Λόρδος Μαουντμπάτεν: Ο μέντορας του πρίγκιπα Καρόλου ήταν «ομοφυλόφιλος που του άρεσαν τα νεαρά αγόρια» - iefimerida.gr

Λόρδος Μαουντμπάτεν: Ο μέντορας του πρίγκιπα Καρόλου ήταν «ομοφυλόφιλος που του άρεσαν τα νεαρά αγόρια»

Ο Λόρδος Μαουντμπάτεν
Ο Λόρδος Μαουντμπάτεν / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του Λόρδου Μαουντμπάτεν, αλλά και στα χρόνια μετά το θάνατό του από επίθεση του IRA στις 27 Αυγούστου 1979, κυκλοφορούσαν φήμες γύρω από τις εξωσυζυγικές του υποθέσεις.

Ένας φάκελος του FBI για τον Λόρδο Μαουντμπάτεν (Louis Francis Albert Victor Nicholas Mountbatten) που κυκλοφόρησε το 2019, αποκαλύπτει συγκλονιστικές πληροφορίες για τον γαλαζοαίματο, ο οποίος ήταν μέντορας του πρίγκιπα Καρόλου. Ο Λόρδος Μαουντμπάτεν ήταν θείος του Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, καθώς αδελφή του ήταν η Πριγκίπισσα Αλίκη, μητέρα του Φιλίππου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 75χρονα αρχεία περιγράφουν τον Λούις Μαουντμπάτεν, τον 1ο Κόμη της Βιρμανίας και τη σύζυγό του Εντουίνα, ως «άτομα με πολύ χαμηλή ηθική» και περιέχουν πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι ο Λόρδος Μαουντμπάτεν ήταν παιδεραστής με «διαστροφή για νεαρά αγόρια».

Αμερικανοί αξιωματικοί πληροφοριών ξεκίνησαν να συντάσσουν το φάκελο το 1944 αφού ο Λόρδος Μαουντμπάτεν ανακηρύχθηκε ανώτατος συμμαχικός διοικητής της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Όταν η Βαρόνη Decies, Elizabeth de la Poer Beresford, ερωτήθηκε από το FBI για ένα άλλο θέμα, εξέφρασε τις ανησυχίες της για τον Λόρδο Μαουντμπάτεν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους Sunday Times, το αρχείο έχει ως εξής: «Δηλώνει ότι σε αυτούς τους κύκλους ο Λόρδος Λούις Μουντάμπτεν και η σύζυγός του θεωρούνται πρόσωπα εξαιρετικά χαμηλής ηθικής. Δήλωσε ότι ο Λόρδος Λούις Μουντάμπτεν ήταν γνωστός ως ομοφυλόφιλος με διαστροφή για νεαρά αγόρια».

«Κατά τη Lady Decies, είναι ανίκανος να διευθύνει κάθε είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις λόγω αυτής της κατάστασης. Δήλωσε επίσης ότι η σύζυγός του Λαίδη Μουντάμπτεν θεωρήθηκε εξίσου αλλοπρόσαλλη».

Η συνέντευξη υπογράφηκε από τον πράκτορα "EE Conroy", επικεφαλής του γραφείου της Νέας Υόρκης, ο οποίος έγραψε πως η Lady Decies «φαίνεται ότι δεν έχει ιδιαίτερο κίνητρο να κάνει τις παραπάνω δηλώσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Λόρδος Μαουντμπάντεν είχε φετίχ με τις στολές»

Στο βιβλίο του Βρετανού ιστορικού Andrew Lownie, περιλαμβάνεται μια συνέντευξη με τον Αντονι Ντάλι, ο οποίος εργαζόταν ως «ενοικιαζόμενο» αγόρι για τους πλούσιους και διάσημους του Λονδίνου κατά τη δεκαετία του 1970. Ο Ντάλι ισχυρίζεται ότι «Ο Μουντάμπτεν είχε κάτι σαν φετίχ με τις στολές – του άρεσαν οι όμορφοι νεαροί άνδρες με στρατιωτικές στολές (με ψηλές μπότες) και τα όμορφα αγόρια με σχολική στολή».

Σύμφωνα με το βιβλίο επίσης, σπάει τη σιωπή του ο Ρον Περκς, ο οποίος ήταν οδηγός του λόρδου Μαουντμπάτεν στη Μάλτα το 1948. Όπως υποστηρίζει, ο λόρδος Μαουντμπάτεν είχε έναν αγαπημένο προορισμό, το Κόκκινο Σπίτι (Red House) κοντά στο Ραμπάτ, το οποίο «ήταν ένα αριστοκρατικό γκέι πορνείο που χρησιμοποιείται από ανώτερους ναυτικούς αξιωματικούς».

Οι ομοφυλοφιλικές πράξεις απαγορεύονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 1967 και έκτοτε πολλά υπομνήματα σχετικά με τη σεξουαλικότητα του
Μαουντμπάτεν έχουν τροποποιηθεί ή καταστραφεί, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Ο Λόρδος Μαουντμπάτεν με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β'
Ο Λόρδος Μαουντμπάτεν με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β' / Φωτογραφία: ΑΡ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει επίσης και η φιλία του Λόρδου Μουντάμπτεν με τον DJ Jimmy Savile. Εκατοντάδες κατηγορίες για επιθετική συμπεριφορά και παιδεραστική σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του Savile διερευνήθηκαν μετά το θάνατό του το 2011.

Ο Λόρδος Μαουντμπάντεν πήγαινε διακοπές κάθε καλοκαίρι στο Κάστρο Classiebawn στο λιμάνι Mullaghmore στην Κομητεία του Σλίγκο, στην Ιρλανδία. Στις 27 Αυγούστου 1979, σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τον IRA, ενώ έκανε βόλτα με το σκάφος του. Μαζί του είχε την οικογένειά του και φίλους του.

Ο Λόρδος Μαουντμπάντεν υπέκυψε στα τραύματα του, ενώ μαζί του σκοτώθηκαν ο εγγονός του Nicholas Knatchbull (14), ένα ντόπιο αγόρι, ο Paul Maxwell (15) που βοηθούσε στο σκάφος και η Lady Brabourne (83), η πεθερά της μεγαλύτερης κόρης του.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Λόρδο Μουντάμπτεν ως «ο παππούς που δεν είχα ποτέ», επισκέφθηκε τον τόπο της δολοφονίας του το 2015.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ