Ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα, όντας στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είχε να πει μόνο θετικά λόγια για τη σχέση του με τους «τζιαλορόσι».
Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έμεινε για πολλά χρόνια στον πάγκο της Ρόμα. Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός έζησε μεγάλες στιγμές με την ιταλική ομάδα, καθώς μαζί της κατέκτησε το Conference League, ενώ έπαιξε και σε έναν τελικό Europa League, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τον σύλλογο, αλλά και με τους οπαδούς του.
Ο έμπειρος προπονητής πλέον είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης και ετοιμάζει τα πλάνα του για το επερχόμενο ματς κόντρα στη Ρόμα. Ωστόσο, πριν συμβεί αυτό φρόντισε να μιλήσει για τα καλύτερα λόγια για τους Ιταλούς και όλα όσα έζησαν μαζί.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο παράλληλα αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον Άντονι Τέιλορ, μετά τον χαμένο τελικό με τη Σεβίλλη και πώς αυτό επηρέασε τη σχέση του με τη διοίκηση των Ρωμαίων.
Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ζοσέ Μουρίνιο για το επερχόμενο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ρόμα:
«Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ δικό μου λόγια εναντίον της Ρόμα ή της ιδιοκτησίας της. Όταν φεύγω, φεύγω καθαρός και με ένα συναίσθημα ότι αυτό θα είναι για πάντα το σπίτι μου, ακόμη κι αν πλέον δεν είναι.
Πιστεύω ότι αυτό που δημιούργησε τον δεσμό ανάμεσα σε εμένα και τους οπαδούς της Ρόμα ήταν το γεγονός ότι κατάλαβαν πως ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για τον εαυτό μου, την εικόνα μου ή τις σχέσεις μου, ούτε με την ιδιοκτησία ούτε με την πολιτική του ιταλικού ποδοσφαίρου ούτε με τον Τύπο. Για μένα υπήρχαν μόνο η Ρόμα και οι Ρωμαίοι
Πάλεψα για αυτούς, έδωσα τα πάντα. Κερδίσαμε μια διοργάνωση που για έναν σύλλογο συνηθισμένο να κερδίζει πολλά ίσως να είχε μικρότερη σημασία. Για μια ομάδα, για έναν σύλλογο που δεν κερδίζει τόσο συχνά, είχε τεράστια σημασία», τόνισε.