«Δύο Ξένοι»: Αυτό είναι το τέλος της αγαπημένης σειράς του Mega που δεν είδαμε ποτέ - iefimerida.gr

«Δύο Ξένοι»: Αυτό είναι το τέλος της αγαπημένης σειράς του Mega που δεν είδαμε ποτέ

Νίκος Σεργιανόπουλος και Εβελίνα Παπούλια στη σειρά «Δυο Ξένοι»
Νίκος Σεργιανόπουλος και Εβελίνα Παπούλια στη σειρά «Δυο Ξένοι»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ημέρα που οι «Δυο Ξένοι» βγήκαν για τελευταία φορά στον αέρα του MEGA. Ποιο θα ήταν όμως το τέλος της σειράς και η ιστορία του τρίτου κύκλου που δεν είδαμε ποτέ;

Ανήκει στις σειρές εκείνες της ιδιωτικής τηλεόρασης που έγραψαν τηλεοπτική ιστορία, τόσο γιατί έμοιαζε πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εποχής της, όσο όμως και γιατί ένωσε ένα καστ ηθοποιών που ξεχώρισαν στους ρόλους που σκιαγράφησε με μαεστρία ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου. Το συγγραφικό δίδυμο βρισκόταν για πρώτη φορά το 1997 για την ρομαντική κομεντί «Δυο Ξένοι» που έμελλε να είναι η ναυαρχίδα της καριέρας τους και μια από τις πιο επιτυχημένες τους δουλειές ως και σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι «Δύο Ξένοι» ανακάτεψαν απολαυστικά την εγχώρια showbiz, την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας που έβγαινε από τον 20ο αιώνα, με μια κλασική ιστορία αγάπης μεταξύ δυο φαινομενικά αταίριαστων κόσμων. Το σίριαλ όμως θα μείνει στην ιστορία και για έναν ακόμη λόγο. Αποτέλεσε την αρχή μιας... κακοδαιμονίας των σεναριογράφων που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν κάμποσες ελληνικές σειρές που υπέγραψαν έκτοτε, με αποκορύφωμα την μαύρη κωμωδία «Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις Μωρή;».

Το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου, προβλήθηκε τον Ιούνιο του 1999

Γιατί δεν βγήκε ποτέ στον αέρα η τρίτη σεζόν της σειράς «Δύο Ξένοι»

Παρότι έχουμε την αίσθηση πως το στόρι της Μαρίνας Κουντουράτου με τον καθηγητή θεατρολογίας, Κωνσταντίνο Μαρκορά είχε ένα αλλοπρόσαλλο - όσο και η σχέση τους - αλλά κατά κάποιον τρόπο ευτυχές τέλος, η αλήθεια είναι διαφορετική. Στόχος των συντελεστών της σειράς «Δυο Ξένοι» ήταν να γυριστεί και τρίτη σεζόν, όπου και θα πραγματοποιούνταν το κλείσιμο της ιστορίας αγάπης.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου μιλώντας για το θέμα πριν από μερικά χρόνια αποκάλυψαν πως είχαν ξεκινήσει να γράφουν τα επεισόδια του τρίτου κύκλου. «Κάπου σε κάποιο συρτάρι υπάρχουν τα έξι πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου της σειράς» λέει ο δημιουργός. Ασυνεννοησία και επαγγελματικές υποχρεώσεις οδήγησαν στο ναυάγιο και έτσι δεν είδαμε ποτέ τι συνέβη πραγματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομίζω ότι απλώς υπήρχε μια γενικότερη ασυνεννοησία, δεν υπήρχε όμως κάτι άλλο. Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσες να πεις ότι ήταν τόσο τραγικό για να μη συνεχιστεί η σειρά» δήλωνε πριν χρόνια σε συνέντευξή της η Εβελίνα Παπούλια.

Ο τρίτος κύκλος του σίριαλ «Δυο Ξένοι» δεν γυρίστηκε ποτέ
Ο τρίτος κύκλος του σίριαλ «Δυο Ξένοι» δεν γυρίστηκε ποτέ

Τι προέβλεπε το σενάριο για τους πρωταγωνιστές του σίριαλ «Δυο Ξένοι»

«Το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου ήταν πολύ σκοτεινό και πικρό. Οι μόνες κωμικές νότες ήταν από την Ντένη και τη Φλώρα, που στο σενάριο συγκατοικούσαν πια και είχαν αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών» σημείωνε σε συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Ρήγας για όσα θα έβλεπε ο τηλεθεατής αν ποτέ γυριζόταν ο τρίτος κύκλος. «Ολα εξελίσσονται τρία χρόνια μετά. Εκείνος μετακομίζει στο Λονδίνο, εκείνη μεγαλώνει τα δίδυμα. Οπότε η κωμωδία είχε να κάνει με το μεγάλωμα των μωρών. Όλο το υπόλοιπο ήταν σκοτεινό» συνέχιζε.

Η Ντένη και η Φλώρα που ξεχώρισαν από τη σειρά «Δυο Ξένοι»
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σίριαλ μεταφέρεται πέντε χρόνια στο μέλλον από εκεί που μας άφησε στο φινάλε του δεύτερου κύκλου. Μαρίνα Κουντουράτου και Κωνσταντίνος Μαρκοράς έχουν καταφέρει να είναι πια μαζί. Εζησαν στο Λονδίνο τη ζωή που δεν μπορούσαν να ζήσουν στην Αθήνα. Εκείνος διαπρέποντας στο θέατρο και εκείνη αλλάζοντας τον τρόπο ζωής της και βουτώντας κυριολεκτικά στο διάβασμα.

Τα χρόνια εκεί περνούν και η σχέση τους κλονίζεται. Εκείνη επιστρέφει στην Ελλάδα αλλαγμένη, έχοντας αφήσει πίσω της το ξανθό μαλλί και τα πρωινάδικα. Φυσικά το προφίλ αυτό δεν πουλάει στην ελληνική τηλεόραση και έτσι βρίσκεται να δουλεύει σε κανάλια χαμηλής τηλεθέασης. Εκείνος καταφέρνει να αναγνωριστεί στον χώρο του θεάτρου και μάλιστα στο Λονδίνο, ώσπου να επιστρέψει και αυτός με τη σειρά του στην Αθήνα.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς επιστρέφει στην Ελλάδα με την αίγλη του επιτυχημένου σκηνοθέτη στο εξωτερικό. Σύντομα αναλαμβάνει την διεύθυνση ενός τηλεοπτικού σταθμού, θέση που του επιτρέπει να βοηθήσει την Μαρίνα Κουντουράτου να επιστρέψει επαγγελματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εικόνα από τα γυρίσματα της σειράς Δυο Ξένοι με τους Νίκο Σεργιανόπουλο και Εβελίνα Παπούλια
Εικόνα από τα γυρίσματα της σειράς Δυο Ξένοι με τους Νίκο Σεργιανόπουλο και Εβελίνα Παπούλια

Οι Δυο Ξένοι εκεί από όπου ξεκίνησαν

Η ιστορία των πρωταγωνιστών ξεκίνησε με τον Κωνσταντίνο Μαρκορά να αναζητά την μούσα του, την γυναίκα που θα παίξει στην θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» που ονειρεύεται χρόνια να ανεβάσει. Το σενάριο της σειράς «Δυο Ξένοι» άλλαξε άρδην στον δεύτερο κύκλο εξαιτίας της εγκυμοσύνης της Εβελίνας Παπούλια, γεγονός που ανάγκασε τους δημιουργούς να εντάξουν μια απρόσμενη εγκυμοσύνη και στην ιστορία του σίριαλ.

Ο τρίτος κύκλος ωστόσο σκόπευε να επιστρέψει στην αρχική ιδέα. Η Μαρίνα Κουντουράτου βρίσκεται με πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο, σε μια παράσταση που ανεβάζει η πρώην ομάδα μαθητών του Κωνσταντίνου Μαρκορά. Το εγχείρημα, με την ώθηση βέβαια του καθηγητή, κρίνεται επιτυχημένο και οδηγεί στην πραγματοποίηση του ονείρου.

Η ακρόαση της Μαρίνας Κουντουράτου για τον ρόλο της Αντιγόνης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς ανεβάζει επιτέλους την Αντιγόνη και στον ρόλο της ηρωίδας του Σοφοκλή εμφανίζεται η Μαρίνα Κουντουράτου. Η σειρά, φαίνεται πως τελείωνε με τους δύο ξένους επί σκηνής και τους σεναριογράφους να αφήνουν στον τηλεθεατή να αποφασίσει αν η Μαρίνα Κουντουράτου και ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς είναι μαζί και στη ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ