Κώστας Σλούκας: Ποιος είναι ο Ελληνας μπασκετμπολίστας που δεν άγγιξε το πανό για τον Κεμάλ [βίντεο] - iefimerida.gr

Κώστας Σλούκας: Ποιος είναι ο Ελληνας μπασκετμπολίστας που δεν άγγιξε το πανό για τον Κεμάλ [βίντεο]

Ο μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας με την φανέλα της τουρκικής Φενέρ
Ο μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας με την φανέλα της τουρκικής Φενέρ /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Στα 29 του ο μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας έχει πετύχει ήδη πολλά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάρα πολλά για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εχει κατακτήσει τρεις φορές την Euroleague. Το παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών μπάσκετ. Συγκαταλέγεται μέσα στους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες, μαζί με τον Νικ Καλάθη είναι οι κορυφαίοι γκαρντ στην Γηραιά Ηπειρο και η Φενέρ «άπλωσε» εκατομμύρια ευρώ στα πόδια του για τον κρατήσει το καλοκαίρι του 2019. Την ώρα που Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός τον ήθελαν πάλι πίσω στην Ελλάδα.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ της Φενέρ και της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησε την καριέρα του από τον Μέγα Αλέξανδρο και από εκεί βρέθηκε στον Μαντουλίδη. Και κάπως έτσι βρέθηκε στον Ολυμπιακό το 2008 και μόλις σε ηλικία 18 χρονών, έχοντας μεγάλες διακρίσεις με τις μικρές Εθνικές ομάδες μπάσκετ. Πήγε δανεικός στον Αρη για να έχει χρόνο συμμετοχής και επέστρεψε στον ΟΣΦΠ για να μάθει πολλά δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη. Το 2015 αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του. Πήγε στην Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έγινε ηγέτης, το πρώτο βιολί. Μόλις σε 10 χρόνια καριέρας ο Κώστας Σλούκας έχει ζήσει πράγματα και καταστάσεις που άλλοι παίκτες δεν έχουν τολμήσει να ονειρευτούν. Και ο χρόνος, η επιμονή και το πείσμα του τον δικαίωσαν.

Οι τίτλοι και η καριέρα του Σλούκα

Με τον Ολυμπιακό έχει 2 Ευρωπαϊκά, 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 1 Διηπειρωτικό και ένα Κύπελλο Ελλάδος, ενώ με την Φενέρ μετρά 1 Ευρωπαϊκό, 3 Πρωταθλήματα Τουρκίας, 2 Κύπελλα Τουρκίας και ένα Σούπερ Καπ στην χώρα. Ατομικές διακρίσεις αμέτρητες τα τελευταία χρόνια. Στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague, στο Final 4 έχει πάει ήδη 7 φορές!

Για να πετύχει αυτά δούλεψε σκληρά. Και στον Ολυμπιακό και στην Φενέρ όπου έκανε το βήμα παραπάνω, υπό τις οδηγίες του Ομπράντοβιτς. Του κορυφαίου προπονητή μπάσκετ στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός επιχείρησε να τον φέρει πίσω στον Πειραιά, ενώ είναι και διακαής πόθος του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ίδιος τελικά επέλεξε να παραμείνει… Τούρκος. Το συμβόλαιο του διεθνή καλαθοσφαιριστή είναι χρονικής διάρκειας 2+1 και προβλέπει αποδοχές ύψους 6 εκατ. ευρώ περίπου (1,85 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο, 1,95 εκατ. τον δεύτερο και 2,2 εκατ. ευρώ τον τρίτο). Χρυσάφι στα πόδια του...

Αυτό που περιμένει εναγωνίως και επιδιώκει είναι και μία μεγάλη διάκριση με την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Εκεί από όπου το 2011 δεν έχει καταφέρει κάτι καλό… Και πλησιάζει πια τα 100 ματς στα «γαλανόλευκα».

Ο άνθρωπος Σλούκας

Ο 29χρονος καλαθοσφαιριστής στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει και τουρνουά για την ενίσχυση ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Ετσι διοργάνωσε το πρώτο καμπ του το περασμένο καλοκαίρι, το «Slou-camp» τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου: «Ήθελα πάντα να κάνω κάτι γύρω από το μπάσκετ και ένα camp που να δείχνει τις βασικές αρχές του αθλήματος με όλα τα σύγχρονα μέσα στους νέους αθλητές και αθλήτριες. Έχω συμμετάσχει κι εγώ σε διάφορα camp μικρότερος και θέλω να μεταφέρω τις εμπειρίες μου», δήλωσε ο ίδιος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον περασμένο Ιούνιο έχασε τον πατέρα του Ιωάννη. Μια απώλεια που τον στιγμάτισε. Ο Ιωάννης Σλούκας ήταν πρώην αστυνομικός και απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, μετά από πολύμηνη «μάχη» με τον καρκίνο. Εχει μία αδερφή την Αναστασία.

Η ένταση με Σλούκα για το πανό με τον Κεμάλ

Με όσα προέκυψαν στην Τουρκία με το περιβόητο πανό για τον Κεμάλ το οποίο δεν άγγιξε, όπου και στοχοποιήθηκε από εθνικιστές, προφανώς και δεν νιώθει καλά. Δεν του αρέσει να είναι πρωταγωνιστής σε ζητήματα εκτός μπάσκετ. Ο Ελληνας διεθνής άσος του μπάσκετ αρνήθηκε να κρατήσει το πανό που αφορούσε τα 81 χρόνια από τον θάνατο του Κεμάλ, το οποίο έγραφε «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό». Αυτό τον έβαλε στο στόχαστρο. Υπήρξαν πάντως και κάποιοι που τον υπερασπίστηκαν, αντιλαμβανόμενοι πως θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα αν μετείχε στην κίνηση αυτή, και επειδή ο Σλούκας δεν έχει δώσει δικαιώματα στη Τουρκία, δεν έδωσαν συνέχεια.

Το βίντεο με το πανό για τον Κεμάλ

Δείτε τι έγινε με την ομάδα της Φενέρ και το πανό για τον Κεμάλ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος πάντως απάντησε. «Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν σεβάστηκα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Για την ακρίβεια τίποτα δεν έγινε συνειδητά. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και δεν το κατάλαβα εγκαίρως. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι και πως έχω παλέψει για την ομάδα. Στην τελική, βρίσκομαι στην Τουρκία και τη Φενέρ για πέντε χρόνια. Έχω παλέψει για τη χώρα και την ομάδα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έδειξα ασέβεια. Υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από αυτή τη χώρα και το ξέρω. Πάντα το σέβομαι. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά είμαι εδώ κάθε μέρα και η Φενέρμπαχτσε εκπροσωπεί την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο 29χρονος Ελληνας γκαρντ που κλήθηκε σε απολογία από την Φενέρ για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ