Σκύλος ακολούθησε αθλητή για 100 χιλιόμετρα στο «Σπάρταθλον 2026» -Έφτασαν μαζί στον τερματισμό [βίντεο] - iefimerida.gr

Σκύλος ακολούθησε αθλητή για 100 χιλιόμετρα στο «Σπάρταθλον 2026» -Έφτασαν μαζί στον τερματισμό [βίντεο]

Ο σκύλος που τερμάτισε στο Σπάρταθλον
Ο σκύλος που τερμάτισε στο Σπάρταθλον μετά από διαδρομή 100 χιλιομέτρων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα απρόσμενο περιστατικό σημάδεψε τη φετινή διοργάνωση του «Σπάρταθλον 2026» καθώς δεν ήταν μόνο οι αθλητές και οι αθλήτριες που έγραψαν ιστορία.

  • Στη Νεστάνη, ένα σκυλί ακολούθησε τον αθλητή Γιώργο Λογοθέτη για 100 χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό. Το ζώο δέχθηκε φροντίδα, ονομάστηκε «Σπάρτη» και οργανώθηκε η επιστροφή του στο σημείο από όπου ξεκίνησε την απρόσμενη διαδρομή.
  • Ο Ούγγρος Τάμας Μπόντις αναδείχθηκε νικητής, σταματώντας το σερί των τεσσάρων νικών του Φώτη Ζησιμόπουλου. Παράλληλα, κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην φετινή διοργάνωση.
  • Ο Μπόντις ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 19 ώρες, 40 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας το ρεκόρ του Ζησιμόπουλου. Στις κορυφαίες θέσεις βρέθηκαν επίσης οι Έλληνες Γιώργος Λογοθέτης (5ος), Αλέξανδρος Καρύκας (7ος) και Άγγελος Ζιάκας (11ος).
  • Η Δέσποινα Σημανταράκου έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά την πρώτη θέση στο «Σπάρταθλον». Τερμάτισε σε 24 ώρες και 45 λεπτά, καταλαμβάνοντας την 13η θέση στη γενική κατάταξη και συντρίβοντας το ατομικό της ρεκόρ.

Στον ιστορικό αγώνα υπεραπόστασης από την Αθήνα μέχρι και το άγαλμα του Λεωνίδα στην Σπάρτη συμμετείχαν 403 δρομείς, αλλά κάπου μετά τα μέσα της διαδρομής έγιναν 404…

Ο Γιώργος Λογοθέτης, ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινής διοργάνωσης, ολοκλήρωσε τη διαδρομή έχοντας έναν απρόσμενο συνοδοιπόρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σκύλος που έφτασε στον τερματισμό

Στη Νεστάνη, περίπου 100 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ένα σκυλάκι άρχισε να τον ακολουθεί και αντί να σταματήσει μετά από λίγα μέτρα, συνέχισε να τρέχει μαζί του.

Ο Λογοθέτης έφτασε τελικά στη Σπάρτη κατακτώντας την 5η θέση, τερματίζοντας μαζί με το σκυλάκι το οποίο τον ακολούθησε για δεκάδες χιλιόμετρα.

Στο ιατρείο του τερματισμού ο σκύλος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια βαπτίστηκε συμβολικά με το όνομα «Σπάρτη», προς τιμήν του τόπου όπου ολοκλήρωσε αυτή την απίστευτη περιπέτεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η «Σπάρτη» να επιστρέψει με ασφάλεια στη Νεστάνη, από όπου ξεκίνησε να ακολουθεί τον αθλητή.

Νικητής ο Ούγγρος Τάμας Μπόντιτς, δεύτερος ο Φώτης Ζησιμόπουλος

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος με τέσσερις διαδοχικές νίκες στο Σπάρταθλον (2021-2024) επέστρεψε μετά το περσινό διάλειμμα στον ιστορικό αγώνα, αλλά αυτή τη φορά είδε τον Ούγγρο, Τάμας Μπόντις να σταματά το σερί του και παράλληλα να παίρνει το ρεκόρ διαδρομής, από τον Αγρινιώτη και κορυφαίο Έλληνα ultra runner ο οποίος τερμάτισε δεύτερος.

Ο Μπόντις κάλυψε τα 244,7 χλμ. από την Αθήνα μέχρι τη Σπάρτη σε 19ώρ.40:51, βελτιώνοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει ο Ζησιμόπουλος το 2023, όταν τερμάτισε σε 19ώρ.55:02. Ο Μπόντις έφθασε στη 2η νίκη του στο «Σπάρταθλον» μετά το 2019 με 23ώρ.28:37.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην 3η θέση στους άνδρες ήταν ο Φινλανδός, Τόμι Ρονκάινεν με 21ώρ.25:36, ενώ σε χρόνους κάτω των 24 ωρών, ο Γιώργος Λογοθέτης ήταν στην 5η θέση, ο Αλέξανδρος Καρύκας στην 7η θέση και ο Άγγελος Ζιάκας στη 11η.

Ιστορική νίκη κατέγραψε η Δέσποινα Σημανταράκου

Τη δική της ιστορία στον αγώνα των γυναικών έγραψε η Δέσποινα Σημανταράκου. Η 34χρονη δρομέας έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε την 1η θέση στο «Σπάρταθλον», τερματίζοντας σε 24ώρ.45:43, χρόνος που την έφερε και στη 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Η Σημανταράκου συνέτριψε την ατομική της επίδοση και από την περσινή 2η θέση με 25ώρ.37:44, φέτος ανέβηκε στην κορυφή, πετυχαίνοντας και την 5η κορυφαία επίδοση σε επίπεδο γυναικών στον αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τσέχα, Ράντκα Τσουρανόβα ήταν 2η με 26ώρ.05:56 και η Λεμονιά Παναγιώτου στην 3η με 26ώρ.58:04.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σπάρταθλον Σπάρτη Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ