Χάρι, η ιστορία ενός νεαρού Βρετανού: Πώς ένα ατύχημα του άλλαξε τη ζωή και... βρέθηκε να γράφει τραγούδι για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Χάρι, η ιστορία ενός νεαρού Βρετανού: Πώς ένα ατύχημα του άλλαξε τη ζωή και... βρέθηκε να γράφει τραγούδι για την Ελλάδα

Ο καλλιτέχνης Χάρι Λόιντ σε φωτογράφησή του για το Peace In Greece
Ο καλλιτέχνης Χάρι Λόιντ σε φωτογράφησή του για το Peace In Greece

Η ιστορία του Βρετανού, Χάρι, είναι αυτή ενός νέου ανθρώπου που ένα ατύχημα τον κάνει να δει διαφορετικά τη ζωή. Στην περίπτωσή του τον συνέδεσε με κάποιον τρόπο και με την Ελλάδα...

Ένας καφές και μπακλαβάς στο ηλιοβασίλεμα. Η λάμψη στα μάτια των ντόπιων όταν προφέρεις μια ελληνική λέξη σωστά. Αυτά και φυσικά η διάσημη και ακαταμάχητη φέτα είναι ορισμένα από τα στοιχεία αυτού του τόπου που κερδίζουν τους ξένους. Στοιχεία τόσο βαθιά συνυφασμένα με την Ελλάδα, που ως Έλληνες, συχνά δεν τα προσέχουμε, δεν τους δίνουμε σημασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Το ατμοσφαιρικό Peace In Greece

Ο Χάρι Λόιντ των Waiting Smith περιγράφει στο iefimerida πως βρήκε την γαλήνη στην Ελλάδα του καλοκαιριού. Κάπως έτσι προέκυψε και το τραγούδι Peace In Greece, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό.

Το ατύχημα του Βρετανού στις Άλπεις που του άλλαξε τη ζωή

Ο Χάρι εργαζόταν ως εκπαιδευτής σκι στις γαλλικές Άλπεις, όταν ένα σοβαρό ατύχημα τον ανάγκασε να παραμείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι για περισσότερο από έναν χρόνο. Διάστημα κατά το οποίο άλλαξε τη ζωή του για πάντα. Αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που χρειαζόταν προκειμένου να αναρρώσει με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Ο Χάρι Λόιντ σε φωτογράφηση για τη νέα του δουλειά
Ο Χάρι Λόιντ σε φωτογράφηση για τη νέα του δουλειά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συνειδητοποίησα πως θα βρίσκομαι στο κρεβάτι για έναν χρόνο και έπρεπε να κάνω κάτι. Και όταν έχεις αγοράσει κάθε ποιητή, ακούσει όλη την δισκογραφική δουλειά του Μπομπ Ντίλαν και έχεις δει όλες τις σεζόν του Peaky Blinders, πρέπει να μάθεις κάτι» αναφέρει ο καλλιτέχνης στο iefimerida και εξηγεί πως το δίλημμα ήταν κάποιο μουσικό όργανο ή μια ξένη γλώσσα. «Καθώς μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες στις χώρες καταγωγής τους, σκέφτηκα “τι στο καλό, θα μάθω κιθάρα”» συμπληρώνει.

Έμαθε κιθάρα πάνω στο… μαξιλάρι του, εξασκούμενος κάθε μέρα επί έναν ολόκληρο χρόνο. Ήδη από το 2019 κυκλοφόρησε δείγμα της πρώτης δουλειάς με το single Trade In που μεταδόθηκε σε 72 ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο.

Την ηχογράφηση του Peace In Greece, ο Χάρι Λόιντ την πραγματοποίησε στο θρυλικό στούντιο του Abbey Road, όπου έδωσαν ζωή στις μουσικές του θρύλοι της μουσικής, όπως οι Beatles. «Το να παρακολουθείς μια ομάδα οργάνων να συντονίζεται σε απόλυτη δυσαρμονία, να τακτοποιείται και στη συνέχεια να παίζει τη μουσική σου μέσα στο Studio 2 του Abbey Road είναι απλά ένα από τα καλύτερα συναισθήματα του κόσμου» περιγράφει και συνεχίζει λέγοντας: «Χαμογέλασα τόσο που νόμιζα πως τα μάγουλά μου θα ξεκολλήσουν».

Το τραγούδι ωδή του Βρετανού στην Ελλάδα

Τις πρώτες του αναμνήσεις από την Ελλάδα, ο Χάρι Λόιντι τις απέκτησε σε ηλικία μόλις 6 ετών, στις όμορφες Σπέτσες. «Ξύρισα το κεφάλι μου, φόρεσα ένα κολιέ και μαύρισα τόσο, που οι ντόπιοι νόμιζαν πως είμαι μισός Έλληνας» θυμάται ο δημιουργός των Waiting Smith.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Χάρι Λόιντ βρήκε την γαλήνη στη μουσική και στην Ελλάδα
Ο Χάρι Λόιντ βρήκε την γαλήνη στη μουσική και στην Ελλάδα

Εκείνο το καλοκαίρι η ζέστη είχε χτυπήσει κόκκινο. «Έκανε τόση ζέστη μια νύχτα που ίδρωσα πολύ και όταν ξύπνησα, νόμιζα πως τα είχα κάνει στο κρεβάτι. Είχα «κολλήσει» κυριολεκτικά στα σεντόνια» περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, ο Χάρι, για το ελληνικό καλοκαίρι που παρόλα αυτά του έμεινε αξέχαστο.

Στην Ελλάδα βρίσκει την γαλήνη και αυτό γίνεται αντιληπτό ακόμη και στον τρόπο που μιλά για τη χώρα μας. Ο Χάρι μοιάζει με άνθρωπο που λατρεύει να φτιάχνει εικόνες. Στιγμές της καθημερινότητας που κρύβουν πολλά, και ξεχωριστά μηνύματα. Όπως τον «ήχο των ψαράδων όταν λένε “Ει, τι κάνεις;” ή “Πώς πάει;” από μακριά καθώς φτάνουν στο λιμάνι με ακάματη ευκολία» μας περιγράφει. Τον γαληνεύει να παρακολουθεί τις βάρκες να δένουν στο λιμάνι, καθώς μοιάζει με τον ήχο καλής μουσικής, όπως λέει.

Ο Χάρι, η Βικτόρια Χίσλοπ και η γαλήνη της Ελλάδας

Η αγάπη για την Ελλάδα είναι διάχυτη στην οικογένειά του. Μαθαίνουμε πως ο πατέρας του είναι πολύ καλός φίλος με μια άλλη Βρετανίδα που έχει λατρέψει τη χώρα μας σαν να ήταν δική της. Η Βικτόρια Χίσλοπ, η συγγραφέας του βιβλίου «Το Νησί», ήταν από τους πρώτους που άκουσαν το τραγούδι του για την Ελλάδα και όπως μας αποκαλύπτει, της άρεσε πολύ. «Μου είπε “φίλε μου (στα ελληνικά) είναι ένα υπέροχο τραγούδι! Αλήθεια. Μου αρέσει”» λέει ο Χάρι για την Βρετανίδα συγγραφέα προσθέτοντας πως η Χίσλοπ «είναι μια λιγομίλητη γυναίκα, αλλά ό, τι λέει πραγματικά το εννοεί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Χάρι Λόιντ είναι οικογενειακός φίλος της Βικτόρια Χίσλοπ
Ο Χάρι Λόιντ είναι οικογενειακός φίλος της Βικτόρια Χίσλοπ

Παρότι οικογενειακός της φίλος, ο Χάρι Λόιντ μας εξηγεί πως δεν έχει διαβάσει ακόμη το υπέροχο βιβλίο της για την Σπιναλόγκα. «Δεν έχω διαβάσει ακόμη “Το Νησί”, αλλά το θα το κάνω τώρα, ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ