Νέος εφιάλτης για τον Γεράι Άλβαρες της Αθλέτικ Μπιλμπάο - Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ - iefimerida.gr

Νέος εφιάλτης για τον Γεράι Άλβαρες της Αθλέτικ Μπιλμπάο - Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ

O Γεράι Άλβαρες
O Γεράι Άλβαρες / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γεράι Άλβαρες, ο αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τέθηκε προσωρινά σε αναστολή αφού βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά τον τελικό του Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Μάιο.

Ο 30χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι έλαβε την ουσία αυτή «ακούσια», εξαιτίας φαρμάκου για την καταπολέμηση της αλωπεκίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Άλβαρες είχε διαγνωστεί το 2016 με καρκίνο των όρχεων και αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία, επέστρεψε στη δράση το 2017, προτού υποστεί υποτροπή και επιστρέψει ξανά στα γήπεδα το 2018.

Μέσω ανάρτησης στα social media, o Άλβαρες τοποθετήθηκε, γράφοντας:

«Πριν από μερικές εβδομάδες με ενημέρωσαν ότι είχα βρεθεί θετικός σε έλεγχο αντιντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε από την UEFA, μετά τον πρώτο ημιτελικό του Europa League απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση αυτή ήταν ένα πολύ σκληρό πλήγμα και, ειλικρινά, δεν μπορούσα να το πιστέψω, καθώς δεν έχω καταναλώσει ποτέ στη ζωή μου απαγορευμένες ουσίες.

Από τότε που ξεπέρασα την ασθένειά μου, ακολουθώ για χρόνια θεραπεία για την αλωπεκία και, μετά από ανάλυση της περίπτωσης, διαπιστώσαμε ότι το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στη λήψη –χωρίς πρόθεση– ενός προληπτικού φαρμάκου κατά της τριχόπτωσης, το οποίο περιείχε απαγορευμένη ουσία.

Η πειθαρχική διαδικασία βρίσκεται σε φάση διερεύνησης και υπόκειται σε εμπιστευτικότητα. Εξαιτίας αυτού, είμαι προσωρινά τιμωρημένος και δεν επιτρέπεται να κάνω περαιτέρω δημόσιες δηλώσεις.

Θέλω να σας πω όλους ότι λυπάμαι πολύ για την κατάσταση αυτή, αλλά με τη στήριξη του συλλόγου εργάζομαι για την υπεράσπισή μου, με την πεποίθηση ότι θα επιστρέψω στα γήπεδα το συντομότερο δυνατόν.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δώσω όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Αθλέτικ για τη στήριξή της από την πρώτη στιγμή και να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στη δικαιοσύνη και στους αθλητικούς θεσμούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθλέτικ Μπιλμπάο ντόπινγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ