Η ανατριχιαστική ιστορία του Cecil, του ξενοδοχείου όπου έμεναν serial killers και πέθαναν 16 άτομα -Μπορεί να ανοίξει ξανά [εικόνες & βίντεο]

Ζευγάρι φεύγει από το ξενοδοχείο Cecil μετά την ανακάλυψη ενός πτώματος στη δεξαμενή / Φωτογραφία: AP Photo/Reed Saxon

Το περίφημο ξενοδοχείο Cecil στο Λος Άντζελες, όπου έζησαν δύο κατά συρροήν δολοφόνοι και 16 άτομα πέθαναν, θα μπορούσε να ανοίξει ξανά φέτος, μετά το ντοκιμαντέρ του Netflix.

Το ξενοδοχείο Cecil δεν φημίζεται ότι προσφέρει ήσυχα βράδια στους επισκέπτες του. Τα 600 δωμάτιά του στο κέντρο του Λος Άντζελες έχουν φιλοξενήσει δύο serial killers, καθώς και τουλάχιστον 16 δολοφονίες, μυστηριώδεις θανάτους και αυτοκτονίες από τότε που χτίστηκε στη δεκαετία του 1920.

Το σκοτεινό παρελθόν του πιο «στοιχειωμένου» ξενοδοχείου έχει εμπνεύσει ταινίες, έργα, podcast, ακόμη και τη νέα σειρά του Netflix, με τίτλο «Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel», το οποίο έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες και επικεντρώθηκε στην εξαφάνιση και στον θάνατο μιας 21χρονης φοιτήτριας από τον Καναδά, το 2013. Ο λόγος για την Ελίσα Λαμ, της οποίας το γυμνό σώμα βρέθηκε στη δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου.

Αλλά σύντομα μπορεί να είναι και πάλι δυνατή η κράτηση δωματίου σε ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αμερικής, αφού εργολάβοι υπέβαλαν νέα έγγραφα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες ως μέρος των καθυστερημένων σχεδίων ανακαίνισης και επανεκκίνησης -πιθανώς μέχρι το τέλος αυτού έτος.

Παρά τις καθυστερήσεις αρκετών ετών και την άφιξη της πανδημίας, κατατέθηκαν νέα έγγραφα τον Ιούνιο, στα οποία υπάρχει αίτηση για άδεια αλκοόλ για 299 μίνι μπαρ στο δωμάτιο, μπαρ στον τελευταίο όροφο και εστιατόριο στο ξενοδοχείο των 14 ορόφων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Το ξενοδοχείο Cecil, το οποίο μετονομάστηκε σε «Stay on Main» το 2011, αγοράστηκε για 30 εκατομμύρια δολάρια το 2014 από εργολάβους με έδρα τη Νέα Υόρκη, την εταιρεία Simon Baron Development, η οποία έχει υπό την ιδιοκτησία της τα ξενοδοχεία Bowery, Maritime, Ludlow και Greenwich στη Νέα Υόρκη.

Το 2016 η εταιρεία ανακοίνωσε μια μεγάλη ανακαίνιση των 299 δωματίων και 301 διαμερισμάτων μακροπρόθεσμης διαμονής του ξενοδοχείου, όπως ανέφερε η LA Curbed. Το ξενοδοχείο έκλεισε το 2017.

Το ξενοδοχείο Cecil, το οποίο μετονομάστηκε σε «Stay on Main» το 2011 / Φωτογραφία: Shutterstock

Μετά από μια μακρά καθυστέρηση, οι εργολάβοι εμφανίστηκαν ξανά το 2019 με πιο λεπτομερή σχέδια, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης μερικών από τους ιστορικούς εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, το οποίο αποτελεί Ιστορικό Μνημείο της Πόλης του Λος Άντζελες. Εκείνη την εποχή, το ξενοδοχείο ειπώθηκε ότι θα ανοίξει τον Οκτώβριο του 2021.

Η ιστορία του ξενοδοχείου και οι μυστηριώδεις θάνατοι

Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1924 από τους William Banks Hanner, Robert H. Schops και Charles L. Dix, με κόστος 1,5 εκατ. δολάρια για να ολοκληρωθεί.

Τα 600 δωμάτια και το μαρμάρινο λόμπι του σχεδιάστηκαν με γνώμονα τους τουρίστες και τους επαγγελματίες ταξιδιώτες, αλλά ήταν ανοιχτό μόνο λίγα χρόνια πριν η κομητεία συγκλονιστεί από τη Μεγάλη Οικονομική Ύφεση.

Τα τετράγωνα γύρω από το ξενοδοχείο Cecil αποτελούν τη λεγόμενη γειτονιά «Skid Row», αφότου άστεγοι άνθρωποι βρέθηκαν στην περιοχή. Το ξενοδοχείο συσχετίστηκε με εργαζόμενες στον κλάδο του σεξ και εγκληματίες, αλλά είχε ήδη πληγεί από πρόωρους θανάτους.

Τουλάχιστον έξι άτομα αυτοκτόνησαν στο ξενοδοχείο μόνο τη δεκαετία του 1930. Δύο από κατάποση δηλητηρίου, ένας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και άλλοι τρεις πήδηξαν από το κτίριο.

Τον Ιούλιο του 1934, ο λοχίας του Ιατρικού Σώματος του στρατού, Λούις Ντ. Μπόρντεν, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του σε ηλικία 53 ετών, αφού έκοψε τον λαιμό του με ξυράφι.

Οι επόμενες δεκαετίες ήταν εξίσου βίαιες για το ξενοδοχείο, με μια έφηβη μητέρα να ρίχνει το νεογέννητο μωρό της έξω από το παράθυρό της τον Σεπτέμβριο του 1944. Η 19χρονη Ντόροθι Τζιν Πάρσελ δεν είχε ιδέα ότι ήταν έγκυος όταν ξύπνησε με πόνο στο στομάχι, ενώ έμενε στο ξενοδοχείο με τον 38χρονο φίλο της, Μπεν Λεβίν. Γέννησε ένα αγοράκι στο μπάνιο και πέταξε το ζωντανό βρέφος έξω από το παράθυρο στην οροφή του διπλανού κτιρίου, νομίζοντας ότι ήταν νεκρό. Κατηγορήθηκε για δολοφονία, αλλά κρίθηκε αθώα λόγω παραφροσύνης.

Το άλυτο έγκλημα με τη «Μαύρη Ντάλια»

Η Ελίζαμπεθ Σορτ, επίσης γνωστή ως η Μαύρη Ντάλια, φέρεται να είχε πιει ένα ποτό στο ξενοδοχείο Cecil λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία της το 1947 -αν και ο ισχυρισμός παραμένει έντονα αμφισβητήσιμος.

Το σώμα της επίδοξης σταρ βρέθηκε δίπλα σε ένα πεζοδρόμιο σε ένα κενό οικόπεδο, σε ένα νότιο προάστιο του Λος Άντζελες. Η 22χρονη είχε ακρωτηριαστεί βίαια, με τον κορμό του σώματός της εντελώς κομμένο, και ένα σατανικό χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Η φρικτή δολοφονία της Σορτ παραμένει ακόμα και σήμερα μυστήριο.

H ανερχόμενη στάρλετ Ελίζαμπεθ Σορτ, γνωστή ως «Μαύρη Ντάλια» / Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia

Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, η «Πίτζεον» Γκόλντι Οσγκουντ, μια συνταξιούχος εργαζόμενη σε τηλεφωνική εταιρεία, βρέθηκε δολοφονημένη στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο Cecil, στις 4 Ιουνίου 1964.

Η Όσγκουντ, η οποία κέρδισε το ψευδώνυμό της (Πίτζεον σημαίνει περιστέρι) επειδή τάιζε τα περιστέρια στην κοντινή πλατεία Pershing, βιάστηκε, στραγγαλίστηκε και μαχαιρώθηκε θανάσιμα. Ένας ύποπτος βρέθηκε να περπατάει κοντά φορώντας ρούχα γεμάτα αίμα, αλλά αργότερα αθωώθηκε. Το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο.

Δύο από τους πιο γνωστούς επισκέπτες του ξενοδοχείου ήταν ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ, γνωστός ως «The Night Stalker», και ο Αυστριακός serial killer Τζακ Αντεργουέγκερ.

«Σε όλη την ιστορία του, το ξενοδοχείο Cecil είχε πάντα ένα σκοτεινό πρόσωπο», εξηγεί μια γυναίκα στο τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix. «Είναι ένα μέρος όπου οι κατά συρροήν δολοφόνοι χαλαρώνουν, όπως ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ που επέστρεφε μέσα στα αίματα και κανείς δεν είχε πρόβλημα».

Ο Ραμίρεζ σκότωσε 13 άτομα στην Καλιφόρνια στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και έζησε σε ένα δωμάτιο στον 14ο όροφο του ξενοδοχείου το 1985, πριν τον συλλάβουν.

Ο Ρίτσαρντ Σέιβ, ο οποίος διοργανώνει εκδρομές με λεωφορείο στο Λος Άντζελες με τον συνεργάτη του Κιμ Κούπερ, είπε στο CNN το 2013 ότι ενώ ο Ραμίρεζ έμενε στο ξενοδοχείο Cecil, «απλώς έριχνε τα αιματοβαμμένα ρούχα του στον κάδο και έμπαινε μέσα από την πίσω πόρτα».

Εν τω μεταξύ, ο Αντεργουέγκερ εργαζόταν ως δημοσιογράφος που κάλυπτε το έγκλημα του Λος Άντζελες για ένα αυστριακό περιοδικό όταν έκανε check-in στο ξενοδοχείο το 1991. Σκότωσε τρεις ιερόδουλες στην πόλη ενώ έμενε εκεί. «Πιστεύουμε ότι διέμενε στο ξενοδοχείο Cecil επειδή ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στον Ραμίρεζ», δήλωσε ο Σέιβ.

Το ξενοδοχείο Cecil, στο οποίο βασίζεται η σειρά «American Horror Story: Hotel», μετονομάστηκε σε Stay on Main το 2011, αν και συχνά αναφέρεται με το αρχικό του όνομα.

Η περίεργη υπόθεση θανάτου της Ελίσα Λαμ

Το μεγαλύτερο μέρος του τρέιλερ για το «Crime Scene» επικεντρώνεται στην εξαφάνιση της Λαμ και στο αινιγματικό βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας με τις τελευταίες της στιγμές.

Έκανε check-in στο ξενοδοχείο στις 26 Ιανουαρίου 2013, αφού ταξίδεψε από τη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, όπου σπούδαζε, στον δρόμο της προς τη Σάντα Κρουζ.

Η Ελίσα Λαμ που βρέθηκε νεκρή στη δεξαμενή του ξενοδοχείου / Φωτογραφία: AP Photo/Damian Dovarganes

Στις 31 Ιανουαρίου, η Λαμ σταμάτησε να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό της. Τελευταία εμφανίστηκε σε βίντεο του κλειστού κυκλώματος την 1η Φεβρουαρίου, όπου συμπεριφερόταν παράξενα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου και φαινόταν να κρύβεται από κάποιον ή κάτι.

«Το τελευταίο υλικό που είχαμε ήταν μέσα στο ασανσέρ», λέει ένας άνδρας στο τρέιλερ. «Εκεί ξεκινάει η υπόθεση».

Το γυμνό σώμα της Λαμ βρέθηκε να επιπλέει στη δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου στις 19 Φεβρουαρίου 2013, αφού οι ένοικοι του ξενοδοχείου παραπονέθηκαν ότι το νερό είχε άσχημη γεύση και μύριζε άσχημα.

Η δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου, όπου βρέθηκε γυμνό το πτώμα της Ελίσα Λαμ / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Η αστυνομία πιστεύει ότι η Λαμ, η οποία ήταν διπολική και έμενε στο ξενοδοχείο, βρισκόταν εκεί για δύο εβδομάδες από τη στιγμή που εντοπίστηκε νεκρή.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί άλλες πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις της, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο βρέθηκε στη δεξαμενή. Ο θάνατος της Λαμ κρίθηκε επίσημα ατύχημα, αλλά το πώς πέθανε και οι λεπτομέρειες που οδήγησαν σε αυτόν παραμένουν μυστήριο.

«Κακά πράγματα συμβαίνουν εδώ ξανά και ξανά», λέει κάποιος για το ξενοδοχείο προς το τέλος του τρέιλερ, ενώ ένας άλλος προσθέτει: «Αυτό το ξενοδοχείο κρύβει κάτι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ