Προσδεθείτε για το μεγαλύτερο... προπονητικό ντέρμπι της Ευρώπης! - iefimerida.gr

Προσδεθείτε για το μεγαλύτερο... προπονητικό ντέρμπι της Ευρώπης!

Το μεγαλύτερο... προπονητικό ντέρμπι της Ευρώπης!
Γιώργος Μπαρτζώκας και Ζέλικο Ομπράντοβιτς / Φωτογραφία: ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό AKTOR μας κάνει να… ανυπομονούμε.

Και πώς να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, πλέον θα βλέπουμε το μεγαλύτερο προπονητικό ντέρμπι της Ευρώπης.

Όχι, το παραπάνω δεν αποτελεί καμία μομφή για τον Εργκίν Αταμάν, του οποίου οι επιτυχίες τα τελευταία χρόνια μιλούν από μόνες τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά όπως και να το κάνουμε, το όνομα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει διαφορετική υπόσταση για τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο μύθος που τον έκανε έναν… γίγαντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα συγκρουστεί απέναντι στην πιο εμβληματική μορφή του πάγκου των Πειραιωτών.

Και ναι, ακούω τις ενστάσεις για τον Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι μακράν η πιο εμβληματική μορφή και ο πιο πετυχημένος στην ιστορία του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις δικές τους… μονομαχίες, πλέον, να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της μπασκετικής Ευρώπης.

Ο αμοιβαίος σεβασμός Μπαρτζώκα και Ομπράντοβιτς

Πρόκειται για δύο προπονητές που τρέφουν αμοιβαίο και τεράστιο σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Άλλωστε, μοιάζουν και οι προσεγγίσεις τους ως προς το μπάσκετ.

Όχι απαραίτητα για τον τρόπο που παίζουν οι ομάδες τους, αλλά για τον τρόπο που τις προετοιμάζουν.

Αρκετές είναι οι φορές που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εκφράσει το… παράπονό του για τις προπονήσεις. Ένεκα του αδυσώπητου προγράμματος, των παιχνιδιών ανά 48 ώρες, η προπόνηση πηγαίνει… περίπατο.

Και για δύο προπονητές, όπως οι συγκεκριμένοι, που βασίζουν τα πάντα στην εκτέλεση με βάση τη λεπτομέρεια, το συγκεκριμένο κομμάτι απαιτούσε αρκετά μεγάλη προσαρμογή.

Για αυτό και είναι… ιδιοφυΐες όμως. Το μεγαλύτερό τους επίτευγμα δεν είναι άλλο από τον χρόνο που παραμένουν στην κορυφή και έχουν τις ομάδες τους στην ελίτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ντέρμπι που θα καθηλώνει άπαντες

Το ελληνικό μπάσκετ ζει ξανά χρυσές εποχές. Οι δύο αιώνιοι που πρωταγωνιστούν, με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Σπανούλης στον Άρη και ο Τρινκιέρι σε έναν ΠΑΟΚ διψασμένο.

Τα φώτα θα πέσουν ξανά στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά κυρίως στο μεγάλο ντέρμπι. Τα έχουμε συνηθίσει πλέον τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά πλέον τα ματς τους θα έχουν επικό χαρακτήρα.

Και ένα τεράστιο ενδιαφέρον για τις προσαρμογές στην προπονητική σκακιέρα. Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης, με τα καλύτερα ρόστερ της Ευρώπης, μιας και ο Παναθηναϊκός AKTOR στοχεύει στη δική του ρελάνς μετά τη σεζόν που πέρασε.

Το δεδομένο είναι πως έχουν περάσει σκάρτες δύο εβδομάδες από τότε που τελείωσε η σεζόν, αλλά οι φίλοι των δύο ομάδων θα… υπέγραφαν η επόμενη να ξεκινήσει από αύριο. Τέτοια είναι η ανυπομονησία!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ