Η Μαρίνα Χατζηκώστα είναι 17 ετών και διαπρέπει στο άθλημα της δισκοβολίας, όμως, όπως ανέφερε η ίδια στα social media, έχει δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις για το χρώμα της.
Η Μαρίνα Χατζηκώστα είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Κύπρο, από Νιγηριανό πατέρα και Πολωνή μητέρα, όμως υιοθετήθηκε από Κύπριους γονείς μετά τη γέννησή της. Στο άθλημα της δισκοβολίας, εκπροσωπεί την Κύπρο και έχει καταφέρει να διακριθεί και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιταλία και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.
Η τελευταία της ανάρτηση όμως δεν είχε να κάνει με τον αθλητισμό και την πορεία της σε αυτόν, αλλά σε ορισμένες ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε λόγω της καταγωγής των βιολογικών της γονέων και καλεί πολιτεία και Αρχές να βρουν μια λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα.
Η ανάρτηση της Μαρίνας Χατζηκώστα
«Είμαι η Μαρίνα Χατζηκώστα. Γεννήθηκα στη Λεμεσό στις 8 Φεβρουαρίου 2009. Υιοθετήθηκα στη γέννα από τους γονείς μου Σιμόνη Παπαλεοντίου Χατζηκώστα Simoni Papaleontiou και Σάββα Χατζηκώστα Savvas Hadjicostas.
Η βιολογική μου μητέρα ήταν από Πολωνία και ο βιολογικός μου πατέρας από Νιγηρία. Φοίτησα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, έπειτα στο Λανίτειο Αθλητικό Γυμνάσιο και τώρα, φοιτώ στο Λανίτειο Αθλητικό Λύκειο, όπου θα μπω στην Τρίτη Λυκείου τον Σεπτέμβριο.
Η μητέρα μου είναι πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, συγκεκριμένα το Βαρώσι, όπου μετά το πραξικόπημα, ήρθε στη Λεμεσό, και ο πατέρας μου είναι από Λεμεσό, με χωριά την Πάχνα και την Ακαπνού. Μπορεί να μην έχω «κυπριακό αίμα» στις φλέβες μου, αλλά εγώ είμαι περήφανη Κύπρια, και εκπροσώπησα και θα συνεχίσω να εκπροσωπώ τη χώρα μου με περηφάνια.
Όταν άκουσα για πρώτη φορά τον Εθνικό μας Ύμνο στην Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, όπου και πήρα το χρυσό μετάλλιο, βούρκωσα από την περηφάνια. Τώρα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που πήρα το χάλκινο μετάλλιο, κάθε στιγμή του αγώνα σκεφτόμουν ότι ήθελα να βγάλω τη χώρα μου ασπροπρόσωπη.
Η Κύπρος μπορεί να είναι ένα μικρό νησί, με λιγότερο από 1 εκατομμύριο κατοίκους, αλλά είμαστε μια πολύ δυνατή χώρα, που μπορεί να συναγωνιστεί με χώρες που θεωρούνται τιτάνες.
Ο ρατσισμός που δέχτηκα στα σχόλια από διάφορους μετά τις επιτυχίες μου είναι απαράδεκτος, όπου και άλλοι αθλητές, σαν τον τεράστιο Μίλαν Τραΐκοβιτς, ένας από τους καλύτερους αθλητές που πέρασαν από την Κύπρο, με πολλές διεθνείς διακρίσεις, περνούν καθημερινά. Αυτό, είναι ένα θέμα που η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να διευθετήσουν, για να μπορούμε όλοι να ζούμε αρμονικά, χωρίς διακρίσεις.
Το πόσο «Κύπρια» είμαι, το δείχνουν τα αποτελέσματά μου, και η ανθρωπιά μου. Καλή Επιτυχία σε όλη την κυπριακή αποστολή που λαμβάνει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».
- Όλες οι ειδήσεις
- Ο Μίλτος Τεντόγλου μεγαλώνει τον μύθο του: Το «χρυσό» άλμα, οι επικές δηλώσεις για το ξεχασμένο μετάλλιο και η απονομή
- Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τον τελικό του Super Cup ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΟΦΗ για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
- ΠΑΟΚ, μεταγραφές: Οριστική η συμφωνία για Ντρκούσιτς -Έρχεται δανεικός από τη Ζενίτ