Δυόμισι χρόνια φυλακή σε νεαρή που «έσπρωξε» με sms τον φίλο της σε αυτοκτονία [εικόνες] - iefimerida.gr

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε νεαρή που «έσπρωξε» με sms τον φίλο της σε αυτοκτονία [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Νόμιζα ότι το θέλεις. Τώρα είναι η ώρα, είσαι έτοιμος. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να ζεις έτσι».

Με SMS σαν κι αυτό παρότρυνε η 17χρονη τότε Μισέλ Κάρτερ τον φίλο της Κόνραντ Ρόι Γ΄να βάλει τέλος στη ζωή του τον Ιούλιο του 2014. Επίμονα και δόλια τον εξωθούσε στην αυτοκτονία. Όταν ο νεαρός δίσταζε και της εκμυστηρευόταν τους φόβους του, εκείνη τον πίεζε βομβαρδίζοντάς τον με μηνύματα. Κι όταν ο 18χρονος κατέβηκε απ’ το αυτοκίνητο, την καμπίνα του οποίου είχε φροντίσει προηγουμένως να γεμίσει με δηλητηριώδες μονοξείδιο του άνθρακα, εκείνη του έγραψε: «Τσακίσου πίσω στο αυτοκίνητο!»

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε νεαρή που «έσπρωξε» με sms τον φίλο της σε αυτοκτονία [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο Κόνραντ Ρόι Γ' αυτοκτόνησε με παρότρυνση της φίλης του εισπνέοντας μονοξείδιο του άνθρακα μέσα στο αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ σουπερμάρκετ στη Μασαχουσέτη τον Ιούλιο τυ 2014

Τρία χρόνια μετά ήρθε η ώρα να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Ο πέλεκυς έπεσε σχετικά ελαφρύς στην ασυνείδητη κοπέλα: Δυόμιση χρόνια φυλακή, εκ των οποίων θα εκτίσει τους 15 μήνες και στη συνέχεια πέντε χρόνια υπό δικαστική επιτήρηση.

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε νεαρή που «έσπρωξε» με sms τον φίλο της σε αυτοκτονία [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η 20χρονη σήμερα Κάρτερ είχε κριθεί ένοχη από τον περασμένο Ιούνιο για ακούσια ανθρωποκτονία και περίμενε μέχρι χθες να μάθει την ποινή που θα της επέβαλε το δικαστήριο στο Τόντον της Μασαχουσέτης. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια κι έκρυβε το πρόσωπό της μ’ ένα μαντήλι όταν δεν προσήλωνε το βλέμμα της στο κενό.

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε νεαρή που «έσπρωξε» με sms τον φίλο της σε αυτοκτονία [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Η αδελφή του θύματος, Κάμντυν Ρόι

Η 13χρονη αδελφή του θύματος, Κάμντυν Ρόι, κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα. Κάθε πρωί που ξυπνούσε σκεφτόταν τον αδελφό της, κάθε βράδυ θυμόταν τον τραγικό του θάνατο, είπε μέσα σε αναφυλλητά. Τραγική φιγούρα ο πατέρας είπε για την Κάρτερ: «Εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του παιδιού μου, τον χρησιμοποίησε σαν πιόνι».

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε νεαρή που «έσπρωξε» με sms τον φίλο της σε αυτοκτονία [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Ο πατέρας του θύματος ξέσπασε σε λυγμούς στο δικαστήριο

Η εισαγγελέας κατηγόρησε την Κάρτερ ότι «επιζητούσε τη συμπόνοια και την προσοχή, που έλαβε υποδυόμενη την 'τεθλιμμένη σύντροφο'». «Οι ενέργειές της», είπε, «στοίχισαν τη ζωή στον Κόνραντ Ρόι. Εκείνη έβαλε τέλος στη ζωή του για να αναβαθμίσει τη δικιά της».

Η υπεράσπιση της Κάρτερ υποστήριξε στη δίκη ότι ο νεαρός ήταν βαθιά καταθλιπτικός έπειτα από το διαζύγιο των γονιών του και υφίστατο λεκτική και σωματική ενδοοικογενειακή βία. Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι η Κάρτερ έπασχε και εκείνη από ψυχολογικά προβλήματα εκείνη την περίοδο, ότι αρχικά τον παρότρυνε να ζητήσει βοήθεια κι ότι αρνήθηκε την πρότασή του να αυτοκτονήσουν όπως ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα.

«Ο Κόνραντ Ρόι είχε πάρει το δρόμο του προς την αυτοκτονία εδώ και χρόνια», σημείωσε η υπεράσπιση. «Ήταν δική του ιδέα να θέσει τέλος στη ζωή του, όχι της Μισέλ Κάρτερ. Πρόκειται για αυτοκτονία, μια λυπηρή τραγική αυτοκτονία, αλλά όχι ανθρωποκτονία».

Όμως τα επιχειρήματα της δεν έγιναν δεκτά από το δικαστήριο. Ο δικαστής Λόρενς Μόντις είπε ότι προσπάθησε με την ετυμηγορία του να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην ενδεδειγμένη για την πράξη ποινή και τη δυνατότητα επανένταξης αργότερα της κατηγορουμένης στην κοινωνία. «Πρόκειται», είπε, «για μια τραγωδία και για τις δύο οικογένειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ