Η πολυτάραχη ζωή της αθυρόστομης Αβα Γκάρντνερ – Οι τρεις σύζυγοι που δεν την ικανοποιούσαν και οι σχέσεις της με γυναίκες - iefimerida.gr

Η πολυτάραχη ζωή της αθυρόστομης Αβα Γκάρντνερ – Οι τρεις σύζυγοι που δεν την ικανοποιούσαν και οι σχέσεις της με γυναίκες

Η ηθοποιός Άβα Γκάρντνερ
Η ηθοποιός Άβα Γκάρντνερ/Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ζωή γεμάτη, με όλη τη σημασία της λέξης. Έρωτες, λεφτά, φήμη, δόξα και μια πολυτάραχη ερωτική ζωή με άνδρες και γυναίκες. Ο λόγος για την Άβα Γκάρντνερ.

Το όνομα στο κουδούνι έγραφε Μόργκαν, αλλά ήταν για να αποτρέψει τους περίεργους ξένους. Στην πραγματικότητα, ο Μόργκαν ήταν το ουαλικό corgi της, το οποίο λάτρευε και ήταν η τελευταία της συντροφιά μετά από μια ζωή γεμάτη με συζύγους, εραστές, πρώην εραστές και άτομα που την εκμεταλλεύτηκαν για να ανέβουν κοινωνικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παλιό βικτοριανό σπίτι στην οδό 34 Ennismore Gardens, σε μια ήσυχη πλατεία του Λονδίνου, ήταν το τελευταίο καταφύγιο μιας από τις τελευταίες μορφές της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, της Άβα Γκάρντνερ.

Το αποκαλούσε «Φρούριο Γκάρντνερ» - υπήρχαν σιδερένια κάγκελα σε κάθε παράθυρο του διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο – αλλά ήταν επίσης και ένα άνετο καταφύγιο και πολύ μακριά από το Τίνσελταουν, όπου κάποτε βασίλευε ως θεά της μεγάλης οθόνης.

Σε αυτό το μέρος διασκέδαζε τη showbiz, τους βασιλιάδες αλλά και τους αριστοκράτες, αλλά και μία γυναίκα που γνώρισε κάποτε στο πάρκο, την οποία έφερε στο σπίτι της για να διαλέξει ένα couture φόρεμα από την ντουλάπα της ως δώρο. Αυτό το σπίτι επισκέφθηκε και ο δημοσιογράφος Μάικλ Θόρτον τον Δεκέμβριο του 1982 για να κάνει μια σειρά από εκ βαθέως συνεντεύξεις σε εφημερίδες για τα 60α της γενέθλια.

Έπινε τόσο πολύ που έφτασε στο σημείο να πέσει σε νάρκη

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος, ήταν μια εργασία που ποτέ δεν αποδείχθηκε εύκολη. Η Άβα Γκάρντνερ έπινε πολύ, τόσο πολύ που μερικές φορές έμοιαζε σαν να είχε πέσει σε νάρκη από το αλκοόλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ντυνόταν και στολιζόταν για ένα πάρτι, ήταν εκθαμβωτική και περπατούσε με μια χάρη σαν αυτή ενός πάνθηρα. Αλλά πολλές φορές δεν ασχολούταν και τόσο με την εμφάνισή της. Όταν ένα πρωί, άνοιξε την πόρτα σε έναν διακεκριμένο γιατρό του Λονδίνου που την επισκέφθηκε μετά από αίτημα του δημοσιογράφου, την πέρασε για την οικονόμο.

Ο Christian Dior ντύνει την Άβα Γκάρντνερ
Ο Christian Dior ντύνει την Άβα Γκάρντνερ

Και τώρα, ο δημοσιογράφος, διαβάζοντας πως η Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, θα την υποδυθεί στο West End, του έφερε αναμνήσεις από τις πολλές ώρες που πέρασε με την Άβα Γκάρντνερ πριν από σχεδόν 40 χρόνια, όταν του μίλησε για την θυελλώδη ζωή της.

Όπως σημειώνει, πάντως, αναρωτιέται εάν η ΜακΓκόβερν θα μπορέσει πραγματικά να συλλάβει το πάθος, την ενέργεια και το σεξουαλικό θράσος που εξέπεμπε η Άβα Γκάρντνερ σε ταινίες όπως το «Show Boat», το «Mogambo», το «The Night of the Iguana» και το «One Touch of Venus»;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς περιγράφει ο Μάικλ Θόρτον την γνωριμία του με την Άβα Γκάρντνερ

Καθώς περπατούσα στο σαλόνι της Άβα Γκάρντνερ γεμάτο με αντίκες, εκείνη την κρύα χειμωνιάτικη μέρα, είδα μια φωτογραφία σε κορνίζα του τρίτου και τελευταίου της συζύγου, Φρανκ Σινάτρα. Αναμφίβολα ήταν ο ένας η μεγάλη αγάπη του άλλου, αλλά ο 6ετής γάμος τους ήταν ταραχώδης στο έπακρο και ο Σινάτρα την κατηγόρησε δημόσια για λεσβιακή σχέση με μία άλλη σέξι θεά του Χόλιγουντ, την Λάνα Τάρνερ.

Η Άβα Γκάρντνερ με την Λάνα Τάρνερ και τον φίλο της Φερνάντο Λάμας
Η Άβα Γκάρντνερ με την Λάνα Τάρνερ και τον φίλο της Φερνάντο Λάμας

Και οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν αυτό που η Τάρνερ, στα απομνημονεύματά της το 1982, περιέγραψε ως «πολλές άρρωστες φήμες» - ωστόσο, οι φήμες επέμειναν πως μία από τις πιο επιθυμητές γυναίκες στον κόσμο ένιωθε έλξη για κάποια του ιδίου φύλου.

Μια εκτενής βιογραφία της Άβα Γκάρντνερ από τον Λι Σέρβερ, που δημοσιεύτηκε 16 χρόνια μετά τον θάνατό της, παραδεχόταν την «συνεχιζόμενη περιέργειά της για την σεξουαλικότητά της» και ανέφερε ότι «με τα χρόνια επισκεπτόταν γκέι μπαρ, περιοχές με κόκκινα φώτα και πορνεία σε όλο τον κόσμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιο αθυρόστομη ηθοποιός στον κόσμο

Αλλά, όπως λέει ο δημοσιογράφος Μάικλ Θόρτον, έμελε να μάθει την αλήθεια στην πρώτη τους συνάντηση. Και περιγράφει:

Η διάσημη ηθοποιός Άβα Γκάρντνερ
Η διάσημη ηθοποιός Άβα Γκάρντνερ

Η Άβα Γκάρντνερ, ήταν η πιο αθυρόστομη ηθοποιός που είχα γνωρίσει, «σαν να διαγωνίζονταν ένας ναύτης με έναν νταλικέρη» σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο, ήπιε μια γουλιά από το ποτήρι με το ουίσκι που κρατούσε και άρχισε να βρίζει εναντίον εκείνων που διέσπειραν τις φήμες. Όταν σταμάτησε τελικά για να πάρει ανάσα, της είπα: «Τότε γιατί δεν τους μηνύεις;». «Να κάνω μήνυση;» φώναξε. «Γλυκέ μου, αστειεύεσαι;». Με κοίταξε, προσπαθώντας σαφώς να αποφασίσει εάν θα μπορούσε να με εμπιστευτεί.

«Άκου μωρό μου, αυτό είναι off the record, εντάξει; Δεν θα μπορούσα να μηνύσω αυτούς τους μαλ@@@ γιατί η Λάνα δεν θα με στήριζε ποτέ. Πάρα πολλοί άνθρωποι ξέρουν τι συνέβη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος μέσα στο μεθύσι, έριξε την βόμβα. Της άρεσαν τόσο οι άνδρες και είχε ερωτευτεί και τους τρεις συζύγους της, αλλά με κανέναν δεν είχε ικανοποιητικές σεξουαλικές σχέσεις.

Γιατί δεν αποκάλυψε ποτέ τη σχέση της με την Λάνα Τάρνερ

Είχε πράγματι σχέση με την Λάνα Τάρνερ και με πολλές άλλες ηθοποιούς υψηλού προφίλ. Γιατί λοιπόν, υπήρξαν οι συνεχείς αυτές αρνήσεις τόσο από την πλευρά της Τάρνερ όσο και από την ίδια;

«Γλυκέ μου, στην MGM και σε όλα τα στούντιο του Χόλιγουντ στη δεκαετία του ‘40 και του ‘50, είχαμε μια ηθική ρήτρα στο συμβόλαιό μας. Θα μπορούσε να τερματιστεί η συνεργασία μας εν μία νυκτί με οποιαδήποτε συμπεριφορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακή φήμη το στούντιο. Σήμερα, κανείς δε θα νοιαζόταν για το τι μπορεί να έκαναν δύο ηθοποιοί ιδιωτικά, αλλά τότε σίγουρα θα γινόταν χαμός».

Η Άβα Γκάρντνερ, γεννημένη την παραμονή των Χριστουγέννων του 1922 στην κομητεία Τζόνστον της Βόρειας Καρολίνας, ήταν το 7ο και μικρότερο παιδί ενός φτωχού αγρότη σε καπνά και της συζύγου του, με καταγωγή από την Σκωτία και την Ιρλανδία. Μπορεί να έζησε φτωχικά παιδικά χρόνια αλλά είχε μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία πριν εξελιχθεί σε μία εντυπωσιακά ελκυστική έφηβη. Τα ντόπια αγόρια της ζητούσαν να βγουν ραντεβού – αλλά ελάχιστοι έβγαιναν μαζί της πάνω από μία φορά. Την έβρισκαν ανασφαλή, μη επικοινωνιακή και υπερβολικά ντροπαλή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη έλξη για γυναίκα

«Πάντα πίστευα ότι υπήρχε κάτι περίεργο σε μένα» σκέφτηκε. «Ήμουν 17 και στην πρώτη μου επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσα να έχω συναισθήματα για μια άλλη γυναίκα, ακόμη και για μία που δεν ήξερα».

Αυτή η στιγμή αποκάλυψης συνέβη όταν πήγε να δει μια παράσταση του Μπροντγουέι με πρωταγωνίστρια την 23χρονη Μπέτι Γκραμπλ, η οποία σύντομα έγινε η pin-up βασίλισσα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Δεν μπορούσα να πάρω τα μάτια μου από αυτό το πανέμορφο πλάσμα και άρχισα να συνειδητοποιώ, με κάποια αμηχανία, ότι την έβρισκα ελκυστική» είπε η Άβα Γκάρντνερ. «Έλεγε τα λόγια της με έναν πολύ σεξουαλικό τρόπο, με αυτό το μικρό στόμα που έκανε κάθε λέξη να μοιάζει με φιλί στο κοινό. Αλλά η Μπέτι ήταν στρέιτ. Χρόνια αργότερα, προσπάθησα να της εξηγήσω την επίδρασή που είχε επάνω μου στα 17 μου. Απλά γούρλωσε τα μάτια και ξέσπασε σε γέλια».

Πώς όμως κατάφερε να γίνει ηθοποιός η Άβα Γκάρντνερ;

Οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο κουνιάδος της όταν εκείνη ήταν 18 ετών, ήταν που συγκέντρωσαν την προσοχή ενός ανιχνευτή ταλέντων της Metro-Goldwyn-Mayer. Έκανε ένα δοκιμαστικό για να δουν πως γράφει στην κάμερα και ενώ η προφορά του νότου ήταν δύσκολο να την καταλάβει κανείς, όταν το πρόσωπό της εμφανίστηκε στην οθόνη, όλοι οι άνδρες στην αίθουσα γύρισαν για να την κοιτάξουν.

Ο διάσημος επικεφαλής της MGM, Λούις Μάγιερ, λέγεται ότι δήλωσε: «Δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να μιλήσει. Είναι καταπληκτική. Υπέγραψε μαζί της!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άβα Γκάρντνερ υπέγραψε ένα 7ετές συμβόλαιο ξεκινώντας από 50 δολάρια την εβδομάδα και με πολλά μαθήματα υποκριτικής και ομιλίας. Την πρώτη της ημέρα στην MGM, συνάντησε τον αστέρα, τον 20χρονο Μίκι Ρούνεϊ. Φορούσε ένα σουτιέν και μία φούστα, ένα τουρμπάνι με φρούτα, υπερβολικό ρουζ στα μάγουλα, κατακόκκινα χείλη και ψηλά τακούνια. Παντρεύτηκαν 6 μήνες αργότερα αλλά ο γάμος τους κράτησε μόλις 16 μήνες και έληξε με πικρές αλληλοκατηγορίες.

Η Άβα Γκάρντνερ με τον πρώτο της σύζυγο, Μίκι Ρούνεϊ
Η Άβα Γκάρντνερ με τον πρώτο της σύζυγο, Μίκι Ρούνεϊ

Η Άβα Γκάρντνερ, παρθένα όταν παντρεύτηκε, είπε στον δημοσιογράφος δεκαετίες αργότερα: «Όπως και οι άλλοι δύο σύζυγοί μου, ο Μίκι ήταν μόνο ένα παιδί, που είχε τον δικό του τρόπο». Ο Ρούνεϊ αργότερα αναφέρθηκε κι αυτός για την απόδοσή της στο κρεβάτι. Η Άβα μιλώντας γι’ αυτό, είπε: «Λοιπόν, γλυκέ μου, μπορεί να απόλαυσε το σεξ μαζί μου, αλλά σίγουρα εγώ όχι».

Εκατομμύρια στα πόδια της για να παντρευτεί τον Χάουαρντ Χιουζ

Μετά το διαζύγιό τους, συνέβη ένα περίεργο περιστατικό με τον δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Χιουζ, ο οποίος της υποσχέθηκε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό ήθελε, την σπηλιά του Αλαντίν με υπέροχα κοσμήματα και φήμη, εάν τον παντρευόταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μου άρεσε ποτέ ο Χάουαρντ» είπε. «Εκτός από το γεγονός ότι μύριζε σαν αποχέτευση, ήταν τόσο εριστικός που κάποτε έμεινε αναίσθητος αφότου τον χτύπησα με ένα βαρύ αντικείμενο».

Ο καταστροφικός δεύτερος γάμος της

Ο δεύτερος γάμος της, το 1945, με τον κλαρινετίστα, Άρτι Σο, ήταν ακόμη πιο καταστροφική από τον πρώτο της. Στην ηλικία των 34 ετών, ο Σο, ο οποίος είχε παρατήσει την Μπέτι Γκραμπ και την έφηβη Τζούντι Γκάρλαντ, είχε δύο 4 πρώην συζύγους, συμπεριλαμβανομένης της Λάνα Τάρνερ. Όταν ένα βράδυ, η Άβα Γκάρντνερ έβγαλε τα παπούτσια της και ακούμπησε τα γυμνά πόδια της στο πάτωμα, ο Σο την κοίταξε με παγωμένο βλέμμα και της είπε: «Πιστεύεις ότι είσαι ακόμα σε ένα χωράφι με καπνά;».

Η Άβα Γκάρντνερ με τον Άρτι Σο
Η Άβα Γκάρντνερ με τον Άρτι Σο

Τότε ήταν που άρχισε να πίνει και να λαμβάνει θεραπεία. Όταν άφησε τον Σο μετά από έναν χρόνο γάμου, πήγε να μείνει με την ατζέντισσα Μίνα Γουάλις, η οποία δεν είχε κρύψει το θαυμασμό της για την ηθοποιό. «Ήταν απλώς τρελή για μένα» παραδέχτηκε η Άβα Γκάρντνερ. «Αλλά τουλάχιστον, δεν προσπαθούσε να με αφήσει έγκυο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γνωριμία με τον Φρανκ Σινάτρα

Εκείνη την εποχή, η Άβα Γκάρντνερ ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι. Ο ρόλος της όμως ως το απόλυτο θηλυκό δίπλα στον Μπαρτ Λάνκαστερ, στην ταινία «Οι Δολοφόνοι» του 1946, ήταν που την έκανε διάσημη, ακολουθούμενη από έναν ρόλο δίπλα στον Κλαρκ Γκέιμπλ στην ταινία « The Hucksters». Δύο χρόνια αργότερα, άρχισε να βγαίνει με τον Φρανκ Σινάτρα τον οποίο είχε πρωτογνωρίσει στο MGM στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Εκείνη ήταν μόλις 23 χρονών, δύο φορές διαζευγμένη και εκείνος μια μορφή στην Αμερική – παντρεμένος με τρία παιδιά.

Η σχέση τους ήταν τόσο εκρηκτική που την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1950, η σύζυγος επί 12 χρόνια του Φρανκ Σινάτρα, η Νάνσι ανακοίνωσε: «Ο έγγαμος βίος μου με τον Φρανκ έγινε όλο και πιο δυστυχισμένος και σχεδόν αφόρητος. Επομένως, χωρίσαμε».

«Και αυτό» σύμφωνα με την Άβα Γκάρντνερ, ήταν «όταν έγινε το μπαμ από το κοινό του». Υπήρξε μια τεράστια αντίδραση εναντίον του Φρανκ Σινάτρα από τους θαυμαστές του και σύντομα έμεινε χωρίς συμβόλαιο για ταινία ή ηχογράφηση. Η Άβα έφυγε για το Λονδίνο για να αρχίσει τα γυρίσματα μίας ταινίας – και στο λόμπι του ξενοδοχείου Claridge ήταν που γνώρισε την επόμενη γυναίκα που θα έβαζε στη ζωή της.

Το sex symbol του βρετανικού κινηματογράφου, η 39χρονη Κριστίν Νόρντεν, έκανε κάποιους από τους άνδρες θαυμαστές της να αλλάξουν τα λόγια του γνωστού ύμνου «Onward Christine's Shoulders». Και παρόλο που τελικά παντρεύτηκε 5 φορές στη ζωή της, δεν έκρυψε ποτέ την αμφιφυλοφιλία της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι απόπειρες αυτοκτονίας του Φρανκ Σινάτρα

«Η Κριστίν ήταν πολύ καυτή» είπε η Άβα Γκάρντνερ. «Ήταν καταπληκτική και καταλήξαμε στο κρεβάτι, μετά πετάξαμε για το Παρίσι για να επισκεφθούμε ένα λεσβιακό κέντρο διασκέδασης». Οι ερωτοτροπίες της όμως δεν επηρέασαν τα συναισθήματά της για τον Φρανκ Σινάτρα, με τον οποίο τελικά παντρεύτηκε το 1951. Υπήρχαν έντονοι καβγάδες, συχνά τροφοδοτούμενοι από το αλκοόλ – έπινε πολύ από τότε – και ο Φρανκ Σινάτρα έκανε πολλές απόπειρες αυτοκτονίας, μερικές από αυτές στα ψέματα. Μάλιστα, κάποτε ο Φρανκ Σινάτρα της τηλεφώνησε για να της πει ότι θα αυτοκτονούσε και πυροβόλησε σε ένα μαξιλάρι, αφήνοντας άφωνη την Άβα Γκάρντνερ.

Άβα Γκάρντνερ και Φρανκ Σινάτρα το 1952 στο Λας Βέγκας
Άβα Γκάρντνερ και Φρανκ Σινάτρα το 1952 στο Λας Βέγκας

To 1952, τα μυστικά του γάμου τους εξερράγησαν σε δημόσια θέα στο Frascati’s, ένα εστιατόριο του Μπέβερλι Χιλς όπου σύχναζαν οι διάσημοι του Χόλιγουντ. Ήταν γεμάτο με γνωστά ονόματα αλλά το τσούγκρισμα των ποτηριών σαμπάνια διεκόπηκε απότομα όταν ο Φρανκ Σινάτρα έφτασε με ένα κατακόκκινο πρόσωπο και τα μπλε του μάτια να φλέγονται από μανία.

Το περιστατικό σε εστιατόριο που έκανε τον Φρανκ Σινάτρα να φωνάζει: «Είστε λεσβίες!»

Πήγε σε ένα τραπέζι όπου καθόταν η σύζυγός του με την ξανθιά Λάνα Τάρνερ και μια άλλη ηθοποιό. Για μια στιγμή, ο Φρανκ Σινάτρα κοίταξε τις τρεις γυναίκες σιωπηλός, ενώ η Άβα Γκάρντνερ τον κοίταζε παγωμένα. Σήκωσε το χέρι του, και φώναξε: «Λεσβίες! Είστε ένα σωρό λεσβίες! Όλες σας. Λεσβίες! Λεσβίες!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε λίγες ώρες, το σκηνικό αυτό έγινε παγκόσμια είδηση. Οι διαμάχες μεταξύ του Σινάτρα και της Γκάρντνερ έγιναν πιο άσχημες και βίαιες. Γυρίζοντας, μια άλλη μέρα, ο Φρανκ Σινάτρα στο σπίτι τους στο Παλμ Σπρινγκς, βρήκε την γυναίκα του με την Λάνα και τις δύο τόπλες. Μια τρίτη ηθοποιός είχε πηδήξει από ένα παράθυρο στους θάμνους. Η Άβα και ο Φρανκ άρχισαν να ουρλιάζουν ο ένας στον άλλον και να σπάνε έπιπλα. Ο Σινάτρα ούρλιαζε: «Φύγε από το σπίτι μου!» με την Άβα να φωνάζει κι αυτή: «Ωραία! Αλλά θα πάρω όλα όσα μου ανήκουν!». ‘Άρχισε να σκίζει πίνακες ζωγραφικές, βιβλία και να πετάει δίσκους από τα ράφια. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και οι αστυνομικοί έφτασαν την ώρα που ο Φρανκ Σινάτρα προσπαθούσε να διώξει την σύζυγό του, ενώ η Άβα κρατιόταν σφιχτά από την πόρτα με τα δυο της χέρια.

Αυτό που πιθανότατα ήταν ο επίλογος του γάμοy τους, ήταν πιθανώς η απόφαση της Άβα Γκάρντνερ να βάλει τέλος σε δύο εγκυμοσύνες της από τον Σινάτρα. Οι πρώην σύζυγοί της είχαν ισχυριστεί πως η ηθοποιός έτρεμε στην ιδέα να μείνει έγκυος και πως ποτέ δεν έκανε σεξ χωρίς να χρησιμοποιήσει διάφραγμα αντισύλληψης.

Η φιλία με τον Χεμινγουέι και το ατύχημα που προκάλεσε ζημιά στο πρόσωπό της

Το 1955, η Άβα Γκάρντνερ, κουρασμένη από το Χόλιγουντ και διαζευγμένη πλέον από τον Φρανκ Σινάτρα, πήγε να ζήσει στην Ισπανία. Εκεί, μέσω της φιλίας της με τον Έρνεστ Χεμινγουέι, έγινε λάτρης της ταυρομαχίας. «Ήταν ένα είδος τρέλας, γλυκέ μου» εξήγησε στο δημοσιογράφο χρόνια αργότερα. «που προκαλούνταν από τα πάρα πολλά sol y sombra» (ένα παράνομο αλκοολούχο κοκτέιλ).

Λίγο μετά την έκδοση του διαζυγίου της τον Ιούλιο του 1957, έπεσε από ένα άλογο κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα ράντσο ενός φίλου του Χεμινγουέι στην Ανδαλουσία, κάνοντας ζημιά στην δεξιά πλευρά του προσώπου της. Φοβόταν ότι δε θα μπορούσε ποτέ ξανά να ασχοληθεί με την υποκριτική. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά η κάποτε τέλεια συμμετρία του προσώπου της, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Άβα Γκάρντνερ σε σκηνή από την ταινία «Mogambo»
Η Άβα Γκάρντνερ σε σκηνή από την ταινία «Mogambo»

Παρέμεινε σε επαφή με τον Σινάτρα, αλλά η σχέση τους είχε αλλάξει. Το 1966, όταν ο Σινάτρα, τότε 50 ετών, παντρεύτηκε την 21χρονη Μία Φάροου – αργότερα σύζυγος του Γούντι Άλεν – και γνωστή για το ανδρόγυνο λουκ της, η Άβα Γκάρντνερ είπε ότι πάντα ήξερε πως ο «Φρανκ θα κατέληγε το κρεβάτι με έναν άνδρα».

Δύο χρόνια αργότερα, η ηθοποιός μετακόμισε στο Λονδίνο. Το 1985 υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Σινάτρα που ποτέ δεν είχε ξεπεράσει το πάθος της γι’ αυτήν, έγραψε μία επιταγή 50.000 δολαρίων για τα ιατρικά της έξοδα. Η Άβα δεν εντυπωσιάστηκε – πίστευε ότι θα έπρεπε να ήταν περισσότερα. Η υγεία της συνέχισε να χειροτερεύει και στις 25 Ιανουαρίου 1990, όταν η οικιακή βοηθός της, Κάρμεν Βάργκας, πήγε στο κρεβάτι της για να παραλάβει τον δίσκο με το πρωινό της, η Άβα την κοίταξε και χαμογέλασε. «Κάρμεν» ψιθύρισε «είμαι κουρασμένη». Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια. Ήταν 67 ετών.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της, η κόρη του Φρανκ Σινάτρα, Τίνα, τον βρήκε πεσμένο στο δωμάτιό του, γεμάτο δάκρυα, ανίκανο να μιλήσει. «Ότι κι αν είναι αυτό, είτε γεννιέσαι με αυτό, είτε το αποκτάς, εκείνη το είχε» είπε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ για την διάσημη απεικόνιση μιας χορεύτριας νυχτερινών κέντρων την οποία υποδύθηκε στην ταινία «Η Ξυπόλυτη Κόμισσα» του 1954.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ