήθελε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ακριβής στη δεκαετία του 1950, οπότε βρήκε για την κομβική στιγμή της Sandy ένα μαύρο παντελόνι από sharkskin που αγκαλιάζει το σώμα, με ψηλή μέση και στενή γραμμή, το οποίο ήταν πραγματικά από τη δεκαετία του 1950. «Ήταν τόσο παλιό και υπήρχε μόνο ένα, οπότε δεν υπήρχε περιθώριο για λάθη», αποκάλυψε η Νιούτον-Τζον στα απομνημονεύματά της, σύμφωνα με τη Metro. «Ένα σκίσιμο και καταστροφή».

«Όταν δοκίμασα εκείνο το παντελόνι για πρώτη φορά, το φερμουάρ είχε χαλάσει και ο Albert δεν ήθελε να το σκίσει προσπαθώντας να βάλει ένα καινούργιο ή να αφαιρέσει το παλιό. Αντ' αυτού, με έραβε μέσα σε αυτό κάθε πρωί!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Olivia Newton-John ως Sandy και ο John Travolta ως Danny Zuko τραγουδούν το "You're the One That I Want"
Η Olivia Newton-John ως Sandy και ο John Travolta ως Danny Zuko τραγουδούν το "You're the One That I Want" / Φωτογραφία: CBS via Getty Images

Πού βρίσκεται τώρα το σύνολο που συμμετείχε σε δημοπρασία

Το 2019, η η τετράκις νικήτρια Grammy και πρωταγωνίστρια του αγαπημένου κινηματογραφικού μιούζικαλ Grease, συνεργάστηκε με τον οίκο δημοπρασιών Julien's Auctions και έβγαλε σε δημοπρασία το εμβληματικό look του φινάλε μαζί με πολλά άλλα αναμνηστικά κομμάτια στην εκδήλωση Idols & Icons. Όλα τα έσοδα διατέθηκαν στο Olivia Newton-John Cancer Research Institute, το οποίο δημιουργήθηκε από την ηθοποιό στην Αυστραλία, για να βοηθήσει άλλους που παλεύουν με τον καρκίνο (διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της).

Η Ολίβια Νιούτον-Τζον διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 1992 και υποβλήθηκε σε μερική μαστεκτομή, εννέα μήνες χημειοθεραπείας και αποκατάσταση του μαστού. Καθ' όλη τη διάρκεια της μάχης της, έγινε υπέρμαχος της έγκαιρης διάγνωσης και ενημέρωνε τις γυναίκες για τα σημάδια και τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού.

Το ρούχο ήταν ένα από τα 500 αντικείμενα από το μιούζικαλ και την καριέρα της ίδιας της Ολίβια Νιούτον-Τζον που δημοπρατήθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό. Το σακάκι και το παντελόνι δημοπρατήθηκαν για συνολικά 405.700 δολάρια. Ωστόσο, ο ανώνυμος αγοραστής, η προσφορά του οποίου απέκτησε το σακάκι έναντι 243.200 δολαρίων, το επέστρεψε στην ηθοποιό ένα μήνα αργότερα, αποκαλύπτοντας τότε: «Αυτό το σακάκι ανήκει σε εσάς και στη συλλογική ψυχή όσων σας αγαπούν, όσων για τους οποίους είστε το soundtrack της ζωής τους. Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην ντουλάπα ενός δισεκατομμυριούχου για να καυχιέται», σύμφωνα με τη γαλλική Vogue.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Olivia Newton-John με το iconic look ως Sandy και ο John Travolta ως Danny Zuko
Η Olivia Newton-John με το iconic look ως Sandy και ο John Travolta ως Danny Zuko / Φωτογραφία: CBS via Getty Images

Το People ανέφερε το 2019 ότι ο αγοραστής του παντελονιού παρέμεινε ανώνυμος μέχρι που η ιδρύτρια της Spanx Sara Blakely αποκάλυψε ότι ήταν η ανώνυμη πλειοδότρια του παντελονιού (στα 162.000 δολάρια) σε ένα επεισόδιο του CBS This Morning.

«Θα τα κορνιζάρω και θα τα κρεμάσω στο Spanx», είπε στους συμπαρουσιαστές του CBS This Morning. «Έχουμε μαύρα κολάν από faux leather και έχουν γίνει λατρεία και είναι εμπνευσμένα από τα παντελόνια της Olivia. Είναι η OG των μαύρων κολάν, έπρεπε να τα αποκτήσω ως ιδρύτρια της Spanx».

Μετά την είδηση του θανάτου της Ολίβια Νιούτον -Τζον, η Blakely απέτισε φόρο της στο «παιδικό της είδωλο » όπως είπε μέσω Instagram, ενώ κατέληξε επιβεβαιώνοντας ότι το εμβληματικό παντελόνι του Grease είναι κορνιζαρισμένο και κρέμεται ακόμα στο γραφείο της Spanx.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμφανιζόμενη στο βρετανικό talk show Lorraine πριν από τη δημοπρασία, έδειξε το μαύρο σακάκι και το παντελόνι της Sandy από τη θρυλική σκηνή του φινάλε της ταινίας.

«Αυτό είναι το σακάκι και το παντελόνι του Grease σε περίπτωση που δεν τα αναγνωρίσατε, που φορούσα στο τέλος της ταινίας», εξήγησε, προσθέτοντας ότι ήλπιζε να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα για το φιλανθρωπικό της ίδρυμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια έχει μάλιστα ξαναφορέσει τα συγκεκριμένα ρούχα του εμβληματικού look, σε μια συνέντευξη του 2019 με την Gayle King στο CBS Sunday Morning.

«Ζουν και πάλι! Ζουν ξανά!», αναφώνησε η αγγλικής καταγωγής Αυστραλέζα σταρ αφού εμφανίστηκε με το δερμάτινο παντελόνι και το μπουφάν της.

Ολίβια Νιούτον - Τζον: Οι θαυμαστές της, την αποχαιρετούν

Τώρα, οι θαυμαστές της ταινίας αλλά και της ίδιας, αποτίουν φόρο τιμής στην Ολίβια Νιούτον Τζον μέσω Twitter, αποθεώνοντας την εμφάνιση της με το iconic look. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Νιούτον-Τζον, που πέθανε σε ηλικία 73 ετών, παραλίγο να μην αναλάβει τον ρόλο, καθώς πίστευε ότι μια 29χρονη ήταν πολύ μεγάλη για να υποδυθεί μια ερωτευμένη έφηβη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν ήμουν μικρή και είδα την Ολίβια Νιούτον-Τζον να βγαίνει στην οθόνη με τα μαύρα ρούχα στο τέλος του Grease ο κόσμος άλλαξε για μένα», έγραψε ένα άτομο.

Κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε πιο ωραία στιγμή για μένα ως παιδί από όταν η Ολίβια Νιούτον - Τζον βγήκε στην οθόνη με την ολόμαυρη στολή, με το τσιγάρο να κρέμεται από τη γωνία του στόματός της, στο τέλος του Grease. Θα μου λείψεις, Sandy».

Ενώ ένας άλλος είπε: «Αυτό το outfit θα είναι πάντα το outfit για μένα! Έχει διαμορφώσει το στυλ της μόδας μου από τότε που ήμουν περίπου τριών ετών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ