Λάντο Νόρις και McLaren συνεχίζουν μαζί μέχρι το 2030, με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή να υπογράφει νέα πολυετή συμφωνία με τη βρετανική ομάδα.
Η McLaren δεν αφήνει τον... άνθρωπό της να φύγει! Ο Λάντο Νόρις που το 2-25 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, θα συνεχίσει να τρέχει για την βρετανική μάδα για πολλά ακόμη χρόνια, καθώς οι δύο πλευρές έφτασαν σε νέα συμφωνία που κρατά τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο Γουόκινγκ μέχρι το τέλος του 2030.
Για... πάντα στη McLaren ο Λάντο Νόρις
Ο Βρετανός πιλότος παραμένει στο Γουόκινγκ και βάζει ακόμη ένα σημαντικό κεφάλαιο στη σχέση του με τη McLaren, η οποία έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μία από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες της Formula 1.
Περίπου τρία χρόνια μετά την προηγούμενη πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του, ο Νόρις υπέγραψε νέα πολυετή συμφωνία, επιβεβαιώνοντας πως το μέλλον του παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βρετανική ομάδα.
Από το 2028 έως το 2030, νέα επέκταση
Τον Ιανουάριο του 2024, οι δύο πλευρές είχαν ανανεώσει πρόωρα τη συνεργασία τους, με το τότε συμβόλαιο να διατηρεί τον Λάντο Νόρις στη McLaren έως το 2028.
Η νέα συμφωνία, ωστόσο, ανεβάζει τον ορίζοντα της συνεργασίας μέχρι το τέλος του 2030, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα στην ομάδα και στον πρωταθλητή της.
Εντυπωσιακοί αριθμοί στη Formula 1
Από το ντεμπούτο του με τη McLaren, ο Νόρις έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Formula 1, μετρώντας 13 νίκες, 18 pole positions, 20 ταχύτερους γύρους και 48 παρουσίες στο βάθρο.
Πρόκειται για επιδόσεις που αποτυπώνουν την αγωνιστική του εξέλιξη και τη σταθερή παρουσία του στις κορυφαίες θέσεις του grid.
Η κορυφαία στιγμή ήρθε το 2025
Η μεγαλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του ήρθε το 2025, όταν ο Λάντο Νόρις κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, φτάνοντας στην κορυφή με τα χρώματα της McLaren.
Πλέον, οι δύο πλευρές έχουν μπροστά τους ακόμη τέσσερα χρόνια κοινής πορείας, με τον Νόρις να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του αγωνιστικού project της McLaren και την ομάδα να στοχεύει σε ακόμη περισσότερες επιτυχίες.
Λάντο Νόρις: «Η Mc Laren είναι το σπίτι μου»
«Η McLaren είναι το σπίτι μου και είμαι πολύ χαρούμενος που υπογράφω ένα νέο συμβόλαιο που θα με κρατήσει στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι το 2030. «Όταν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι πριν από εννέα χρόνια, είχα ξεκάθαρους στόχους που ήθελα να επιτύχω: να επαναφέρω τη McLaren στις πρώτες θέσεις και να κερδίσω πρωταθλήματα.
Έχουμε επιτύχει αυτόν τον στόχο, αλλά θέλουμε περισσότερα, θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και γνωρίζουμε ως ομάδα ότι είμαστε ικανοί να το πετύχουμε. Ανυπομονώ να ξαναμπώ στο μονοθέσιο στη Μόντσα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, τόσο για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, όσο και για τα επόμενα χρόνια».
Από την πλευρά του, ο Ζακ Μπράουν, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος που υπογράφουμε αυτό το νέο συμβόλαιο με τον Λάντο, επεκτείνοντας τη συνεργασία του με τη McLaren τουλάχιστον μέχρι το 2030.
Η πορεία του με την ομάδα αποτελεί ένα φανταστικό παράδειγμα της δέσμευσής μας να εντοπίζουμε, να αναπτύσσουμε και να υποστηρίζουμε ταλέντα παγκόσμιας κλάσης, ενώ τα επιτεύγματά του μιλούν από μόνα τους».