Ο σκανδαλώδης γάμος του λόρδου Μαουντμπάτεν -Η σύζυγός του είχε χαρέμι εραστών, εκείνος πήγαινε σε οίκους ανοχής για ομοφυλόφιλους - iefimerida.gr

Ο σκανδαλώδης γάμος του λόρδου Μαουντμπάτεν -Η σύζυγός του είχε χαρέμι εραστών, εκείνος πήγαινε σε οίκους ανοχής για ομοφυλόφιλους

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' με τον λόρδο Μαουντμπάντεν στον Ιούλιο του 1965 /
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' με τον λόρδο Μαουντμπάτεν, τον Ιούλιο του 1965 / Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκείνος ήταν ένας κομψός πρίγκιπας και εκείνη χαρακτηρίστηκε «η πιο όμορφη γυναίκα στην Αγγλία», οπότε όταν ο Λούις και η Εντουίνα Μαουντμπάτεν παντρεύτηκαν, το 1922, ήταν ο γάμος της δεκαετίας.

Αλλά πίσω από κλειστές πόρτες, ο 38χρονος γάμος τους κάθε άλλο παρά τέλειος ήταν, με τον λόρδο Μαουντμπάτεν να παραδέχεται κάποτε: «Η Εντουίνα και εγώ περάσαμε όλη μας την παντρεμένη ζωή στα κρεβάτια άλλων ανθρώπων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φήμες ότι ο Μαουντμπάτεν ήταν κρυφά αμφιφυλόφιλος έχουν επανεμφανιστεί τώρα σε μια δικαστική διαμάχη 600.000 λιρών μεταξύ του Γραφείου του Υπουργικού Συμβουλίου και του ιστορικού Άντριου Λόρι, ο οποίος αγωνίζεται για την απελευθέρωση των επιστολών και των ημερολογίων, που πιστεύει ότι θα στηρίξουν τους ισχυρισμούς.

Πριν από λίγες μέρες, είπε σε ένα δικαστήριο ότι τρεις από τις ερωμένες του Μαουντμπάτεν είναι ακόμη ζωντανές, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σίρλεϊ Μακ Λέιν και μια ανώνυμη γυναίκα, η οποία είχε εξέχουσα θέση στους βασιλικούς κύκλους.

Απαίτησε επίσης την κυκλοφορία ιδιωτικών επιστολών προς την Εντουίνα, οι οποίες πιστεύει ότι θα μπορούσαν να περιέχουν στοιχεία αμφιφυλοφιλίας, και επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι η λαίδη Μαουντμπάτεν είχε μια μακρά σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ινδίας, Τζαβαχαρλάλ Νεχρού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια εντυπωσιακή αλλά πολύ νευρική κοσμική, η Εντουίνα -που ονομάστηκε η έκτη καλύτερα ντυμένη γυναίκα στον κόσμο εκείνη την εποχή- είχε τουλάχιστον 18 εραστές, συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιστή Λέσλι Χάτσινσον, στον οποίο κάποτε χάρισε μια θήκη σε σχήμα πέους, διακοσμημένη με κοσμήματα. Λέγεται, μάλιστα, ότι είχε εμμονή με το σεξ.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν -από τον οποίο πιστεύεται ευρέως ότι πήρε το όνομά του ο πρίγκιπας Λούις- ήταν «συντετριμμένος» από την απιστία της τις πρώτες μέρες του γάμου τους. Συνειδητοποιώντας ότι είχε λίγες επιλογές σε αυτό το θέμα, άρχισε να έχει και εκείνος τις δικές του ερωμένες.

Ο λόρδος Λούις Μαουντμπάτεν και η σύζυγός του Εντουίνα, κατά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, στις 3 Οκτωβρίου 192
Ο λόρδος Λούις Μαουντμπάτεν και η σύζυγός του, Εντουίνα, κατά την άφιξή τους στις ΗΠΑ, στις 3 Οκτωβρίου 1922 / Φωτογραφία: AP

Το 2019, έγγραφα του FBI από τη δεκαετία του 1940 αποκάλυψαν συγκλονιστικούς ισχυρισμούς ότι ο Μαουντμπάτεν -ο οποίος δολοφονήθηκε από βόμβα του IRA το 1979- ήταν κρυφά «ομοφυλόφιλος, με μια διαστροφή για τα νεαρά αγόρια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λόουνι, ο συγγραφέας μιας βιογραφίας για το ζευγάρι, έχει δώσει μάχη επί τέσσερα έτη για την κυκλοφορία των προσωπικών τους ημερολογίων, τα οποία απέκτησε το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον αντί 2,8 εκατομμυρίων λιρών.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις, η «Sun» ρίχνει μια ματιά στον αντισυμβατικό γάμο των Μαουντμπάτεν.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν είχε δώσει όνομα στο στήθος της συζύγου του

Ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτώριας, ο λόρδος Μαουντμπάτεν -θείος του πρίγκιπα Φίλιππου-, γεννήθηκε το 1900 στο Frogmore House του Ουίνδσορ ως πρίγκιπας Λουδοβίκος του Μπάτενμπεργκ, έναν τίτλο που έχασε όταν αυτός και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας άφησαν τα γερμανικά ονόματά τους κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μέχρι τη στιγμή που γνώρισε την 20χρονη Εντουίνα Άσλεϊ, το 1920, εκείνη ήταν πρωτοπόρος στην κοινωνία του Λονδίνου με κληρονομιά δύο εκατομμυρίων λιρών (που ισοδυναμεί με 53.000.000 λίρες σήμερα) από τον παππού της, τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο Έρνεστ Κάσελ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γάμος τους, στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, στο Γουέστμινστερ, προσέλκυσε ένα πλήθος 8.000 ατόμων και τον παρακολούθησαν πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η βασίλισσα Μαρία, η βασίλισσα Αλεξάνδρα και ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας, ο μελλοντικός Εδουάρδος Η'.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν με τη σύζυγό του Εντουίνα την ημέρα του γάμου τους το 1922
Ο λόρδος Μαουντμπάτεν με τη σύζυγό του, Εντουίνα, την ημέρα του γάμου τους, το 1922 / Φωτογραφία: Getty Images

Και οι δύο ήταν παρθένοι όταν παντρεύτηκαν, αλλά η Εντουίνα αποκάλυψε σύντομα την αγάπη της για το σεξ, όταν ζήτησε να πάνε στο Παρίσι για το μήνα του μέλιτος, με σκοπό να εξερευνήσουν «τα πιο απαίσια μέρη που μπορούσαμε να βρούμε».

Ο Λούις έβρισκε το σεξ λιγότερο ελκυστικό, αποκαλώντας το «μείγμα ψυχολογίας και υδραυλικής». Ήταν τόσο παράξενος στο κρεβάτι, που λέγεται ότι ονόμασε το στήθος της Εντουίνα, Mutt και Jeff (όπως λέγονται στη ναυτική αργκό τα μετάλλια).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χαρέμι της Εντουίνα

Ο Λούις -γνωστός από την οικογένειά του ως Ντίκι- ήταν συχνά μακριά με το ναυτικό και άρχισαν να εμφανίζονται ρωγμές στον γάμο τους μετά τη γέννηση της πρώτης τους κόρης, Πατρίσια, το 1924.

Η Εντουίνα ζήλευε τόσο πολύ για την προσοχή που τράβηξε το μωρό, που την πήγε σε μια νταντά στη Νότια Ακτή και ξεκίνησε μια σειρά από σχέσεις.

Σύντομα δημιουργήθηκε τριγύρω της ένα χαρέμι εραστών που τους αποκαλούσε «βλάκες», συμπεριλαμβανομένου του λόρδου Μολινιού, ενός πλούσιου Αμερικανού παίκτη του πόλο, ονόματι Λάντι Σάντφορντ, και του εκδότη εφημερίδας Μάικ Βάρντελ.

Η λαίδη Εντουίνα Μαουντμπάτεν καθώς επιβιβάζεται σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Newark το 1934
Η λαίδη Εντουίνα Μαουντμπάτεν καθώς επιβιβάζεται σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Newark το 1934 / Φωτογραφία: ΑΡ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κόρη του λόρδου Μαουντμπάντεν, Πάμελα Χικς, αποκάλυψε αργότερα ότι αρκετοί εραστές ήταν συχνά συγκεντρωμένοι την ίδια στιγμή, και μάλιστα έπρεπε να τους κρατούν χωριστά στο σπίτι της οικογένειας, το Broom House, στο Park Lane.

«Όταν μια μέρα η μητέρα μου επέστρεψε από τα ψώνια της, συνάντησε τον κύριο Λάρι Γκρέι στο σαλόνι. Ο κύριος Σάντφορντ ήταν στη βιβλιοθήκη, ο Τεντ Φίλιπς στο μπουντουάρ, ο Σενιόρ Πορτάγκο στον προθάλαμο και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω με τον κύριο Μολινιού», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Ανοιχτός» γάμος για να κάνει την Εντουίνα ευτυχισμένη

Το διαζύγιο, ειδικά εντός της βασιλικής οικογένειας, αποδοκιμάστηκε, και η Πάμελα είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν «ακατάστατο και περίπλοκο».

«Όταν ο πατέρας μου άκουσε για πρώτη φορά ότι η γυναίκα του είχε έναν εραστή, ήταν συντετριμμένος», είπε. «Αλλά, τελικά, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα βαθιάς αμοιβαίας στοργής τους, οι γονείς μου κατάφεραν να διαπραγματευτούν έναν τρόπο να ξεπεράσουν αυτήν την κρίση και βρήκαν ένα modus vivendi (τρόπο ζωής)».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι συμφώνησε σε έναν «διακριτικό» ανοιχτό γάμο και η Πάμελα είπε ότι η «απόλυτη επιθυμία του πατέρα της για την ευτυχία της μητέρας μου» ήταν αυτό που έκανε τον γάμο να λειτουργήσει.

Όταν ο σύζυγός της αποσπάστηκε στη Μάλτα, στις αρχές της δεκαετίας του 1930, η Εντουίνα απολάμβανε την παρέα του Αμερικανού παίκτη γκολφ Μπόμπι Σουίνεϊ.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν με στολή του ναυτικού
Ο λόρδος Μαουντμπάτεν / Φωτογραφία: ΑΡ

Από την πλευρά του, το 1931, ο Ντίκι (λόρδος Μαουντμπάτεν) άρχισε να φλερτάρει με τη 18χρονη Μάργκαρετ Γουίγκχαμ, τη μελλοντική δούκισσα του Argyll, η οποία έγινε διαβόητη για το δικό της σεξουαλικό σκάνδαλο το 1963, όταν φωτογραφήθηκε σε σεξουαλική πράξη με έναν άγνωστο άνδρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, μπήκε σε μια μακροχρόνια σχέση με τη Γιόλα Λετελιέ, την «αγορίστικη» Γαλλίδα που ενέπνευσε το 1944 τη νουβέλα του Γάλλου συγγραφέα Colette, με τίτλο «Gigi».

Αλλά, σύμφωνα με τον Λόουνι, υπήρχαν πολλές περισσότερες ερωμένες, συμπεριλαμβανομένης της 87χρονης σήμερα Σίρλεϊ Μακ Λέιν, και μιας ζωγράφου πορτρέτων της αφρόκρεμας της κοινωνίας.

Σκάνδαλο που ταρακούνησε την κοινωνία βαθιά

Αλλά το μεγαλύτερο σκάνδαλο του γάμου του ζευγαριού δεν είχε ξεσπάσει ακόμα. Το 1932, μια εφημερίδα ανέφερε ότι μια από τις «κορυφαίες οικοδέσποινες στη χώρα» απολάμβανε μια καυτή σχέση με έναν μαύρο άνδρα -ένα τεράστιο ταμπού στη βρετανική κοινωνία της δεκαετίας του 1930.

Αναφέρεται ότι το ζευγάρι ήταν «θέμα συζήτησης του West End» και το σκάνδαλο «ταρακούνησε την κοινωνία στο βάθος», προκαλώντας την «εξορία» της γυναίκας με βασιλική εντολή.

Σύντομα η γυναίκα αναγνωρίστηκε ως η Εντουίνα -η οποία είχε συνοδεύσει πρόσφατα τον σύζυγό της στη Μάλτα- και ο άνδρας εσφαλμένα θεωρήθηκε ότι ήταν ο τραγουδιστής και ακτιβιστής Πολ Ρόμπεσον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Μαουντμπάτεν έλαβαν εντολή να κάνουν μήνυση κατά της εφημερίδας από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Μετά από μια δικαστική υπόθεση που κρατήθηκε μυστική, η εφημερίδα τελικά ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε «ειλικρινή και βαθιά λύπη».

Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον λόρδο Μαουντμπάτεν τον Ιούλιο του 1979
Ο πρίγκιπας Κάρολος με τον λόρδο Μαουντμπάτεν, τον Ιούλιο του 1979 / Φωτογραφία: Getty Images

Θήκες πέους με κοσμήματα

Πολλοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός εραστής της Εντουίνα ήταν ο ευγενικός και διάσημος για τη μεγάλη περιουσία του τραγουδιστής και πιανίστας Λέσλι «Χατς» Χάτσινσον, ο οποίος είχε αρχίσει να γίνεται γνωστός για τις γυναίκες της υψηλής κοινωνίας που έριχνε στο κρεβάτι.

Ο αμφιφυλόφιλος διασκεδαστής -που είχε «χάσει την παιδική του αθωότητα» όταν ο πατέρας του τον πήγε σε έναν οίκο ανοχής σε ηλικία 14 ετών- είχε φτάσει στο Λονδίνο τη δεκαετία του '20, αφού τον ανακάλυψε ο Κόουλ Πόρτερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο παραγωγός του BBC, Μπόμπι Τζέι, έχει περιγράψει την επαίσχυντη συμπεριφορά του ζευγαριού που είχε δει σε ένα πάρτι.

«Η Εντουίνα διέκοψε τον Χατς που έπαιζε πιάνο», λέει. «Του φίλησε τον λαιμό και τον οδήγησε από το χέρι πίσω από τις κλειστές πόρτες της τραπεζαρίας. Ακούστηκε μια κραυγή και λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε, ισιώνοντας τα ρούχα της. Ο Χατς φαινόταν ενθουσιασμένος και, προτού επιστρέψει στο πιάνο, μου είπε ότι το έκαναν στο τραπέζι».

Λέγεται ότι η λαίδη Μαουντμπάτεν ήταν τόσο ξεμυαλισμένη μαζί του, που τον έλουζε με δώρα, όπως μια χρυσή θήκη τσιγάρων, ένα χρυσό δαχτυλίδι χαραγμένο με το οικόσημό της, ένα ρολόι από χρυσό και διαμάντι και μια θήκη πέους Cartier, επικαλυμμένη με κοσμήματα.

Μια αμφισβητούμενη ιστορία γύρω από το ζευγάρι, ήταν ότι κάποτε ήταν κλειδωμένοι σε σεξουαλική στάση όταν η Εντουίνα υπέφερε από κολπισμό -μια κατάσταση που κάνει τον κόλπο να σφίγγει γύρω από το πέος- και το ζευγάρι έπρεπε να χωριστεί στο νοσοκομείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που αποβλήθηκε από τους βασιλικούς κύκλους λόγω του σκανδάλου, ο Χατς θα συνέχιζε να έχει ερωτικές σχέσεις με γαλαζοαίματες, απολαμβάνοντας την παρέα της πριγκίπισσας Μαρίνας και, σύμφωνα με ισχυρισμούς, είχε σχέση και με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα το 1955, όταν εκείνη ήταν 25 ετών και εκείνος 55.

Παραδόξως, με τον θάνατο του Χατς το 1969, ο Μάουντμπατεν προσφέρθηκε να πληρώσει για την ταφόπετρα και τον τάφο του στο νεκροταφείο Highgate.

Ο μακροχρόνιος έρωτας της Εντουίνα με τον Ινδό πρωθυπουργό

Μετά τη δικαστική υπόθεση, η Εντουίνα μετακόμισε στο Συνταγματάρχη Χάρολντ «Μπάνι Φίλιπς» της Φρουράς Coldstream, τον οποίο γνώρισε σε μια κρουαζιέρα -αφού φέρεται να κοιμήθηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, Τεντ.

Ήταν ψηλός και «συναρπαστικά όμορφος», σύμφωνα με την Πάμελα, η οποία ήταν εννέα ετών όταν γνωρίστηκαν: «Θα έμενε μαζί μας για μεγάλα χρονικά διαστήματα και, για εμάς τα παιδιά, ήταν μέρος της καθημερινής ζωής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1947, ο λόρδος Μαουντμπάτεν διορίστηκε αντιβασιλέας της Ινδίας και το ζευγάρι μετακόμισε στο Δελχί.

Ο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού με την Εντουίνα
Ο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού με την Εντουίνα / Φωτογραφία: Getty Images

Εκεί, η Εντουίνα έμελλε να βρει τον πιο μακροχρόνιο έρωτά της, τον Ινδό πρωθυπουργό Τζαβαχαρλάλ Νεχρού, ο οποίος, στα 58, ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερός της.

Η Πάμελα αργότερα είπε ότι ο πατέρας της συγχώρεσε τη σχέση και τους αποκάλεσε «ευτυχισμένο τρίο». Όπως έγραψε ο ίδιος ο Μαουντμπάτεν στην κόρη του Πατρίσια, «αυτή και ο Τζαβαχαρλάλ είναι τόσο γλυκοί μαζί, που πραγματικά λατρεύουν ο ένας τον άλλον».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποιοι πιστεύουν ότι το ζευγάρι επιδόθηκε και σε τρίο, καθώς ο Ντίκι προσπαθούσε να αναζωπυρώσει τη σπίθα του με την Εντουίνα.

Όταν οι Μαουντμπάτεν έφυγαν από την Ινδία το 1948, η Εντουίνα επέστρεφε για μια επίσκεψη τον χρόνο και ο Νεχρού έκανε ένα ετήσιο ταξίδι στο Λονδίνο, όποτε εκείνη ήταν εκεί. Στο μεταξύ, έγραφαν μακροσκελή ερωτικά γράμματα ο ένας στον άλλον.

«Μια διαστροφή για τα νεαρά αγόρια» και ο γκέι οίκος ανοχής

Καθώς η Εντουίνα πλησίαζε όλο και περισσότερο τον Νεχρού, νέες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν για τον λόρδο Μαουντμπάτεν. Το FBI είχε πάρει συνέντευξη από πολλούς ανθρώπους που ισχυρίστηκαν ότι ήταν αμφιφυλόφιλος, με έναν να ισχυρίζεται ότι είχε ένα φετίχ για «νεαρά αγόρια».

Οι πρώτοι φάκελοι του FBI χρονολογούνται από τον Φεβρουάριο του 1944, αμέσως μετά τη στιγμή που ο Μαουντμπάτεν έγινε ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής της νοτιοανατολικής Ασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Λόρδος Λούις Μαουντμπάτεν και η σύζυγός του θεωρούνται άτομα εξαιρετικά χαμηλών ηθών», αναφέρεται χαρακτηριστικά, προσθέτοντας επίσης ότι υπήρχαν ισχυρισμοί πως: «Ο Λόρδος Λούις Μαουντμπάτεν ήταν γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος με μια διαστροφή για τα νεαρά αγόρια».

Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις ήταν απαγορευμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 1967 και πολλά υπομνήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα του Μαουντμπάτεν έχουν υποστεί επεξεργασία ή καταστροφή έκτοτε.

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β'
Ο λόρδος Μαουντμπάτεν με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' / Φωτογραφία: ΑΡ

Αλλά στο βιβλίο του Άντριου Λάουνι «The Mountbattens: Their Lives and Loves», ο φίλος του λόρδου Μαουντμπάτεν, Τομ Ντρίμπεργκ, ισχυρίζεται πως του είπε ο Άντονι Ντέιλι -ένα αγόρι που πληρωνόταν για να πάει με πλούσιους και διάσημους κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970- ότι «ο Μαουντμπάτεν είχε κάτι σαν φετίχ για τις στολές -τους όμορφους νεαρούς με στρατιωτικές στολές (με ψηλές μπότες) και τα όμορφα αγόρια με σχολική στολή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρον Περκς, οδηγός του Μαουντμπάτεν στη Μάλτα το 1948, είπε επίσης στον συγγραφέα Λόουνι ότι τον πήγαινε συχνά στο Κόκκινο Σπίτι κοντά στο Ραμπάτ, το οποίο «ήταν ένας πολυτελής οίκος ανοχής για ομοφυλόφιλους, που χρησιμοποιούνταν από ανώτερους αξιωματικούς του ναυτικού».

Η Εντουίνα πέθανε το 1960, σε ηλικία 58 ετών, από άγνωστα αίτια -με ένα σωρό από γράμματα του Νεχρού δίπλα στο κρεβάτι της- και η Πάμελα είπε ότι ο πατέρας της παρέμεινε πιστός μέχρι τέλους.

«Μέχρι την ημέρα του θανάτου της, πάντα ανησυχούσε ότι η μαμά θα τον χώριζε», έγραψε. «Αλλά παρόλο που είπε ότι δεν είχε χρόνο για βασιλικά καθήκοντα και ότι ήταν αληθινή, η μαμά δεν θα τον άφηνε ποτέ».

Ο λόρδος Μαουντμπάτεν δολοφονήθηκε σε μια βομβιστική επίθεση του IRA το 1979 στην Ιρλανδία, κατά την οποία σκοτώθηκαν επίσης ο 14χρονος εγγονός του, Νίκολας, η πεθερά της Πατρίσια, λαίδη Μπράντμπουρν και ένα 15χρονο μέλος του πληρώματος, ο Πολ Μάξγουελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ