«Blonde»: Πόσο πιστό είναι στη ζωή της Μέριλιν Μονρόε - iefimerida.gr

«Blonde»: Πόσο πιστό είναι στη ζωή της Μέριλιν Μονρόε

Η Άνα ντε Άρμας ως Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «Blonde» του Netflix
Η Άνα ντε Άρμας ως Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «Blonde» του Netflix
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και εξήντα χρόνια από τον θάνατό της, η παρουσία της Μέριλιν Μονρόε έχει μείνει έντονη στη συλλογική μας φαντασία, προσφέροντας ατελείωτη έμπνευση για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τα βιβλία, τη μουσική και την τέχνη.

Αυτό το φθινόπωρο η Μέριλιν Μονρόε βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων διεθνώς, μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Blonde» από το Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Andrew Dominik, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates, το οποίο το 2000 έλαβε Βραβείο Πούλιτζερ, η ταινία έχει πρωταγωνίστρια την Ana de Armas στον ρόλο της Μέριλιν και χρησιμοποιεί τη ζωή της Μονρόε ως έμπνευση για να εμβαθύνει στο μυστήριο και στη φαντασία που περιβάλλει μια από τις πιο διάσημες γυναίκες του κόσμου.

Ενώ το «Blonde» εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα, πρόσωπα και μακροχρόνιες φήμες από τη ζωή της ηθοποιού ως σημείο εκκίνησης για να φανταστεί κανείς τι μπορεί να σκεφτόταν και να ένιωθε η Μονρόε, η ταινία δεν είναι σε καμία περίπτωση βιογραφική ταινία. Όπως και το βιβλίο τής Oates, πρόκειται για ένα ξεκάθαρο έργο μυθοπλασίας που κινείται στο πειραματικό και περιλαμβάνει φανταστικά στοιχεία.

Το περιοδικό «Time» ξεδιαλύνει τι είναι γεγονός και τι μυθοπλασία στην ταινία του Netflix για τη Μέριλιν Μονρόε «Blonde», που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέριλιν Μονρόε: Η παιδική της ηλικία και τα προβλήματα ψυχικής υγείας της μητέρας της

Στην ταινία, η Μέριλιν ή Νόρμα Τζιν (Άνα ντε Άρμας), όπως ήταν γνωστή στα παιδικά της χρόνια, μεγαλώνει στο Λος Άντζελες. Οι πρώτες της αναμνήσεις είναι από τη μητέρα της που της λέει για τον απόντα πατέρα της, ενώ της δείχνει μια φωτογραφία του Clark Gable.

Η μητέρα της, μια πόρνη που έχει εμμονή με την εγκατάλειψη από τον πατέρα της Μέριλιν, παρουσιάζει σημάδια ψυχικής αστάθειας, όπως η σωματική κακοποίηση της κόρης της, η προσπάθεια να οδηγήσει μέσα στις φλόγες της πυρκαγιάς στο Γκρίφιθ Παρκ το 1933 και η προσπάθεια να πνίξει τη Μέριλιν σε ένα καυτό μπάνιο. Μετά από ένα από τα επεισόδια της μητέρας της, οι γείτονες παρεμβαίνουν και η Νόρμα Τζιν τίθεται σε ανάδοχη οικογένεια, μπαίνοντας σε ορφανοτροφείο, ενώ η μητέρα της κλείνεται σε ψυχιατρική κλινική.

Η Ana de Armas ως Marilyn Monroe
Η Ana de Armas ως Marilyn Monroe / Φωτογραφία: Netflix © 2022

Η πραγματική παιδική ηλικία της Μονρόε ήταν εξίσου ταραχώδης και τραγική με αυτήν που παρουσιάζεται στο «Blonde». Η μητέρα της, η Gladys Pearl Baker, μοντέρ στην κινηματογραφική εταιρεία RKO Pictures, έμεινε έγκυος σε εκείνη μετά από σχέση με τον προϊστάμενό της στη δουλειά, Charles Stanley Gifford.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννημένη ως Norma Jeane Baker το 1926, η Μονρόε δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της και έζησε με τη μητέρα της μέχρι που η τελευταία έπαθε ψυχικό κλονισμό το 1934 και διαγνώστηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Η Gladys εισήχθη σε ψυχιατρικό ίδρυμα και θα παρέμενε σε διάφορα νοσοκομεία για το υπόλοιπο της ζωής της.

Μετά τον εγκλεισμό της μητέρας της, η Μέριλιν Μονρόε έμεινε με φίλους της οικογένειας και αργότερα τέθηκε υπό την κηδεμονία του κράτους και τοποθετήθηκε σε διάφορα ορφανοτροφεία και ανάδοχες οικογένειες, μέχρι που παντρεύτηκε τον James Dougherty το 1942 σε ηλικία 16 ετών, για να αποφύγει να επιστρέψει στο ορφανοτροφείο.

Η υποτιθέμενη σχέση της με τον Τσάρλι Τσάπλιν τζούνιορ

Ανάμεσα στις πιο φανταστικές ελευθερίες που παίρνει το «Blonde» με τη ζωή της Μέριλιν είναι η τριπλή σχέση που ξεκινά με τον Τσάρλι «Κας» Τσάπλιν τζούνιορ και τον Έντουαρντ «Έντι» Τζ. Ρόμπινσον τζούνιορ. Το τρίο τους, το οποίο ονομάζουν «οι Δίδυμοι», γίνεται η σκανδαλώδης συζήτηση της πόλης, με τον ατζέντη ταλέντων της Μέριλιν να την προτρέπει να το τερματίσει, για να προσπαθήσει να περιορίσει τον κακό Τύπο.

Μια εγκυμοσύνη που καταλήγει σε έκτρωση φέρνει το τέλος της σχέσης των «Geminis». Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Μονρόε ήταν σε τρίο ή ότι η σχέση αυτή αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο κουτσομπολιού του Χόλιγουντ, αν και μια σύντομη σχέση μεταξύ της Μονρόε και του Τσάπλιν αποτέλεσε αντικείμενο φημών εκείνη την εποχή και επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον ίδιο στην αυτοβιογραφία του το 1960.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Xavier Samuel ως Cass Chaplin, η Ana de Armas ως Marilyn Monroe και ο Evan Williams ως Eddy G. Robinson Jr
Ο Xavier Samuel ως Cass Chaplin, η Ana de Armas ως Marilyn Monroe και ο Evan Williams ως Eddy G. Robinson Jr. / Φωτογραφία: Matt Kennedy / Netflix © 2022

Ο γάμος της με τον Τζο Ντι Μάτζιο

Το «Blonde» παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλών σχέσεων και γάμων της Μονρόε. Στην ταινία, γνωρίζει και ερωτεύεται τον «Πρώην αθλητή», έναν χαρακτήρα βασισμένο στον αστέρα του μπέιζμπολ και πρώην σύζυγο της Μονρόε, Τζο Ντι Μάτζιο.

Το ειδύλλιό τους ξεκινά με την αμοιβαία επιθυμία για γάμο, παιδιά και μια ήσυχη ζωή έξω από τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά τον γάμο τους, ωστόσο, προκύπτουν κάποιες διαφορές: Ο πρώην αθλητής δεν μοιράζεται το ενδιαφέρον της για την ποίηση ή τις καλές τέχνες, και στις επισκέψεις στο σπίτι της οικογένειάς του η Μέριλιν χλευάζεται ευγενικά για την έλλειψη οικιακών δεξιοτήτων. Τα πραγματικά ρήγματα στον γάμο τους προκύπτουν από την ασταθή ζήλια και την ενδοοικογενειακή βία του, συμπεριλαμβανομένης μιας τραυματικής σκηνής στην οποία χτυπάει τη Μέριλιν με μια ζώνη αφού την είδε να γυρίζει τη διάσημη σκηνή της σχάρας εξαερισμού στο μετρό για το «The Seven Year Itch» (Επτά Χρόνια Φαγούρας).

Ο Bobby Cannavale ως ο πρώην αθλητής και η Ana de Armas ως Μέριλιν Μονρόε
Ο Bobby Cannavale ως ο πρώην αθλητής και η Ana de Armas ως Μέριλιν Μονρόε / Φωτογραφία: Netflix © 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πραγματική ζωή, η ζήλια και η βίαιη συμπεριφορά του Ντι Μάτζιο οδήγησαν στο τέλος του γάμου του με τη Μονρόε. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1954 μετά από δύο χρόνια σχέσης και άρχισε να αντιμετωπίζει συζυγικά προβλήματα σχεδόν αμέσως, με τον γάμο να διαρκεί μόλις εννέα μήνες.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος, όταν το ζευγάρι ταξίδεψε στην Ιαπωνία για τη διαφημιστική περιοδεία του Ντι Μάτζιο στο μπέιζμπολ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ζητήθηκε από τη Μονρόε να τραγουδήσει για τα αμερικανικά στρατεύματα στην Κορέα, προς μεγάλη απογοήτευση του Ντι Μάτζιο.

Ο Ντι Μάτζιο ήταν, επίσης, ελεγκτικός όσον αφορά την καριέρα της Μονρόε: Ήθελε να σταματήσει να αναλαμβάνει ρόλους «χαζής ξανθιάς» και να αποφύγει τη σεξουαλικοποιημένη δημόσια περσόνα που την είχε κάνει διάσημη, και τελικά να γίνει σύζυγος που θα έμενε στο σπίτι με πλήρη απασχόληση.

Ήταν σαφές ότι ο μόλις αποσυρθείς σπουδαίος παίκτης του μπέιζμπολ δεν απολάμβανε να επισκιάζεται από τη σύζυγό του, της οποίας το αστέρι αναμφισβήτητα βρισκόταν σε άνοδο και υπήρχαν πολλαπλές καταγγελίες, μεταξύ των οποίων και από τον γιο του, ότι ο Ντι Μάτζιο ασκούσε σωματική βία στη Μέριλιν Μονρόε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και στην ταινία, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον γάμο τους ήταν τα γυρίσματα της ταινίας «The Seven Year Itch». Σύμφωνα με τον φωτογράφο George S. Zimbel, ο οποίος βρισκόταν στο πλατό και φωτογράφιζε τη σκηνή, ο Ντι Μάτζιο έφυγε από το πλατό της Νέας Υόρκης εξαγριωμένος, αφού είδε το πλήθος να ξετρελαίνεται με τη φούστα της Μέριλιν που φουσκώνει και σηκώνεται πάνω από τη σχάρα εξαερισμού του μετρό. Αναφέρθηκε βίαιος καβγάς στο ξενοδοχείο τους εκείνο το βράδυ και η Μονρόε κατέθεσε αίτηση διαζυγίου όταν επέστρεψε στην Καλιφόρνια μετά τα γυρίσματα, επικαλούμενη «ψυχική σκληρότητα».

Η περιβόητη σκηνή με το σηκωμένο φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε όπως αποδόθηκε στο Blonde
Η περιβόητη σκηνή με το σηκωμένο φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε όπως αποδόθηκε στο «Blonde» / Φωτογραφία: Matt Kennedy / Netflix © 2022

Ο γάμος της Μέριλιν Μονρόε με τον Άρθουρ Μίλερ

Στο «Blonde», μια από τις πιο ευτυχισμένες και ειδυλλιακές περιόδους της ζωής της Μέριλιν είναι κατά τη διάρκεια του ειδυλλίου της, και τελικά του γάμου της, με τον «Θεατρικό Συγγραφέα», έναν χαρακτήρα βασισμένο στον Άρθουρ Μίλερ.

Στην ταινία, γνωρίζονται το 1955, όταν εκείνη περνάει από οντισιόν για να παίξει σε ένα από τα έργα του, ενώ ζει στη Νέα Υόρκη και φοιτά στο Actors' Studio. Το δίδυμο δένεται με την κοινή τους αγάπη για τις «Τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχοφ, με τον Μίλερ να εκπλήσσεται και να εντυπωσιάζεται από την ευφυΐα και τη διορατικότητα της Μέριλιν. Ένα θυελλώδες φλερτ, ένας γάμος και μια μετακόμιση στα προάστια φέρνουν και στους δύο την ευτυχία του γάμου, ειδικά όταν η Μέριλιν ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, αλλά μετά από μια καταστροφική αποβολή και την ανακάλυψη ότι εκείνος τη χρησιμοποιούσε ως έμπνευση για το υλικό της, η Μέριλιν στρέφεται στο ποτό και στα ναρκωτικά για να αμβλύνει τον πόνο της, προκαλώντας πίεση στον γάμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Ο Adrien Brody ως ο θεατρικός συγγραφέας & Ana de Armas ως Marilyn Monroe
Ο Adrien Brody ως ο θεατρικός συγγραφέας & η Ana de Armas ως Μέριλιν Μονρόε / Φωτογραφία: Netflix © 2022

Αυτή η περίοδος της ζωής της στην ταινία είναι αρκετά ακριβής με τον πραγματικό χρόνο που η Μονρόε ήταν παντρεμένη με τον Μίλερ. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας «As Young As You Feel» το 1951, ενώ η Μονρόε έβγαινε τυχαία με τον φίλο του Μίλερ, τον Ελία Καζάν.

Αλληλογραφούσαν μέσω επιστολών για μερικά χρόνια και στη συνέχεια επανασυνδέθηκαν, αφού η Μονρόε μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1955 για να φοιτήσει στο Actors' Studio, ξεκινώντας μια σχέση που οδήγησε τον Μίλερ να εγκατασταθεί στη Νεβάδα, ώστε να μπορέσει να χωρίσει την πρώτη του σύζυγο και να παντρευτεί τη Μονρόε. Αν και η συνεργασία τους θεωρήθηκε έκπληξη για ορισμένους, ήταν βαθιά αφοσιωμένη.

Όταν ο Μίλερ ζήτησε διαβατήριο για να πάει στο Λονδίνο με τη Μονρόε για μια φωτογράφιση, αυτό προκάλεσε έρευνα για τους υποτιθέμενους δεσμούς του με τον κομμουνισμό, με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και η Μονρόε να βρίσκονται υπό έλεγχο και παρακολούθηση. Ωστόσο, παρά τις πιθανές επιπτώσεις για την καριέρα της, η Μονρόε τον υποστήριξε δημόσια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1956, η Μονρόε ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό. Στα πέντε χρόνια του γάμου τους ένιωθαν τεράστια ευτυχία, με τη Μονρόε να δηλώνει μάλιστα ότι «είναι η πρώτη φορά που είμαι πραγματικά ερωτευμένη», αλλά αργότερα αισθάνθηκε προδομένη όταν διάβασε κάποιες όχι και τόσο κολακευτικές παρατηρήσεις του Μίλερ γι' αυτήν σε ένα από τα σημειωματάριά του. Οι πολλαπλές αποβολές πρόσθεσαν πίεση και οδήγησαν τη Μονρόε στην κατάχρηση αλκοόλ και χαπιών, κάτι που συνετέλεσε στο τέλος του γάμου τους.

Οι υποτιθέμενες εγκυμοσύνες και αποβολές της

Η Μέριλιν στοιχειώνεται από τις αναμνήσεις των αγέννητων παιδιών της στο «Blonde», με την ταινία να υποδηλώνει ότι έκανε έκτρωση από φόβο ότι η ψυχική ασθένεια της μητέρας της ήταν κληρονομική, ενώ δύο άλλες εγκυμοσύνες κατέληξαν σε αποβολές. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Μονρόε έκανε ποτέ έκτρωση - είχε τρεις αποβολές κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Άρθουρ Μίλερ, κάτι που ήταν καταστροφικό για εκείνη, καθώς ήθελε να γίνει μητέρα.

Η υποτιθέμενη σχέση της με τον Τζον Φ. Κένεντι

Μια από τις πιο τρομακτικές σκηνές στο «Blonde» συμβαίνει όταν η Μέριλιν πετάει για να επισκεφθεί τον «Πρόεδρο», ο οποίος αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στην πλάτη. Αφού οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τη σέρνουν με συνοπτικές διαδικασίες στους διαδρόμους ενός ξενοδοχείου, την παρουσιάζουν στον Κένεντι με τρόπο που η ίδια παρομοιάζει με «κρέας προς παράδοση». Ρωτάει τον Πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται σε τηλεφωνική κλήση ενώ παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου, πώς μπορεί να βοηθήσει, και εκείνος την εξαναγκάζει να του κάνει στοματικό σεξ, πριν η σκηνή τελειώσει με τον βιασμό της.

Ενώ αυτό το εξαιρετικά στυλιζαρισμένο και φανταστικό σενάριο έχει σκοπό να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η Μέριλιν έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης, αντλεί στοιχεία από τις μακροχρόνιες πραγματικές εικασίες αναφορικά με τη σχέση της με τον Πρόεδρο Τζον Κένεντι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ομοιότητα της Άνα ντε Άρμας με τη Μέριλιν Μονρόε είναι εκπληκτική
Η ομοιότητα της Άνα ντε Άρμας με τη Μέριλιν Μονρόε είναι εκπληκτική / Φωτογραφία: Netflix

Οι φήμες ξεκίνησαν αφότου η Μονρόε τραγούδησε μια σέξι εκτέλεση του «Happy Birthday» στον JFK στο Madison Square Garden το 1962, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό της, ενώ φορούσε το περιβόητο αστραφτερό και στενό nude φόρεμα που η Κιμ Καρντάσιαν θα φορούσε αμφιλεγόμενα στο χαλί του Met Gala πενήντα χρόνια αργότερα.

Αλλά, σύμφωνα με τον βιογράφο James Spada, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Marilyn», είναι πιθανό ότι η ηθοποιός είχε σχέση τόσο με τον JFK όσο και με τον αδελφό του Robert «Bobby» Kennedy. Σε συνέντευξή του στο «People», ο Spada δήλωσε πως «ήταν αρκετά σαφές ότι η Μέριλιν είχε σεξουαλικές σχέσεις τόσο με τον "Μπόμπι" όσο και με τον "Τζακ"».

Οι θεωρίες συνωμοσίας αφθονούσαν, υποδηλώνοντας ότι η πιθανή αυτοκτονία της Μονρόε ήταν στην πραγματικότητα μια συγκάλυψη για μια πιο ύπουλη αιτία θανάτου, ώστε να αποτραπούν από το να έρθουν στο φως οι σχέσεις με τους Κένεντι. Δεν υπάρχει, φυσικά, κανένας τρόπος να αποδειχθούν, αλλά το μυστήριο γύρω από τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε αποτελεί εδώ και καιρό σημείο γοητείας, γεννώντας βιβλία, ακόμη και ένα ντοκιμαντέρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι είναι ο Whitey και ο κ. Shinn;

Στο «Blonde», δύο από τους πιο σταθερούς χαρακτήρες στη ζωή της Μέριλιν Μονρόε είναι ο make-up artist Whitey και ο ατζέντης ταλέντων της, ο κ. Shinn. Ο Whitey είναι παρών σε πολλές από τις πιο ευάλωτες στιγμές της Μέριλιν στην ταινία, βοηθώντας τη διαρκώς να μεταμορφωθεί από τη Norma Jeane στη λαμπερή προσωπικότητα της Μονρόε.

Σε αντίθεση με πολλούς από τους άλλους άνδρες που απεικονίζονται στην ταινία, είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στη ζωή της που δεν τη χρησιμοποιεί ή δεν επιδιώκει να της πάρει κάτι. Στην πραγματικότητα, ο Allan «Whitey» Snyder ήταν μια συνεχής παρουσία στη ζωή της Μέριλιν - δούλευε μαζί της από το πρώτο της δοκιμαστικό στην Twentieth Century Fox μέχρι τις τελευταίες μέρες της.

Μάλιστα, η Μονρόε τού είχε ζητήσει, αν πέθαινε πριν από εκείνον, να της κάνει το μακιγιάζ για την κηδεία της, κάτι στο οποίο συμφώνησε, εκπληρώνοντας την υπόσχεσή του προς εκείνη μετά τον θάνατό της το 1962 και μάλιστα υπηρετώντας ως κουβαλητής στην κηδεία της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη πλευρά, ο φανταστικός κύριος Shinn στην ταινία, είναι μια καθοριστική φιγούρα στην πρώιμη καριέρα της Μέριλιν, στέλνοντάς την σε κάστινγκ και διαχειριζόμενος προσεκτικά τη δημόσια προσωπικότητά της και τον Τύπο.

Ενώ η Μέριλιν είναι ευγνώμων για την καθοδήγησή του, βλέποντάς τον κάπως σαν πατρική φιγούρα, εκείνος την προσεγγίζει σε μια κινηματογραφική πρεμιέρα και προσπαθεί να ελέγξει την προσωπική της ζωή. Ο χαρακτήρας είναι πιθανότατα βασισμένος στον πραγματικό ατζέντη της Μονρόε, τον αντιπρόεδρο του πρακτορείου William Morris, Τζόνι Χάιντ.

Ο Χάιντ ανακάλυψε τη Μέριλιν το 1949 στο Palm Springs Racquet Club, όπου έκανε μια φωτογράφιση. Γρήγορα την υπέγραψε ως πελάτισσα και τη βοήθησε να πάρει τους πρώτους της ρόλους στο Χόλιγουντ, εξασφαλίζοντάς της τελικά ένα συμβόλαιο με την Twentieth Century Fox, λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του το 1950.

Σύμφωνα με τον βιογράφο Donald Spoto στο βιβλίο «Marilyn Monroe: The Biography», ο Χάιντ ήταν βαθιά ερωτευμένος με την πελάτισσά του, φτάνοντας στο σημείο να εγκαταλείψει την τότε σύζυγό του για χάρη της και να της κάνει πολλές φορές πρόταση γάμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ