Το νόημα του «Last Christmas» και η Ουκρανή τραγουδίστρια Ντάρια που το απογειώνει [βίντεο] - iefimerida.gr

Το νόημα του «Last Christmas» και η Ουκρανή τραγουδίστρια Ντάρια που το απογειώνει [βίντεο]

Η Ουκρανή τραγουδίστρια Ντάρια Ζαρίτσκαγια
Η Ουκρανή τραγουδίστρια Ντάρια Ζαρίτσκαγια

Το «Last Christmas» είναι το χριστουγεννιάτικο τραγούδι που έχει διασκευαστεί σε όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής.

Γραμμένο πριν 40 χρόνια, εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις, σε ραδιοφωνικές εκπομπές, πάρτι, και τις τοπ playlists των Χριστουγέννων. Έχει χαρακτηριστεί μελαγχολικό, γιατί μιλά για μια άδοξη ερωτική σχέση. Κάποιοι επίσης, το θεωρούν «παιδικό» και το απαξιώνουν. Είναι όμως έτσι;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτοι στίχοι σε ελεύθερη μετάφραση, είναι: «Τα περσυνά Χριστούγεννα σου έδωσα την καρδιά μου/αλλά την άλλη μέρα με πρόδωσες». Ο επόμενος όμως στίχος, «Αυτή τη χρονιά για να μην κλάψω ξανά/θα τη δώσω σε κάποιον που την αξίζει» δηλώνει αυτοεκτίμηση και περήφανη στάση. Συνεπώς, πρόκειται για ένα τραγούδι που εκφράζει χαρά στην απόφαση της αλλαγής και της απομάκρυνσης από μία τοξική σχέση. Είναι πολύ διαφορετικό από κάποια άλλα «ερωτικά» που πέφτουν στα πατώματα για να γυρίσει ο άπιστος αγαπημένος.

Το μήνυμα του τραγουδιού δεν είναι καθόλου παιδικό, και ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα, απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες: Μην πέφτεις θύμα, μην υποτιμάς τον εαυτό σου, φρόντισε να έχεις δίπλα σου αυτόν που αξίζει την αγάπη σου. Κατά τη γνώμη μας, είναι ένα σπουδαίο τραγούδι.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, παραμονές Χριστουγέννων του 1984, από το αγγλικό ποπ ντουέτο Wham! (Τζωρτζ Μάικλ, Άντριου Ρίτζλεϋ). Οι στίχοι και η μουσική, είναι του Τζωρτζ Μάικλ (George Michael).

Γνώρισε αμέτρητες επανεκτελέσεις, διασκευές και ρεμίξ, και στο spotify μπορείς να βρεις, ειδική κατηγορία με Last Christmas covers.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλα ονόματα όπως: Taylor Swift, Ariana Grande, Hilary Duff, το έχουν πει σε κάντρυ, ποπ και χιπ χοπ εκτελέσεις, ακόμη και ηθοποιοί όπως η Emilia Clarke το έχουν διαλέξει λόγω του ισχυρού μηνύματος που περιέχει.

Μία πολύ δυνατή διασκευή κατά τη γνώμη μας, είναι αυτή που παρουσίασε η Ουκρανή τραγουδίστρια Daria Zaritskaya (Ντάρια Ζαρίτσκαγια). Η Ντάρια, απογειώνει κυριολεκτικά το τραγούδι, με απόλυτα ροκ τρόπο.

Η ροκ εκτέλεση του πιο γνωστού αγγλόφωνου τραγουδιού των Χριστουγέννων:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ