Η βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον Ελληνα πρίγκιπά της, Φίλιππο -Ολα όσα έγιναν στην κηδεία, τα δάκρυα, ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι [εικόνες] - iefimerida.gr
Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου
THE STORY

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον Ελληνα πρίγκιπά της, Φίλιππο -Ολα όσα έγιναν στην κηδεία, τα δάκρυα, ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι [εικόνες]

Κηδεία πρίγκιπα Φιλίππου/ΑΡ
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Η Βρετανία αποχαιρέτησε χθες τον παππού του Εθνους και η βασίλισσα Ελισάβετ τον επί 73 χρόνια σύντροφό της. Τον Ελληνα πρίγκιπα που έφυγε σε ηλικία 1,5 έτους από το Μον Ρεπό σε ένα καφάσι από πορτοκάλια για να καταλήξει ύστερα από χρόνια περιήγησης στη Βρετανία και να γίνει ο μεγάλος έρωτας της γυναίκας που επί 69 χρόνια φορά το βρετανικό στέμμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Βρετανία αποχαιρέτησε χθες τον Φίλιππο με όλες τις τιμές αλλά κάτω από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλει η πανδημία. Σε μια τελετή που είχε σχεδιαστεί βήμα βήμα από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο και εκτελέστηκε στο πλαίσιο των επιβαλλόμενων περιορισμών, η βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε τον παππού της, αλλά και έναν άνθρωπο που υποστήριξε όσο λίγοι το θεσμό.

Η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Η τελετή ξεκίνησε στις 3 ώρα Αγγλίας και ολοκληρώθκε ακριβώς 50 λεπτά αργότερα.

Το φέρετρο με τη σορό του Φιλίππου μετέφερε ένα ειδικά τροποποιημένο Land Rover στο σχεδιασμό του οποίου είχε συμβάλει και ο ίδιος, εδώ και 16 χρόνια. Οπως πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες έχουν γράψει τα βρετανικά ΜΜΕ ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε φροντίσει μέχρι και για την παραμικρή λεπτομέρεια για την κηδεία του.

Λίγα λεπτά πριν τις 3 το Land Rover με τη σορό του Φιλίππου έκανε την τελευταία διαδρομή του στο Γουίνδσορ. Τη νεκρική πομπή ακολουθούσαν μόλις εννιά άτομα, μέλη της βασιλικής οικογένειας και ανώτατοι αξιωματικοί και συνεργάτες του Φιλίππου. Της πομπής ηγούνταν ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του θρόνου, ο συναισθηματικός του γιος με τον οποίο -λόγω ακριβώς αυτής της διαφοράς χαρακτήρα- ήρθαν πολλές φορές σε ρήξη. Οι κάμερες συνέλαβαν τον έντονα φορτισμένο πρίγκιπα Κάρολο τόσο ενώ ηγούνταν της πομπής όσο και εντός της εκκλησίας με δάκρυα στα μάτια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθούσαν οι γιοι του Καρόλου, αγαπημένοι εγγονοί του Φιλίππου πρίγκιπας Γουίλιαμ και Χάρι. Ενάμιση περίπου χρόνο μετά τη ρήξη στο παλάτι που θεωρήθηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την παραίτηση του βασιλιά Εδουάρδου το 1936, ένα χρόνο ακριβώς μετά την τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση των δύο αδελφών -όπου τα βλέμματα και η ατμόσφαιρα μαρτυρούσαν κλίμα τεταμένο, λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Οπρα Γουίνφρεϊ όπου υπήρξε δημόσια παραδοχή της -βαθιάς- ρήξης με βαριές κατηγορίες από την πλευρά του Χάρι κατά της βασιλικής οικογένειας, τα δύο αδέλφια συναντήθηκαν και εθεάθησαν μαζί. Με απόφαση της βασίλισσας Χάρι και Γουίλιαμ δεν περπάτησαν πλάι πλάι πίσω από το φέρετρο του παππού τους αλλά έχοντας ανάμεσά τους τον εξάδελφό τους Πίτερ Φιλίπς. Μια εικόνα που έκανε το ρήγμα να μοιάζει πιο βαθύ. Στην εκκλησία κάθισαν ακριβώς απέναντι και τίποτα δεν φάνηκε να συνδέει τα δύο αδέλφια. Μέχρι που μετά το τέλος της κηδείας για πρώτη φορά δημοσίως ύστερα από ένα χρόνο, τα δύο αδέλφια συνομίλησαν μεταξύ τους σε μια κίνηση που -όπως έσπευσαν να αναλύσουν ειδικοί στη γλώσσα του σώματος- έμοιαζε περισσότερο σαν μια αυθόρμητη κίνηση παρά σαν ένα στημένο σόου για τις κάμερες. Η κουβέντα άρχισε μεταξύ Κέιτ και Χάρι και καθώς η οικογένεια άρχισε να φεύγει πεζή από την εκκλησία, τα δύο αδέλφια ξεμάκρυναν και εκείνα μιλώντας ιδιωτικά οι δυο τους. Μόλις είχαν αποχαιρετήσει, άλλωστε, τον άνθρωπο εκείνο που τους στάθηκε όσο κανείς, στην αδιαμφισβήτητα δυσκολότερη στιγμή και των δύο. Οταν σε τρυφερή ηλικία κλήθηκαν να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη τους μητέρα και να περπατήσουν πλάι πλάι με τον παππού τους στο πλευρό τους πίσω από το φέρετρό της.

Ισως ένα στοιχείο που δεν είχε προβλέψει ο Φίλιππος για την κηδεία του, αλλά έγινε ύστερα από απόφαση της Ελισάβετ ήταν το γεγονός ότι κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, ούτε και κανένας άλλος από τη λίστα των 30 καλεσμένων (όλοι συγγενείς με εξαίρεση την στενή φίλη του Φιλίππου Πένι Ρόμσεϊ, επί χρόνια φημολογούμενη ερωμένη του), δεν φορούσε στρατιωτική στολή. Ολοι τους είχαν κληθεί να φορέσουν πένθιμο ένδυμα. Ο λόγος; Μια κίνηση που αποσκοπούσε στην ενότητα. Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Αντριου δεν θα μπορούσαν να φορέσουν στρατιωτικές στολές, μετά την αποχώρησή αμφοτέρων από τη βασιλική οικογένεια, την παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα και την αποχώρησή τους από τις στρατιωτικές τους θέσεις τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Ο πρώτος λόγω Megxit, ο δεύτερος λόγω του σκανδάλου Επστάιν.

Η μοναχική Ελισάβετ στην εκκλησία

Η βασίλισσα Ελισάβετ στα μαύρα, με μάσκα προστασίας να επιτρέπει να διακρίνονται μόνο τα μάτια της κάτω από το καπέλό της, ήταν η πιο δραματική φιγούρα στην κηδεία. Υστερα από 73 χρόνια θα συνεχίσει μόνη. Αποχαιρέτησε τον Ελληνα πρίγκιπά της που στάθηκε βράχος στο πλευρό της, ακλόνητο στήριγμά της στα 69 χρόνο στο θρόνο. Η ίδια αλλά και ολόκληρη η οικογένεια εκατοντάδες φορές, πολλύ περισσότερες τα τελευταία χρόνια, έχουν εξάρει το ρόλο του Φιλίππου ως βασιλικού συζύγου και στηρίγματος του θεσμού. Η Ελισάβετ έμεινε πλέον μόνη και χθες αποχαιρέτησε τον άνθρωπό της σε μια άδεια σχεδόν εκκλησία, με την παρουσία της οικογένειάς της, αλλά σε απόσταση. Μόνη της, στις μπροστινές θέσεις της εκκλησίας. Η κάμερα την συνέλαβε πολλές φορές να σκύβει το κεφάλι της από σεβασμό και να σκουπίζει τα δάκρυά της. Πάνω στο φέρετρο του Φιλίππου είχε τοποθετηθεί μια σύνθεση με λευκά άνθη, επιλεγμένα από την ίδια, με το κάθε άνθος να έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Επίσης είχε τοποθετηθεί επάνω στο φέρετρο το σημείωμά της, το περιεχόμενο του οποίου όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα επικαλούμενα βασιλικές πηγές ότι η Ελισάβετ χθες έφερε μαζί της στην τσάντα της ένα από τα λευκά μαντήλια που φορούσε στο σακάκι του ο Φίλιππος και μια κοινή τους φωτογραφία από τη Μάλτα, όπου έζησε το ζευγάρι τα πρώτα χρόνια του.

Να σημειωθεί ότι χθες, μετά την κηδεία, η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου μεταφέρθηκε στη βασιλική κρύπτη, 8 μέτρα κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου βρίσκονται τα λείψανα 25 ακόμη μελών της βασιλικής οικογένειας. Οταν φύγει από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ η σορός του Φιλίππου θα μεταφερθεί για να ταφεί μαζί με την βασίλισσα στο νεκροταφείο του Γουίνδσορ, πλάι στον βασιλιά Γεώργιο και την βασιλιομήτωρα, εκεί όπου φυλάσσονται επίσης οι στάχτες της πριγκίπισσας Μαργαρίτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου ήταν τυλιγμένο με το προσωπικό του λάβαρο, το οποίο είχε σχεδιάσει ο ίδιος και έφερε και ελληνικό στοιχείο, το σταυρό της ελληνικής σημαίας (περιλάμβανε ακόμη τον θυρεό του Οίκου της Δανίας, τις ασπρόμαυρες ρίγες της οικογένειας Μαουντμπάντεν και το κάστρο του Εδιμβούργου). Την ίδια ώρα στην Κέρκυρα ψάλλονταν επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του βασιλικού συζύγου της Βρετανίας που γεννήθηκε στο τραπέζι της κουζίνας στο Μον Ρεπό ως πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας, Φίλιππος.

Καρέ καρέ η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

H σορός του πρίγκιπα Φιλίππου εισέρχεται στο Γουίνδσορ πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover
H σορός του πρίγκιπα Φιλίππου εισέρχεται στο Γουίνδσορ πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover
Tηρουμένων των αποστάσεων και των μέτρων αποδόθηκαν τιμές στον πρίγκιπα Φίλιππο
Tηρουμένων των αποστάσεων και των μέτρων αποδόθηκαν τιμές στον πρίγκιπα Φίλιππο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η κηδεία του Φιλίππου έγινε κάτω από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού
Η κηδεία του Φιλίππου έγινε κάτω από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού
Τη νεκρική πομπή αποτελούσαν 9 μόλις άτομα.
Τη νεκρική πομπή αποτελούσαν 9 μόλις άτομα.
Επικεφαλής, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Αννα.
Επικεφαλής, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Αννα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το τελευταίο ταξίδι για τον πρίγκιπα Φίλιππο ήταν στο αγαπημένο του Γουίνδσορ. Εκεί όπου έμενε το μεγαλύτερο διάστημα μαζί με την σύζυγό του και βασίλισσα.
Το τελευταίο ταξίδι για τον πρίγκιπα Φίλιππο ήταν στο αγαπημένο του Γουίνδσορ. Εκεί όπου έμενε το μεγαλύτερο διάστημα μαζί με την σύζυγό του και βασίλισσα. Στην εκκλησία του κάστρου, μάλιστα, η οικογένεια έχει ζήσει κάποιες από τις μεγαλύτερες χαρές της όπως τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, του Καρόλου με την Καμίλα και της πριγκίπισσας Ευγενίας. Εκεί βέβαια έχει αποχαιρετήσει και πολλά από τα μέλη της...
Γουίλιαμ, Χάρι και... σφήνα ο εξάδελφός τους
Γουίλιαμ, Χάρι και... σφήνα ο εξάδελφός τους
Η στιγμή με τα δύο αδέλφια σε απόσταση σχολιάστηκε από τα βρετανικά ΜΜΕ, αυτόματα, ως δραματική και ενδεικτική της ρήξης μεταξύ τους.
Η στιγμή με τα δύο αδέλφια σε απόσταση σχολιάστηκε από τα βρετανικά ΜΜΕ, αυτόματα, ως δραματική και ενδεικτική της ρήξης μεταξύ τους. Βέβαια τα πράγματα λίγο αργότερα άλλαξαν...
Χάρι Γουίλιαμ κηδεία παππού τους Φίλιππου
Η απόφαση να μην περπατήσουν πλάι πλάι τα δύο αδέλφια ανήκει στην βασίλισσα Ελισάβετ. Ενας λόγος που αποφάσισε κάτι τέτοιο αποσκοπούσε σίγουρα και στο να μην επικεντρωθούν τα βλέμματα πάνω στον Γουίλιαμ και τον Χάρι και τις αντιδράσεις τους ενώ περπατούν παράλληλα, καθώς σκοπός της τελετής ήταν ο αποχαιρετισμός στον πρίγκιπα Φίλιππο και όχι οι βασιλικές ίντριγκες.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκάλυψε ότι είχε το χρόνο το τελευταίο διάστημα να πει όλα όσα ήθελε και έπρεπε με τον πατέρα του.
Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκάλυψε ότι είχε το χρόνο το τελευταίο διάστημα να πει όλα όσα ήθελε και έπρεπε με τον πατέρα του.
Χθες τον αποχαιρέτησε βαθιά συντετριμμένος. Οι κάμερες τον κατέγραψαν με δάκρυα στα μάτια καθώς ακολουθούσε το φέρετρο του πατέρα του.
Χθες τον αποχαιρέτησε βαθιά συντετριμμένος. Οι κάμερες τον κατέγραψαν με δάκρυα στα μάτια καθώς ακολουθούσε το φέρετρο του πατέρα του.
Η βασίλισσα Ελισάβετ έφθασε στην εκκλησία με την Bentley της
Η βασίλισσα Ελισάβετ έφθασε στην εκκλησία με την Bentley της
Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα έπιασε την Ελισάβετ καθώς φορούσε τη μάσκα της, σε μια από τις σπάνιες στιγμές όπως έγραφαν τα βρετανικά ΜΜΕ που έβλεπε κάποιος την βασίλισσα να λυγίζει.
Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα έπιασε την Ελισάβετ καθώς φορούσε τη μάσκα της, σε μια από τις σπάνιες στιγμές όπως έγραφαν τα βρετανικά ΜΜΕ που έβλεπε κάποιος την βασίλισσα να λυγίζει.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και η Κέιτ Μίντλετον με κρατική Bentley στην εκκλησία.
Και η Κέιτ Μίντλετον με κρατική Bentley στην εκκλησία.
Η πριγκίπισσα Αννα, αγαπημένο παιδί του Φιλίππου, το παιδί που κατά τον ίδιο του έμοιαζε περισσότερο στο χαρακτήρα, περπάτησε και εκείνη πίσω από το φέρετρο του πατέρα της.
Η πριγκίπισσα Αννα, αγαπημένο παιδί του Φιλίππου, το παιδί που κατά τον ίδιο του έμοιαζε περισσότερο στο χαρακτήρα, περπάτησε και εκείνη πίσω από το φέρετρο του πατέρα της.
Το φέρετρο του Φιλίππου τυλιγμένο με το λάβαρό του.
Το φέρετρο του Φιλίππου τυλιγμένο με το λάβαρό του.
Χωρισμένο στα 4 για να τιμήσει την καταγωγή του. Και τις ελληνικές του ρίζες με το σταυρό της ελληνικής σημαίας.
Χωρισμένο στα 4 για να τιμήσει την καταγωγή του. Και τις ελληνικές του ρίζες με το σταυρό της ελληνικής σημαίας.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο φέρετρο είχε τοποθετηθεί, ακόμη, ένα μπουκέτο λουλούδια από την βασίλισσα Ελισάβετ.
Στο φέρετρο είχε τοποθετηθεί, ακόμη, ένα μπουκέτο λουλούδια από την βασίλισσα Ελισάβετ.
Στο φέρετρο το ναυτικό του πιλίκιο και το σπαθί του.
Στο φέρετρο το ναυτικό του πιλίκιο και το σπαθί του.
Η Κέιτ Μίντλετον και οι εγγονές του πρίγκιπα Φιλίππου δεν ακολούθησαν τη νεκρική πομπή αλλά περίμεναν στην εκκλησία.
Η Κέιτ Μίντλετον και οι εγγονές του πρίγκιπα Φιλίππου δεν ακολούθησαν τη νεκρική πομπή αλλά περίμεναν στην εκκλησία.
Ο Γουίλιαμ όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο προπορεύτηκε του Χάρι μπαίνοντας στην εκκλησία.
Ο Γουίλιαμ όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο προπορεύτηκε του Χάρι μπαίνοντας στην εκκλησία.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Κέιτ Μίντλετον κομψή όπως πάντα, με βέλο κα με 4 σειρές μαργαριτάρια. Ενα κόσμημα που είχε δανειστεί από την βασίλισσα και στο παρελθόν είχε φορέσει και η Νταϊάνα.
Η Κέιτ Μίντλετον κομψή όπως πάντα, με βέλο κα με 4 σειρές μαργαριτάρια. Ενα κόσμημα που είχε δανειστεί από την βασίλισσα και στο παρελθόν είχε φορέσει και η Νταϊάνα.
Κρατώντας την τσάντα της έφθασε στην εκκλησία η Ελισάβετ. Την τσάντα στην οποία βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είχε μια φωτογραφία της με τον Φίλιππο και ένα από τα πολλά λευκά μαντήλια που συνήθιζε να φορά στην τσέπη ο πρίγκιπάς της.
Κρατώντας την τσάντα της έφθασε στην εκκλησία η Ελισάβετ. Την τσάντα στην οποία βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είχε μια φωτογραφία της με τον Φίλιππο και ένα από τα πολλά λευκά μαντήλια που συνήθιζε να φορά στην τσέπη ο πρίγκιπάς της.
Υπό άλλες συνθήκες στην κηδεία του πρίγκιπα θα παραβρίσκονταν 800 άτομα.
Υπό άλλες συνθήκες στην κηδεία του πρίγκιπα θα παραβρίσκονταν 800 άτομα.
Ο κορωνοϊός επέτρεψε μόνο σε 30 άτομα να παραβρεθούν στο τελευταίο αντίο. Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα δεν παραβρεθεί για να δώσει τη δυνατότητα σε ένα ακόμη μέλος της οικογένειας να βρεθεί εκεί στο τελευταίο αντίο...
Ο κορωνοϊός επέτρεψε μόνο σε 30 άτομα να παραβρεθούν στο τελευταίο αντίο. Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα δεν παραβρεθεί για να δώσει τη δυνατότητα σε ένα ακόμη μέλος της οικογένειας να βρεθεί εκεί στο τελευταίο αντίο...
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η βασίλισσα Ελισάβετ στη συνήθη θέση της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αλλά για πρώτη φορά μόνη της, χωρίς τον Φίλιππο στο πλευρό της.
Η βασίλισσα Ελισάβετ στη συνήθη θέση της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, αλλά για πρώτη φορά μόνη της, χωρίς τον Φίλιππο στο πλευρό της.
Ο πρίγκιπας Χάρι κάθισε μόνος του στην εκκλησία, απέναντι από τον αδελφό του Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.
Ο πρίγκιπας Χάρι κάθισε μόνος του στην εκκλησία, απέναντι από τον αδελφό του Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Η Μέγκαν Μαρκλ λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ.
Ο Κάρολος βαθιά συγκινημένος
Ο Κάρολος βαθιά συγκινημένος
Το στεφάνι της απούσας λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης Μέγκαν Μαρκλ είναι αυτό με τα ροζ και μοβ λουλούδια. Η Μαρκλ ζήτησε ένα στεφάνι για να τιμήσει τη μνήμη του παππού της οικογένειας με φυτά από τον τόπο καταγωγής του την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων περιελάμβανε απαλή άκανθο (ή αλλιώς «αρκουδάκι»), λουλούδι που φύεται στη χώρα μας και θαλάσσιο ελαιόπρινο, για να εκπροσωπεί το Βασιλικό Ναυτικό.
Το στεφάνι της απούσας λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης Μέγκαν Μαρκλ είναι αυτό με τα ροζ και μοβ λουλούδια. Η Μαρκλ ζήτησε ένα στεφάνι για να τιμήσει τη μνήμη του παππού της οικογένειας με φυτά από τον τόπο καταγωγής του την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων περιελάμβανε απαλή άκανθο (ή αλλιώς «αρκουδάκι»), λουλούδι που φύεται στη χώρα μας και θαλάσσιο ελαιόπρινο, για να εκπροσωπεί το Βασιλικό Ναυτικό.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πένι Ρόμσεϊ
Πένι Ρόμσεϊ
Η Ρόμσεϊ ήταν η μόνη καλεσμένη στην κηδεία, εκτός βασιλικής οικογένειας.
Η Ρόμσεϊ ήταν η μόνη καλεσμένη στην κηδεία, εκτός βασιλικής οικογένειας.
Η άμαξα του ΦΙλίππου και τα αγαπημένα του πόνυ εθεάθησαν πριν την κηδεία στο Γουίνδσορ.
Η άμαξα του ΦΙλίππου και τα αγαπημένα του πόνυ εθεάθησαν πριν την κηδεία στο Γουίνδσορ.
Τα γάντια και η κουβέρτα του πρίγκιπα ήταν ακουμπισμένα στη θέση του.
Τα γάντια και η κουβέρτα του πρίγκιπα ήταν ακουμπισμένα στη θέση του.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γουίλιαμ και Χάρι είχαν να εμφανιστούν δημοσίως εδώ και ένα χρόνο.
Γουίλιαμ και Χάρι είχαν να εμφανιστούν δημοσίως εδώ και ένα χρόνο.
Την ίδια ώρα με την κηδεία στην Κέρκυρα τελούνταν τρισάγιο στη μνήμη του.
Την ίδια ώρα με την κηδεία στην Κέρκυρα τελούνταν τρισάγιο στη μνήμη του.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ