Μισέλ Κάρτερ: Η ιστορία της 17χρονης που προέτρεψε τον φίλο της να αυτοκτονήσει, έγινε σειρά

Η Μισέλ Κάρτερ ακούει την καταδίκη της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας επειδή ενθάρρυνε τον 18χρονο Κόνραντ Ρόι να αυτοκτονήσει τον Ιούλιο του 2014 / Φωτογραφία: (Matt West/The Boston Herald via AP

Η συγκλονιστική ιστορία της Μισέλ Κάρτερ που προέτρεψε το αγόρι της να αυτοκτονήσει, έγινε σειρά από το Hulu.

Το The Girl from Plainville που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, ακολουθεί την αληθινή ιστορία της υπόθεσης της «αυτοκτονίας μέσω γραπτών μηνυμάτων», όπου η Μισέλ Κάρτερ κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο του φίλου της, Κόνραντ Ρόι.

Η σειρά εξερευνά τη σχέση του νεαρού ζευγαριού, τις συνθήκες του θανάτου του Ρόι και την κάλυψη της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης. Πρωταγωνιστούν η Ελ Φάνινγκ ως Μισέλ Κάρτερ και Κόλτον Ράιαν ως Ρόι. Η Κλοέ Σεβινί είναι επίσης στο καστ, υποδυόμενη τη μητέρα του Ρόι, Λυν.

Ποια είναι η Μισέλ Κάρτερ και τι συνέβη στον Κόνραντ Ρόι;

Στις 13 Ιουλίου 2014, το πτώμα του Κόνραντ Ρόι βρέθηκε μέσα στο φορτηγό του σε ένα πάρκινγκ στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Διαπιστώθηκε ότι είχε αυτοκτονήσει από ασφυξία μονοξειδίου του άνθρακα.

Ο Ρόι, ο οποίος ήταν 18 ετών όταν πέθανε, έπασχε από άγχος και κατάθλιψη. Η Κάρτερ, η οποία ήταν 17 ετών τότε, ήταν η εξ αποστάσεως φίλη του.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2012 στη Φλόριντα, όπου οι οικογένειές τους έκαναν διακοπές, και διατηρούσαν μια σχέση εξ αποστάσεως, κυρίως μέσω γραπτών μηνυμάτων, παρά το γεγονός ότι ζούσαν μόλις μια ώρα μακριά ο ένας από τον άλλον.

Ο Κόνραντ Ρόι έφυγε από τη ζωή το 2014 / Φωτογραφία: ABC News

Η έρευνα των αρχών διαπίστωσε μια σειρά μηνυμάτων μεταξύ του Ρόι και της Κάρτερ τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του θανάτου του. Τα μηνύματα έδειχναν την Κάρτερ να ενθαρρύνει τον Ρόι να αυτοκτονήσει.

Την ημέρα του θανάτου του Ρόι, η Κάρτερ του έστειλε ένα μήνυμα που έγραφε: «Συνεχίζεις να το απωθείς και να λες ότι θα το κάνεις, αλλά ποτέ δεν το κάνεις. Πάντα έτσι θα είναι αν δεν αναλάβεις δράση».

Από έρευνα του Esquire, στην οποία βασίζεται η νέα σειρά, διαπιστώθηκε ότι ο Ρόι είχε πει στην Κάρτερ είχε τάσεις αυτοκτονίας τον Ιούνιο. Είπε στην Κάρτερ ότι «θα έπρεπε να είναι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα», στον οποίο η Κάρτερ απάντησε: «ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ. Αυτό δεν είναι αστείο. Νόμιζα ότι προσπαθούσες να είσαι ρομαντικός».

Η Μισέλ Κάρτερ κατηγορήθηκε ότι προέτρεψε τον φίλο της να αυτοκτονήσει / Φωτογραφία: AP Photo/Charles Krupa, Pool, File

Ωστόσο, το ύφος της άλλαξε αργότερα τον ίδιο μήνα, καθώς άρχισε να προτείνει διάφορους τρόπους αυτοκτονίας στον Ρόι. Αφού ο Ρόι της είπε ότι «θα το κάνει» στις 3 Ιουλίου, η Κάρτερ του είπε ότι το μονοξείδιο του άνθρακα ήταν «η καλύτερη επιλογή».

«Καλύτερα να μη μου λες βλακείες και να λες ότι θα το κάνεις αυτό και μετά να σε πιάσουν επίτηδες», έγραψε η Κάρτερ. Τον ρώτησε επίσης αν θα μπορούσε να πει στον κόσμο ότι ήταν η κοπέλα του όταν θα πέθαινε.

Ο Ρόι μίλησε με την Κάρτερ στο τηλέφωνο πριν πεθάνει και οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν τι ειπώθηκε μέσω ενός μηνύματος της Κάρτερ προς τη φίλη της. Το κείμενο έγραφε: «Θα μπορούσα να τον είχα σταματήσει. Μιλούσα στο τηλέφωνο μαζί του και βγήκε από το αυτοκίνητο επειδή δούλευε και φοβήθηκε και του είπα να ξαναμπεί μέσα. Θα μπορούσα να τον σταματήσω αλλά δεν το έκανα. Το μόνο που είχα να του πω ήταν ότι σε αγαπώ».

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Κάρτερ παραπέμφθηκε σε δίκη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, που σημαίνει να σκοτώνεις κάποιον παράνομα αλλά χωρίς πρόθεση.

Ποια ήταν η ποινή της Μισέλ Κάρτερ;

Κατά τη δίκη της τον Αύγουστο του 2017, η Κάρτερ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών, αλλά μόλις 15 μήνες από αυτούς έγιναν υποχρεωτικοί από τον δικαστή.

Καταδικάστηκε επίσης σε επιπλέον πέντε χρόνια με αναστολή. Αρχικά της χορηγήθηκε «αναστολή εκτέλεσης της ποινής της» και κατέληξε να ξεκινήσει τη φυλάκισή της τον Φεβρουάριο του 2019.

Μισέλ Κάρτερ / Φωτογραφία: Bristol County Sheriff's Office via AP

Ωστόσο, η Κάρτερ κατέληξε να εκτίσει μόνο 11 μήνες από την ποινή της λόγω καλής συμπεριφοράς και αποφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2020.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Μπρίστολ δήλωσε τότε στο Buzzfeed: «Η κ. Κάρτερ υπήρξε υπόδειγμα τροφίμου στην κομητεία Μπρίστολ. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα, είχε δουλειά μέσα στη φυλακή, ήταν ευγενική με το προσωπικό και τους εθελοντές μας, τα πήγαινε καλά με τους άλλους κρατούμενους και δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα πειθαρχίας μαζί της".

Πού βρίσκεται τώρα η Μισέλ Κάρτερ;

Η 25χρονη πλέον Κάρτερ έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ μετά την αποφυλάκισή της πριν από δύο χρόνια. Οι όροι της αποφυλάκισής της σήμαιναν ότι ήταν υπό επιτήρηση μέχρι φέτος, γεγονός που καθιστά απίθανο να έχει εγκαταλείψει τις ΗΠΑ.

Η αναστολή της λήγει τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και την εμποδίζει επίσης να επωφεληθεί από οποιαδήποτε δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση, αλλά θα μπορέσει να βγάλει χρήματα από αυτήν όταν λήξει η αναστολή της.

Σε φωτογραφία αρχείου της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2017, η Μισέλ Κάρτερ περιμένει την καταδίκη της σε δικαστήριο στο Τάουντον της Μασαχουσέτης / Φωτογραφία: Matt West/The Boston Herald via AP, Pool, File

Ούτε η οικογένεια του Ρόι, αλλά ούτε και της Κάρτερ, συμμετείχαν στην παραγωγή της σειράς του Hulu.

Η Λυν Ρόι, μητέρα του Κόνραντ, δήλωσε στο ABC News ότι δεν έχει δει τη σειρά, αλλά θέλει να παραμείνει η εστίαση στον γιο της και στην ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία.

Την ίδια στιγμή, εργάζεται για να διασφαλίσει ότι στο μέλλον, όποιος εξαναγκάζει κάποιον να αυτοκτονήσει, θα αντιμετωπίζει αυστηρότερες ποινές. Η Λυν Ρόι έχει ζητήσει από τους πολιτειακούς νομοθέτες να περάσουν τον «Νόμο του Κόνραντ», ο οποίος θα απαιτεί ελάχιστη ποινή 5 ετών για όποιον καταδικάζεται για μια τέτοια πράξη.

Η μητέρα του άτυχου νεαρού, δήλωσε ότι ελπίζει ότι κάτι θετικό μπορεί να προκύψει από το θάνατο του γιου της. «Δεν θα σταματήσω ποτέ να τον τιμώ και να τον κουβαλάω μαζί μου», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΣΕΛ ΚΑΡΤΕΡ αυτοκτονία μηνύματα SMS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ