Ετρεξε μαραθώνιο σε κάθε χώρα του πλανήτη, ο τελευταίος στην Αθήνα -196 αγώνες, 455 πτήσεις, 15 εμπόλεμες ζώνες - iefimerida.gr

Ετρεξε μαραθώνιο σε κάθε χώρα του πλανήτη, ο τελευταίος στην Αθήνα -196 αγώνες, 455 πτήσεις, 15 εμπόλεμες ζώνες

Τερματισμός σε μαραθώνιο
Η στιγμή που ο Νικ Μπάτερ πετυχαίνει το ρεκόρ, τερματίζοντας στον μαραθώνιο της Αθήνας/ Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον λήστεψαν, έπαθε δηλητηρίαση, πέρασε πολλές φορές από εμπόλεμη ζώνη, αλλά τα κατάφερε. Ο Νικ Μπάτερ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε μαραθώνιο σε κάθε χώρα του πλανήτη!

Ο 30χρονος δρομέας πέτυχε ένα ιδιαίτερο ρεκόρ, μετέχοντας σε 196 μαραθώνιους σε ισάριθμες χώρες. Μια περιπέτεια που αποφάσισε να ολοκληρώσει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή, έπειτα από 674 ημέρες. Το ταξίδι αυτό, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018 στον Καναδά, έγινε για καλό σκοπό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπάτερ, πρώην τραπεζικός, αποφάσισε να αρχίσει να τρέχει μαραθώνιους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, όταν ένας φίλος του διαγνώστηκε με την ασθένεια. Αυτός ο άνθρωπος, ο Κέβιν Βέμπερ, τερμάτισε μαζί με τον Μπάτερ στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο 30χρονος από το Μπρίστολ δήλωσε ενθουσιασμένος που κατάφερε να ολοκληρώσει αυτό τον άθλο. «Το οραματιζόμουν. Το να τερματίσω σε αυτό το στάδιο ήταν κάτι τόσο ιδιαίτερο. Επέλεξα την Αθήνα για τον τελευταίο αγώνα μου, γιατί είναι η πατρίδα του μαραθωνίου», δήλωσε.

Ο Νικ Μπάτερ στη Ντόχα
Ο Νικ Μπάτερ στη Ντόχα

Η ανάρτηση μετά τον Μαραθώνιο της Αθήνας

«Τα κατάφερα! Ενάντια σε όλες τις προβλέψεις. Ετρεξα μαραθώνιο σε κάθε χώρα στον κόσμο. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τερμάτισα μαζί με τον Κέβιν που ήταν η έμπνευσή μου για αυτό το ταξίδι. Μου υποσχέθηκε ότι θα κρατηθεί στη ζωή για να είναι εκεί στο τέλος. Τον ευχαριστώ, γιατί άλλαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο», έγραψε μεταξύ άλλων στο Instagram ο Νικ Μπάτερ μετά την ολοκλήρωση του άθλου του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον έκλεψαν, έπαθε κάταγμα, δηλητηριάσεις

Σε αυτό το ταξίδι του, ο Νικ Μπάτερ κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 80.000 λίρες, ενώ στόχος του ήταν οι 250.000 λίρες. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας χρειάστηκε 10 διαβατήρια, περίπου 120 βίζες, πήρε 455 πτήσεις, πέρασε 15 φορές από εμπόλεμη ζώνη.

Ο Νικ Μπάτερ στο Μαλάουι
Ο Νικ Μπάτερ στο Μαλάουι

Οι αναποδιές δεν έλειψαν, στα ταξίδια του για τους μαραθώνιους. Εννιά φορές έπαθε δηλητηρίαση, έπαθε μόλυνση στα νεφρά, τον χτύπησε αυτοκίνητο, τον δάγκωσε σκύλος, έσπασε τον αγκώνα του. «Ηταν η πιο απίστευτη εμπειρία. Εχω δει πράγματα που δεν μπορούσα να φανταστώ τρέχοντας σε όλο τον κόσμο», δήλωσε στο BBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Νικ Μπάτερ στο Κατμαντού
Το Κατμαντού ήταν ένας από τους σταθμούς του 30χρονου που έτρεξε μαραθώνιο σε όλο τον κόσμο

Γιατί έτρεξε μαραθώνιο σε 196 χώρες

Ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει 193 κράτη στον κόσμο, αλλά ο Νικ Μπάτερ επέλεξε να τρέξει μαραθώνιο σε 196 χώρες. Ομως, στην πραγματικότητα, έτρεξε συνολικά 211 αγώνες. Γιατί το έκανε αυτό;

Ο 30χρονος θέλησε να προλάβει τυχόν εξελίξεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν το ρεκόρ του. Ετσι, έτρεξε μαραθώνιο σε μέρη που θα μπορούσαν να ανεξαρτητοποιηθούν στο μέλλον. «Για παράδειγμα, έτρεξα τόσο στο Χονγκ Κονγκ, όσο και στην Κίνα», εξήγησε ο ακούραστος δρομέας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ