Οι θυελλώδεις έρωτες που σημάδεψαν τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε - iefimerida.gr

Οι θυελλώδεις έρωτες που σημάδεψαν τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε

Μέριλ Μονρόε- Άρθρου Μίλλερ
Φωτογραφία: AP Images
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Γάμους, πολύκροτες σχέσεις και διαζύγια έζησε στη σύντομη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του σεξ.

Στις 5 Αυγούστου συμπληρώθηκαν εξήντα χρόνια από τον πρόωρο θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, που σύμφωνα με τα ιατρικά πορίσματα οφειλόταν σε αυτοκτονία, και μέχρι σήμερα η Αμερικανίδα ηθοποιός βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας με ιστορίες που ξεπηδούν από την σύντομη, αλλά πολυτάραχη ζωή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη περίοδο στο Netflix έχει ανέβει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Μέριλ Μονρόε με τίτλο «The Mystery of Merilyn Monroe: The unheard tapes», ενώ το επόμενο διάστημα η πλατφόρμα θα βγάλει στον αέρα την βιογραφική ταινία «Blonde» με πρωταγωνίστρια την Άνα ντε Άρμας, η οποία θα υποδυθεί την πασίγνωστη ηθοποιό και σύμβολο του σεξ.

Γεννήθηκε την πρώτη ημέρα του Ιουνίου του 1926 ως Νόρμα Τζιν Μόντερσον και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια ως παιδί αγνώστου πατρός και μιας μητέρας με πολλά ψυχολογικά προβλήματα που νοσηλευόταν τακτικά σε ιδρύματα μιας και αναγκάστηκε να φιλοξενηθεί από πολλές οικογένειες και στην ηλικία των 9 να μπει σε ορφανοτροφείο. Ίσως για αυτό πάντα αναζητούσε τους θυελλώδεις έρωτες και έκανε τη μια αποτυχημένη σχέση μετά την άλλη.

Μέριλ ΜΟνρόε θυελλώδεις σχέσεις
Σε ηλικία 21 ετών. Φώτο:AP Images



ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
θυελλώδεις σχέσεις Μονρόε
Φώτο:AP Images

Ο πρώτος γάμος σε ηλικία 16 ετών

Πολλά χρόνια πριν γίνει η «Μέριλιν Μονρόε», όταν ακόμα τη φώναζαν Νόρμα, η ίδια είχε παντρευτεί τον αστυνομικό Τζέιμς Ντόχερτι σε ηλικία μόλις 16 ετών, το 1942Η σχέση τους δεν κράτησε για πολύ μιας και ο πρώτος σύζυγος της δεν επιθυμούσε η γυναίκα του να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας, ενώ η ίδια θα πει αργότερα πως στον γάμο της ένιωθε εγκλωβισμένη κατηγορώντας την μητέρα της πως την πίεσε για να παντρευτεί δίνοντας τη συγκατάθεση της.

Μετά το τέλος του σύντομου γάμο της η ίδια θα κάνει κάποιες αποτυχημένες σχέσεις που θα κλονίσουν τα νεύρα της και θα νοσηλευτεί σε ιδρύματα προκειμένου να λάβει θεραπεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεύτερο στεφάνι με τον Τζο Ντι Μάτζιο

Έχοντας κάνει επιτυχίες και πλέον καθιερώνεται ως Μέριλιν Μονρόε, η ηθοποιός θα παντρευτεί τον αθλητή του baseball, Τζο Ντι Μάτζιο. Ο γάμος τους δεν θα κρατήσει πολύ και δεν θα είναι ρόδινος.

Μονρόε θυελλώδειςσχέσεις
Με τον δεύτερο σύζυγο της. Φώτο:AP IMages
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν κατά τη διάρκεια που η Μονρόε γύριζε την ταινία «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές» με την χαρακτηριστική σκηνή που σηκώνεται το λευκό φόρεμα της και φαίνεται εμφανώς το εσώρουχο της ο Ντι Μάτζιο νιώθει αφόρητη ζήλια με την έκταση που πήρε η συγκεκριμένη λήψη και ακολουθούν μεγάλοι καβγάδες που τους φέρνουν αντιμέτωπους στα δικαστήρια.

θυελλώδεις σχέσεις Μονρόε
Φώτο:AP Images

Όπως θα αποκαλυφθεί ο πρώην σύζυγος της ασκούσε βία και πολλές φορές πήγαινε στα γυρίσματα καλύπτοντας τους μώλωπες της με πούδρα για να μην είναι ορατοί.

θυελλώδεις σχέσεις Μέριλ Μονρόε
Φώτο:AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μέριλ Μονρό είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τον δεύτερο σύζυγο της, παρόλο τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν, και ήταν εξαρτημένη μαζί του σε σημείο να κλονιστεί η υγεία της μετά το διαζύγιο τους.

Ο... μακροβιότερος γάμος με τον Άρθουρ Μίλερ

Ο τρίτος και τελευταίος γάμος της Μέριλ Μονρόε ήταν με τον θρυλικό θεατρικό συγγραφέα, Άρθουρ Μίλερ, με τον οποίο έμεινε παντρεμένη τα περισσότερα χρόνια. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1956 για να χωρίσει το 1961, ένα χρόνο δηλαδή πριν η Αμερικανίδα ηθοποιός αυτοκτονήσει από υπερβολική δόση ηρεμιστικών μέσα στη πολυτελή της βίλα στο Λος Άντζελες.

θυελλώδεις σχέσεις Μονρόε
Με τον Άρθουρ Μίλλερ. Φώτο:AP IMages
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο συγγραφέας Νόρμαν Μέιλερ περιέγραψε γλαφυρότατα τη σχέση αυτή ως «τη στιγμή που το Μεγάλο Αμερικανικό Μυαλό συνάντησε το Μεγάλο Αμερικανικό Κορμί». Το ζευγάρι θα χωρίσει λόγω ασυμφωνία χαρακτήρων και εντελώς διαφορετικού τρόπου ζωής.

Το ζευγάρι συνεργάστηκε στον κινηματογράφο, το 1960, στην ταινία, σε σενάριο του Άρθουρ Μίλερ, «The Misfits» με πρωταγωνίστρια την Μονρόε. Αυτή ήταν μια τελευταία προσπάθεια προκειμένου να σωθεί η σχέση τους που γινόταν όλο και8 χειρότερη, καθώς η Αμερικανίδα σύμβολο του σεξ είχε ξεκινήσει τα ναρκωτικά.

θυελλώδεις σχέσεις Μονρόε
Φώτο:Ap Images
θελλώδεις σχέσεις Μονρόε Μίλλερ
Φώτο:AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν η πιο δυστυχισμένη γυναίκα που γνώρισα ποτέ» είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξη του ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας, ο οποίος δεν παρευρέθηκε ποτέ στην κηδεία της. Η είδηση αυτή είχεγίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της εποχής.

Η πολυτάραχη σχέση με τους… Κένεντι

Η Μέριλ Μονρόε, κατά τη σύντομη ζωή της,έκανε πολλές σχέσεις οι περισσότερες αποτυχημένες, όπως εξάλλου αποδείχτηκε, και κάποιες φορές με τους λάθος άντρες.

Ακόμα και τα χρόνια που ήταν παντρεμένη με τον θεατρικό συγγραφέα φήμες έκαναν λόγο πως είχε δημιουργήσει παράνομη σχέση και με συμπρωταγωνιστή της.

θυελλώδεις σχέσεις Μονρόε
Σκηνή από ταινία. Φώτο:AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο πολύ γνωστές της σχέσεις, που φυσικά επίσημα δεν θα μπορούσαν ποτέ να επιβεβαιωθούν, ήταν με τους αδερφούς Κένεντι, Ρόμπερτ και Τζον. Μάλιστα, σύμφωνα με ένα βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει με τίτλο «Norma Jean: The Life of Marilyn Monroe» η Αμερικανίδα ηθοποιός ερωτεύτηκε παράφορα τον Ρόμπερτ Κένεντι. Όταν κατάλαβε πως εκείνος δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ τη γυναίκα του για την ίδια έπεσε σε βαριά κατάθλιψη. Το βιβλίο αναφέρει και για την διακοπή κύησης που έκανε η Μονρόε, λίγο διάστημα πριν βάλει τέλος στη ζωή της σε ηλικία μόλις 36 ετών, επισημαίνοντας πώς δεν ήξερε το παιδιά αν είναι του Ρόμπερτ ή του Τζον Κένεντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέριλιν Μονρό Μονρόε Κέννεντι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ