Πώς συνδέεται το Frogmore Cottage το παλάτι της Μέγκαν Μαρκλ με τη Γουόλις Σίμπσον, την πιο μισητή βασιλική - iefimerida.gr

Πώς συνδέεται το Frogmore Cottage το παλάτι της Μέγκαν Μαρκλ με τη Γουόλις Σίμπσον, την πιο μισητή βασιλική

Μέγκαν Μαρκλ
Μέγκαν Μαρκλ / Φωτογραφία: Shuttertock
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η λίστα με τα κοινά στοιχεία των δύο Αμερικανίδων, της Μέγκαν Μαρκλ και της Γουόλις Σίμπσον, που έβαλαν φωτιά στη μοναρχία ολοένα και αυξάνεται.

Η Μέγκαν Μαρκλ ήταν η δεύτερη διαζευγμένη Αμερικανίδα που μπήκε στην βασιλική οικογένεια της Αγγλίας μετά τη Γουόλις Σίμπσον, για την οποία ο βασιλιάς της χώρας παραιτήθηκε από το αξίωμα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα άρθρα για τα κοινά στοιχεία των δύο γυναικών έγιναν πυκνότερα τη περίοδο του Megxit -δηλαδή όταν ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την οικογένεια του στην Αμερική. Επιπλέον, υπάρχουν άρθρα για το κατά πόσο η Μέγκαν Μαρκλ αντιγράφει πιστά την πιο μισητή γυναίκα της Αγγλίας, τη Γουόλις Σίμπσον, η οποία κατάφερε να αλλάξει τη ροή της ιστορίας και η Ελισάβετ από outsider να γίνει η μακροβιότερη μονάρχης της Αγγλίας.

Ένα επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του «The Crown» στάθηκε η αφορμή για να προσθέσουμε στη λίστα ένα ακόμα κοινό των δύο οικογενειών: πώς συνδέεται το Frogmore Cottage, το σπίτι που χρησιμοποιεί ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ όταν βρίσκονται στην Αγγλία με τον έκπτωτο βασιλιά και την Αμερικανίδα σύζυγο του.

Μέγκαν Μαρκλ Γουόλις Σίμπσον
Οι Σάσεξ στη σκιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας / Φώτο: AP Images

Στον πέμπτο κύκλο της σειράς «The Crown», που ανέβηκε στη πλατφόρμα του Netflix, σε ένα από τα επεισόδια βλέπουμε τον «Βαλέ» που είχε ο έκπτωτος μονάρχης και η σύζυγος του να θρηνεί μόλις πληροφορείται τον θάνατο της Γουόλις Σίμπσον. Όπως έγινε γνωστό μέσα από την δραματική ιστορική σειρά τόσο ο Εδουάρδος, πρώην μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και η σύζυγος του Γουόλις Σίμπσον έχουν ταφεί στο Frogmore House.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Frogmore Cottage: Το σπίτι που ενώνει τις δύο Αμερικανίδες δούκισσες

Όταν ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να μετακομίσει με την Μέγκαν Μαρκλ από το παλάτι του Κένσιγκτον επιλέξανε το Frogmore Cottage, μια από τις πολλές κατοικίες της βασιλικής οικογένειας. Το ζευγάρι στο Frogmore Cottage έκανε το πάρτι του γάμου του, τον Μάιο του 2019 και εκεί έκανε την επίσημη φωτογράφιση του αρραβώνα του με τις φωτό να δίνονται στη δημοσιότητα. Όμως, όπως είχε γραφτεί στον ξένο Τύπο, η πρώτη Αμερικανίδα Δούκισσα του συγκεκριμένου σπιτιού ήταν η Γουόλις Σίμπσον.

γούολις σίμπσον μ΄ρεγκαν μαρκλ
Μετά τη Γουόρις Σίμπσον, είναι η Μέγκαν Μαρκλ η πιο μισητή Αμερικανίδα στην Αγγλία; / Φώτο: AP Images

Όπως έδειξε και το επεισόδιο του The Crown, η Σίμπσον είναι θαμμένη δίπλα στον σύζυγό της, τον δούκα του Ουίνδσορ -και άλλοτε βασιλιά Εδουάρδο Η΄- στο βασιλικό νεκροταφείο στο Frogmore House. Παρόλο που μοιράζονται το χώρο με πολλά άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας (τη βασίλισσα Βικτώρια και τον πρίγκιπα Αλβέρτο), οι τάφοι της ίδιας και του συζύγου της τοποθετήθηκαν σκόπιμα σε απόσταση.

Το 1936 ο δούκας του Ουίνδσορ έγινε ο πρώτος Βρετανός ηγεμόνας που παραιτήθηκε οικειοθελώς από το Στέμμα - και το έκανε για τη Σίμπσον. Η Εκκλησία της Αγγλίας απαγόρευε σε έναν βασιλιά να παντρεύεται μια διαζευγμένη αν ο σύζυγός της ήταν ακόμα ζωντανός, οπότε ο Έντουαρντ παραιτήθηκε από τον θρόνο προκειμένου να παντρευτεί τη δις διαζευγμένη Γουόλις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραίτηση και το επακόλουθο σκάνδαλο προκάλεσαν τον εξοστρακισμό του Δούκα και της Δούκισσας του Ουίνδσορ από τη βασιλική οικογένεια. Η Σίμπσον σύρθηκε βάναυσα στον Τύπο και, όπως σημειώνει η συγγραφέας Άννα Πάστερνακ στην Telegraph, συχνά εξακολουθεί να θεωρείται "η κακιά μάγισσα που παραλίγο να εκτροχιάσει τη μοναρχία". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού People η Pasternak, η οποία εργαζόταν πάνω σε μια βιογραφία της αείμνηστης δούκισσας, είχε σπάνια πρόσβαση για να επισκεφθεί τον τάφο της Σίμπσον.

Όταν η δούκισσα του Ουίνδσορ επέτρεψε στο βασιλικό περιβάλλον για την κηδεία του Εδουάρδου Η΄ ρωτήθηκε από τη Βασίλισσα, σε ποια πλευρά του τάφου του συζύγου της επιθυμούσε να τοποθετηθεί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του People η Γουόλις Σίμπσον επέλεξε την αριστερή πλευρά. Της άρεσε η ιδέα, όπως είπε, τα φύλλα του πλάτανου να πέφτουν στον τάφο της το φθινόπωρο. Έχοντας πλήρη επίγνωση της αντιδημοτικότητάς της και της έλλειψης παιδιών, σχολίασε ότι κανείς δεν ήταν πιθανό να βάλει ποτέ λουλούδια στον τάφο της. Τα φύλλα του πλατάνου που θα έπεφταν θα τη στόλιζαν αντ' αυτού.

Η Γουόλις Σίμπσον στην Αμερική / Φώτο: AP Images
Η Γουόλις Σίμπσον στην Αμερική / Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να αναφέρουμε πως η Γουόλις Σίμπσον απεβίωσε στο Παρίσι, το 1986, σε ηλικία 89 ετών, εννέα χρόνια μετά την κηδεία του συζύγου της. Παρά το σκάνδαλο που δημιούργησε η ίδια στην οικογένεια, στην κηδεία της παρευρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ, ενώ μέλη της βασιλικής οικογένειας συνόδευσαν το φέρετρο στον τόπο ταφής του. «Ένα μόνο στεφάνι από κιτρινόλευκα κρίνα, που λέγεται ότι ήταν από την ίδια τη βασίλισσα, ακουμπούσε πάνω από το φέρετρο» σύμφωνα με τότε δημοσίευμα των New York Times.

Η ιστορία του Frogmore Cottage

Η ιστορία του Frogmore Cottage ξεκινάει το 1801όταν χτίστηκε με εντολή της βασίλισσας Σαρλότ στους κήπους κοντά στο Frogmore House και αποτελεί μέρος της δημόσιας περιουσίας του μονάρχη. Το εξοχικό είναι η επίσημη κατοικία του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν η κύρια κατοικία τους πριν μετακομίσουν στο Montecito της Καλιφόρνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το εξοχικό σπίτι ήταν αρχικά γνωστό ως Double Garden Cottage και αναφερόταν στους λογαριασμούς της Βασίλισσας Σαρλότ για τον κήπο της το 1801. Η Βασίλισσα Βικτωρία πήρε πρωινό στο εξοχικό σπίτι στις 28 Ιουνίου 1875 και παρατήρησε έναν "τεράστιο αριθμό μικρών βατράχων", τους οποίους βρήκε "αρκετά αηδιαστικούς".Το εξοχικό σπίτι έχει καταχωριστεί στον Κατάλογο Εθνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Αγγλίας από τον Οκτώβριο του 1975. Ο κατάλογος παρέχει ελάχιστα στοιχεία για την ιστορία του.

Frogmore House
Η βασιλική οικογένεια στο Frogmore House / Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εξοχικό ήταν καταφύγιο για τη Σαρλότ, τη βασίλισσα σύζυγο του Γεωργίου Γ', και τις ανύπαντρες κόρες της. Ο θεολόγος Χένρι Τζέιμς ο πρεσβύτερος και η οικογένειά του έζησαν στο εξοχικό τη δεκαετία του 1840. Ένας προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας Βικτωρίας, ο Αμπντούλ Καρίμ, μετακόμισε στο Frogmore Cottage το 1897 με τη σύζυγο και τον πατέρα του. Η Μεγάλη Δούκισσα Ξένια Αλεξάντροβνα που βρισκόταν εξόριστη από την πατρίδα της, τη Ρωσία, μετά τη Ρωσική Επανάσταση έμεινε εκεί τη δεκαετία του 1920. Στις αρχές του 21ου αιώνα, το εξοχικό ήταν μια σειρά από πέντε ξεχωριστές μονάδες που στέγαζαν εργάτες του κτήματος Γουίντσορ.

Το 2019, το σπίτι μετατράπηκε σε μονοκατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων, με αναφερόμενο κόστος 2,4 εκατομμυρίων λιρών από την κυρίαρχη επιχορήγηση για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ πριν από τη γέννηση του γιου τους, Άρτσι Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ. Ως ιδιοκτησία βασιλικού κρατικού παλατιού και χαρακτηρισμένου μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, το Frogmore Cottage ήταν πάντα προγραμματισμένο να ανακαινιστεί, ανεξάρτητα από τον κάτοχο. Ωστόσο, αφού ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο του 2020 ότι σκόπευαν να αποχωρήσουν από τα ανώτερα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και να μετακομίσουν στην Αμερική, μοιράστηκαν την επιθυμία τους να αποπληρώσουν τις δαπάνες για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage. Τον Σεπτέμβριο, το ποσό αυτό φέρεται να εξοφλήθηκε πλήρως από τον πρίγκιπα Χάρι.

Η πριγκίπισσα Ευγενία και ο σύζυγός της, Τζακ Μπρούκσμπανκ, εγκαταστάθηκαν στο εξοχικό τον Νοέμβριο του 2020 και από τον Μάρτιο του 2022 διέμεναν εκεί με τον γιο τους. Τον Φεβρουάριο του 2022, ανακοινώθηκε ότι ο πρίγκιπας Χάρι σχεδίαζε να ανανεώσει τη μίσθωση του εξοχικού, γεγονός που θα του επέτρεπε να παραμείνει κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ