Γιατί ο Κάρολος και η Καμίλα δεν παντρεύτηκαν εξαρχής -Ο σύζυγός της ήξερε ότι τον απατά με τον πρίγκιπα - iefimerida.gr

Γιατί ο Κάρολος και η Καμίλα δεν παντρεύτηκαν εξαρχής -Ο σύζυγός της ήξερε ότι τον απατά με τον πρίγκιπα

Βασιλιάς Κάρολος-Καμίλα
Φωτογραφία: AP Images
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η σχέση του Καρόλου με την Καμίλα ξεκίνησε πριν 52 χρόνια, και τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πρώτα τους με τους τίτλους του βασιλιά και της βασιλικής συζύγου.

Η σχέση του βασιλιά Καρόλου με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές από τα ξένα Μέσα ως «τρενάκι του λούνα παρκ», κι αυτό επειδή πριν επισημοποιηθεί είχε περάσει από πολλά στάδια. Ένα από αυτά τα στάδια ήταν πως η σχέση τους αναζωπυρώθηκε ξανά όταν και οι δύο ήταν παντρεμένοι και είχαν δημιουργήσει οικογένεια με άλλα πρόσωπα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, η ιστορία αγάπης του βασιλιά Καρόλου με την Καμίλα είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που, παρά τις δυσκολίες, τους κοινωνικούς και βασιλικούς κανονισμούς, οι δυο τους απέδειξαν πως η αγάπη όλα μπορεί να τα νικήσει και πως από την πρώτη στιγμή ο ένας ήταν πλασμένος για τον άλλον.

Το ζευγάρι, γνωστό ως πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης μέχρι τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, τα βρήκαν αμέσως μόλις γνωρίστηκαν το 1970, αλλά η σχέση τους δεν κράτησε τότε. Προχώρησαν και παντρεύτηκαν άλλους: Ο Κάρολος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ η Καμίλα ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς.

Το ζευγάρι, τελικά, κατάφερε να επανενωθεί. Εν μέσω ενός καταιγισμού βασιλικών σκανδάλων, συμπεριλαμβανομένων των ηχητικών καταγραφών που διέρρευσαν από κάποιες από τις κουβέντες τους στο κρεβάτι, ο Κάρολος και η Καμίλα χώρισαν ο καθένας από τους συζύγους τους. Έναν χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, ο Κάρολος και η Καμίλα εμφανίστηκαν δημοσίως ως ζευγάρι.

Κάρολος Καμίλα
Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 2005 και η Καμίλα έλαβε τον τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης μετά τον γάμο τους. Με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος έγινε βασιλιάς Κάρολος Γ' και απένειμε στη σύζυγό του τον τίτλο της βασιλικής συζύγου.

«Βασίζομαι στη στοργική βοήθεια της αγαπημένης μου συζύγου, Καμίλα. Σε αναγνώριση της δικής της πιστής δημόσιας υπηρεσίας από τον γάμο μας πριν από 17 χρόνια, γίνεται η βασίλισσα σύζυγός μου», δήλωσε ο βασιλιάς Κάρολος στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος ως μονάρχης.

Αν και η σχέση τους είχε σίγουρα μια δύσκολη αρχή, οι δυο τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να πορευτούν μαζί. Μάλιστα, το αμερικανικό People είχε ετοιμάσει το χρονικό της σχέσης του βασιλικού ζευγαριού, που πλέον μετράει 52 χρόνια από την πρώτη του γνωριμία.

Και μπορεί στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ ο πρίγκιπας Χάρι να υποστήριξε πως οι άνδρες της οικογένειάς του παντρεύονται γυναίκες που ταιριάζουν στο καλούπι της οικογένειας και όχι κάποια που είναι μοιραίο να είναι μαζί, αρκεί το love story του πατέρα του, βασιλιά Κάρολου, που έφερε τα πάνω κάτω στη μοναρχία για να παντρευτεί την Καμίλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα πρώτα που περνάνε με τους ανώτερους τίτλους του μονάρχη και της βασιλικής συζύγου, χαράσσοντας μια νέα πορεία.

Το χρονικό της σχέσης του Καρόλου με την Καμίλα

1970: Η πρώτη συνάντηση του πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλα

Ο πρίγκιπας Κάρολος γνώρισε την Καμίλα το 1970, όταν τους σύστησε μια κοινή τους φίλη, η Lucia Santa Cruz. Στο βιβλίο «The Duchess: The Untold Story», η συγγραφέας Penny Junor έγραψε ότι ο Κάρολος γοητεύτηκε αμέσως από την Καμίλα.

«Του άρεσε το ότι χαμογελούσε τόσο με τα μάτια όσο και με το στόμα της και γελούσε με τα ίδια ανόητα πράγματα με τα οποία γελούσε κι εκείνος», έγραψε η Junor. «Του άρεσε, επίσης, που ήταν τόσο φυσική και φιλική, χωρίς να τον φοβάται με κανέναν τρόπο, χωρίς να τον κολακεύει ή να τον "γλείφει". Εν ολίγοις, του άρεσε πολύ, και μετά από εκείνη την πρώτη συνάντηση άρχισε να της τηλεφωνεί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images

1971: Κάρολος και Καμίλα χωρίζουν

Το 1971 ο πρίγκιπας Κάρολος κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό και το εξαντλητικό πρόγραμμα και ο χρόνος μακριά από το σπίτι έφεραν αναταραχή στη σχέση του με την Καμίλα. Το ρομάντζο τους περιπλέχτηκε ακόμη περισσότερο επειδή η Καμίλα δεν πληρούσε τις βασιλικές προϋποθέσεις για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου: Τα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι δεν ήταν παρθένα και δεν είχε αριστοκρατική καταγωγή. Ο Κάρολος και η Καμίλα χώρισαν πιστεύοντας ότι δεν θα είναι εφικτό να είναι μαζί στο μέλλον.

1973: Η Καμίλα παντρεύεται τον Andrew Parker Bowles

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν στην Καραϊβική υπηρετώντας στο Βασιλικό Ναυτικό, η Καμίλα αρραβωνιάστηκε τον Parker Bowles - παρεμπιπτόντως, πρώην φίλο της μικρότερης αδελφής του πρίγκιπα Καρόλου, πριγκίπισσας Άννας. Παντρεύτηκαν το 1973, «καταστρέφοντας» τον Κάρολο, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει την Καμίλα να παντρευτεί τον Πάρκερ Μπόουλς.

«Του φαινόταν ιδιαίτερα σκληρό, έγραφε σε ένα γράμμα, ότι μετά από "μια τόσο ευτυχισμένη, ειρηνική και αμοιβαία ευτυχισμένη σχέση" η μοίρα είχε αποφασίσει να διαρκέσει μόλις έξι μήνες», έγραψε η Junor.

Παρά τη ραγισμένη καρδιά του, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα παρέμειναν καλοί φίλοι για αρκετά χρόνια μετά τον χωρισμό τους και κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Πάρκερ Μπόουλς.

1978 ή 1979: Κάρολος και Καμίλα αρχίζουν σχέση

Σύμφωνα με την Junor, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα αναζωπύρωσαν τη σχέση τους γύρω στο 1978 ή το 1979 - και ο σύζυγος της Καμίλα λέγεται ότι είχε πλήρη επίγνωση του τι συνέβαινε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images

«Ο Άντριου δεν ήταν σε θέση να διαμαρτυρηθεί - και όταν ανακάλυψε τι συνέβαινε, σοφά δεν έκανε φασαρία», έγραψε η Junor στο «The Duchess: The Untold Story». «Κάποιοι θα έλεγαν ότι ένα μέρος του στην πραγματικότητα απολάμβανε αρκετά το ότι η σύζυγός του κοιμόταν με τον μελλοντικό βασιλιά - ίσως να αισθανόταν διαφορετικά αν ο Κάρολος ήταν πλανόδιος πωλητής».

1980: Ο πρίγκιπας Κάρολος αρχίζει να βγαίνει με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Παρά τη σχέση του με την Καμίλα, ο πρίγκιπας Κάρολος άρχισε να φλερτάρει τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ το 1980. Γεννημένη σε αριστοκρατική οικογένεια, η Νταϊάνα ήταν πιο κατάλληλη για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου, σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις της βασιλικής οικογένειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images

Αν και ο πρίγκιπας Κάρολος έβγαινε με την Νταϊάνα, αυτός και η Καμίλα εξακολουθούσαν να είναι αρκετά κοντά. Η Καμίλα και η Νταϊάνα εθεάθησαν και οι δύο να παρακολουθούν έναν από τους αγώνες του Καρόλου το 1980.

29 Ιουλίου 1981: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύονται στον «γάμο του αιώνα»



Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού έκανε πρόταση γάμου στην Νταϊάνα τον Φεβρουάριο του 1981, ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκαν στις 29 Ιουλίου 1981. Χαρακτηρίστηκε «ο γάμος του αιώνα», όπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον Κάρολο και την Νταϊάνα να ενώνονται επισήμως με τα δεσμά του γάμου. Η Καμίλα ήταν καλεσμένη στον γάμο με τον γιο της, Τομ Πάρκερ Μπόουλς.

1986: Κάρολος και Καμίλα αρχίζουν ξανά σχέση

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα φέρονται να άρχισαν να βλέπουν ξανά ο ένας τον άλλον το 1986, παρότι και οι δύο ήταν παντρεμένοι με παιδιά. Σε ηχογραφήσεις που έκανε για το βιβλίο του συγγραφέα Andrew Morton «Diana: Her True Story», η πριγκίπισσα Νταϊάνα θυμήθηκε ότι αποκάλυψε στην Καμίλα ότι γνωρίζει για τη σχέση της με τον Κάρολο.

«Ήμουν τρομοκρατημένη από εκείνη... Της είπα: "Ξέρω τι συμβαίνει ανάμεσα σε εσένα και στον Κάρολο και θέλω απλώς να το ξέρεις αυτό"», θυμήθηκε η Νταϊάνα. «Μου είπε: "Έχεις όλα όσα ήθελες ποτέ. Όλοι οι άνδρες στον κόσμο σε ερωτεύονται και έχεις δύο πανέμορφα παιδιά, τι άλλο θα ήθελες;"... Έτσι, είπα "Θέλω τον σύζυγό μου"».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νταϊάνα πρόσθεσε: «Λυπάμαι που είμαι εμπόδιο... και πρέπει να είναι κόλαση και για τους δυο σας. Αλλά ξέρω τι συμβαίνει. Μη μου φέρεστε σαν να είμαι ηλίθια».

9 Δεκεμβρίου 1992: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοινώνουν τον χωρισμό τους

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους στις 9 Δεκεμβρίου 1992. Εκείνη την εποχή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν άμεσα σχέδια διαζυγίου και ότι το αποξενωμένο ζευγάρι θα εξακολουθούσε να παρευρίσκεται περιστασιακά μαζί σε βασιλικές εκδηλώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

17 Ιανουαρίου 1993: Διαρρέουν ηχογραφήσεις ιδιωτικών τηλεφωνημάτων του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα

Στις 17 Ιανουαρίου 1993 διέρρευσαν ηχητικές καταγραφές των τηλεφωνικών συνομιλιών του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα και οι απομαγνητοφωνήσεις δημοσιεύτηκαν σε βρετανικές φυλλάδες. Η ηχογράφηση έγινε τον Δεκέμβριο του 1989 -ενώ ο Κάρολος ήταν παντρεμένος με την Νταϊάνα και η Καμίλα ήταν παντρεμένη με τον Πάρκερ Μπόουλς- και περιείχε πρόστυχα υπονοούμενα όσο και ξεκάθαρες δηλώσεις αγάπης.

Ιούνιος 1994: Πρίγκιπας Κάρολος παραδέχεται ότι απάτησε την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Σε συνέντευξή του στο ITV, ο πρίγκιπας Κάρολος ρωτήθηκε αν προσπάθησε να είναι «πιστός και έντιμος» στην πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν παντρεύτηκαν. Καθώς η σχέση του με την Καμίλα είχε ήδη αποκαλυφθεί στη δημοσιότητα, ο πρίγκιπας Κάρολος απάντησε: «Ναι... μέχρι που διαλύθηκε ανεπανόρθωτα, αφού προσπαθήσαμε και οι δύο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε επίσης για την Καμίλα: «Η κυρία Πάρκερ Μπόουλς είναι μια πολύ καλή φίλη μου... φίλη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα συνεχίσει να είναι φίλη για πολύ καιρό».

Φώτο:AP Images
Φώτο:AP Images

11 Ιανουαρίου 1995: Η Καμίλα παίρνει διαζύγιο

Στις 11 Ιανουαρίου 1995 η Καμίλα και ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους. Το ζευγάρι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έζησε χωριστά για δύο χρόνια πριν αποφασίσει να χωρίσει οριστικά, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχουν πολλά κοινά ενδιαφέροντα μεταξύ μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εικασίες για διαζύγιο μεταξύ του Καρόλου και της Νταϊάνα πήραν μεγάλη έκταση μετά την ανακοίνωση της Καμίλα και της Πάρκερ Μπόουλς, αλλά το Παλάτι διέψευσε οποιαδήποτε σχέδια του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας να τερματίσουν τον γάμο τους. Το διαζύγιο της Καμίλα και του Πάρκερ Μπόουλς οριστικοποιήθηκε τον Μάρτιο του 1995.

AP Images
AP Images

18 Οκτωβρίου 1995: Καμίλα και πρίγκιπας Κάρολος παρευρίσκονται σε ένα πάρτι για έναν κοινό φίλο

Αν και έφτασαν χωριστά, η Καμίλα και ο πρίγκιπας Κάρολος παρευρέθηκαν στο πάρτι της κοινής τους φίλης Lady Sarah Keswick τον Οκτώβριο του 1995, ενώ φέρεται να χόρεψαν μαζί για δύο ώρες στην εκδήλωση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Καμίλα και ο Κάρολος είχαν φροντίσει να μην εμφανίζονται στις ίδιες εκδηλώσεις, ιδίως δεδομένου ότι ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ακόμη νόμιμα παντρεμένος (αν και αποξενωμένος) με την πριγκίπισσα Νταϊάνα εκείνη την εποχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έναν μήνα πριν, η Καμίλα είχε εντοπιστεί μαζί με τον Κάρολο στην εξοχική έπαυλη της βασιλικής οικογένειας, στο Balmoral. Κατά την ίδια περίοδο είχε, επίσης, εντοπιστεί συχνά στην εξοχική κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου, Highgrove.

Ένας βετεράνος βασιλικός δημοσιογράφος δήλωσε στο People ότι η ημι-κοινή έξοδος στη γιορτή της Lady Keswick «ήταν εξαιρετικά σημαντική. Άνοιξε λίγο περισσότερο τις πύλες, κάνοντας σαφές ότι αυτός και η Καμίλα είναι ζευγάρι και θα τους βλέπουν μαζί».

20 Νοεμβρίου 1995: Κάρολος και Καμίλα στο Πανόραμα

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μίλησε δημοσίως για τη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Panorama» του BBC τον Νοέμβριο του 1995.

Αναγνωρίζοντας τη δική της εξωσυζυγική σχέση με τον Τζέιμς Χιούιτ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε ότι «ήθελε απεγνωσμένα» να λειτουργήσει ο γάμος της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Είπε ότι ήταν το «γυναικείο ένστικτό της» που την έκανε αρχικά να υποψιαστεί. Η Νταϊάνα πρόσθεσε, επίσης, ότι η απιστία του Καρόλου ήταν «αρκετά καταστροφική» και την έκανε να αισθάνεται «άχρηστη, απελπισμένη και αποτυχημένη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φώτο: AP images
Φώτο: AP images

Η πιο διάσημη φράση της για την υπόθεση παραμένει ανεξίτηλη μέχρι σήμερα: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν λίγο στριμωγμένα».

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ την εξαπάτησε για να πείσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα να συμφωνήσει στη συνέντευξη και το BBC ορκίστηκε να μη μεταδώσει ποτέ ξανά τη συνέντευξη.

28 Φεβρουαρίου 1996: Πριγκίπισσα Νταϊάνα και πρίγκιπας Κάρολος συμφωνούν στο διαζύγιο

Τον Φεβρουάριο του 1996 η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με το αίτημα του πρίγκιπα Καρόλου για διαζύγιο. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν για αρκετούς μήνες και κατέληξαν σε συμφωνία διακανονισμού τον Ιούλιο του 1996. Στις 28 Αυγούστου 1996 το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε. Έναν χρόνο αργότερα η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

12 Ιουνίου 1998: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντά για πρώτη φορά την Καμίλα



Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Guardian, ο μεγαλύτερος γιος του Καρόλου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, συνάντησε για πρώτη φορά την Καμίλα αιφνιδιαστικά στις 12 Ιουνίου 1998. Ο έφηβος τότε Ουίλιαμ πέρασε «απροσδόκητα» από το Παλάτι και πέρασε περίπου μισή ώρα με τον πατέρα του και την Καμίλα. Κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα ο Ουίλιαμ και η Καμίλα συναντήθηκαν δύο φορές, για γεύμα και τσάι. Η Καμίλα αναμενόταν να γνωρίσει τον πρίγκιπα Χάρι λίγο αργότερα.

Καλοκαίρι του 1998: Η Ελισάβετ δυσαρεστήθηκε για τη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα

Σύμφωνα με το βιβλίο του βιογράφου Tom Bower «Rebel Prince», λίγους μόνο μήνες μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Κάρολος μίλησε στη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, για την υποδοχή της Καμίλα στη βασιλική οικογένεια. Η βασίλισσα φέρεται να ήταν δυσαρεστημένη με τη σχέση του γιου της με την πρώην ερωμένη του.

Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπάουερ έγραψε ότι η βασίλισσα ήπιε αρκετά Μαρτίνι και, προς έκπληξη του Καρόλου, απάντησε δυναμικά: Δεν θα συγχωρούσε τη μοιχεία του, ούτε θα συγχωρούσε την Καμίλα που δεν άφησε τον Κάρολο ήσυχο για να επιτρέψει στον γάμο του να ανακάμψει. Ο Μπάουερ ισχυρίστηκε, επίσης, ότι η βασίλισσα αναφέρθηκε στην Καμίλα ως «αυτή την κακιά γυναίκα», αφήνοντας τον Κάρολο να τηλεφωνήσει στην Καμίλα κλαίγοντας.

Ιανουάριος 1999: Κάρολος και Καμίλα κάνουν την πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως ζευγάρι σε ένα πάρτι γενεθλίων της αδελφής της Καμίλα, Annabel Elliot, στο ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 1999. Αν και ο πρίγκιπας Κάρολος έφτασε μετά την Καμίλα, περίπου 150 φωτογράφοι ήταν παρόντες για να απαθανατίσουν το ζευγάρι να φεύγει μαζί.

2000: Η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνωρίζει τη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα βρέθηκε σε γεύμα με τον Κάρολο και την Καμίλα το 2000. Αν και επρόκειτο για μια φαινομενικά μικρή χειρονομία, η παρουσία της φέρεται να σήμαινε τη σιωπηρή έγκρισή της για το ζευγάρι.

2002: Η Καμίλα συμμετέχει σε δημόσιες εκδηλώσεις με τον πρίγκιπα Κάρολο και πραγματοποιεί την πρώτη της ατομική δέσμευση

σχεση Κάρολος Καμίλα
Στους εορτασμούς του ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ / Φώτο: AP Images

Η Καμίλα συμμετείχε σε αρκετές δημόσιες υποχρεώσεις με τον Κάρολο το 2002, συμπεριλαμβανομένης της κηδείας της βασιλομήτορος τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς. Τον Μάιο πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική ομιλία για την Εθνική Εταιρεία Οστεοπόρωσης. Τον ίδιο μήνα ο Guardian ανέφερε πως ο πρίγκιπας Κάρολος πλήρωσε την ιδιωτική ασφάλεια της Καμίλα, αν και το Παλάτι δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τη δαπάνη. Εκπρόσωπος του Καρόλου δήλωσε: «Ό,τι παρέχει ο πρίγκιπας είναι ιδιωτικό θέμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αύγουστος 2003: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα μετακομίζουν στο Clarence House

Το 2003 ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους όταν μετακόμισαν μαζί στο Clarence House. Το Παλάτι δημιούργησε ένα γραφείο για την Καμίλα στο Clarence House λίγο αργότερα. Την επόμενη χρονιά η Καμίλα συμπεριλήφθηκε στην «ετήσια επισκόπηση» του Καρόλου, η οποία τεκμηριώνει τα δημόσια κονδύλια που ξοδεύει κάθε χρόνο.

Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images

10 Φεβρουαρίου 2005: Κάρολος και Καμίλα ανακοινώνουν τον αρραβώνα τους

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους στις 10 Φεβρουαρίου 2005. Το ζευγάρι αποκάλυψε ότι θα παντρευόταν στις 8 Απριλίου 2005 και ο Κάρολος δήλωσε: «Η κυρία Πάρκερ Μπόουλς και εγώ είμαστε απολύτως ευτυχείς. Θα είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για εμάς και τις οικογένειές μας».

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι εξέδωσαν τη δική τους κοινή δήλωση, λέγοντας: «Είμαστε και οι δύο πολύ χαρούμενοι για τον πατέρα μας και την Καμίλα και τους ευχόμαστε κάθε τύχη στο μέλλον».

9 Απριλίου 2005: Ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύεται με την Καμίλα

Ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε την Καμίλα, η οποία έλαβε τον τίτλο «δούκισσα της Κορνουάλης», στις 9 Απριλίου 2005. Σε αντίθεση με άλλους βασιλικούς γάμους που περιλαμβάνουν μεγάλες πομπές σε παρεκκλήσι, ο γάμος του Καρόλου και της Καμίλα ήταν σχετικά χαμηλών τόνων, με μια πολιτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Windsor Guildhall, λίγο έξω από το κάστρο του Windsor. Παρότι ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα δεν παρέστησαν στην πολιτική τελετή, αργότερα ενώθηκαν με το ζευγάρι για μια ευλογία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και παρέθεσαν δεξίωση μετά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images

Το ζευγάρι δεν έχασε χρόνο για να επιστρέψει στη δουλειά - η Καμίλα συνόδευσε τον πρίγκιπα Κάρολο σε πολλές βασιλικές υποχρεώσεις μέσα σε λίγες ημέρες από τον γάμο τους.

Μάιος 2017: Η Καμίλα λέει ότι ένιωθε σαν «φυλακισμένη» κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον πρίγκιπα Κάρολο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Καμίλα μίλησε ανοιχτά για το πόσο δύσκολο ήταν να αντιμετωπίσει τον δημόσιο έλεγχο και το... βιτριόλι που αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

«Δεν μπορούσα πραγματικά να πάω πουθενά. Αλλά τα παιδιά έρχονταν και έφευγαν κανονικά -απλώς συνέχιζαν- και το ίδιο έκαναν και οι σπουδαίοι φίλοι», δήλωσε σε περιοδικό, προσθέτοντας: «Ήταν φρικτό. Ήταν μια πολύ δυσάρεστη περίοδος, την οποία δεν θα ήθελα να ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν θα μπορούσα να επιβιώσω χωρίς την οικογένειά μου».

Η Camilla είπε, επίσης, ότι οι φίλοι και η οικογένειά της τη βοηθούν να κρατηθεί προσγειωμένη.

«Πρέπει επίσης να γελάς με τον εαυτό σου, γιατί αν δεν μπορείς, ίσως τα παρατήσεις. Μερικές φορές σκέφτομαι: "Ποια είναι αυτή η γυναίκα; Δεν είναι δυνατόν να είμαι εγώ". Και έτσι επιβιώνεις», είπε. «Επίσης, έχοντας τόσο πολλούς φίλους που, αν ποτέ έστω και αμυδρά έμοιαζα να γίνομαι αυθάδης, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ, θα έλεγαν: "Κοίτα, έλα, σύνελθε! Μην είσαι τόσο μεγαλοπρεπής"».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

30 Οκτωβρίου 2017: Κάρολος και Καμίλα μοιράζονται ένα σπάνιο δημόσιο φιλί

Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images

Αν και είναι μαζί εδώ και δεκαετίες, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα σπανίως επιδίδονται σε τρυφερές εκδηλώσεις αγάπης δημόσια. Το 2017 το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να φιλιέται για τρίτη φορά: Ταξίδεψαν στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου έφτασαν χωριστά στη Σιγκαπούρη και μοιράστηκαν ένα φιλί κατά την επανασύνδεσή τους.

5 Ιουλίου 2018: Ο Κάρολος αποκαλύπτει την ένοχη απόλαυση της Καμίλα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Crickhowell της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Κάρολος απέρριψε την ευκαιρία να δοκιμάσει σοκολάτα από μια τοπική επιχείρηση, λέγοντας στο πλήθος: «Είναι η αγαπημένη μου σύζυγος, που της αρέσει η σοκολάτα»! Ο Κάρολος προτίμησε αντ' αυτού να δοκιμάσει μερικά βιολογικά φασόλια κανελίνι.

9 Απριλίου 2020: Κάρολος και Καμίλα γιορτάζουν τη 15η επέτειό τους και αναδημιουργούν τη φωτογραφία των αρραβώνων τους

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τη 15η επέτειο του γάμου τους, ο Κάρολος και η Καμίλα αναδημιούργησαν διακριτικά τη φωτογραφία ανακοίνωσης των αρραβώνων τους. Το ζευγάρι πόζαρε για μια κοινή φωτογραφία μπροστά από το σπίτι τους στο Birkhall στη Σκωτία με τα Jack Russell terrier της Καμίλα. Η βεράντα ήταν η ίδια τοποθεσία που χρησιμοποίησαν για τις φωτογραφίες ανακοίνωσης των αρραβώνων τους τον Φεβρουάριο του 2005.

5 Φεβρουαρίου 2022: Η βασίλισσα Ελισάβετ αναγνωρίζει την Καμίλα ως μελλοντική βασίλισσα σύζυγο

Όταν η Καμίλα και ο Κάρολος αρραβωνιάστηκαν για πρώτη φορά, ανακοινώθηκε ότι ο τίτλος της θα ήταν πριγκίπισσα προξενήτρα όταν ο Κάρολος θα ανέβαινε τελικά στον θρόνο. Τον Φεβρουάριο του 2022 η βασίλισσα είπε σε δήλωσή της -την παραμονή της Ημέρας της Ανάρρησής της- ότι ο τίτλος της Καμίλα θα είναι «βασίλισσα σύζυγος» όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Η βασίλισσα δήλωσε: «Ήμουν ευλογημένη που στο πρόσωπο του πρίγκιπα Φίλιππου είχα έναν σύντροφο πρόθυμο να φέρει εις πέρας τον ρόλο του προξένου και να κάνει ανιδιοτελώς τις θυσίες που τον συνοδεύουν. Είναι ένας ρόλος που είδα τη δική μου μητέρα να εκτελεί κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πατέρα μου. Όταν, στο πλήρωμα του χρόνου, ο γιος μου Κάρολος γίνει βασιλιάς, ξέρω ότι θα δώσετε σε αυτόν και στη σύζυγό του Καμίλα την ίδια υποστήριξη που δώσατε σε εμένα - και είναι ειλικρινής επιθυμία μου ότι, όταν έρθει εκείνη η ώρα, η Καμίλα θα είναι γνωστή ως βασίλισσα σύζυγος, καθώς θα συνεχίσει τη δική της πιστή υπηρεσία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο περισσότερο από έναν μήνα αφότου η βασίλισσα διόρισε την Καμίλα στο Τάγμα της Κορδέλας, το αρχαιότερο τάγμα ιπποσύνης στο βρετανικό σύστημα τιμών. Οι ιππότες επιλέγονται προσωπικά από τον μονάρχη για να τιμήσουν εκείνους που κατείχαν δημόσια αξιώματα, συνέβαλαν στην εθνική ζωή ή υπηρέτησαν προσωπικά τον μονάρχη.

18 Ιουνίου 2022: Η Καμίλα μιλάει για τον δημόσιο έλεγχο της σχέσης της με τον πρίγκιπα Κάρολο

Σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue, η Καμίλα αποκάλυψε ότι η προσοχή των ΜΜΕ και του κοινού στη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο τη δεκαετία του '90 ήταν εξαιρετικά δύσκολη για εκείνη.

AP Images
AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είναι εύκολο», είπε. «Με εξέταζαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που απλώς πρέπει να βρεις έναν τρόπο να ζεις με αυτό. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον κοιτάζουν συνέχεια και, ξέρετε, να τον επικρίνουν... Αλλά νομίζω ότι στο τέλος, κατά κάποιον τρόπο το ξεπερνώ και συνεχίζω. Πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου», συμπλήρωσε.

Περιέγραψε, επίσης, τη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο πριν γίνει βασιλιάς: «Δεν είναι εύκολο μερικές φορές, αλλά προσπαθούμε πάντα να έχουμε ένα σημείο της ημέρας όταν συναντιόμαστε. Μερικές φορές είναι σαν πλοία που περνούν μέσα στη νύχτα, αλλά πάντα καθόμαστε μαζί και πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι και συζητάμε για τη μέρα. Ξέρετε, όταν φεύγουμε, το πιο ωραίο πράγμα είναι ότι στην πραγματικότητα καθόμαστε και διαβάζουμε τα βιβλία μας σε διαφορετικές γωνιές του ίδιου δωματίου. Είναι πολύ χαλαρωτικό, γιατί ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις συζήτηση. Απλώς κάθεσαι και είσαι μαζί».

8 Σεπτεμβρίου 2022: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα λαμβάνουν νέους τίτλους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, ο πρίγκιπας Κάρολος έγινε αμέσως βασιλιάς Κάρολος Γ'.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα το Στέμμα περνάει -όπως συμβαίνει εδώ και περισσότερα από χίλια χρόνια- στον νέο μας μονάρχη, στον νέο μας αρχηγό κράτους: στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ΄», δήλωσε η πρωθυπουργός Liz Truss.

Η Καμίλα έλαβε, επίσης, έναν νέο τίτλο και θα αναφέρεται πλέον ως «βασίλισσα σύζυγος», μια τιμή για την οποία η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε για πρώτη φορά την επιθυμία της τον Φεβρουάριο.

9 Σεπτεμβρίου 2022: Ο βασιλιάς Κάρολος ονομάζει την Καμίλα «βασίλισσα σύζυγο»

Στην πρώτη του ομιλία ως μονάρχης, ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε για πρώτη φορά επίσημα στην Καμίλα ως βασίλισσα σύζυγο.

«Ξέρω ότι θα φέρει στις απαιτήσεις του νέου της ρόλου την ακλόνητη αφοσίωση στο καθήκον, στην οποία έχω τόσο πολύ βασιστεί», ανέφερε ο βασιλιάς Κάρολος στην ομιλία του.

Φώτο: AP Images
Φώτο: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες ημέρες αργότερα το ζευγάρι πήρε τη θέση του στον θρόνο για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της βασίλισσας, καθώς συναντήθηκε με 900 μέλη του νομοθετικού σώματος και μέλη της Βουλής των Λόρδων.

11 Οκτωβρίου 2022: Η ημερομηνία στέψης του βασιλιά Καρόλου ανακοινώθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκάλυψαν ότι η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Η τελετή θα διεξαχθεί από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. «Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάζει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες της στις μακρόχρονες παραδόσεις και στη λαμπρότητα», ανέφερε το Παλάτι σε ανακοίνωσή του.

Επιβεβαιώθηκε, επίσης, ότι η βασιλική σύζυγος Καμίλα θα στεφθεί μαζί με τον Κάρολο. Θα είναι η πρώτη βασίλισσα σύζυγος της Αγγλίας που θα στεφθεί μετά τη στέψη του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' το 1937.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ