Νορβηγία-Αγγλία 1-2 στην παράταση: Ο Μπέλιγχαμ... βρυχήθηκε και τα «τρία λιοντάρια» προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ - iefimerida.gr

Νορβηγία-Αγγλία 1-2 στην παράταση: Ο Μπέλιγχαμ... βρυχήθηκε και τα «τρία λιοντάρια» προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ

Ο Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει το δεύτερο τέρμα του απέναντι στη Νορβηγία
Ο Μπέλιγχαμ πανηγυρίζει το δεύτερο τέρμα του απέναντι στη Νορβηγία / AP
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΑΚΑΣ

Η Αγγλία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπέλιγχαμ λύγισε στην παράταση την Νορβηγία και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Οι Άγγλοι ξεκίνησαν καταιγιστικά το παιχνίδι απέναντι στην Νορβηγία που φάνηκε να είχε... διαλέξει να περιοριστεί σε ένα πιό παθητικό ρόλο. Μπορεί το πρώτο 25λεπτό, πριν το πρώτο cooling break, να μην είχε την μεγάλη ευκαιρία για γκολ, ωστόσο οι τυπικά φιλοξενούμενοι, είχαν καταφέρει να... εγκλωβίσουν τους Σκανδιναβούς στο δικό τους μισό, όντας πιο ενεργητικοί στην επίθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απίθανη γκολάρα του Σιέλντερουπ, ισοφάρισε ο Μπέλιγχαμ

Μετά τα πρώτα 25 λεπτά παιχνιδιού, οι Νορβηγοί πήταν μπάλα στα πόδια και ισορρόπησαν τον ρυθμό, με τον Χάαλαντ να ρίχνει την πρώτη... προειδοποιητική βολή με κεφαλία στο 35'.

Λίγο μετά, ήρθε το... σοκ για τους Άγγλους, με τον Σιέλντερουπ να σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ και να βάζει μπροστά τους Νορβηγούς με 1-0. Ο μεσοεπιθετικός της Μπενφίκα πήρε την μπάλα από τα αριστερά και με μία σέντρα-σουτ, την έστειλε στην εσωτερική μεριά του αριστερού κάθετου δοκαριού του Πίκφορντ και μετά στην αγγλική εστία.

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά, στο 39ο λεπτό, ο Σέρλοτ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Οι Νορβηγοί συνέχιζαν να... λεηλατούν την εστία των Άγγλων, ωστόσο τα δεδομένα ανατράπηκαν στις καθυστερήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από έξοχη κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες των Άγγλων, αυτή έφτασε στον σταρ της Ρεάλ, που έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με αριστερό σουτ ενώ έπεφτε στο χορτάρι νίκησε τον Νίλαντ για το 1-1, σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ένταση, φάσεις, διαιτητικά παράπονα και... παράταση

Οι Νορβηγοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο ημίχρονο και λίγο έλειψε να βρουν νωρίς το δεύτερο τέρμα τους, που θα τους έβαζε ξανά σε θέση οδηγού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο 57ο λεπτό, ένα σπρώξιμο του Χάλαντ στον Άντερσον την ώρα της εκτέλεσης του κόρνερ ακύρωσε το γκολ του Χέγκεμ και παρέμεινε το 1-1, με τους Νορβηγούς να είναι κυρίαρχοι στο πρώτο 15λεπτο του δεύτερου μέρους.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ξανά για τους «Βίκινγκς» με τον Κριστοφερ Αγιερ να βρίσκει... δοκάρι και τον Χάαλαντ στο «ριμπάουντ» να κάνει ένα σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στο 76'.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο ομάδες δεν... έλυσαν τις διαφορές τους στην κανονική διάρκεια και έτσι οδηγήθηκαν στην παράταση.

Ο Μπέλιγχαμ ντύθηκε... Superman και η Αγγλία πέρασε στα ημιτελικά

Στο έξτρα ημίωρο, η Αγγλία φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις και να πατάει καλύτερα στο χορτάρι. Αυτό μάλιστα εξαργυρώθηκε και στο γήπεδο με τα «Τρία Λιοντάρια» να βρίσκουν το δεύτερο τους τέρμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρότζερς σούταρε από μακριά, ο Νίλαντ έπαθε... Λάμενς και ο Μπέλιγχαμ με προβολή έβαλε μπροστά την Αγγλία με 2-1 στο 93'.

Η Νορβηγία που απέσυρε τον Χάαλαντ στον πάγκο, προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο δεύτερο μέρος της παράτασης, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη και οι Άγγλοι (που ήρθαν πολύ κοντά με διπλή ευκαιρία στο 2-0), με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπέλιγχαμ, προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ και περιμένουν τον αντίπαλό τους από το παιχνίδι ανάμεσα σε Αργεντινή και Ελβετία.

Οι ενδεκάδες

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νίλαντ, Ρίερσον, Άγιερ, Χέγκεμ, Βόλφε, Μπεγκ, Μπέργκε, Έντεγκαρντ, Σιέλντερουπ, Σέρλοτ, Χάλαντ

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Κόνσα, Στόουνς, Γκέι, Ο’ Ράιλι, Ράις, Άντερσον, Μπέλιγχαμ, Μαντουέκε, Γκόρντον, Κέιν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ