Τένις: Γιατί το Roland Garros χωρίς τον Κάρλος Αλκαράθ μπορεί να είναι η ευκαιρία του Νόβακ Τζόκοβιτς - iefimerida.gr

Τένις: Γιατί το Roland Garros χωρίς τον Κάρλος Αλκαράθ μπορεί να είναι η ευκαιρία του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros του 2025
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros του 2025 / Φωτογραφία: AP / Lindsey Wasson
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΛΙΑΣ

Το Roland Garros πλησιάζει, ο Κάρλος Αλκαράθ θα απουσιάσει και κάποιοι στον κόσμο του τένις βλέπουν το Γαλλικό Open ως τη μεγάλη ευκαιρία του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η αποχώρηση του Κάρλος Αλκαράθ από το υπόλοιπο της χωμάτινης περιόδου στο τένις αλλάζει τα δεδομένα στο Roland Garros. Ο πρώην Νο 1 στον κόσμο αναρρώνει μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον καρπό κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του στο Open της Βαρκελώνης.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ισπανός δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Γαλλικό Open και κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά την παρουσία του Νο 1 στον κόσμο, Γιανίκ Σίνερ.

Ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στον δεξιό ώμο κι αυτό σημαίνει ότι η προετοιμασία του για το Παρίσι γίνεται μετ’ εμποδίων. Π{αρά το γεγονός αυτό έχει ένα πλεονέκτημα. Πρόκειται για κάτι που  εξηγεί η Άντρεα Πέτκοβιτς, η 38χρονη Γερμανίδα πρώην επαγγελματίας τενίστρια, η οποία έφτασε στο Νο 9 στον κόσμο. Γεννημένη στην πρώην Γιουγκοσλαβία, από Σέρβο πατέρα και Βόσνια μητέρα Αμίρα, η Πέτκοβιτς θεωρεί ότι υπάρχει ένα μειονέκτημα του Σίνερ , το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Τζόκοβιτς.

To Roland Garros και το μειονέκτημα του Γιανίκ Σίνερ, πλεονέκτημα του Νόβακ Τζόκοβιτς

«Μην ξεχνάμε ότι έχει νικήσει τον Γιανίκ στο Αυστραλιανό Open νωρίτερα φέτος. Βέβαια το να μιλάς για τις αδυναμίες του Γιανίκ είναι αστείο, επειδή ουσιαστικά δεν έχει καμία», είπε η Πέτκοβιτς στο πρόσφατο επεισόδιο του «The Big T Podcast», το εβδομαδιαίο podcast του τηλεοπτικού δικτύου Tennis Channel, στο οποίο πρόσθεσε: «Δεν έχει καμία, ωστόσο, δεν έχει κερδίσει ποτέ αγώνα που να ξεπερνά τις 3 ώρες και 51 δευτερόλεπτα. Σωστά; Το έχουμε συζητήσει ένα εκατομμύριο φορές. Έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στα πέντε σετ και ούτω καθεξής. Δουλεύει πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι τελικά θα ξεπεράσει αυτό το φράγμα. Δεν ανησυχώ καθόλου για αυτόν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Πέτκοβιτς κατέληξε: «Ο Νόβακ, πρέπει ενδεχομένως να βρει ελάχιστα στοιχεία για να ξεπεράσει τον Σίνερ. Και ο Σίνερ, προφανώς έχει προβλήματα σε αγώνες μεγάλης διάρκειας. Οπότε σίγουρα θα παλέψεις για τις πιθανότητές του».

Η Γερμανίδα είπε ότι οι μεταβαλλόμενες συνθήκες θα μπορούσαν να ωθήσουν τον 24 φορές πρωταθλητή Grand Slam να επαναπροσδιορίσει την κατάσταση και να φτάσει στο αποκορύφωμα στο Γαλλικό Open.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τένις roland garros Νόβακ Τζόκοβιτς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ