Βασίλισσα Ελισάβετ: 70 χρόνια στο θρόνο -Ολα όσα σημάδεψαν τη βασιλεία της θάνατοι, τραγωδίες, λάθη, ίντριγκες - iefimerida.gr

Βασίλισσα Ελισάβετ: 70 χρόνια στο θρόνο -Ολα όσα σημάδεψαν τη βασιλεία της θάνατοι, τραγωδίες, λάθη, ίντριγκες

Βασίλισσα Ελισάβετ
Φωτογραφία: AP Images
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η βασίλισσα Ελισάβετ στις 6 Φεβρουαρίου γιόρτασε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο γράφοντας ιστορία ως η μακροβιότερη Βασίλισσα της Αγγλίας.

Η ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μπορούσε να γίνει μυθιστόρημα και με όλες τις προδιαγραφές που έχουν τα πετυχημένα best seller.

Ο εφηβικός έρωτας που κατέληξε σε μια σχέση ζωής, η άρνηση του θείου να παραμείνει στη μοναρχία, ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της δίνοντας την σκυτάλη στην πρωτότοκη κόρη να ανέβει στο θρόνο. Ενδιάμεσα πολλές ιστορίες με ίντριγκες, προβληματικοί γάμοι των παιδιών της, η σχέση με τα ίδια της τα παιδιά και λίγο πριν το τέλος η απόφαση του εγγονού της να εγκαταλείψει τα ανάκτορα με την οικογένειά του για μια διαφορετική ζωή σε μια άλλη ήπειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα 70 χρόνια που η Βασίλισσα Ελισάβετ υπηρετεί το «Στέμμα» έχει δεχτεί πολλές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα. Η κάθε θητεία, εκτός από τις λαμπρές περιοδείες και την επισημότητα που είχαν, έκρυβαν και πολύ δύσκολες στιγμές, προσωπικές, κοινωνικές και πολιτικές.

Η Ελισάβετ έγινε η πρώτη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου που κατάφερε να γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο γράφοντας τη δική της ιστορία.

Τι είναι το Ιωβηλαίο έτος

Να αναφέρουμε πως με τον όρο «Ιωβηλαίο έτος» εννοούμαι την επέτειο ενός γεγονότος, συνήθως το 40ό, 50ό, 60ό ή 70ό της ανάμνησής του. Ο όρος έχει βιβλική καταγωγή και τώρα χρησιμοποιείται για να δηλώσει τους εορτασμούς, που σχετίζονται με τη βασιλεία ενός μονάρχη, έπειτα από ένα ορόσημο αριθμού ετών που πέρασαν.

Τα Ιωβηλαία της βασίλισσας Ελισάβετ και τα γεγονότα που τα σημάδεψαν

Ας δούμε αναλυτικά όλα τα Ιωβηλαία που σηματοδότησαν την παραμονή της βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο της. Έναν θρόνο που αναμφισβήτητα είναι συνώνυμο με το όνομα της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βασίλισσα Ελισάβετ
Η Ελισάβετ σε ηλικία 21 ετών/ Φώτο: Ap Images

Ασημένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Τον Φεβρουάριο του 1977 η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε το Ασημένιο Ιωβηλαίο συμπληρώνοντας 25 χρόνια στο θρόνο. Εκείνη τη χρονιά πραγματοποιήθηκαν εορτασμοί και πολλές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία με την ίδια να δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις που συνέπεσαν με την περιοδείας της.

Από την άλλη, οι εορτασμοί συνέπεσαν με το διαζύγιο της μικρότερης αδερφή της, πριγκίπισσας Μαργαρίτα με τον σύζυγο της, το οποίο είχε αρνητική χροιά, ωστόσο η δημοτικότητα της Βασίλισσας δεν έπεσε καθόλου.

Τρία γεγονότα σημάδεψαν το Ασημένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ. Την επόμενη χρονιά η Βασίλισσα έκανε δεκτό τον Ρουμάνο δικτάτορα Νικόλαο Τσαουσέσκου με την σύζυγο του, Έλενα. Η συγκεκριμένη επίσκεψη προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
βασίλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος
Στους εορτασμούς για το Ασημένιο Ιωβηλαίο/ Φώτο: Ap Images

Το 1979 αποκαλύφθηκε πως ο Άντονι Μπλαν, πρώην επιθεωρητής των φωτογραφιών της Βασίλισσας, ήταν κομμουνιστής κατάσκοπος και το τρίτο γεγονός ήταν η δολοφονία του Λουίς Μαουντμπάντεν, με τον οποίο είχε συγγενική σχέση, από ιρλανδική παραστρατιωτική οργάνωση.

Χρυσό Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Συμπληρώνοντας 50 χρόνια υπηρετώντας το «Στέμμα» το 2002 η βασίλισσα Ελισάβετ γιόρτασε το Χρυσό Ιωβηλαίο. Τρία χρόνια νωρίτερα πριν το συγκεκριμένο Ιωβηλαιο η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε να διαχειριστεί την απώλεια της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της Ουαλίας, πρώην σύζυγο του πρίγκιπα Κάρολου και μητέρα του διαδόχου του θρόνου, Γουίλιαμ.

Ωστόσο, το Χρυσό Ιωβηλαίο στιγματίστηκε από δύο νέες απώλειες. Ο θάνατος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας τον Φεβρουάριο και της Βασιλομήτωρος τον Μάρτιο έκανε τα ΜΜΕ να εικάζουν πως οι εορτασμοί δεν θα έχουν τη λάμψη που τους αρμόζει και δεν θα στεφθούν με επιτυχία. Η Βασίλισσα Ελισάβετ φρόντισε να τους εκπλήξει για ακόμα μια φορά μιας και πραγματοποίησε περιοδείες σε όλα τα βασίλεια της Κοινοπολιτείας, όπως ακριβώς είχε κάνει την χρονιά του ασημένιου Ιωβηλαίου της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βασίλισσα Ελισάβετ, πριγκίπισσα Νταιανα
Η Ελισάβετ με την Νταϊάνα/ Φώτο: Ap Images

Επιπλέον, καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιά πραγματοποιήθηκαν κανονικά εκδηλώσεις για την παραμονή των 50 χρόνων της στο θρόνο. Να αναφέρουμε πως στο Λονδίνο ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολουθούσαν καθημερινά τις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού για το Ιωβηλαίο με τα πλήθη να δείχνουν έντονο ενθουσιασμό στο πρόσωπο της Βασίλισσα τους.

Ένα γεγονός που σημάδεψε την περίοδο του Χρυσού Ιωβηλαίου ήταν όταν την Μεγάλη Πέμπτη του 2008 η Βασίλισσα παρακολούθησε τη λειτουργία σε καθεδρικό ναό της Βόρειας Ιρλανδίας- κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά.

Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Το 2012 ήταν η χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε 60 χρόνια από την άνοδο της στο θρόνο γιορτάζοντας το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της. Τον προηγούμενο χρόνο από το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο το Παλάτι έχει μπει σε μια νέα εποχή, όπως έγραφε ο Τύπος, λόγω του γάμου του δεύτερου σε σειρά διαδόχου του θρόνου Γουίλιαμ με την επί χρόνια σύντροφο του, Κέιτ Μίντλεντον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο γάμο του εγγονού τους και τρίτη διάδοχου του θρόνου πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέτι Μίντλεντον
Στο γάμο του εγγονού τους και τρίτη διάδοχου του θρόνου πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέτι Μίντλεντον./ Φώτο: Ap Images

Στο διάγγελμα που έκανε η Ελισάβετ για τα 60α χρόνια της στη Βασιλεία είπε απευθυνόμενη στους πολίτες της χώρας της: «Σε αυτή την ξεχωριστή χρονιά, όπως εγώ αφιερώνω τον εαυτό μου εκ νέου στην υπηρεσία σας, ελπίζω ότι θα θυμόμαστε τη δύναμη της ομαδικότητας και της συλλογικής ισχύος της οικογένειας, της φιλίας και της καλής γειτονίας... Ελπίζω, επίσης, ότι αυτή η χρονιά του Ιωβηλαίου θα είναι μία ευκαιρία να δώσουμε ευχαριστίες για τις μεγάλες προόδους που έχουν γίνει από το 1952 και για να κοιτάξουμε προς το μέλλον με καθαρό μυαλό και ζεστή καρδιά». Μάλιστα, το βασιλικό ζευγάρι πραγματοποίησε εκτεταμένη περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια της πραγματοποίησαν περιοδείες σε χώρες της Κοινοπολιτείας εκ μέρους της.

Μια εντυπωσιακή τούρτα για το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Είσάβετ/ Φώτο: Ap Images
Μια εντυπωσιακή τούρτα για το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Είσάβετ/ Φώτο: Ap Images

Στις 27 Ιουλίου του 2012 κήρυξε την έναρξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ενώ στην τελετή έναρξη συμμετείχε η ίδια σε μια ταινία μικρού μήκους μαζί με τον Daniel Graig.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ελισάβετ με τον Ντάνιελ Γκρεγκ
Η Ελισάβετ με τον Ντάνιελ Γκρεγκ/ Φώτο: Ap Images

Στις 18 Δεκεμβρίου 2012, για πρώτη φορά από την άνοδό της στο θρόνο, ήταν παρούσα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας. Η προηγούμενη φορά που είχε συμβεί Βρετανός μονάρχης να είναι παρών στο υπουργικό συμβούλιο, εν καιρώ ειρήνης, ήταν το 1781!

Στις 23 Ιανουαρίου του 2015, μετά τον θάνατο του Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας, γίνεται η μεγαλύτερη μονάρχης του κόσμου, ενώ την ίδια χρονιά θα γίνει η μακροβιότερη μονάρχης όλου του κόσμου. Ένα χρόνο αργότερα γιόρτασε τα 90α της γενέθλια.

Ζαφειρένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η Ελισάβετ παρακολουθώντας τιςεκδηλώσεις από το παράθυρο του ανακτόρου της. Φώτο:AP Images
Η Ελισάβετ παρακολουθώντας τιςεκδηλώσεις από το παράθυρο του ανακτόρου της. Φώτο:AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα Ελισάβετ, τον Φεβρουάριο του 2017, γίνεται η πρώτη Βρετανή μονάρχης που γιορτάζει το Ζαφειρένιο Ιωβηλαίο. Αντίθετα με τα προηγούμενα Ιωβηλαία δεν υπήρξαν εκτεταμένοι δημόσιοι εορτασμοί για το γεγονός. Η ίδια προτίμησε να περάσει την ημέρα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω και της επετείου θανάτου του πατέρα της που είναι την ίδια ημέρα.

Η Ελισάβετ στις 20 Νοεμβρίου του 2017 έγινε η πρώτη Βρετανή μονάρχης που γιόρτασε την πλατινένια, δηλαδή 70η επέτειο γάμου της με τον σύζυγό της  πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος είχε παραιτηθεί των επίσημων υποχρεώσεων του τον Αύγουστο του ίδιου έτους λόγω της προχωρημένης του ηλικίας.

Το πριγκιπικό ζευγάρι την ημέρα του γάμου του/ Φώτο:AP Images
Το πριγκιπικό ζευγάρι την ημέρα του γάμου του/ Φώτο:AP Images
Έμειναν μαζί για 70 χρόνια. Εδώ το 2018 σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση/ Φώτο: AP Images
Έμειναν μαζί για 70 χρόνια. Εδώ το 2018 σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση/ Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Μάιο του 2018 η Ελισάβετ έκανε μία εγχείριση αφαίρεσης καταρράκτη στο μάτι, ενώ την άνοιξη της επόμενης χρονιάς αποφάσισε να σταματήσει να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους, ως συνέπεια ενός τροχαίου ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκη ο 97χρονος σύζυγός της, καθώς οδηγούσε ένα μαύρο Land Rover, δύο μήνες νωρίτερα.

Τον Μάϊο του 2018 πραγματοποιείται ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με την ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ σηματοδοτώντας αέρα ανανέωσης στα βασιλικά ανάκτορα. Η είσοδος της Αφρικανοαμερικανίδας στη βρετανική μοναρχία έκανε τον Τύπο να γράφει εγκωμιαστικά σχόλια για την νέα εποχή των Ανακτόρων.

Ένα πολιτικό γεγονός θα ταράξει τη βρετανική επικαιρότητα και με αφορμή το συμβάν η Βασίλισσα Ελισάβετ στο χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό της μήνυμα μεταξύ άλλων ανέφερε το 2019 ως «ταραχώδη χρονιά» και κάλεσε τον βρετανικό λαό σε ενότητα. Γιατην ιστορία να αναφέρουμε πως όλα ξεκίνησαν όταν τον Αύγουστο του 2019 β Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτό το αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να κλείσει η Βουλή των Κοινοτήτων. Πολλοί σχολίασαν ότι η Ελισάβετ δεν είχε άλλη επιλογή, μιας και οι εξουσίες της είναι περιορισμένες και ο ρόλος της περισσότερο συμβολικός. Τελικά η Βουλή άνοιξε και ορισμένοι βουλευτές κατηγόρησαν τον Πρωθυπουργό πως παραπλάνησε τη βασίλισσα.

Η νέα δεκαετία θα ξεκινούσε πολύ διαφορετικά για την βασιλική οικογένεια ξυπνώντας μνήμες από το μακρινό παρελθόν. Στις 8 Ιανουαρίου του 2020 ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του, Μέγκαν μέσα από τα social media, ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να αποποιηθούν τον ρόλο των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας. Το Megxit είχε μόλις αρχίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Megxit ήταν γεγονός και προκάλεσε πανικό στα ανάκτορα/ Φώτο: AP Images
Το Megxit ήταν γεγονός και προκάλεσε πανικό στα ανάκτορα/ Φώτο: AP Images

Μάλιστα, ο (τότε) 98χρονος Φίλιππος αντιμετωπίζοντας ο ίδιος προβλήματα υγείας, κατηγόρησε το ζευγάρι ότι με τη στάση του δείχνει ασέβεια απέναντι στη βασίλισσα. Τελικά η Ελισάβετ δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του ζευγαριού.

Μετά από 73 χρόνια γάμου, στις 9 Απριλίου 2021, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε με την Βασίλισσα Ελισάβετ να γίνεται η πρώτη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου που βασιλεύει ως χήρα, μετά τη βασίλισσα Βικτώρια. Η ίδια είπε ότι ο θάνατος του άφησε ένα τεράστιο κενό. Δύο μήνες μετά, την ημέρα των εκατοστών του γενεθλίων απέτισε φόρο τιμής, φυτεύοντας ένα λουλούδι στο όνομά του.

Βαθιά στεναχωρημένη στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου/ Φώτο:AP Images
Βαθιά στεναχωρημένη στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου/ Φώτο:AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα πρώτα Χριστούγεννα της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο/ Φώτο:Ap Images
Τα πρώτα Χριστούγεννα της βασίλισσας Ελισάβετ χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο/ Φώτο:Ap Images

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, συμμετείχε στο άνοιγμα του κοινοβουλίου στις 11 Μαΐο 2021. Επίσης, ήταν η οικοδέσποινα στην υποδοχή των ηγετών της G7 στην Κορνουάλη, ενώ ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο κατα σειρά 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συνάντησε η Ελισάβετ.

Το Οκτώβριο του 2021 η Ελισάβετ εμφανίστηκε στην Λειτουργία των Ευχαριστιών με μπαστούνι, ενώ είχε να χρησιμοποιήσει από το 2004, όταν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση. Τον ίδιο μήνα αρνήθηκε το Βραβείου του Ηλικιωμένου της Χρονιάς του περιοδικού «The Oldie Magazine», που είχε αποδοθεί μεταξύ άλλων και στη μητέρα της, λέγοντας ότι δεν πληροί τα σχετικά κριτήρια. Νοσηλεύτηκε για λίγο στις 20 Οκτωβρίου, αφού ακύρωσε μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία για λόγους υγείας, αλλά έφυγε από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα. Την ίδια εβδομάδα, ακύρωσε τα σχέδιά της να ταξιδέψει στη σύνοδο κορυφής COP26 στη Γλασκώβη, ακολουθώντας τη συμβουλή του γιατρού της να ξεκουραστεί, και αντ 'αυτού μετέδωσε το μήνυμά της μέσω βίντεο. Η Βασίλισσα δεν μπόρεσε επίσης να παρευρεθεί στην Εθνική Υπηρεσία Μνήμης του 2021 λόγω πόνων στην πλάτη. Αυτό λέγεται ότι δεν σχετίζεται με προηγούμενες ιατρικές συμβουλές για ανάπαυση.

Στην σύνοδο G7/ Φώτο: Ap Images
Στην σύνοδο G7/ Φώτο: Ap Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Στις 6 Φεβρουαρίου η Βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε 70 χρόνια στο θρόνο γιορτάζοντας το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. Μάλιστα, είναι η πρώτη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επί 70 χρόνια υπηρετεί ακούραστη το «Στέμμα»/ Φώτο:Ap Images
Επί 70 χρόνια υπηρετεί ακούραστη το «Στέμμα»/ Φώτο:Ap Images

Επίσημα οι εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ θα γιορταστεί στις αρχές Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα τετραήμερο γεμάτο εκδηλώσεις. Από την πλευρά της η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί έναν εορτασμό «που συμβαίνει μια φορά σε κάθε γενιά», και ο οποίος «θα συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία βρετανικής τελετουργικής μεγαλοπρέπειας και θεάματος με κορυφαίες καλλιτεχνικές και τεχνολογικές επιδείξεις.

Μέχρι να φτάσουμε στο τελετουργικό κομμάτι των εκδηλώσεων έχουμε πάρει μια μικρή γεύση για την επόμενη ημέρα μετά την...ελισαβετιανή εποχή στο θρόνο. Φυσικά τις αποφάσεις της πήρε η ίδια ενορχηστρώνοντας την νέα εποχή με τις...ευλογίες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Βασίλισσα με την Καμίλα και την Κέιτ Μίντλεντον/ Φώτο: AP Images
Η Βασίλισσα με την Καμίλα και την Κέιτ Μίντλεντον/ Φώτο: AP Images

Την παραμονή του εορτασμού της 70ης επετείου από την άνοδό της στο θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε ότι είναι επιθυμία της η Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, να πάρει τον τίτλο της (συζύγου) βασίλισσας όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς. Στο ίδιο μήνυμα έγραψε πως είναι «ειλικρινής επιθυμία» της να έχει η Καμίλα αυτόν τον τίτλο. Συγκεκριμένα, στο μήνυμά της για το πλατινένιο Ιωβηλαίο η Ελισάβετ σημείωσε ότι «όταν έρθει αυτή η ώρα», η Καμίλα θα πρέπει να γίνει «βασίλισσα, σύζυγος του βασιλιά».

Μια τούρτα για να γιοτάσει το πλατινένιο Ιωβηλαίο σρο κάστρο στην Σκωτία/ Φώτο:AP Images
Μια τούρτα για να γιοτάσει το πλατινένιο Ιωβηλαίο σρο κάστρο στην Σκωτία/ Φώτο:AP Images

Τα γεγονότα που έχουν μέχρι τώρα καταγραφεί, καθώς διανύουμε το πλατινένιο Ιωβηλαίο είναι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του πρίγκιπα Άντριου με την γυναίκα που τον κατηγόρησε για κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη, η περιπέτεια της Βασίλισσας με τον κορωνοϊό και το ετήσιο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου όπου η Ελισάβετ έκανε μετά από 6 μήνες δημόσια εμφάνιση. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τη μονάρχη με δάκρυα στα μάτια, ενώ έντονη ήταν η απουσία του εγγονού της Χάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο ετήσιο μνημόσυνο του συζυγου της/ Φώτο: Ap Images
Στο ετήσιο μνημόσυνο του συζυγου της/ Φώτο: Ap Images

Κατά την είσοδο της στην εκκλησία η βασίλισσα Ελισάβετ συνοδευόταν από το γιο της Άντριου κάτι που οι κακές γλώσες λένε πως αυτή η κίνηση της βρήκε αντίθετους τους δύο επόμενους διαδόχους του θρόνου, τον πρίγκιπα Κάρολο και πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ