Πήτερ Διαμαντής, ο Έλληνας διαστημάνθρωπος στο iefimerida: Το πρότζεκτ για τη μακροζωία, για 20 χρόνια plus - iefimerida.gr

Πήτερ Διαμαντής, ο Έλληνας διαστημάνθρωπος στο iefimerida: Το πρότζεκτ για τη μακροζωία, για 20 χρόνια plus

Πήτερ Διαμαντής, ο Έλληνας διαστημάνθρωπος στο iefimerida.gr
Πήτερ Διαμαντής, ο Έλληνας διαστημάνθρωπος στο iefimerida.gr

Πήτερ Διαμαντής, ο Έλληνας διαστημάνθρωπος μιλά στο iefimerida.gr.

Στους συνομιλητές του συνηθίζει να λέει ότι ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις και όσα έχει δημιουργήσει ως τώρα ήταν αρκετά για να ανακηρυχθεί από το περιοδικό Fortune ένας από τους 50 ισχυρότερους ηγέτες του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος όμως πιστεύει ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του δεν έχει έρθει ακόμα και δουλεύει με αφοσίωση το νέο του project για τη μακροζωία, βέβαιος ότι ο άνθρωπος μπορεί να αντιστρέψει τα γηρατειά. Ο άνθρωπος που οργάνωσε την πρώτη ιδιωτική πτήση στο διάστημα και που έδωσε στον Στήβεν Χόκινγκ την ευκαιρία να πετάξει χωρίς να περπατά, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και μιλά στο iefimerida.gr για το πάθος του να ανοίγει νέους δρόμους στην ανθρωπότητα.

Επιχειρηματίας, μηχανικός, γιατρός και συγγραφέας, μέσω του ιδρύματος x-prize που διευθύνει, στηρίζει καινοτόμες έρευνες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τον πλανήτη κάνοντας την τεχνολογία διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Αυτή την περίοδο έχει αφοσιωθεί στη μάχη του για τη μακροζωία.

Πήτερ Διαμαντής
Πήτερ Διαμαντής, ο Έλληνας διαστημάνθρωπος στο iefimerida.gr

«Δουλεύω ένα project, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σχετικά με το aid reversal x-prize. Έχουμε σχεδόν συγκεντρώσει τα δύο τρίτα από το ποσό, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός μέσα στο 2022. Αυτό περιλαμβάνει να ζητάμε από ομάδες να επιδείξουν τις ικανότητές τους στο να αντιστρέψουν την ηλικία ενός ατόμου -που βρίσκεται στο δεύτερο μισό της ζωής του- τουλάχιστον κατά 20 χρόνια, με μια θεραπεία που θα πάρει λιγότερο από έναν χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τα παραπάνω, έχω μια εταιρεία η οποία ασχολείται με την υγεία, τη διάγνωση και τη θεραπεία σε προσωπικό και προληπτικό επίπεδο. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος θα μπορεί να ζει μια γεμάτη και υγιή ζωή για τουλάχιστον 120 χρόνια. Αυτό θα το δούμε να συμβαίνει τα επόμενα 10 με 20 χρόνια, που θα υπάρχουν οι απαραίτητες τεχνολογίες.

Υπάρχουν πολλοί, όπως εγώ, που πιστεύουν ότι κάποιες τεχνικές έχουν καταφέρει όχι μόνο να επιβραδύνουν τη γήρανση αλλά και να την αντιστρέψουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να ζούμε για 150 χρόνια ή περισσότερα και κατά μια έννοια η μακροζωία μπορεί να αποδράσει από την αδυναμία.

Σήμερα οι επιστήμονες μπορούν να επεκτείνουν τη ζωή κατά ένα τέταρτο για κάθε χρόνο που ζούμε. Θα έρθει η ώρα που για κάθε χρόνο της ζωής μας, αυτή θα επεκτείνεται για περισσότερο από έναν χρόνο ακόμα».

Ο διαστημικός τουρισμός

Οι γονείς του τον ήθελαν γιατρό και σπούδασε για να τους κάνει χαρούμενους, όμως από παιδί έβλεπε το μέλλον στο Διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειτα από διαγωνισμό του x-prize με έπαθλο 10.000.000 δολαρίων, το 2004 το σκάφος SpaceShipOne πέταξε σε ελεγχόμενη πτήση σε ύψη μεγαλύτερα των 100 χιλιομέτρων δύο φορές μέσα σε 15 μέρες, για να εκπληρώσει τους όρους του διαγωνισμού, και έγινε το πρώτο ιδιωτικό επανδρωμένο σκάφος που πέταξε στο Διάστημα.

«Θεωρώ ότι είμαι περισσότερο γνωστός για τη δημιουργία του ιδρύματος x- prize foundation και την πρώτη ιδιωτική πτήση στο Διάστημα, κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος. Επίσης, είμαι υπερήφανος γιατί καταφέραμε μέσω του x-prize να επισημάνουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου», λέει ο κ. Διαμαντής.

Πήτερ Διαμαντής

Η πτήση με τον Στίβεν Χόκινγκ

Το 1994 ο Πήτερ Διαμαντής με δύο συνεργάτες του ίδρυσαν την Zero-G, μια εταιρεία διαστημικής ψυχαγωγίας, που προσφέρει εμπειρίες μηδενικής βαρύτητας στο αεροσκάφος της, G Force One, τύπου Boeing 727, και παρέχει υπηρεσίες στη ΝΑSA για έρευνα και εκπαίδευση. Η εταιρεία έχει δεχθεί περισσότερους από 10.000 πελάτες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος πέταξε το 2007 σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στην πιο δυνατή εμπειρία της ζωής του. «Είχε μια εξαιρετική και απολαυστική εμπειρία. Θεωρούσε ότι το ανθρώπινο είδος, προκειμένου να επιβιώσει πρέπει να βγει από τη Γη, να γίνει περισσότερο πολυπλανητικό είδος», επισημαίνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πήτερ Διαμαντής

Συνεργάτης του Έλον Μασκ

Ο Έλληνας επιστήμονας μιλάει με ενθουσιασμό για τον συνεργάτη του Ελον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, που έχει στηρίξει με μεγάλα χρηματικά ποσά το ίδρυμα x-prize του Πήτερ Διαμαντή.

«Ο Έλον Μασκ είναι φίλος μου, έμπιστος και ευεργέτης του x-prize, είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Είναι ονειροπόλος και ταυτόχρονα δυνατός μηχανικός. Δεν είναι μόνον οι ιδέες του αλλά και οι δεξιότητές του που συντέλεσαν στην επιτυχία του. Ο Έλον είναι πολύ αποφασιστικός και έχει δυνατό όραμα. Πιστεύει αδιαμφισβήτητα στην επιθυμία του να μας πάει στον Άρη και έχει πει ότι δεσμεύεται να δώσει όλη του την περιουσία για να το πραγματοποιήσει. Επίσης, πιστεύει στη μεταμόρφωση του οικοσυστήματος, που θα μας επιτρέψει να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς άνθρακα. Γι’ αυτόν το λόγο χρηματοδότησε ένα σχετικό πρόγραμμα με 100.000.000 δολάρια».

O Πήτερ Διαμαντής σπούδασε Αεροδιαστημική Μηχανική στο ΜΙΤ και Ιατρική στο Χάρβαρντ, είναι συγγραφέας βιβλίων που σαρώνουν σε πωλήσεις και ιδρυτής περίπου 20 εταιρειών. Είναι επίσης συνιδρυτής και πρόεδρος στο Singularity University στη Σίλικον Βάλλϊ, κάτι ανάμεσα σε πανεπιστήμιο και δεξαμενή σκέψης που εκπαιδεύει ηγέτες από όλον τον κόσμο στο να κατανοήσουν την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που εξελίσσονται ώστε να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της ανθρωπότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε δύο χρόνια έρχεται στην Ελλάδα και χρησιμοποιεί -όπως λέει- ελληνικές λέξεις όταν μιλάει με τους συγγενείς του.

Πήτερ διαμαντής

«Μεγάλωσα με τα Ελληνικά να είναι η πρώτη μου γλώσσα, αλλά τα ξέχασα όλα. Όταν μιλάω στο τηλέφωνο με την 85χρονη μητέρα μου που ζει στην Μπόκα, ή την αδελφή μου, ανταλλάσσουμε λόγια αγάπης στα Ελληνικά».

Πρόσφατα, σε εκδήλωση της ομογένειας στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι ένας από τους επόμενους διαγωνισμός του x-prize αφορά τις δασικές πυρκαγιές και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει να στηρίξει το πρόγραμμα με 1 εκατ. ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δουλεύουμε στο να προωθήσουμε έναν διαγωνισμό που θα είναι πρόκληση για ομάδες σε όλο τον κόσμο, καθώς πρέπει να δημιουργήσουν ιδέες ανίχνευσης φωτιάς σε πολύ αρχικό στάδιο, ώστε να σβήνονται μέσα σε δέκα λεπτά. Γνωρίζω από προηγούμενες επισκέψεις μου στην Ελλάδα τον πρωθυπουργό, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός, αλλά η δέσμευσή του για τον διαγωνισμό προέκυψε μέσω της Ελένης Κουναλάκη (αντικυβερνήτης στην Καλιφόρνια), που είναι φίλη μου. Δεσμεύθηκε να φέρει στο πρόγραμμα ένα εκατομμύριο ευρώ μόλις αυτό οργανωθεί και έχει και τα υπόλοιπα απαραίτητα χρήματα».

Το βλέμμα του είναι πάντα στραμμένο στο Διάστημα και στην προσπάθειά του να αντιστρέψει την ηλικία του ανθρώπου.

«Με λίγα λόγια, το όνειρό μου είναι να ανοίξω τα σύνορα του Διαστήματος στην ανθρωπότητα, να μετατρέψουμε τον άνθρωπο σε πολυδιαστημικό είδος και παράλληλα να προσθέσουμε 20-30-40 υγιή χρόνια στη ζωή μας. Να κάνουμε το να είσαι 100 χρόνων 60 και να συνεχίσουμε από εκεί», καταλήγει ο Πήτερ Διαμαντής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ