4 Ελληνες και 1 Κύπριος επιστήμονες στη λίστα του Forbes με τους πρωτοπόρους κάτω των 30 ετών - iefimerida.gr
Forbes under 30
THE STORY

4 Ελληνες και 1 Κύπριος επιστήμονες στη λίστα του Forbes με τους πρωτοπόρους κάτω των 30 ετών

Forbes under 30/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το περιοδικό Forbes παρουσίασε για 10η χρονιά τη λίστα με τους νέους πρωτοπόρους του πλανήτη σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και ανάμεσά τους, φιγουράρουν και 4 Έλληνες.

Η καθιερωμένη λίστα με τον ευρηματικό τίτλο «30 Under 30» ξεκίνησε τέτοια εποχή πριν από 10 χρόνια, για να επεκταθεί σε περισσότερους τομείς, σόουμπιζ, τεχνολογία, επιστήμη και δεκάδες άλλες κατηγορίες, αναδεικνύοντας λαμπερά μυαλά από όλο τον κόσμο που κατάφεραν να ξεχωρίσουν πριν καν πατήσουν τα 30 τους χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι σήμερα, η λίστα του Forbes έχει αναδείξει 10.000 νέους επιχειρηματίες, ηγέτες και πρωτοπόρους στον τομέα τους, σκιαγραφώντας τις ευρηματικές τους ιδέες και την λαμπρή τους πορεία στο επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Στη λίστα αυτή συγκαταλέχτηκε το 2019 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ως ένα από τα πιο ανερχόμενα αστέρια στον χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού. Η χώρα μας απέκτησε την δική της ξεχωριστή λίστα, αποκλειστικά με νέους κάτω των 30, την γνωστή «30 Under 30 Greece», την ίδια χρονιά.

Οι Έλληνες που διακρίθηκαν στη λίστα του Forbes

Διατρέχοντας τις δεκάδες κατηγορίες, ανάμεσά τους μια για τα social media, την εκπαίδευση, την οικονομία, τις τέχνες και το στιλ και πολλές ακόμη, το Forbes συμπεριέλαβε στον εκτενή του κατάλογο τέσσερις νέους Έλληνες που το έργο τους ξεχώρισε σε όλο τον κόσμο.

Μαριάννα Καψετάκη

Η Μαριάννα Καψετάκη, γιατρός και ερευνήτρια, με καταγωγή απο το Ηράκλειο της Κρήτης ολοκληρώνει αυτό τον καιρό το διδακτορικό της στην γνωσιακή νευροεπιστήμη του Imperial College του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια έφυγε στο Λονδίνο για το μεταπτυχιακό της, όπου πλέον συνεχίζει με το διδακτορικό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεινή πιανίστρια, λατρεύει να συνδυάζει την αγάπη της για την επιστήμη και τη μουσική και διεξάγει μια από τις μεγαλύτερες μελέτες αναφορικά με την χωρική μνήμη σε ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συμπεριελήφθη μεταξύ των 300 Ευρωπαίων κάτω των 30 ετών, μια διάκριση για την οποία η ίδια η Μαριάννα Καψετάκη δήλωσε στο τοπικό κανάλι «Κρήτη TV»: «Είναι μεγάλη μου τιμή που με συμπεριέλαβαν σ’ αυτή τη λίστα και είναι ανταμοιβή όχι μόνο των δικών μου κόπων, αλλά και όλων εκείνων που με έχουν στηρίξει».

Όπως είπε, οι ιθύνοντες του Forbes επικοινώνησαν μαζί της πριν τέσσερις μήνες περίπου, ζητώντας να μάθουν περισσότερα για το βιογραφικό της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου

Μια ακόμη γυναίκα από τη χώρα μας βρέθηκε στη λίστα των νέων του Forbes, η μεταδιδακτορική ερευνητής, Κωνσταντίνα Θεοφανοπούλου. Η Κωνσταντίνα εργάζεται στο πανεπιστήμιο Rockefeller και σκοπός της είναι να βοηθήσει τους «επιστήμονες να μιλήσουν την ίδια γλώσσα» δημιουργώντας μια παγκόσμια ονοματολογία γονιδίων για όλα τα σπονδυλωτά του κόσμου.

Η Κωνσταντίνα Θεοδανοπούλου εργάζεται στο πανεπιστήμιο Rockefeller και σκοπός της είναι να βοηθήσει τους «επιστήμονες να μιλήσουν την ίδια γλώσσα»
Η Κωνσταντίνα Θεοδανοπούλου εργάζεται στο πανεπιστήμιο Rockefeller και σκοπός της είναι να βοηθήσει τους «επιστήμονες να μιλήσουν την ίδια γλώσσα»

Η κα. Θεοφανοπούλου ηγείται της ελληνικής πρωτοβουλίας για ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο καταγραφής των γονιδίων όλων των ευρωπαϊκών ειδών, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

«Με τιμά η συμπερίληψή μου στην λίστα του Forbes για τους κάτω των 30 στην επιστήμη και την υγεία. Αποδίδω την αναγνώριση στην οικογένεια μου στο πανεπιστήμιο του Rockefeller και το εργαστήριο Jarvis, που αγκάλιασαν το πάθος μου για την επιστήμη με τόσο όμορφο τρόπο και προφανώς σε όλους τους ανθρώπους στη ζωή μου που αποκαλώ οικογένεια» έγραψε η ίδια η ερευνήτρια στο Facebook.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιάννης Ασσαέλ

Επιστημονικός ερευνητής στην Google, ο Γιάννης Ασσαέλ χρησιμοποιεί μια μηχανή προκειμένου να απευθυνθεί στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Ασσαέλ που αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του διδακτορικού του στην Οξφόρδη ένα ρομπότ που αποδεικνύεται πιο αποδοτικό στο να διαβάζει τα χείλη από τους ανθρώπους. Παράλληλα, συγκαταλέγεται στην ομάδα εφευρετών για τέσσερις πατέντες, με το τελευταίο του πρότζεκτ να χρησιμοποιεί ένα δίκτυο νευρώνων προκειμένου να αποκαταστήσει χαμένα τμήματα σε αρχαία ελληνικά κείμενα.

O Γιάννης Ασσαέλ στη λίστα του Forbes
O Γιάννης Ασσαέλ στη λίστα του Forbes

Ο Γιάννης Ασσαέλ μίλησε πριν από λίγο καιρό στους τελειόφοιτους του κολλεγίου από το οποίο αποφοίτησε και ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη. «Η ικανότητά σας να προσαρμόζεστε και να αναπροσαρμόζεστε είναι καμιά φορά πολύ πιο σημαντική από το να πετυχαίνετε τους αρχικούς σας στόχους» έλεγε τότε στη νέα γενιά έπεται και εκείνου, ο επιστήμονας της Google.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Κολλέγιο Ανατόλια, γνωστό επίσης και ως Αμερικάνικο Κολλέγιο, είναι ιδιωτικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1886 από Αμερικανούς ιεραπόστολους στη Μερζιφούντα της Μικράς Ασίας. Το 1924 μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Καλλίγερος

Στην λίστα όμως συναντάμε κι έναν οξυδερκή νου από την Ελλάδα, στον τομέα των επιχειρήσεων. Ο Γιώργος Καλλίγερος είναι συνιδρυτής της start up Pushme, που ανέπτυξε ένα δίκτυο επαναφόρτισης αναφορικά με την «μικροκινητικότητα» (micromobility) μέσα δηλαδή μετακίνησης στην πόλη, ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα.

Ο Γιώργος Καλλίγερος είναι συνιδρυτής της stat up Pushme
Ο Γιώργος Καλλίγερος είναι συνιδρυτής της stat up Pushme

Η start up δίνει πρόσβαση στο δίκτυο σταθμών άμεσης επαναφόρτισης που έχει αναπτύξει, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να αντικαθιστούν τις μπαταρίες τους με νέες πλήρως φορτισμένες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιδέα, αλλά και η εφαρμογή της που επεκτάθηκε σε 4.500 σημεία και 85 πόλεις ανά τον κόσμο ήταν τόσο επιτυχημένη, που το Pushme εξαγοράστηκε μερικώς από την γερμανική εταιρία TIER, μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείριση στον τομέα των ηλεκτρικών scooter.

Ο Κύπριος στη λίστα των 30αρηδων του Forbes

Τέλος, στην λίστα «Τεχνολογία» εμφανίστηκε για το 2021 στο Forbes και το όνομα του Κύπριου, Κυριάκου Ελευθερίου. Μαζί με τον επίσης 28 ετών Raouf Yousfi δημιούργησαν την Terra η οποία ιδρύθηκε το 2020, εδρεύει στο Λονδίνο και αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο, όπως αναφέρουν οι ιδρυτές της στη σχετική σελίδα στο Linkedin για τους χρήστες να συνδέσουν τα δεδομένα υγείας τους με εφαρμογές.

Ο Κύπριος Κυριάκος Ελευθερίου
Ο Κύπριος Κυριάκος Ελευθερίου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Forbes νέοι Έλληνες κύπριοι πρωτοπόροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ