Χόρχε Τσομλεκτσόγλου: Ο τελευταίος μεγάλος έρωτας της Χριστίνας Ωνάση -Ο άνθρωπος που της έκλεισε τα μάτια - iefimerida.gr

Χόρχε Τσομλεκτσόγλου: Ο τελευταίος μεγάλος έρωτας της Χριστίνας Ωνάση -Ο άνθρωπος που της έκλεισε τα μάτια

Η Χριστίνα Ωνάση με παλτό σε ασπρόμαυρη φωτογραφία
Η Χριστίνα Ωνάση / Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος έρωτας της Χριστίνας Ωνάση και ο άνθρωπος που τη βρήκε νεκρή στην μπανιέρα της πριν από 30 χρόνια, Χόρχε Τσομλεκτσόγλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο άνδρας, που στο παρελθόν υπήρξε πρόεδρος της ελληνικής παροικίας στο Μπουένος Αϊρες, αρρώστησε ξαφνικά πριν από έναν χρόνο και τελικά έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Τρίτη, σε ηλικία 72 ετών. Ηταν ο τελευταίος άνδρας με τον οποίο ήρθε κοντά η Χριστίνα Ωνάση, πριν από τον ξαφνικό θάνατό της, στα 38 της χρόνια, το 1988.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Χριστίνα Ωνάση με κόκκινο σακάκι και γυαλιά ηλίου κρατά την Αθηνά μωρό σε παγκάκι
H Χριστίνα Ωνάση αγκαλιά με την κόρη της Αθηνά / Φωτογραφία: Getty Images

Ο Χόρχε και η αδερφή του Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου, το γένος Εμπειρίκου, υπήρξαν στενοί φίλοι της Χριστίνας Ωνάση από την ηλικία των 17 ετών. Αλλωστε, ο Αριστοτέλης Ωνάσης διατηρούσε στενές σχέσεις με την Αργεντινή, απ' όπου ξεκίνησε να χτίζει την αυτοκρατορία του.

Η ταραχώδης ζωή της Χριστίνας Ωνάση

Η μοναχοκόρη του Ελληνα κροίσου, Χριστίνα Ωνάση, έζησε μια ζωή στη σκιά του ονόματος του Αριστοτέλη και με μια μόνιμη ανάγκη να ξεφύγει από την οικογένεια. Ετσι εξηγούνται οι επιπόλαιοι γάμοι της, πρώτα με τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Αμερικανό κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ, στο Λας Βέγκας το 1971. Η Μαρίνα Δοδέρο, αδερφή του εκλιπόντος, θυμάται πως όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης έμαθε για τον γάμο την κάλεσε στο τηλέφωνο και της είπε: «Φέρε τη φίλη σου σπίτι».

Η Χριστίνα Ωνάση σε ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον πρώτη της σύζυγο
Η Χριστίνα Ωνάση με τον πρώτο της σύζυγο, Τζόζεφ Μπόλκερ / Φωτογραφία: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησε ο γάμος της με γόνο εφοπλιστικής οικογένειας στην Ελλάδα, τον Αλέξανδρο Γουλανδρή, τον Ιούλιο του 1975, ο οποίος επίσης δεν μακροημέρευσε. Το ζευγάρι χώρισε έπειτα από έναν χρόνο.

Η Χριστίνα Ωνάση με κοντό μαλλί και παλτό πλάι στον Ρώσο σύζυγό της Σεργκέι Καούζοφ
Η Χριστίνα Ωνάση με τον τρίτο σύζυγό της, Σεργκέι Καούζοφ / Φωτογραφία: Getty Images

Τρία χρόνια αργότερα παντρεύεται τον Ρώσο διευθύνοντα σύμβουλο ναυτιλιακής εταιρείας Σεργκέι Καούζοφ και μετακομίζει μαζί του στη Μόσχα. Η παιδική φίλη και κουμπάρα της, Μαρίνα, δηλώνει σήμερα πως εκείνος ίσως ήταν ο μόνος που την αγάπησε πραγματικά.

Ωστόσο, η Χριστίνα Ωνάση κουράστηκε από το καθεστώς στη Σοβιετική Ενωση και έτσι ο γάμος της διαλύθηκε. «Όταν χώρισαν, άκουσα ότι του έδωσε δύο τάνκερ 12 εκατ. δραχμών», σημείωνε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Δοδέρο και ανέφερε πως ο Καούζοφ πήγαινε κάθε χρόνο λουλούδια στον τάφο της στον Σκορπιό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τιερί Ρουσέλ και ο ερχομός της Αθηνάς Ωνάση

Υστερα ήρθε στη ζωή της ο Τιερί Ρουσέλ. «Τι να κάνω; Ολο το Παρίσι είναι εναντίον του να τον παντρευτώ» εκμυστηρεύεται η Χριστίνα Ωνάση στη φίλη της. Ο γάμος γίνεται και η Χριστίνα αποκτά τη μονάκριβη κόρη της, Αθηνά. Ωστόσο, ο Γάλλος πλεϊμπόι συνεχίζει να έχει δεσμό με το μοντέλο Γκάμπι Λαντχάγκε, με την οποία κάνει δύο παιδιά, πριν η Χριστίνα Ωνάση αποφασίσει να ζητήσει διαζύγιο.

Τιερί Ρουσέλ και Χριστίνα Ωνάση σε ασπρόμαυρη φωτογραφία από τον γάμο τους
Από τον γάμο της Χριστίνας Ωνάση με τον Τιερί Ρουσέλ / Φωτογραφία: AP Images

Η Μαρίνα Δοδέρο έχει μιλήσει πολλές φορές για την επιστήθια φίλη της, Χριστίνα, ενώ παλαιότερα είχε αναγγείλει πως σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή της. Βιβλίο που στόχο έχει να αποκαλύψει στην κόρη της, Αθηνά, τον πραγματικό χαρακτήρα της μητέρας της, την οποία δεν πρόλαβε να γνωρίσει.

Ασπρόμαυρη φωτογραφία της Χριστίνας και της Αθηνάς Ωνάση με τον Τιερί Ρουσέλ
Ο Τιερί Ρουσέλ με τη Χριστίνα Ωνάση να κρατά την Αθηνά μωρό στην αγκαλιά της / Φωτογραφία: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Δοδέρο ήταν άλλωστε και η νονά της Αθηνάς, στην οποία, όπως ισχυρίζεται, η Χριστίνα είχε εκμυστηρευτεί πως της είχε ζητήσει να αναλάβει εκείνη την ανατροφή του παιδιού της, αν κάτι συνέβαινε σε εκείνη. Ο αιφνίδιος θάνατός της και η επιμονή του Ρουσέλ να αποκόψει την κόρη του από οτιδήποτε θα μπορούσε να της θυμίζει τη μεγάλη οικογένεια Ωνάση άλλαξαν τα πράγματα ριζικά. «Δυστυχώς, λίγο καιρό μετά τον θάνατό της, μου στέρησαν τελείως κάθε επαφή με το παιδί. Ποτέ δεν μπόρεσα να τη δω και αυτό μου έχει στοιχίσει…» λέει η Δοδέρο.

Ο αιφνίδιος θάνατος της Χριστίνας Ωνάση

Ηταν 19 Νοεμβρίου του 1988. Η Χριστίνα Ωνάση βρισκόταν στο Μπουένος Αϊρες με τους οικογενειακούς της φίλους, Χόρχε και Μαρίνα. Τα σενάρια για τον θάνατό της πολλά, όμως οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί, το βράδυ που η Χριστίνα Ωνάση έφυγε από τη ζωή, περιγράφουν με ακρίβεια το περιστατικό. «Μου έδωσε ένα φιλί στον αέρα και είπε καληνύχτα στα ελληνικά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα ζωντανή», περιγράφει η Δοδέρο, το βράδυ πριν τον μοιραίο θάνατο της Ωνάση.

Η Χριστίνα Ωνάση στο Παρίσι - Ασπρόμαυρη φωτογραφία
Η Χριστίνα Ωνάση σε ταξίδι της στο Παρίσι / Φωτογραφία: AP Photos
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο πρωί η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου-Δοδέρο αναζήτησε τη Χριστίνα και την βρήκε στη μπανιέρα. «Δεν μπορούσα να πιστέψω τι συμβαίνει. Σε κατάσταση σοκ έτρεξα να βρω τον αδερφό μου. Μαζί με τον πρώην σύζυγό μου, Αλμπέρτο, ο Χόρχε μπήκε στο μπάνιο, σήκωσαν το σώμα και το ξάπλωσαν στο πάτωμα του δωματίου. Θυμάμαι τα μάτια της Χριστίνας ανοιχτά να κοιτάνε το άπειρο…».

Και η Ελένη Σύρου, οικονόμος της Χριστίνας Ωνάση, που βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό της, διαψεύδει τις φήμες πως η κληρονόμος απεβίωσε έπειτα από κατάχρηση φαρμακευτικών σκευασμάτων. «Πέθανε στο πλευρό μου, είναι ψέματα ότι πέθανε από φάρμακα. Δεν είχα προλάβει να της δώσω ούτε ένα μικρό βάλιουμ που έπαιρνε πριν να κοιμηθεί», έλεγε. «Πνευμονικό οίδημα» έδειξε η νεκροψία, που ζήτησε η Μαρίνα Δοδέρο-Τσομλεκτσόγλου, αφότου βρήκε τη φίλη της νεκρή στο μπάνιου του σπιτιού της.

Ο τελευταίος έρωτας της Χριστίνας Ωνάση

Ο Χόρχε Τσομλεκτσόγλου ήταν ένας από τους πιο στενούς φίλους της Χριστίνας Ωνάση. Την περίοδο μετά το διαζύγιό της με τον Τιερί Ρουσέλ, φαίνεται πως οι δυο τους ήρθαν πιο κοντά. Μια σχέση που, όπως όλα δείχνουν, κράτησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Σκόπευαν, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, να αρραβωνιαστούν, κάτι που αγνοούσε ακόμη και η αδερφή του Τσομλεκτσόγλου και κουμπάρα της Χριστίνας Ωνάση, Μαρίνα.

Ο Χόρχε Τσομλέκογλου τελευταίος έρωτας της Χριστίνας Ωνάση
Ο Χόρχε Τσομλεκτσόγλου σε έξοδο με τη Χριστίνα Ωνάση / Φωτογραφία: Esspresso
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λέγεται πως ο Τσομλεκτσόγλου δεν ξεπέρασε ποτέ τον χαμό της Χριστίνας Ωνάση. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν η κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση πέθανε μέσα στο σπίτι του, στην Αργεντινή...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστίνα Ωνάση Αθηνά Ωνάση θάνατος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ