Καμάλα Χάρις: Ο σύζυγός της θα γίνει ο «Δεύτερος Κύριος» των ΗΠΑ -Γνωρίστηκαν σε ραντεβού στα τυφλά, λατρεύουν ο ένας τον άλλο - iefimerida.gr

Καμάλα Χάρις: Ο σύζυγός της θα γίνει ο «Δεύτερος Κύριος» των ΗΠΑ -Γνωρίστηκαν σε ραντεβού στα τυφλά, λατρεύουν ο ένας τον άλλο

Η Καμάλα Χάρις και ο Νταγκ Εμχοφ μαζί στην κοινή εμφάνιση της υποψήφιας Αντιπροέδρου με τον Τζο Μπάιντεν
Η Καμάλα Χάρις και ο Νταγκ Εμχοφ μαζί στην κοινή εμφάνιση της υποψήφιας Αντιπροέδρου με τον Τζο Μπάιντεν / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιλογή της Καμάλα Χάρις για τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στην περίπτωση που ο Τζον Μπάιντεν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας, προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων.

Η ιδιαίτερη καταγωγή της, με ρίζες από την Τζαμάικα και την Ινδία, το γεγονός πως αν εκλεγεί θα είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα στις ΗΠΑ και είναι μόλις η τέταρτη που λαμβάνει το χρίσμα, συνιστούν την Καμάλα Χάρις όλα όσα δεν υπομένει ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτές σημειώνουν πως η επιλογή του Τζο Μπάιντεν έχει ιδιαίτερα ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα και αν τα διαπιστευτήρια της Καμάλα Χάρις δεν διαψευστούν, τότε ο Δημοκρατικός υποψήφιος φαίνεται πως έβαλε πλάι του ένα πολύ ισχυρό χαρτί στο δρόμο για τις εκλογές.

Η πρώτη Αντιπρόεδρος και ο πρώτος «Δεύτερος Κύριος» στις ΗΠΑ

Τις τελευταίες ημέρες, αφού τα ΜΜΕ ξεψάχνισαν κάθε σχέση της Καμάλα Χάρις από το παρελθόν, όπως εκείνη με τον κατά 31 χρόνια μεγαλύτερό της, επίσης πολιτικό, Γουίλι Μπράουν, επικεντρώθηκαν σε ένα ακόμη ασυνήθιστο γεγονός για τα δεδομένα των εκλογών στις ΗΠΑ. Καθώς η θέση του αντιπροέδρου θα καταληφθεί, σε περίπτωση νίκης των Δημοκρατικών, από μια γυναίκα, θα δούμε για πρώτη φορά άνδρα σε ρόλο «Πρώτου Κυρίου».

Το εθιμοτυπικό στις ΗΠΑ θέλει οι σύζυγοι του Προέδρου, αλλά και του Αντιπροέδρου στον Λευκό Οίκο να έχουν ενεργό δράση – ανάλογα και με την προσωπικότητά τους φυσικά – στα κοινά, για όσο το έτερον ήμισυ τους βρίσκεται στην εξουσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, εκτός από τη γνωστή θέση της «Πρώτης Κυρίας», υπάρχει και εκείνη της «Δεύτερης Κυρίας», που δεν αφορά παρά στη σύζυγο του Αντιπροέδρου. Για παράδειγμα, η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, Τζιλ, υπήρξε «Δεύτερη Κυρία» κατά τη διπλή θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο και ελπίζει πλέον να γίνει «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ.

Αντίστοιχα λοιπόν, ο σύζυγος της Καμάλα Χάρις, Ντάγκλας Εμχοφ, θα γίνει ο πρώτος άνδρας σε ρόλο «Δεύτερου Κυρίου» στην ιστορία των ΗΠΑ. Άλλωστε, ο επιφανής δικηγόρος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής σταδιοδρομίας της γυναίκας του, τόσο όταν επέλεξε να δοκιμάσει να αποσπάσει το χρίσμα της προεδρίας, όσο και μετά την πρόταση Μπάιντεν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ραντεβού στα τυφλά για την Καμάλα Χάρις και τον Εμχοφ

Η Καμάλα Χάρις γνώρισε τον νύν σύζυγό της το 2013, όταν πείστηκε να βγει ραντεβού στα τυφλά, το οποίο και κανόνισε ένα κοινός φίλος του μετέπειτα ζευγαριού. Παρότι η υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν ήταν υπέρ του γάμου, έναν χρόνο αργότερα, ο καλός της θα γονάτιζε στο σπίτι της Καμάλα Χάρις στην Καλοφόρνια με ένα πλατινένιο δαχτυλίδι με διαμάντι προκειμένου να της κάνει πρόταση γάμου. Μια πρόταση που φυσικά εκείνη αποδέχτηκε.

Ποιος είναι ο Ντάγκλας Εμχοφ

Εκτός από τον πιο έμπιστο και θερμό οπαδό της Καμάλα Χάρις, ο Έμχοφ είναι και ένας από τους πιο επιτυχημένους δικηγόρους στο τομέα των επιχειρήσεων και του χώρου του θεάματος. Εργάζεται για μια πολυεθνική εταιρία νομικών και πνευματικών υποθέσεων και μοιράζεται τον χρόνο του μεταξύ Καλιφόρνιας και Ουάσιγκτον.

Απέκτησε τεράστια φήμη και εκτόξευσε την καριέρα του στα μέσα του ‘90, όταν εκπροσώπησε μια εταιρεία ενοικίασης βίντεο σε μια λογιστική διαμάχη με την Fox. Στη συνέχεια ίδρυσε την δική του νομική εταιρεία πριν καταλήξει στην DLA Piper.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δικηγόρος έχει αποκτήσει δύο παιδιά τον Κόουλ και την Έλα από τον πρώτο του γάμο, με τα οποία η Καμάλα Χάρις έχει εξαιρετικές σχέσεις. Μάλιστα, τα δύο παιδιά την αποκαλούν Μομάλα, μια σύνθεση του ονόματός της με τη λέξη μαμά, καθώς όπως εξηγούν ο χαρακτηρισμός μητριά δεν τους ταιριάζει για εκείνη.

Καμάλα Χάρις και Ντάγκλας Εμχοφ έχουν γεννηθεί αμφότεροι τον Οκτώβριο του 1965 και στις 22 Αυγούστου αναμένεται να γιορτάσουν τη έκτη επέτειο του γάμου τους. Η υποψήφια αντιπρόεδρος δεν επιθυμούσε πολύ κόσμο και επισημότητες και έτσι παντρεύτηκαν σε στενό κύκλο στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Το ζευγάρι έγραψε τους όρκους μόνο του, ενώ η ανιψιά της Καμάλα Χάρις απήγγειλε το ποίημα «Το άγγιγμα του Αγγέλου» της Μάγια Αγγέλου, με την αδερφή του γαμπρού να αναλαμβάνει ρόλο «δικαστή» που επισημοποίησε τα δεσμά του γάμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ