Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και νίκησε με 2-0 τον Αστέρα AKTOR στην Τούμπα, αποτέλεσμα που τον έφερε πιο κοντά στην κορυφή.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της ΑΕΚ στον Βόλο και αν νικήσει την Κηφισιά την ερχόμενη Τετάρτη θα πιάσει την «Ένωση» και τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση, πηγαίνοντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» την άλλη Κυριακή με καλή ψυχολογία για να αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες.
Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρήκε δίχτυα στην αρχή, με τον Δημήτρη Χατσίδη στο 7', και στο τέλος του αγώνα, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 90', για να επιστρέψει στις νίκες. Μάλιστα, οι Αρκάδες δεν την απείλησαν ιδιαίτερα και συνέχισαν τα αρνητικά αποτελέσματα συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ήττες και επτά στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές.
Βρήκε δίχτυα νωρίς με τον κινητικό Χατσίδη και ηρέμησε
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς. Από σέντρα του Τζόντζο Κένι, ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έκανε τακουνάκι, ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ απέκρουσε το πλασέ του Αλεσάντρο Μπιάνκο, με τον Χατσίδη σε κενή, ουσιαστικά, εστία να σουτάρει για το 1-0. Μόλις στο 7ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα, ο 19χρονος επιθετικός βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής αλλά αστόχησε.
Με εξαίρεση μια ωραία ατομική ενέργεια του Ζίβκοβιτς στο 25', που όμως δεν έκανε καλό τελείωμα, ήταν ό,τι πιο αξιόλογο σε ένα πρώτο μέρος με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχεί και τον Αστέρα να αδυνατεί να κρατήσει την μπάλα. Βλέποντας αυτά, ο Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε διπλή αλλαγή στην ανάπαυλα.
Το κέρδος του Κωνστανέλια και ο Ζίφκοβιτς που «κλείδωσε» τη νίκη
Χωρίς, πάντως, να αλλάξει κάτι δραστικά, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το επιθετικό κομμάτι. Ο Χατσίδης έφτασε κοντά σε δεύτερο προσωπικό γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, όμως ο Χατζηεμμανουήλ τον σταμάτησε με δύσκολη επέμβαση σε αυτή την περίπτωση. Στην εξέλιξη της φάσης, στο κόρνερ που ακολούθησε, το σουτ του Μπιάνκο πέρασε εκτός εστίας.
Η είσοδος του Γιάννη Κωνσταντέλια… πανηγυρίστηκε σαν γκολ απο τους φίλους του ΠΑΟΚ - μάλιστα ο 23χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός νικήθηκε από τον Χατζηεμμανουήλ λίγο μετά την είσοδό του στο ματς - με τους φιλοξενούμενους να απειλούν, για πρώτη φορά ουσιαστικά, με την άστοχη κεφαλιά του Στέφαν Μίτροβιτς στο 76'. Όπως εκτός εστίας ήταν κι η κεφαλιά του Γερεμέγεφ, μετά τη σέντρα του Κένι στο 80'.
Ο Χατζηεμμανουήλ σταμάτησε ξανά τον Κωνσταντέλια, που σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, στο 82', αλλά πιο πολύ ανησύχησε τον Λουτσέσκου ο τραυματισμός του Κένι - έπεσε άτσαλα μετά από εναέρια διεκδίκηση της μπάλας κι έφυγε υποβασταζόμενος - που έγινε αναγκαστική αλλαγή. Το γκολ του Ζίβκοβιτς στο φινάλε, έπειτα από ωραία κίνηση του Χρήστου Ζαφείρη και ασίστ του Ανέστη Μύθου, απλά κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για τον ΠΑΟΚ.
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Κίτρινες: Τζανδάρης, Ιβανόφ
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι (86' Σάντσεζ), Βολιάκο, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Καμαρά (77' Οζντόεφ), Ζαφείρης, Μπιάνκο (73' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Χατσίδης (73' Ιβανούσετς), Γερεμέγεφ (87' Μύθου).
Αστέρας AKTOR (Μίλαν Ράσταβατς): Χατζηεμμανουήλ, Δεληγιαννίδης, Ιβανόφ, Τριανταφυλλόπουλος, Σιλά (46' Πομόνης), Γιαμπλόνσκι, Τζανδάρης (46' Αλάγκμπε), Καλτσάς (72' Εμμανουηλίδης), Μπαρτόλο (83' Μεντιέτα), Μακέντα (63' Τζοακίνι), Μίτροβιτς.