Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια είναι τα κάστρα όπου πέρασε τη ζωή της - iefimerida.gr

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια είναι τα κάστρα όπου πέρασε τη ζωή της

Η βασίλισσα Ελισάβετ με την οικογένεια της στο Balmoral
Φωτογραφία: AP Images
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Στο κάστρο Balmoral, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η βασίλισσα Ελισάβετ, έζησε τις πιο όμορφες στιγμές της, αλλά έκρυβε και μια τραγωδία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου η μακροβιότερη μονάρχης άφησε την τελευταία της πνοή στο κάστρο όπου απολάμβανε να βρίσκεται, το Balmoral. Εκεί έζησε τις ομορφότερες στιγμές της ζωής της: κυνήγι ελαφιών με τον πατέρα της, τη γνωριμία της με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τα σχέδια του μελλοντικού της γάμου που κράτησε επί 73 χρόνια, αλλά είναι και το μέρος όπου οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι έμαθαν για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα της Νταϊάνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αρκετά κάστρα στη διάθεσή της στα οποία δούλευε και διέμενε κατά την 70χρονη θητεία της, υπηρετώντας το «Στέμμα» κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά το μέρος όπου απολάμβανε να βρίσκεται είναι το κάστρο στο οποίο «έφυγε» ειρηνικά, βυθίζοντας στη θλίψη τον βρετανικό λαό.

Ας δούμε αναλυτικά σε ποια κάστρα ζούσε, εργαζόταν και περνούσε τις διακοπές της η βασίλισσα Ελισάβετ.

Balmoral Castle

Το κάστρο Balmoral ήταν αυτό όπου η βασίλισσα Ελισάβετ περνούσε μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών και άφησε την τελευταία της πνοή. Το κάστρο Balmoral βρίσκεται στη Σκωτία και ήταν η αγαπημένη κατοικία της μονάρχη. «Νομίζω ότι η γιαγιά είναι πιο ευτυχισμένη εκεί. Νομίζω ότι πραγματικά, πραγματικά αγαπάει τα Χάιλαντς» περιέγραψε η εγγονή της, πριγκίπισσα Ευγενία, στο ντοκιμαντέρ «Our Queen At Ninety». Μάλιστα, η πριγκίπισσα Ευγενία το περιέγραψε ως «το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο», σε αντίθεση με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ο οποίος κάποτε το αποκάλεσε «φρικιαστικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βασιλισσα Ελισάβετ Balmoral Castle
Το 1960 με την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Άντριου / Φώτο: AP Images

Στο κάστρο Balmoral η μονάρχης ήταν ελεύθερη από τα δημόσια καθήκοντά της, απολαμβάνοντας τις διακοπές της, βόλτες στην εξοχή, ενώ φιλοξενούσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ένας πρώην φωτογράφος της οικογένειας είχε δηλώσει πως οι βασιλικοί στο Balmoral συμπεριφέρονται ως κανονικοί άνθρωποι, παίρνουν το μεσημεριανό γεύμα πάντα σε εξωτερικό χώρο και απολαμβάνουν δραστηριότητες στη φύση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ από μικρή ηλικία αγαπούσε την εξοχή της Σκωτίας και στο συγκεκριμένο κάστρο απολάμβανε το κυνήγι ελαφιών με τον πατέρα της. Αργότερα, σε ηλικία 13 ετών, εκεί είχε γνωρίσει για πρώτη φορά, το 1934, τον πρίγκιπα Φίλιππο σε έναν γάμο, ενώ λίγα χρόνια αργότερα στο κάστρο Balmoral ξεκινούσαν τις συζητήσεις για τον δικό τους γάμο. Μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος είχε περάσει εκεί μέρος του ταξιδιού του μέλιτος με την Νταϊάνα.

βασίλισσα Ελισάβετ στην εξοψή με άλογο
Πάντα αγαπούσε να βρίσκεται στην εξοχή / Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις ευτυχισμένες ανέμελες στιγμές που ζούσε η βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο Balmoral, από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβρη όπου διέμενε, είχε επισκιάσει ο ξαφνικός θάνατος της Νταϊάνα. Οι δύο πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι βρίσκονταν εκεί μαζί με τον Κάρολο όταν ενημερώθηκαν για την απώλεια της μητέρας τους.

Στο κάστρο Balmoral η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε και την τελευταία της δημόσια εμφάνιση, διορίζοντας τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας.

βασίλισσα Ελίσάβετ τελευταία εμφάνιση
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ / Φώτο: AP Images


Buckingham  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, οι σημαίες στο Μπάκιγχαμ είναι μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους. Εκεί έχει σπεύσει ο βρετανικός λαός να αφήσει ένα λουλούδι στη μακροβιότερη μονάρχη της Αγγλίας.

ανάκτορα Μπάκιγχαμ βασίλισσα Είσάβετ
Σε επίσημη εκδήλωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ / Φώτο: AP Images

Η βασίλισσα περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της σε ιδιωτικές κατοικίες στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο. Το παλάτι αποτελείται από 775 δωμάτια και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε ανακαίνιση.

Windsor Castle

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποτελεί επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β', η σημαία της οποίας κυματίζει από τον στρογγυλό πύργο όταν η Αυτής Μεγαλειότητα διαμένει εκεί. Η βασίλισσα περνούσε τα περισσότερα από τα ιδιωτικά της Σαββατοκύριακα στο Κάστρο του Ουίνδσορ και εγκαθίσταται επίσημα για έναν μήνα κατά τη διάρκεια του Πάσχα, γνωστό ως «Easter Court». Μάλιστα, αποτελεί τη βασιλική κατοικία για περισσότερα από 900 χρόνια.

Βασίλισσα Ελισάβετ
Φώτο: AP Images

Βασιλικό σπίτι και φρούριο για πάνω από 900 χρόνια, το Κάστρο του Ουίνδσορ, το μεγαλύτερο κατειλημμένο κάστρο στον κόσμο, παραμένει σήμερα ένα λειτουργικό παλάτι. Η βασίλισσα Ελισάβετ το χρησιμοποιούσε τόσο ως ιδιωτικό σπίτι, όπου συνήθως περνάει το Σαββατοκύριακο, όσο και ως επίσημη βασιλική κατοικία, στην οποία αναλαμβάνει ορισμένα επίσημα καθήκοντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Sandringham Estate

Το κτήμα του Sandringham η βασίλισσα Ελισάβετ το κληρονόμησε από τον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο ΣΤ', μετά τον ξαφνικό θάνατό του.

Στο Sandringham τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περνούν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους παρακολουθώντας τη Λειτουργία, κάνοντας βόλτες στη φύση και είναι το μέρος που άλλαζαν τον χρόνο.

βασίλισσα Ελισάβετ Σκωτία
Η βασιλική οικογένεια στη Σκωτία / Φώτο: AP Images

Πρόσφατα, η ταινία «Spencer» που κυκλοφόρησε επικεντρώνεται στα Χριστούγεννα της Νταϊάνα με τα βασιλικά μέλη και όλα τα εθιμοτυπικά που ακολουθούνταν κατά γράμμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Clarence House

Το Clarence House έγινε η κατοικία της πριγκίπισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου στο Λονδίνο, μετά τον γάμο τους το 1947, μέχρι την ενθρόνισή της ως βασίλισσας το 1952.

Όπως είχε γίνει γνωστό από το «The Crown», ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν ήθελε να φύγουν από το συγκεκριμένο σπίτι, αλλά τελικά η βασίλισσα Ελισάβετ υπέκυψε στις υποχρεώσεις του Στέμματος.

Clarens House βασίλισσα Ελισάβετ
Βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους, στο Clarence House.

Το Clarence House είχε ανακαινιστεί και μέχρι πριν τον θάνατο της μονάρχη το είχε επιλέξει ως μόνιμη κατοικία του ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ