Black Adam: Ο ήρωας των κόμικς για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη -Άγνωστες ιστορίες από τα backstage της ταινίας - iefimerida.gr

Black Adam: Ο ήρωας των κόμικς για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη -Άγνωστες ιστορίες από τα backstage της ταινίας

Black Adam, ο ήρωας των κόμικ, έγινε ταινία
Black Adam, ο ήρωας των κόμικς, έγινε ταινία
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η πολυαναμενόμενη ταινία έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες και το υλικό από τα backstage είναι πλούσιο.

Ο Ντουέιν Τζόνσον φοράει για πρώτη φορά στολή υπερήρωα και πρωταγωνιστεί ως τέλεια ενσάρκωση του αγαπημένου αντιήρωα της DC Black Adam μεταφέροντας για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τη συναρπαστική ιστορία προέλευσης του. Η πολυαναμενόμενη ταινία, στις ελληνικές αίθουσες βγήκε τη περασμένη εβδομάδα, είναι η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του συναρπαστικού και αντιφατικού χαρακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Black Adam: Λίγα λόγια για την ταινία

Στο αρχαίο Κάντακ, ο σκλάβος Τεθ Άνταμ αποκτά θεϊκές δυνάμεις. Όταν, όμως, τις χρησιμοποιεί για εκδίκηση, καταλήγει αιχμάλωτος για 5.000 χρόνια. Όταν επιτέλους απελευθερώνεται στο σήμερα, επιστρέφει δριμύτερος για να συνεχίσει το σκοτεινό του έργο. Απτόητος και ανυποχώρητος, ο Μπλακ Άνταμ έρχεται αντιμέτωπος με μια ομάδα σύγχρονων ηρώων που σχηματίζουν την Κοινωνία της Δικαιοσύνης. Ο Χόκμαν, ο Δόκτωρ Φέιτ, ο Άτομ Σμάσερ και η Σάικλον θέλουν να τον οδηγήσουν πίσω στην αιώνια αιχμαλωσία.

Ντουέν Τζόνσον: Τα κοινά χαρακτηριστικά με τον υπερήρωα και ο λόγος για τον οποίο τον λάτρεψε

Στην ταινία Black Adam, το παγκόσμιο ίνδαλμα Ντουέιν Τζόνσον πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο ως ο αγαπημένος αντιήρωας της DC. Ο ηθοποιός, που είναι και παραγωγός της ταινίας, έχει υποδυθεί ρόλους σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και αυτή τη φορά φοράει τη στολή του υπερήρωα, κάτι που πάντα τον ενδιέφερε.

Black Adam ταινία
Σκηνή από την ταινία

«Ο Black Adam υπέπεσε στην αντίληψή μου όταν ήμουν πολύ μικρός. Μου άρεσαν τα κόμικς και πάντα ήμουν οπαδός της DC. Συμπαθούσα τον Black Adam γιατί είναι ένας από τους λίγους υπερήρωες, αντιήρωες, -όπως και να τον κατατάξει κανείς- που είχε σκούρο δέρμα και μου έμοιαζε. Επίσης, πάντα ήταν ζόρικος τύπος» αναφέρει ο πρωταγωνιστής. Κι ενώ η διαδρομή μέχρι τη μεγάλη οθόνη ήταν μακρά -πάνω από δέκα χρόνια, για την ακρίβεια-, η σύνδεση του Τζόνσον με τον χαρακτήρα και την ιστορία του παρέμεινε δυνατή. «Ο Black Adam είναι κομμάτι του DNA και της ψυχής μου για πολλά, πολλά χρόνια» προσθέτει ο ίδιος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Black Adam είναι ένας θρύλος για τον λαό του Κάντακ» λέει ο Τζόνσον, που τονίζει ότι μπορεί να έλειψε για χιλιάδες χρόνια και ο ίδιος δεν θέλει πια να είναι ήρωας. «Είναι μια καταπιεσμένη χώρα, που έχει χάσει κάθε ελπίδα και αυτός ο άντρας σημαίνει κάτι για αυτούς. Ο πόνος και η απελπισία τους του είναι οικεία, γιατί έχει νιώσει έτσι κι εκείνος. Κάποτε είχε ορκιστεί να προφυλάσσει τον λαό του Κάντακ από έναν βασιλιά που τους έκανε σκλάβους και που προκάλεσε τον θάνατο του γιου του» αναφέρει για τον ρόλο του.

Black Adam: Το όραμα του σκηνοθέτη

Από την άλλη, ο Ζομ-Κολέτ Σέρα (Jungle Cruise), που ανέλαβε τη σκηνοθεσία της ταινίας, ενθουσιάστηκε με τον απρόθυμο ήρωα, τις ασύγκριτες υπερδυνάμεις του και την αυστηρή του άποψη. Ο σκηνοθέτης έκανε εκτενή έρευνα στον πλούτο του υλικού και εστίασε στα διαχρονικά θέματα της ταινίας. «Με ελκύουν οι χαρακτήρες που ισορροπούν σε μια λεπτή γραμμή, ανάμεσα στο σωστό και σε αυτό που πρέπει να γίνει, και αμέσως είδα έναν χαρακτήρα που, όταν το σύστημα διαλύεται, απονέμει δικαιοσύνη με έναν τρόπο που υπόλοιποι δεν μπορούν. Ένιωσα ότι δεν είχα δει κάτι τέτοιο στο είδος των υπερηρώων, κι αυτό με ενθουσίασε» ανέφερε ο ίδιος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όραμα του Ζομ-Κολέτ Σέρα για τον Black Adam ήταν να τον παρουσιάσει σαν έναν άγνωστο που φτάνει στην πόλη και καταπατά τους κανόνες, μια συρραφή από τους ήρωες των γουέστερν και τους μοναχικούς ντετέκτιβ των αστυνομικών ταινιών.

«Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της ταινίας είναι η εξερεύνηση του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένοι οι ήρωες και του ορισμού της δικαιοσύνης. Δεν θα χαρακτήριζα τον κώδικα ηθικής του αμφισβητήσιμο, αλλά ίσως ο ηθικός του κώδικας να μην είναι συγχρονισμένος με το σήμερα. Είναι λογικός και λειτουργεί όπως πιστεύει ότι είναι το σωστό» λέει ο σκηνοθέτης.

Black Adam ταινία
Σκηνή από την ταινία

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Black Adam: Άγνωστες ιστορίες από τα backstage της ταινίας

  • Η πρωτότυπη στολή του Black Adam είχε γεμίσματα και δεν χώραγε στον Ντουέιν Τζόνσον, του οποίου οι πραγματικοί μύες είναι μεγαλύτεροι, οπότε τα γεμίσματα δεν χρειάζονταν.
  • Ο Άλντις Χοτζ, που υποδύεται τον Χόκμαν της Κοινωνίας της Δικαιοσύνης, είναι επαγγελματίας ωρολογοποιός. Όταν υποδύεται το άλτερ έγκο του στην ταινία, τον δισεκατομμυριούχο της τεχνολογίας Κάρτερ Χολ, φοράει ένα ρολόι δικού του σχεδιασμού.
  • Η Κουιντέσα Σουίντελ, που υποδύεται τη Μαξίν Χάνκελ, γνωστή και ως Σάικλον, είναι μεγάλη θαυμάστρια του Μάγου του Οζ. Το πάθος αυτό ενέπνευσε το χτίσιμο του χαρακτήρα.
  • Ο νεαρότερος σε ηλικία ηθοποιός της ταινίας, Μπόντι Σαμπόνι, έμαθε skate για τις ανάγκες του ρόλου του ως Άμον.
  • Η ομάδα των εφέ έκανε 800 σκαναρισμένα αντίγραφα των σωμάτων των ηθοποιών και τα τοποθέτησε στα πολύβουα περιβάλλοντα της ταινίας.
  • Το ρομποτικό χέρι που ανυψώνει τον Ντουέιν Τζόνσον στον αέρα είναι ένα ειδικά τροποποιημένο μοντέλο το οποίο κατασκεύασε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ρομποτικής στον κόσμο, που συναρμολογεί αυτοκίνητα, πλοία και φορτηγά.
Black Adam ταινία
Σκηνή από την ταινία
  • Η ταινία έχει πολλά Easter eggs, δηλαδή κρυμμένα μηνύματα για τους αετομάτηδες θαυμαστές του σύμπαντος της DC.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ