Η τελευταία νύχτα της Χριστίνας Ωνάση: Την είδα νεκρή στη μπανιέρα και της έκλεισα τα παγωμένα μάτια λέει η παιδική της φίλη - iefimerida.gr

Η τελευταία νύχτα της Χριστίνας Ωνάση: Την είδα νεκρή στη μπανιέρα και της έκλεισα τα παγωμένα μάτια λέει η παιδική της φίλη

Η τελευταία νύχτα της Χριστίνας Ωνάση: Την είδα νεκρή στη μπανιέρα και της έκλει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βιβλίο που κυκλοφορεί σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση αποκαλύπτει το τι συνέβη την τελευταία τραγική νύχτα στο Μπουένος Αϊρες, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η κόρη του Ελληνα μεγιστάνα.

Η επιστήθια φίλη της Χριστίνας και νονά της Αθηνάς, η Μαρίνα Τσομλεκτσόγλου – Δοδέρο, είναι η συγγραφέας του βιβλίου και παρουσιάζει ορισμένα κομμάτια από τις σημειώσεις αποκλειστικά στο «Εθνος της Κυριακής».

Η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην αδελφική φίλη της Χριστίνας η οποία ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αντίκρισε την κόρη του Αριστοτέλη Ωνάση νεκρή στο μπάνιο της.

Είδε πρώτη τη νεκρή Χριστίνα στην μπανιέρα, της έκλεισε τα παγωμένα μάτια, τη συνόδευσε στο νεκροτομείο συρόμενη από τον πόνο και ξαγρύπνησε πλάι της στο παρεκκλήσι της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στο Μπουένος Άιρες την τελευταία της νύχτα στην Αργεντινή.

«Ημασταν στα 17 όταν γνωριστήκαμε, το καλοκαίρι του '66, σε ένα πάρτι των Κονιαλίδων που ήταν φίλοι των γονιών μας. Η αδελφή του Ωνάση, η Μερόπη Κονιαλίδη, μας σύστησε. Σκέφτηκε ότι η ανιψιά της, η Χριστίνα, θα μπορούσε να κάνει καλή παρέα με την εγγονή του εφοπλιστή Τζορτζ Εμπειρίκου και δεν έκανε λάθος. Αμέσως δεθήκαμε και αγαπηθήκαμε» αναφέρει η Μαρίνα Δοδέρο και συμπληρώνει «Την πρώτη φορά που μου ζήτησαν να γράψω βιβλίο για τη Χριστίνα, ήταν μερικές μέρες από το θάνατό της. Φυσικά μου ήταν αδύνατο να το κάνω. Ήμουν απίστευτα λυπημένη και βαθιά σοκαρισμένη. Έδωσα κάποιες συνεντεύξεις, αλλά ως εκεί».

Τονίζει ακόμη ότι τώρα που πέρασαν τα χρόνια και καταρρακώθηκε η μνήμη της Χριστίνας, η παιδική της φίλη ήθελε να γράψει ένα βιβλίο για την πραγματική Χριστίνα και να ρίξει φως σε μια υπόθεση σκοτεινή.

«Θέλω τη μέρα που θα φύγω κανείς να μην μπορεί να αμφισβητήσει το όνομα της Χριστίνας και το δικό μου. Να βγει η αλήθεια για τις γενιές που έρχονται» σημειώνει με νόημα η συγγραφέας.

Σημειωτέον ότι το τέλος στην πολυτάραχη ζωή της Χριστίνας Ωνάση ήρθε στις 19 Νοεμβρίου 1988 από έμφραγμα, λόγω της πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών.

Αιχμές κατά του Ρουσέλ

Στο βιβλίο θα γίνεται και αναφορά στην Αθηνά Ωνάση την τελευταία της οικογένειας του Ελληνα μεγιστάνα την οποία έχει βαπτίσει η κυρία Δοδέρο.

«Η Χριστίνα σε ανύποπτο χρόνο μου είχε πει πώς αν πάθαινε κάτι ήθελε εγώ να μεγαλώσω το παιδί. Για ένα διάστημα χάρη σε μια φίλη που δούλευε για τον Ρουσέλ, μάθαινα νέα. Μετά τίποτε. Ποτέ δεν μπόρεσα να δω την Αθηνά... Πάντως η συνείδησή μου είναι ήσυχη και αυτό το βιβλίο είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνω» επισημαίνει χαρακτηριστικά

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Αργεντινή το Μάρτιο του 2014 και θα αποτελείται από 24 κεφάλαια, ο τίτλος του κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό, ενώ ήδη έχουν υπάρξει προτάσεις από το Χόλιγουντ για να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ