Το βυθισμένο αεροπλάνο του Εσκομπάρ στην Καραϊβική -Το χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει κοκαΐνη στις ΗΠΑ [εικόνες] - iefimerida.gr

Το βυθισμένο αεροπλάνο του Εσκομπάρ στην Καραϊβική -Το χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει κοκαΐνη στις ΗΠΑ [εικόνες]

Το αεροπλάνο του Πάμπλο Εσκομπάρ στον βυθό της θάλασσας
Το αεροπλάνο του Πάμπλο Εσκομπάρ στον βυθό της θάλασσας / Φωτογραφία: Instagram

Ένα αεροπλάνο του Πάμπλο Εσκομπάρ γεμάτο με κοκαΐνη δεσπόζει και αποσυντίθεται στο βυθό της Καραϊβικής, με τις εικόνες από το σημείο να είναι εντυπωσιακές.

Το αεροσκάφος του «βαρόνου της κοκαΐνης» που μετέφερε ναρκωτικά από τη Κολομβία συνετρίβη στο νερό ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί στο Norman's Cay, το νησί που αρχικά προοριζόταν για το αμφιλεγόμενο Φεστιβάλ Fyre, το 1980.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Curtiss C-46 Commando -το οποίο ήταν το μεγαλύτερο δικινητήριο αεροσκάφος στον κόσμο εκείνη την εποχή και ικανό να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων- ξέφυγε από τον μικρό, τεχνητό διάδρομο προσγείωσης που είχε φτιάξει ο Εσκομπάρ, προτού βρεθεί τελικά στον πυθμένα της θάλασσας.

Ο σκελετός του αεροπλάνου προεξέχει πάνω από το νερό στα ρηχά, στις αμμώδεις ακτές της εξωτικής παραλίας, συνθέτοντας μια απίστευτη εικόνα.

Το βυθισμένο αεροπλάνο του Εσκομπάρ στην Καραϊβική
Το βυθισμένο αεροπλάνο του Εσκομπάρ στην Καραϊβική / Φωτογραφία: Shutterstock

Αυτό το νησί στις Μπαχάμες είναι πλέον ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών, αλλά ιστορικά χρησιμοποιήθηκε από βαρόνους ναρκωτικών ως ιδανική κρυψώνα και ενδιάμεσο σταθμό για τις αποστολές κοκαΐνης στις ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ 1978 και 1982 χρησίμευσε ως το αρχηγείο του «El Loco» Carlos Lehder, ενός από τους κορυφαίους πράκτορες στο καρτέλ Μεδεγίν του Εσκομπάρ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο τιμόνι του καρτέλ του Μεδεγίν, ο Εσκομπάρ ήλεγχε πάνω από το 80% της κοκαΐνης που αποστελλόταν στις ΗΠΑ, κατέχοντας μια θέση ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Το Norman's Cay και το διαβόητο φεστιβάλ

Το Norman's Cay επιλέχθηκε τότε από τον απατεώνα Billy McFarland ως σκηνικό για το διαβόητο πλέον Φεστιβάλ Fyre.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο McFarland μίσθωσε το νησί από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του, οι οποίοι έθεσαν τον αυστηρό όρο να μην κάνει καμία αναφορά στον Εσκομπάρ σε κανένα διαφημιστικό υλικό για την εκδήλωση.

Νησί στις Μπαχάμες
Νησί στις Μπαχάμες / Φωτογραφία: Shutterstock

Για να κάνουν λίγο «ντόρο» γύρω από το Φεστιβάλ Fyre, μια σειρά από influencers και μοντέλα πληρώθηκαν για να επισκεφθούν το νησί τον Δεκέμβριο του 2016.

Αλλά όταν ο McFarland διαφήμισε ότι το φεστιβάλ θα γινόταν στο «ιδιωτικό νησί του Πάμπλο Εσκομπάρ», οι ιδιοκτήτες ακύρωσαν αμέσως τη συμφωνία τους μαζί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ έγινε αντικείμενο παγκόσμιας κακής φήμης, ενώ δύο ντοκιμαντέρ γυρίστηκαν για τη θεαματική σειρά χρεοκοπιών και ατυχιών, που τελικά οδήγησαν τον McFarland στη φυλακή.

Εντυπωσιακές υποβρύχιες φωτογραφίες

Ο υποβρύχιος φωτογράφος Ken Kiefer, ο οποίος ανακάλυψε τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ανέφερε:

«Το αεροσκάφος ναυάγησε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ναρκωτικών του Πάμπλο Εσκομπάρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις και να βρίσκεσαι γύρω από ένα κομμάτι της ιστορίας, που είναι τώρα ένα σπίτι για τη θαλάσσια ζωή.

»Η σύζυγός μου Κίμπερ κολυμπούσε γύρω από το ναυάγιο, ελέγχοντας το αεροπλάνο και τη ζωή των ψαριών που έχει μαζευτεί εκεί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι φωτογραφίες, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, είναι εντυπωσιακές, καθώς το κουφάρι του αεροπλάνου έχει αφεθεί στα χέρια της φύσης.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που ταξιδεύουν στο σημείο και φωτογραφίζουν το αεροπλάνο που διαβρώνεται με τον χρόνο και μοιράζονται τις λήψεις στα social media. Κάποιοι μπαίνουν και μέσα στο κουφάρι και ποζάρουν στον υποβρύχιο φακό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε φωτογραφίες:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιστορία του Εσκομπάρ και η κατάληξή του

Ο Εσκομπάρ μπήκε στο εμπόριο κοκαΐνης στις αρχές της δεκαετίας του '70, συνεργαζόμενος με άλλους εγκληματίες για να σχηματίσει το καρτέλ του Μεδεγίν.

Στα μέσα της δεκαετίας του '80, ο Εσκομπάρ είχε εκτιμώμενη καθαρή αξία 30 δισ. δολαρίων και τα μετρητά ήταν τόσο διαδεδομένα που ο Εσκομπάρ αγόρασε ένα Learjet με μοναδικό σκοπό να πετάξει τα χρήματά του.

Περισσότεροι από 15 τόνοι κοκαΐνης φέρεται να διακινούνταν λαθραία κάθε μέρα, βγάζοντας έως και 420 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Πάμπλο Εσκομπάρ
Ο Πάμπλο Εσκομπάρ / Φωτογραφία: Instagram

Όσο βρισκόταν στην κορυφή της ηγεσίας των narcos», ο Εσκομπάρ κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα κάνοντας φιλανθρωπικά έργα και ποδοσφαιρικούς συλλόγους, μοιράζοντας χρήματα στις τοπικές κοινότητες και έτσι μετατράπηκε σε μια φιγούρα σαν τον «Ρομπέν των Δασών».

Οι εκστρατείες τρομοκρατίας, όμως, που διεξήγαγαν οι άνδρες του Εσκομπάρ, οδήγησαν σε δολοφονίες χιλιάδων και άρχισαν σιγά-σιγά να στρέφουν τους πολίτες εναντίον του, ενώ οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου από τις ΗΠΑ συνεργάζονταν με την κολομβιανή αστυνομία για να γκρεμίσουν την αυτοκρατορία του.

Ναρκωτικά του Πάμπλο Εσκομπάρ
Ναρκωτικά του Πάμπλο Εσκομπάρ / Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κολομβιανές αρχές εντόπισαν τελικά τον Εσκομπάρ στις 2 Δεκεμβρίου 1993 σε μια γειτονιά του Μεδεγίν. Ακολούθησε συμπλοκή και, καθώς ο Εσκομπάρ προσπάθησε να διαφύγει από τις στέγες, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, όπως και ο σωματοφύλακάς του.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ / Φωτογραφία: Instagram
Ο Πάμπλο Εσκομπάρ / Φωτογραφία: Instagram
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ