Jamie Dimon: Ο κροίσος επικεφαλής της JP Morgan είναι «περήφανος» Έλληνας, με καταγωγή από τη Σμύρνη - iefimerida.gr

Jamie Dimon: Ο κροίσος επικεφαλής της JP Morgan είναι «περήφανος» Έλληνας, με καταγωγή από τη Σμύρνη

Jamie Dimon, ο ελληνικής καταγωγής ισχυρός άνδρας της JP Morgan
Jamie Dimon, ο ελληνικής καταγωγής ισχυρός άνδρας της JP Morgan
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της JP Morgan, Jamie Dimon, είναι περήφανος Έλληνας και δηλώνει τη «χαρά» του που έχει την ευκαιρία να συνάπτει συμφωνίες με την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο ισχυρός άνδρας του χρηματοπιστωτικού κολοσσού, ένας από τους ισχυρότερους και πλουσιότερους του κόσμου, είναι τρίτης γενιάς Έλληνας, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Το ελληνικό του όνομα είναι Δημήτρης Παπαδημητρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Jamie Dimon ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό ότι η JPMorgan προτίθεται να επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα, να επενδύσει περαιτέρω στη Viva Wallet και να προσελκύσει υψηλού επιπέδου προσωπικό στη χώρα. Ήδη, η αγορά του 49% της εταιρείας, στην οποία προχώρησε, αποτελεί επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη άμεση επένδυση τέτοιου ύψους στην Ελλάδα, για την JP Morgan, που διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 3,7 τρισ. δολαρίων.

Ο Jamie Dimon σε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό
Ο Jamie Dimon σε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο Jamie Dimon κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε κατά λέξη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την Ελλάδα, για την ελληνική μου κληρονομιά. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας και πάντα σκέφτομαι ότι αν οι παππούδες μου ήταν εδώ, τρεις από τους οποίους μετανάστευσαν από τη χώρα σε δύσκολες εποχές, θα εκπλήσσονταν σήμερα για δύο λόγους: ο ένας είναι ότι βρίσκομαι με τον πρωθυπουργό και ο δεύτερος ότι είμαι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase. Άρα, αυτό με κάνει περήφανο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επίθετο της οικογένειας σε «Dimon» άλλαξε από τον παππού του, Παναγιώτη, ο οποίος μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ και ο ίδιος εργαζόταν στη Σμύρνη ως τραπεζικό στέλεχος. Μάλιστα, αρχικά εργάστηκε στο παράρτημα της Τράπεζας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ενώ στη συνέχεια είχε πολλές συνεργασίες με ομογενείς.

Ο πατέρας του Jamie Dimon, Θοδωρής, ή Ted όπως το άλλαξε, εργάστηκε στη Merrill Lynch, οπότε ο πρόεδρος της JP Morgan έχει μακρά οικογενειακή παράδοση στον οικονομικό τομέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν
Σε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν
Σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο ίδιος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας, την οποία επισκέπτεται συχνά για διακοπές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 65χρονος συμπατριώτης μας, που ηγείται της JP Morgan από το 2005, συγκαταλέγεται στους 100 ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου, ενώ η περιουσία του ανέρχεται στα 1,8 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα στην καριέρα του, είχε εργαστεί μεταξύ άλλων για την American Express, τη Citigroup, τη FED και την Goldman Sachs. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Ψυχολογία, ενώ αποφοίτησε και από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Πολιτικά, έχει ταυτιστεί με τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, ενώ κατά καιρούς πραγματοποιεί χορηγίες στο κόμμα. Είναι παντρεμένος με την Τζούντιθ Κεντ και έχει τρεις κόρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώθεί ότι πέρσι ο Jamie Dimon πέρασε ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως η υγεία του ανέκαμψε.

Το 2014 είχε ξαναέρθει για επίσημες συναντήσεις στη χώρα μας, ενώ είχε τετ α τετ με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ